Kladionice propadaju!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

semir007

#1 Kladionice propadaju!

Post by semir007 »

Evo u samo mjesec dana, cak 3 filijale xx kladionica su zatvorene, prica se da imaju sve manje posla :-D

Jesmo li se to konacno spametovali, meni ovo dobro zvuci.

Dosad sam vidjao samo dijecu u kladionicama, navukli se ko na drogu, oca mi zadnju marku za sendvic
oni su davali a u skolu gladni. To je bilo ludilo koji ovisnici o kocki, a nisu jos ni punoljetni!

Predvidjam fuziju ( kao odgovor ) sa apotekama i buregdzinicama jer su skoro po nepisanom pravilu , jedni do drugih :lol:
black

#2 Re: Kladionice propadaju!

Post by black »

semir007 wrote:Evo u samo mjesec dana, cak 3 filijale xx kladionica su zatvorene, prica se da imaju sve manje posla :-D

Jesmo li se to konacno spametovali, meni ovo dobro zvuci.

Dosad sam vidjao samo dijecu u kladionicama, navukli se ko na drogu, oca mi zadnju marku za sendvic
oni su davali a u skolu gladni. To je bilo ludilo koji ovisnici o kocki, a nisu jos ni punoljetni!

Predvidjam fuziju ( kao odgovor ) sa apotekama i buregdzinicama jer su skoro po nepisanom pravilu , jedni do drugih :lol:
ja da se pitam sve do jedne bi zatvorio, to je postala manija, samo se prica ko sa kim igra, bulje u tv, kolika je kvota itd. malo sa kim se moze sjesti na kafu a da ne baljezga o kladionici i uvijek istoj prici 'kako je pao samo na jednom paru' :mrgreen: svi mastaju o nekoj velikoj lovi
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Kladionice propadaju!

Post by Truba »

damn

a ja se baš spremo da se počnem kladiti od sljedeće fudbalske sezone :cry: :cry: :cry: :cry: propada sve u šta vjerujem :cry: :cry: :cry:
Art-Vandaley

#4 Re: Kladionice propadaju!

Post by Art-Vandaley »

nije se niko opametio nego je sad u modi online kladjenje :D
JThomas

#5 Re: Kladionice propadaju!

Post by JThomas »

čekaj, vi stvarno mislite da se narod manje kladi ili šta?
hakazvaka

#6 Re: Kladionice propadaju!

Post by hakazvaka »

kladionice i ostale vrste kockarnica nikada nece moci propasti.. zbog ljudske gluposti..

"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran." -ae
veljaca

#7 Re: Kladionice propadaju!

Post by veljaca »

JThomas wrote:čekaj, vi stvarno mislite da se narod manje kladi ili šta?
Mozda uplacuju MANJE iznose - a to ti dodje na isto ....
burek_in_space

#8 Re: Kladionice propadaju!

Post by burek_in_space »

veljaca wrote:
JThomas wrote:čekaj, vi stvarno mislite da se narod manje kladi ili šta?
Mozda uplacuju MANJE iznose - a to ti dodje na isto ....
Kladionice i "zhive" upravo od kladionichara na male uloge. ;-)
jazzer

#9 Re: Kladionice propadaju!

Post by jazzer »

Tesko mi je povjerovati da kladionice propadaju. U mojoj mahalskoj kladionici
''trend'' je kladjenje a onda gladanje teleteksta dok se utakmice ne zavrse, pa
kad' se padne na nekom paru odmah se uplacuje drugi listic. A nije novost ako vam
kazem da u krugu od 150 m rade 4 kladionice.
PticaTrkachica

#10 Re: Kladionice propadaju!

Post by PticaTrkachica »

Što je finansijsko stanje lošije, to se narod više nada brzoj zaradi, lutrija, kladionice, you name it. Kako mi brat reče, bolje 100 maraka na grani, nego marka u džepu :)
Mislim da to ima veze sa sposobnosću gazde, a ne s nedostatkom uloga.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#11 Re: Kladionice propadaju!

