Dakle ko sto naslov rece, kada upalim klimu pocinje to brujanje, sa povecanjem obrtaja tj kada dodam gas, kako da kazem, i brujanje pocinje brze da bruji. Cim ugasim klimu "ugasi" se i to brujanje. Da, kilma normalno hladi. Auto seat ibica. Definitivno je nesta u vezi klime, e sta....
Jel do kompresora? Jel "zajeban" kvar? Da li treba odma majstoru da bi se sprijecila veca "hvarija" po moj dzep?
Hvala na odgovorima i sugestijama
KLIMA "brujanje"
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- daxon
#2 Re: KLIMA "brujanje"
Može biti ležaj na kompresoru klime, provjeri i remen koji ide na remenicu kompresora, a također i španer tog remena.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3 Re: KLIMA "brujanje"
ja isto mislim da je kompresor,otidji nek pogleda neko da ne bude veceg belaja .
-
mali_balon
#4 Re: KLIMA "brujanje"
Imate li preporuku kakvog kulturnog normlanog majstora.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5 Re: KLIMA "brujanje"
ja nemam bas iskustva s klimama ,mozda da odes u onaj klima centar u butmiru,oni se bave samo tim ,pretpostavljam da znaju dijagnosticirati i otkloniti kvar ..
- corsa
#6 Re: KLIMA "brujanje"
Meni su se na bubi javljali isti simptomi i bio je nosac kompresora u pitanju i to je kostalo u klima centru izmedju 50 i 100 maraka, ne sjecam se tacno. Ali nista ne znas dok ne odes do njih.
-
mali_balon
#7 Re: KLIMA "brujanje"
Jel to onaj klima centar na Butmirucorsa wrote:Meni su se na bubi javljali isti simptomi i bio je nosac kompresora u pitanju i to je kostalo u klima centru izmedju 50 i 100 maraka, ne sjecam se tacno. Ali nista ne znas dok ne odes do njih.