Pozz ja cu iznjeti svoje vidjenje ovoga jer imam dosta iskustva u kladjenju.
Imena vlasnika se rijetko znaju, znam npr da je vlasnik kladionice derby bila zena dika slezak koja je zatvorila kladionicu i bavi se sada nekim drugim biznisom.
Kladionice su prvi put u BiH dosle koliko ja znam negdje 1998 godine znam da je postojao Bet-shop na Cengic vili i Derby na pijaci heco govorim sto se tice sarajeva a neka me neko ispravi ako grijesim jer sam se ja tad poceo kladiti i zato znam.
Kvote naravno ne postavljaju nasi tokmaci jer su oni preglupi za to. Kvote i margine se postavljaju kompjuterski i ponudu prvo izbacuju velike kladionice poput bet365, pinnacle, marathon itd i te kladionice imaju skupe servere koji prate promjenu kvote margine itd sve ostale kladionice preuzimaju ponudu. Velika prednost nasih kladionica je u tome sto oni svoju ponudu izbace tek u 10.00h ujutro a recimo do tad su se vec desile mnoge promjene i oni to korigiraju i namjestaju kako oni zele i jos za tako losu ponudu traze 3 para uvjeta ili 5 sto ne postoji niti u jednoj kladionici na svijetu osim kod nas! Najveca prevara je ona takozvana "super ponuda" gdje stavljaju kvote malo vece a to su ustvari stvarne kvote na svim on line kladionicama i naravno uvjet je 3 para

.
U poslu sa kladionicama u BiH je po mom misljenju uspjeh zagarantovan jer ovo sto oni rade nema nigdje u svijetu sa tim svojim glupim pravilima i onda jos ubacuju taj bingo utrke pasa i sl. Problem je sto trebas imati veliki novac da pocnes sa tim.Uspjeh je zagarantovan jer sigurno 99% bosanaca i hercegovaca ne zna da se kladi i ne zna sta je kladionica opcenito i kako se to ozbiljno igra. Kada ti kazem da kvota recimo 1.60 i 1.70 je ogromna razlika na dugorocno, zatim margina na koseve recimo 145,5 i 146,5 e tu je takodje ogromna razlika samo sto to nasi ljudi ne kontaju! A da ne pricamo o marzi koju uzimaju npr 145,5 koseva kvote po 1.85 kod nasih a na on line se kvota moze naci po 1.95 znaci ovi imaju marzu 5% a nasi 15%!!!
Sto se tice poreza osim LutrijeBiH niti jedna druga kladionica ne placa porez i vjerovatno su u talu sa politicarima i ostalim mocnicima.
Uglavom vec dugo koristim on line kladionice i moram priznati da sam prezadovoljan i odlicno mi ide jer kladionica zahtjeva pracenje pametno ulaganje i disciplinu samo tako si dugorocno uspjesan. Mogao bih jos puno toga pisati najvise bi zelio da otvorimo temu gdje bi imali savjetovanje za kladjenje i da tu objasnimo ljudima kako je lako uplatiti novac na on line i kako se kladiti.