Kladionica - vol. 2

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Jameka

#4501 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Jameka »

Kako danas za mene divan dan. :lol:
Image
U petom Seponja imao 5:3 i servu. :-) :skoljka:
enki_

#4502 Re: Kladionica - vol. 2

Post by enki_ »

hajmo, postavljajte te dobitne kombinacije sutra prije meceva :thumbup:
enki_

#4503 Re: Kladionica - vol. 2

Post by enki_ »

evo jedan od mene za sutra. mozda malo navijacki ali nije iskljuceno da prodje:
Karlovic - Sela 1
Lopez - Nieminen 1
Wawrinka - Melzer 1
kvota: 2,18
plejka2

#4504 Re: Kladionica - vol. 2

Post by plejka2 »

Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#4505 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Admir_1984 »

plejka2 wrote:http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/1 ... obiti.html

Ovo me bas nekako sokiralo.
kako je listic mogao uplatiti u 20:48 kada premier radi do 20:00, a kad su tekme do 20:45 :roll: jedino preko neta, al ne bude ovakav listic :roll:
plejka2

#4506 Re: Kladionica - vol. 2

Post by plejka2 »

kontam mozda ga je preko neta odigro al nebi bio ovakav sve da ga je isprinto ja mislim :roll:

a mozda ta na dobrinji radi duze.cudno u svakom slucaju.
Jameka

#4507 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Jameka »

Radi Premier do 21h zbog Eura. Uplatio je 20og, tad nije bilo utakmica, dan pauze. A pozelenit ce mu ovo. Ako ne pocrveni. :oops:

edit
Mada, cudno mi da je ovoliki koeficijent na Portugal. To je bilo dan prije utakmice Portugal - Ceska. Portugal favorit, a kv. 3,5 da ce proci Cesku, tj. uci u polufinale? Ista stvar sa Italijom.
Bit ce da se ovo odnosi na finale.
Normalno da ce dozvolit kombinirat nedobitnu kombinaciju.
Probajte uplatiti na sljedecu utakmicu da ce bit 0:0 i nekog strijelca. Moze, sto ne bi moglo. :lol:
:skoljka:
Last edited by Jameka on 26/06/2012 01:19, edited 1 time in total.
caros

#4508 Re: Kladionica - vol. 2

Post by caros »

1 - osvajač, 2 - ulazak u finale, ovako je pisalo ispod ako se ne varam ? Greška u sistemu što nisu blokirali ovakvu uplatu ali svakako i njegova greška jer ne čita.

U ponudi za srijedu imate istu stvar samo što sada ne dozvoljava kombiniranje sva 4 para.
plejka2

#4509 Re: Kladionica - vol. 2

Post by plejka2 »

Al mi smijesno da se svi vade na greske kompjutera.Opet kad bolje skontam premijer nije valjda tako nisko pao da se radi 2 joje blamira po novinama.
caros

#4510 Re: Kladionica - vol. 2

Post by caros »

Pa jednostavno u ponudi nije bio ulazak u polufinale što znači da ovo što je on odigrao nije moguće. :-) 1 je osvajač a 2 ulazak u finale...

Nek ih tuži za pretrpljenu psihičku bol, mada je i on kriv što nije fino pročitao šta piše ispod. :D
plejka2

#4511 Re: Kladionica - vol. 2

Post by plejka2 »

:lol:
ha ja dobro si.
sorted

#4512 Re: Kladionica - vol. 2

Post by sorted »

caros wrote:1 - osvajač, 2 - ulazak u finale, ovako je pisalo ispod ako se ne varam ? Greška u sistemu što nisu blokirali ovakvu uplatu ali svakako i njegova greška jer ne čita.

U ponudi za srijedu imate istu stvar samo što sada ne dozvoljava kombiniranje sva 4 para.
Pa ako je tako bilo nije valjda frajer izmislio da je 2 ulazak u polufinale. :-) i ako je bilo nemoguce odigrati (nepostojeci tip ili nedozvoljena kombinacija) ne bi mogao sigurno, a ta njihova prica greska u sistemu nije ni za malu djecu. Njegova prica mi djeluje relanije od aMoMimnog djelatnika. :skoljka:
_Reds_

#4513 Re: Kladionica - vol. 2

Post by _Reds_ »

Greska u sistemu kada oni pogrijese, a kad pogrijesi korisnik, onda nema greske.
medvjed23

#4514 Re: Kladionica - vol. 2

Post by medvjed23 »

treba sve to uzeti sa rezervom jer je avaz u pitanju :)
plejka2

#4515 Re: Kladionica - vol. 2

Post by plejka2 »

Vidjecemo u krajnjem slucaju nek onda trazi petaka nazad i ako misli da je njihova greska nek mjenja kladionicu.
Ne vjerujem da ce mu dat "dobitak"
caros

#4516 Re: Kladionica - vol. 2

Post by caros »

A jbg, ja ne znam još nikoga drugog da je odigrao taj famozni prolazak u polufinale, frajer je loše pročitao. :D

Također se moglo odigrati da će 3 repke proći dalje iz grupe, znači također nemoguć listić i bilo je ljudi koji su i to uradili. :D Ne čita/pazi niko ništa :roll:
Leopold_IV

#4517 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Leopold_IV »

CollegeGunner wrote:Leopold hvala. :thumbup:
Sta mislis o ovme listicu?

