Klasika

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Elizabeth_Bathory

#1 Klasika

Post by Elizabeth_Bathory »

Bas me zanima slusate li vi klasicnu muziku ; Mozart, J. S. Bach, Chopin isl? Meni je klasika najeroticnija muzika i ja kada cujem Chopina ... ma znate vec sta bude da ne govorim sada :D ipak sam ja fina djevojka... By The Way ta muzika je nekako prefinjena,eroticna,smirena,bez najmanje doze vulgarnosti... Mmmm
HarisBabyGurl

Post by HarisBabyGurl »

Slazem se ... klasicna muzika je eroticna ... volim da ga slusam a i da sviram ... Imam nekoliko cd-a od Richard Claydermana i cesto ih poslusam ... Svidja mi se kako on svira Fur Elise i Memory a i sve ostalo od Mozarta Bethoveen-a itd ... zato sam i ja naucila da sviram na klaviru ... :)
r_faruk

Post by r_faruk »

volim klasiku, ali samo na klasicnoj gitari, mada poslusam nekad i simfonije :), inace volim svirati klasiku, tako da mi je najjaca, spanska studia, tako bar pise kod mene u ovoj knjizi, a na tv sam vidio jednog lika i pisalo je da je autor, J.Albertin ili tako nesto, i ime je bilo drugacije, nesto kao Aguado, ne mogu se sjetiti............ ali je dobra maximalno,
promatrac

Post by promatrac »

Kako to gitara sama samcata lijepo moze zvucati poslusajteovdje nije Augado ,izvini faruk,...al jest studija jednog spanjolskog motiva.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

samo klasiku i slušam

skoro (abba i slično dodam)

elem

zna li iko gdje se može skinuti s neta klasika

recimo

sve od baha i slično

jer imam samo the best :roll:
Hart

Post by Hart »

mozes skinuti brdo klasike sa bilo kojim peer2peer

takodje se mogu naci mp3 kolekcije kod ulicnih prodavaca.... sad zavisi ako zelis traziti tacno odredjene izvodjace to je vec malo teze ali ne i neizvedivo....

ja 'najvolim' Bacha i Brahmsove klavirske koncerte..... sigh
promatrac

Post by promatrac »

da ne bi sad ispalo da su samo spanjolci znali nampraviti lijpih stvari na gitari....ovdje mozete .... poslusati kako to zvuci [/url]
Truba

Post by Truba »

Hart wrote:mozes skinuti brdo klasike sa bilo kojim peer2peer

takodje se mogu naci mp3 kolekcije kod ulicnih prodavaca.... sad zavisi ako zelis traziti tacno odredjene izvodjace to je vec malo teze ali ne i neizvedivo....

ja 'najvolim' Bacha i Brahmsove klavirske koncerte..... sigh
ma samo link :D

elem

drugi branderbuški i 3.
jesus joy of mankind

najbolje :D
Truba

Post by Truba »

promatrac wrote:da ne bi sad ispalo da su samo spanjolci znali nampraviti lijpih stvari na gitari....ovdje mozete .... poslusati kako to zvuci [/url]
ovo je iz nekog filma

lovac na jelene

men se čini :D
promatrac

Post by promatrac »

M. Cimino je bio reziser... :D Ovaj mali komadic medjutim nikad nije bio napisan za film ....u filmu je naime samo koristen :-)

S. Myers "Cavatina" (izvorno u Ess duru za klavir, ovdje a i u filmu u E duru za gitaru)
Post Reply