Post by Admir_1984 »

Nikad kladionice nece propasti. Dok je svijeta i vijeka, bice i igara na srecu. Pogotovo u ovim siromasnijim zemljama biznis kladionica je sve unosniji i unosniji
zimomor

#12 Re: Kladionice propadaju!

Post by zimomor »

Treba ih sve zatvoriti.
Maraschino

#14 Re: Kladionice propadaju!

Post by Maraschino »

Dok je ovaca bit ce i vune.
Nekako s proljeća

#15 Re: Kladionice propadaju!

Post by Nekako s proljeća »

:)

Kocka je porok kao i svaki drugi.Veća steta od koristi je u njoj.Oni kojima je kocka usla u naviku su na dobrom putu da deformisu svoj karakter.A to je siguran put ka zestokim problemima...

U pocetku markica, pa bankica a onda i ostali imetak jer nije zalud ''Nije majka sina klela sto se kockao, vec sto se vadio''. 8-)

Citava bogatstva su se gubila preko noci...jal crno-jal crveno...a mozda i pogresan broj...

Koloseum drzi Cezar...glavni server je u Hrvatskoj... :run:
lolo_lolo

#16 Re: Kladionice propadaju!

Post by lolo_lolo »

ako se iko kladi,to su bosanci
fixer

#17 Re: Kladionice propadaju!

Post by fixer »

lolo_lolo wrote:ako se iko kladi,to su bosanci
gori su hrvati tri puta
lolo_lolo

#18 Re: Kladionice propadaju!

Post by lolo_lolo »

fixer wrote:
lolo_lolo wrote:ako se iko kladi,to su bosanci
gori su hrvati tri puta
ma nisu vjeruj mi,samo u bosni imas ljude,koji po citav dan sjede u kladionici,igraju one cuke,odnosno cekaju da im se potrefi trka,jer se ono kasete stalno vrtepa se moze i ubosti,ali samo onaj ko to prati 6-7 sati dnevno,ili igraju ko ce u rukometu prvi dati go u drugom poluvremenu,ili koce postici iduci poen u tenisu......
Fozgen

#19 Re: Kladionice propadaju!

Post by Fozgen »

hehehe
U ovakvim vremenima kladionice mogu samo napredovati.
Pa da je u nas bolje stanje u drzavi bilo prije nebi sada imali ovoliko kladionica.

A u svakom slucaju trebalo bi ih pozatvarati, zamrzio sam teletext zbog kladionice
sinus

#20 Re: Kladionice propadaju!

Post by sinus »

Ne kontam ove što kažu treba ukinut kladionice i slično...

- Je li to govore zbog toga što im je kao žao naroda? Mada sumnjam da je to, jer naš narod se u milion situacija pokazao kako ga zaboli kita što "komšiji kuća gori" sve dok njegovu kuću vatra ne dira.
- Možda je zbog zaštite okoliša? Kladionice troše papir koji se pravi od drveta, pa kontam da nije to.
- Možda je zbog toga što ih kladionice tjeraju da se klade? Kad skontam nije ni to, jer niko te ne može natjerati da se kladiš ako nećeš...

Bez za**bancije stvarno mi nije jasno zašto nekome smeta kladionica, neki konkretan razlog...ko kaže da se brine za ljude laže garant.

Jasno je da tamo gdje vlada siromaštvo sve više se kocka i igra na sreću...ali to nema veze ni sa mnom ni sa bilo kim što neko igra kladionicu...
-----------------------------------------

Ispašće da ja nešto branim kladionice jer i sam uplatim tiket...ali stvarno nije tako.

Evo ja na primjer nisam nikad više od 2 KM uplatio na tiket...a u sedmici možda 4 KM potrošim na kladionicu...

E sad nije mi jasno kako toliko smetaju kladionice, a pušaći ne smetaju...A po meni su gori pušaći od kladionica...jer ja ne pušim, a njega boli Qrac za to i dunduli je pored mene u objektu i to što mene truje njega ni sekunde ne brine...ali ga brine štetnost kladiocnice.

