Klase automobila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

goran16v

#76 Re: Klase automobila

Post by goran16v »

Da eto, VW je uspio prevariti cijeli svijet pricom da je MQB jedna platforma bez obzira na sirinu i duzinu, jos su se drznuli izlagati je bez karoserije po sajmovima, jedino tebe vrsnog znalca i strucnjaka nije, pa tvrdis da lazu. Smijesno, bas smijesno...
530i

#77 Re: Klase automobila

Post by 530i »

Ne tvrdim da lažu, nego mijenjaju definiciju platforme. S čime se ja ne slažem.

A ti iz čitavog priloženog "rada" na forumima imaš ozbiljnih psihičkih problema sa nekakvim dokazivanjem, pametovanjem i slično. Zato od mene ide ignore, da te više ni ja ne držim u životu na forumu. ;-)
goran16v

#78 Re: Klase automobila

Post by goran16v »

530i wrote:Ne tvrdim da lažu, nego mijenjaju definiciju platforme. S čime se ja ne slažem.

A ti iz čitavog priloženog "rada" na forumima imaš ozbiljnih psihičkih problema sa nekakvim dokazivanjem, pametovanjem i slično. Zato od mene ide ignore, da te više ni ja ne držim u životu na forumu. ;-)
E to s cime se ti slazes je bas nekome bitno! :lol:
Meni ce lik tj strucnjak koji vec 2 dana pokusava da proda pricu i dokaze kako ono sto VW tvrdi nije istina nego treba da uvazimo njegovo "strucno" misljenje sta je platforma, a sta nije, da prica o psihickim problemima, pametovanu i sl???? E svasta... Da sam na tvom mjestu ja bih sam sebe na ignore metno...
milojicabrzi

#79 Re: Klase automobila

Post by milojicabrzi »

Upravo VW najavljuje da je MQB platforma osmisljenja, da se iz jedne platforme mogu koncipirati vozila razlicitih klasa, od manjeg gradskog auta, preko karavana pa do C segmenta.

Dakle, platforma nije jedina odrednica klase, ima tu vise parametara (cijena, dimenzije, oprema), ali mislim nekako da najbolje klasu odredjuje ciljana klasa kupaca.

Tako je kod druge robe, najcesce se klasa definira sa ciljanom grupom korisnika proizvoda (npr. pocetnici, amateri, hobisti, polu profi i profi.

C klasa meni nekako se uvijek veze za kategoriju pristupacne poslovne limuzine, pa mi zato tu spada Passat, a ne spada npr. Peugeot 301, ili Citroen Elysee, koji su jasno je, manja kompaktna obiteljska vozila ...

Mada je pojam klase danas vrlo fluidan, tj. postoje modeli koji su crossoveri -pa evo Renault nedavno predstavio vozilo koje je kombinacija SUV-a, Monovolumena i kompaktnog auta, pa i gradskog vozila, sto bi se reklo 4 u 1 :mrgreen:

Postoje auti koji su svojom konstrukcijom i namjenom, nekako u prostoru izmedju klasa, kao npr. Fluence, Oktavia, itd.
Post Reply