Klistir (ciscenje crijeva) ...
Moderator: anex
-
mamica papucarka
Mislis na Klistir
Obicno rade porodilje neposredno pred porod. Ja nisam, jer u Austriji ne insistiraju na klistiru, izuzev ako ga sam ne zelis. Ne kontam sto pitas???
- roki
A sta ce ti ovo Bogati???
Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji moraju biti IN pa sto negdje vide ili cuju da neko radi moraju i oni isprobati.Da ljudi skacu kroz prozor i ti bi skocio????
Kako je covjecanstvo hiljadama godina zivjelo bez raznih danasljih savremenih "neophodnih" stvari pa sta im je falilo
Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji moraju biti IN pa sto negdje vide ili cuju da neko radi moraju i oni isprobati.Da ljudi skacu kroz prozor i ti bi skocio????
Kako je covjecanstvo hiljadama godina zivjelo bez raznih danasljih savremenih "neophodnih" stvari pa sta im je falilo
- ja_cura_
klistir je pravo "IN" kod holivudskih zvijezda, tako barem sudeci po emisiji "celebrities" koju sam gledala prije mjesec dana. cak negdje blizu los angeles-a ima i klinika, gdje zvijezde odsjednu sedam dana pred dodjelu oskara, da bi izgubile koji kilogram - program tog tretmana je sljedeci: cijelih sedam dana pijes nekakve napitke od povrca i voca, a poslije podne je obavezan klistir! kad ocistis tako crijeva nekoliko puta, odmah kao budes laksi nekoliko kilograma, sto vjerujem. navodno su ben affleck i jos kojekakvi tu svakih nekoliko mjeseci na tretmanu.
klistir se radi pred operacije, to je koliko znam, kao obavezno. a za to da radim, jer mi se kao prohtjelo - ne, hvala.
klistir se radi pred operacije, to je koliko znam, kao obavezno. a za to da radim, jer mi se kao prohtjelo - ne, hvala.
- DaysleepeR
što odgovarate čovjeka, pa nek proba 
- DaysleepeR
jasta sam, ja se prikljucim dok mi oci ne ispadnuSkyfox wrote:da nisi ti probaoDaysleepeR wrote:što odgovarate čovjeka, pa nek proba
-
mamica papucarka
ljudi, najedite se suhih sljiva pa uzivajte
Kakav klistir kavi bakraci 
-
mamica papucarka
meni vala porod nije nista strasno niti ekstra bolnosuncokret wrote:klistir se radi ženama pred porod ...
u poređenju sa samim porodom klistir nije vrijedan pomena ...
-
wifiuser
Taj klasican klistir (topla voda, ulje i sl.) nije bas najbolji za ciscenje crijeva o kojem govoris. Mislim da bi bolje bilo sa cajem ili tabletama od biljke "sena". Mozda i kombinacija i jednog i drugog. "Kazu" da je dobra za detoksikaciju organizma i ciscenje naslaga na debelom crijevu koje uzrokuju rak istog.
Probao sam i caj i tablete: "rade". Nista posebno, nikakvi problemi u toku "tretmana".
Probao sam i caj i tablete: "rade". Nista posebno, nikakvi problemi u toku "tretmana".
-
callmethebreeeze
bandit wrote:Vjerovatno nepricamo o istommamica papucarka wrote:Mislis na KlistirObicno rade porodilje neposredno pred porod. Ja nisam, jer u Austriji ne insistiraju na klistiru, izuzev ako ga sam ne zelis. Ne kontam sto pitas???
.... ja mislim na ciscenje (debelog) crijeva od raznih naslaga, necistoca, toxina koji se taloze godinama u organizmu .... citam a i vidim na TV-u da dosta ljudi u zadnje vrijeme praktikuje to 'ciscenje' iako mi izgleda krajnje neugodno lezati na stolu sa cijevi u straznjici ...
![]()
Pa rekoh da vidim jel to kod nas zazivjelo ....
ja sma cuo da je to jedna u nizu ubleha, sve se to cisti na prirodan nacin.
jedno vrijeme sam se i ja bio zainteresovao za to i ostale detox metode, ali sam, izmedju ostalog, na svedskom radiju slusao ljekare koji pricaju da je to ubleha.
a gledao sam i jedan super tv-program, dvojica likova, cini mi se da su amerikanci, imaju emisiju gdje otkrivaju i ismijavaju se sa raznoraznim temama kojima je jedino zajednicko da su "bullshit"