Klistir (ciscenje crijeva) ...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Mislis na Klistir :D Obicno rade porodilje neposredno pred porod. Ja nisam, jer u Austriji ne insistiraju na klistiru, izuzev ako ga sam ne zelis. Ne kontam sto pitas???
becu

Post by becu »

jel to iz zdravstvenih ili iz bezobraznih razloga :lol:
roki

Post by roki »

A sta ce ti ovo Bogati???
Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji moraju biti IN pa sto negdje vide ili cuju da neko radi moraju i oni isprobati.Da ljudi skacu kroz prozor i ti bi skocio????
Kako je covjecanstvo hiljadama godina zivjelo bez raznih danasljih savremenih "neophodnih" stvari pa sta im je falilo
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

klistir je pravo "IN" kod holivudskih zvijezda, tako barem sudeci po emisiji "celebrities" koju sam gledala prije mjesec dana. cak negdje blizu los angeles-a ima i klinika, gdje zvijezde odsjednu sedam dana pred dodjelu oskara, da bi izgubile koji kilogram - program tog tretmana je sljedeci: cijelih sedam dana pijes nekakve napitke od povrca i voca, a poslije podne je obavezan klistir! kad ocistis tako crijeva nekoliko puta, odmah kao budes laksi nekoliko kilograma, sto vjerujem. navodno su ben affleck i jos kojekakvi tu svakih nekoliko mjeseci na tretmanu.

klistir se radi pred operacije, to je koliko znam, kao obavezno. a za to da radim, jer mi se kao prohtjelo - ne, hvala.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

što odgovarate čovjeka, pa nek proba :D
Skyfox

Post by Skyfox »

DaysleepeR wrote:što odgovarate čovjeka, pa nek proba :D
da nisi ti probao :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Skyfox wrote:
DaysleepeR wrote:što odgovarate čovjeka, pa nek proba :D
da nisi ti probao :D
jasta sam, ja se prikljucim dok mi oci ne ispadnu
mamica papucarka

ljudi, najedite se suhih sljiva pa uzivajte :D Kakav klistir kavi bakraci :D
suncokret

Post by suncokret »

klistir se radi ženama pred porod ...
u poređenju sa samim porodom klistir nije vrijedan pomena ...
mamica papucarka

suncokret wrote:klistir se radi ženama pred porod ...
u poređenju sa samim porodom klistir nije vrijedan pomena ...
meni vala porod nije nista strasno niti ekstra bolno :oops: a dva sam imala :oops: :D jos me spucali neki ludi hormoni, pa sam se samo smijala :shock:
wifiuser

Post by wifiuser »

Taj klasican klistir (topla voda, ulje i sl.) nije bas najbolji za ciscenje crijeva o kojem govoris. Mislim da bi bolje bilo sa cajem ili tabletama od biljke "sena". Mozda i kombinacija i jednog i drugog. "Kazu" da je dobra za detoksikaciju organizma i ciscenje naslaga na debelom crijevu koje uzrokuju rak istog.
Probao sam i caj i tablete: "rade". Nista posebno, nikakvi problemi u toku "tretmana".
RIZVA

Post by RIZVA »

citava garnitura voditeljska obn-a je prošla klistir, to im je doslo kao prijemni ispit
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

bandit wrote:
mamica papucarka wrote:Mislis na Klistir :D Obicno rade porodilje neposredno pred porod. Ja nisam, jer u Austriji ne insistiraju na klistiru, izuzev ako ga sam ne zelis. Ne kontam sto pitas???
Vjerovatno nepricamo o istom :) .... ja mislim na ciscenje (debelog) crijeva od raznih naslaga, necistoca, toxina koji se taloze godinama u organizmu .... citam a i vidim na TV-u da dosta ljudi u zadnje vrijeme praktikuje to 'ciscenje' iako mi izgleda krajnje neugodno lezati na stolu sa cijevi u straznjici ... :shock:
Pa rekoh da vidim jel to kod nas zazivjelo .... :)

ja sma cuo da je to jedna u nizu ubleha, sve se to cisti na prirodan nacin.
jedno vrijeme sam se i ja bio zainteresovao za to i ostale detox metode, ali sam, izmedju ostalog, na svedskom radiju slusao ljekare koji pricaju da je to ubleha.
a gledao sam i jedan super tv-program, dvojica likova, cini mi se da su amerikanci, imaju emisiju gdje otkrivaju i ismijavaju se sa raznoraznim temama kojima je jedino zajednicko da su "bullshit"
Cryptoman

Post by Cryptoman »

ma najbolje ubaciti jednu lopatu pijeska a onda otici kod Jao Minga (onaj Kinez iz NBA) da te protrese dobre... ocisti ko flasu... :D
Post Reply