A ako upotrijebimo jednostavnu matematiku:

1 KM dnevno za kladionicu = 7 KM sedmično ( imaš mogućnost i da nešto dobiješ )

1,5 KM dnevno za cigare = 10,5 KM sedmično ( imaš -3,5 KM u odnosu na ovog što igra kladionicu, a imaš i mogućnost da umjesto para dobiješ rak )
lolo_lolo

#21 Re: Kladionice propadaju!

Post by lolo_lolo »

sinus wrote:Ne kontam ove što kažu treba ukinut kladionice i slično...

- Je li to govore zbog toga što im je kao žao naroda? Mada sumnjam da je to, jer naš narod se u milion situacija pokazao kako ga zaboli kita što "komšiji kuća gori" sve dok njegovu kuću vatra ne dira.
- Možda je zbog zaštite okoliša? Kladionice troše papir koji se pravi od drveta, pa kontam da nije to.
- Možda je zbog toga što ih kladionice tjeraju da se klade? Kad skontam nije ni to, jer niko te ne može natjerati da se kladiš ako nećeš...

Bez za**bancije stvarno mi nije jasno zašto nekome smeta kladionica, neki konkretan razlog...ko kaže da se brine za ljude laže garant.

Jasno je da tamo gdje vlada siromaštvo sve više se kocka i igra na sreću...ali to nema veze ni sa mnom ni sa bilo kim što neko igra kladionicu...
-----------------------------------------

Ispašće da ja nešto branim kladionice jer i sam uplatim tiket...ali stvarno nije tako.

Evo ja na primjer nisam nikad više od 2 KM uplatio na tiket...a u sedmici možda 4 KM potrošim na kladionicu...

E sad nije mi jasno kako toliko smetaju kladionice, a pušaći ne smetaju...A po meni su gori pušaći od kladionica...jer ja ne pušim, a njega boli Qrac za to i dunduli je pored mene u objektu i to što mene truje njega ni sekunde ne brine...ali ga brine štetnost kladiocnice.

A ako upotrijebimo jednostavnu matematiku:

1 KM dnevno za kladionicu = 7 KM sedmično ( imaš mogućnost i da nešto dobiješ )

1,5 KM dnevno za cigare = 10,5 KM sedmično ( imaš -3,5 KM u odnosu na ovog što igra kladionicu, a imaš i mogućnost da umjesto para dobiješ rak )
kladionica-pusenje

odlicna usporedba :thumbup:
gnus

#22 Re: Kladionice propadaju!

Post by gnus »

podrzavam sinus-a 100% :)
Maraschino

#23 Re: Kladionice propadaju!

Post by Maraschino »

lolo-lolo
kladionica-pusenje

odlicna usporedba
sta mislis sta im je zajednicko... :-) :D

pusenje... :lol: :lol:
tranquil

#24 Re: Kladionice propadaju!

Post by tranquil »

Dođoh, vidjeh, nasikirah se
sodom

#25 Re: Kladionice propadaju!

Post by sodom »

hm meni ova usporedba nije bas ok sa pusenjem!
ja pusim i zabranio bih na svakom javnom mjestu pusenje jer mi je prije svega nekulturno, smrdi i stetno je i ako mi pusaci to ne primjecujemo...
no nebitno i kladionice su velika posast kao i duhan te bi sve slicno tome zabranio isao bih cak i do fudbalskih utakmica na koje se ne bi moglo ici dok se ljudi ne disciplinuju- ovo danas je sve samo ne sport!

ja recimo imam problem u jednom drustvu koje me odbacuje (primoran sam da tu budem) jer nikad ne pricam o klađenju, niti to podrzavam- tacnije ti ljudi nemaju pojma o cemu d apricaju sa mnom ista je stvar sa tučama, kurvama, narkoticima, skupim autima tj TURBO FOLKU!!!- dosadan sam im! :lol:

eh da se oni ne klade mozda bi pricali vise o lepoj breni i njenim cicama i dupetu sto mi je odron ali ipak draze nego slusati o nekim stranim imenima timova koja veoma tesko izgovaraju... :x :x :x
Post Reply