Ja te savrseno razumijem, moj muz i ja smo prije par dana zavrsili s pricom o podnim oblogama i srecom, na njegovo insistiranje odlucili smo se za hrastov parket.
Mi smo radili i bajcovanje parketa i sad kad sam vidjela koliko dobro i classy izgleda u stanu, zao mi je sto sam uopste vodila bilo kakvu raspravu s muzem i zastupala ideju da postavimo tarket, koji zaista ne vrijedi toliko koliko kosta, a kako mi je objasnio iskusni majstor parketar, tarket u svom sastavu ima samo 2 mm gornjeg sloja drveta, ostali dio je lijepljena, presovana piljevina, (valjda se tako kaze), a iskustva ljudi sa hrastovim podnim oblogama kazu da vijek takvog parketa ide i do 90 godina, a mozda i vise, ukoliko se dobro odrzava...
Kako majstor tvrdi, tarkett je nesto vise unaprijedjena verzija skupljeg laminata, no sve prema zeljama, kako god odlucis, sretno...
Kao i velika vecina zena, kod mene na vagi izmedju funkcionalnosti i estetike, prevagu, gotovo uvijek, odnese ovo drugo i zato sam naginjala vise ka tarketu ili cak bambusu (gledajuci retusirane fotke na netu, tarkett se cinio kao savrsensto, ali stvarnost je drugacija) Dosta iskustva s tarketom mozes naci na drugim forumima, evo jedno od negativnih:
moje iskustvo sa tarketom je vise no porazavajuce.Kad mi je ponudjeno da biram,za podlogu u stanu,tarket ili parket s` tim da za parket nemam nikakvu garanciju a za parket 20god koliko daje proizvodjac sasvim logicno je bilo da prihvatim ovo drugo.Posle godinu dana koriscenja,isto slucaj je i god ostalih stanara u zgradi,tarket izgleda kao da je koriscenj barem 10god.Kad sam se zalio i dosao predstavnik TARKET-a iz Backe Palanke i poceo da redja sta sve nesme da se radi na tarketu ispada da se sme samo lebdeti i da je garancija SAMO na vlaznost tj da se nece rasusiti.Do prosle godine sam ziveo u stambenim prostorima gde je bio parket koji i posle mnogo godina eksplatacije nije ni priblizno lose izgledao kao tarket posle JEDENE godine.Kad sam predstavnika TARKET-a pitao koju je klasu postavio investitor odgovor je bio I klasa bukva,ma nemoj pa kako onda izgledaju II i III klasa posle GODINU dana.
Ne znam da li je to slucaj samo sa tarketom PROIZVODJACA iz BACKE PALANKE ali znam da mi TARKET U ZIVOTU VISE NE TREBA i verovatno cu ga izbaciti sledece godine i staviti PARKET mada mi se cini da je i LAMINAT bolje resenje od TARKETA.
TARKET je postavljen u novoj zgradi u Novom Sadu u Ksovskoj ulici.