Koliko god namjera i želja bila pozitivna, ipak objavljivanje punog imena i prezimena tromjesečne BEBE, djeteta, kao i njene fotografije je u najmanju ruku degutantno i krši sva pravila i norme.
E.G. (vjerovatno Edita Gorinjac), kao i poslodavac joj klix.ba bi u normalno uređenoj državi platili ogromnu sumu novca zbog ovog slučaja.
Banirajte me, ne zanima me, jer ste direktno i svjesno prekršili prava djeteta, niz zakona, Konvenciju UN-a o pravima djeteta, pravo na zaštitu privatnosti, dostojanstva...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/politica ... /130604130
I ovo nije prvi ovakav slučaj, nažalost.
KLIX.ba
Moderator: anex
-
vrbas1979
#2 Re: KLIX.ba
Koga? Roditelja? Onda ne znam ko je gori, ili oni ili klix.sherbett wrote:i uz pristanak?vrbas1979 wrote:Koliko god namjera i želja bila pozitivna, ipak objavljivanje punog imena i prezimena tromjesečne BEBE, djeteta, kao i njene fotografije je u najmanju ruku degutantno i krši sva pravila i norme.
E.G. (vjerovatno Edita Gorinjac), kao i poslodavac joj klix.ba bi u normalno uređenoj državi platili ogromnu sumu novca zbog ovog slučaja.
Banirajte me, ne zanima me, jer ste direktno i svjesno prekršili prava djeteta, niz zakona, Konvenciju UN-a o pravima djeteta, pravo na zaštitu privatnosti, dostojanstva...
Danas je valjda postalo moderno da se facebook i slični accounti otvaraju tek rodjenoj djeci (evo kako tata hrani dijete, evo kako mama pere guzu, evo kako mali/a doji maminu sisu, ovo su pelene u kojima se ukakio/la...)
Sve u svemu klix je prekršio prava djeteta.
- It_is_a_Leclerc
#3 Re: KLIX.ba
A koji je to konkretno zakon, koji član, i koja to konvencija UN-a prekršena ?vrbas1979 wrote:Koliko god namjera i želja bila pozitivna, ipak objavljivanje punog imena i prezimena tromjesečne BEBE, djeteta, kao i njene fotografije je u najmanju ruku degutantno i krši sva pravila i norme.
Bojim se da opet malo izmišljamo nasuho...
- Deeney
#4 Re: KLIX.ba
Cuj, degutantno! A nije degutantno to sto dijete od 3 mjeseca umire jer ne moze vani na lijecenje!! Ma daj! O kakvim UN konvencijama i zakonima pricas!? Ovom djetetu je uskraceno pravo na zivot!! Uskracuju mu ga kreteni vodjeni sebicnim uskogrudim interesima! Bas zbog njih treba objaviti i ime i sliku! Neka u oci pogledaju posljedicu onog sto rade/ne rade! Roditelj sam i molim dragog Boga da se nikada ne nadjem u ovakvoj situaciji, ali kad bih bila, ne bih uopste razmisljala o tome da li ili ne objaviti sliku i ime djeteta! Ucinila bih sve da ga spasim! A ti kazes da se ne zna ko je gori, roditelji ili Klix, ako su dali pristanak za objavljivanje. I jos povlacis paralelu izmedju ovog slucaja i gluposti tipa otvaranja FB profila tek rodjenoj djeci. Ne kontam!vrbas1979 wrote:Koga? Roditelja? Onda ne znam ko je gori, ili oni ili klix.sherbett wrote:i uz pristanak?vrbas1979 wrote:Koliko god namjera i želja bila pozitivna, ipak objavljivanje punog imena i prezimena tromjesečne BEBE, djeteta, kao i njene fotografije je u najmanju ruku degutantno i krši sva pravila i norme.
Danas je valjda postalo moderno da se facebook i slični accounti otvaraju tek rodjenoj djeci (evo kako tata hrani dijete, evo kako mama pere guzu, evo kako mali/a doji maminu sisu, ovo su pelene u kojima se ukakio/la...)
Sve u svemu klix je prekršio prava djeteta.