Sad cemo ocjenjivati postove jedni drugima?!Ahmmed wrote:To ti sigurno neću reći, jer često radim i po 13, 14 sati dnevnoNeyDan wrote:Nisi odgovorio na moje pitanje. Ne traze se isprike. Samo mi nemoj reci da ne moram ni raditi nikako vec da je bitno samo klanjati.Ahmmed wrote:Pa,ko spori naklanjavanje,ako ne može drugačije?![]()
![]()
Ja sam ukazujem na intencu pokušaja traženja isprike za neobavljanje namaza , objašnjenjima da su teška vremena...
Mislim, svakom svoje i po savijesti, ali to počne voditi ka relativiziranju namaza kao farza, što, kako muslimani vjeruju, nije dobro,
Slazem se sa Dark Lady!![]()
A sto se tice naklanjavanja, sta se ne moze naklanjavati? Sunneti ili farzovi?!![]()
I ja tvrdim da je post Dark ladySamo, tebe je svojim postom stukla jedno sedam metara pod zemlju
![]()
Ja samo mislim da je poštenije reći: Ok, namaz je farz, ali ja ne klanjam, nego tražiti opravdanja, ma koliko ti tvrdio da to ne činiš![]()
Nego, ako kažeš da hoćeš pomoć: Hajd, Bog ti svako dobro dao,sad uzmeš abdest, i klanjaš dva rekata....Onako...Iz svog ćeifa i meraka :)Jest da se od nafile ne kreće, al da probamo novu metodologiju
U primjerima gore nisam mislio na sebe nego na prosjecnog Bosanca, moji razlozi su potpuno drugaciji i nisam ih spominjao a jos manje trazio pomoc, tako da necemo o tome.
Ne znam samo odakle tebi i drugima da ne prihvatam to sto drugi misle ili rade.
Nigdje to nisam rekao/napisao?! Problem je sto obicno takvi tesko razumiju druge, kao npr. ne mogu da se nacude zasto ne klanjaju. Pa ako mi tebe prihvatamo takvog, onda i ti prihvati nas ovakve. Uostalom, nije to toliko ni bitno. Bitno je ono u sta vjerujemo a vjera se moze na razne nacine dokazati i pokazati.