Paire B. - Ebden M.
Tip - Tip: 1 1,55
Dolgopolov A. - Bogomolov A. jr.
Tip - Tip: 1 1,30
Dimitrov G. - Anderson K.
Tip - Tip: 1 1,65
Tomic B. - Goffin D.
Tip - Tip: 2 3,20
Querrey S. - Pospisil V.
Tip - Tip: 1 1,25
Nishikori K. - Kukushkin M.
Tip - Tip: 1 1,35
Baghdatis M. - Montanes A.
Tip - Tip: 1 1,15
mislim da je previse parova i niposto ne bi igrao Goffina...
Tomic je bolji igrac od Goffina na travi 100% i neka te ne zavara onaj bljesak na RnR...
Dolgopolov blentavi ne moze za koef 1,30 ni u kojoj varijanti jer nije normalan....
ranger

#4518 Re: Kladionica - vol. 2

Post by ranger »

tvrdi da kladionica "Premier" vara: Primili uplatu na tiket na kojem je nemoguće dobiti?!
Opcija je bila "kec" da ove reprezentacije koje sam odigrao idu u finale, a "dvojka" da idu u polufinale

vropsko prvenstvo u nogometu koje se igra u Ukrajini i Poljskoj, ulazi u svoju završnicu. Prije početka Eura 2012, među prvim favoritima za osvajanje titule bile su selekcije Španije, Njemačke i Holandije. Holanđani su davno otišli kući, na veliko zadovoljstvo kladionica širom Evrope.

Oni koji vjeruju u teorije zavjere, te da je danas novac na prvom mjestu, uvjereni su da Španija i Njemačka ne mogu ući u finale, pogotovo ne zajedno, jer bi u tom slučaju svjetske kladionice izgubile velike novce.

Ipak, vidjet ćemo. Brzo će polufinalni dueli.

Sportsko klađenje je prilično rasprostranjeno "zanimanje" i u našoj zemlji. Nekima to dobro ide, nekima uvijek fali onaj "jedan"...

A, Sarajlija Alen Balić, koji nam se javio u redakciju, otkrio nam je da je u bh. kladionicama moguće uplatiti novac, a da ne postoji ni jedan promil šansi, ni teoretska mogućnost da ostvarite dobitak.

- 20. juna odigrao sam listić u kladionici "Premier". U ponudi je bilo osam reprezentacija, između kojih sam izabrao četiri, Njemačku, Španiju, Italiju i Portugal. Opcija je bila "kec" da ove reprezentacije koje sam odigrao idu u finale, a "dvojka" da idu u polufinale. I ja sam odigrao da idu u polufinale, sve četiri "dvojke".

Nakon što je odigrana zadnja utakmica četvrtfinala koja je završila pobjedom Italije, otišao sam da podignem novac, misleći da je listić dobitni. Međutim, u kladionici su mi rekli „da im nije jasno ništa, jer listić nije ni dobitni ni gubitni“ i da se vodi na čekanju, te da kontaktiram njihovu centralu u Čitluku – kaže Alen.

- Kada sam ih pozvao oni su rekli da se ta ponuda nije odnosila na polufinale, već na finale. A, kada sam ih upitao pa kako je moguće da budu četiri reprezentacije u finalu, odgovorili su da je to kompjuterska greška. Radnik na centrali mi se nije htio predstaviti već je samo zalupio slušalicu – ispričao nam je Alen Balić.

Kontaktirali smo i mi centralu kladionice "Premier" u Čitluku...

- Igrač nije dobro čitao šta piše ispod ponude. Ta se ponuda odnosila na prolaz timova u finale – kazala nam je osoba koja se javila na telefon.

Na pitanje kako je moguće da kladionica primi uplatu na tiket na kojem su četiri tima tipovana za ulazak u finale (koje mogu igrati samo dvije ekipe), a da se pri tome ne radi o sistemskom listiću, osoba s kojom smo razgovarali nam je rekla:

- Pa moguće je – kazao nam je muškarac koji se nije želio predstaviti, kazavši da je dovoljno da napišemo "djelatnik kladionice".

Alen Balić nam je osim svog "dobitnog" listića poslao i skeniranu provjeru listića sa web stranice pomenute kladionice. Iz iste se vidi da njegov listić još uvijek nije označen kao gubitni. Ko zna, možda u finalu Evropskog prvenstva zaigraju baš sve četiri reprezentacije na koje je Alen tipovao
Pogledali smo u "rezultatima" kladionice "Premier" za dan 20. juni, no ponuda na koju se Alen kladio je uklonjena, iako obično nezavršeni događaji u takvim slučajevim stoje bez rezultata (što bi u ovom slučaju bilo logično), ili sa kvotom jedan, ukoliko su prekinuti.
karanana

#4519 Re: Kladionica - vol. 2

Post by karanana »

i meni je betlive primio uplatu koju je nemoguce dobiti.
ja odigro svedska francuska tacan rezultat 0-0 i ibrahimovic daje gol.
ranger

#4520 Re: Kladionica - vol. 2

Post by ranger »

mom kolegi wwin nikad nije isplatio dobitak.
bilo je to prije 2-3 mjeseca, odigrao on na live kladjenju, lupam- 1:0, 2:0, 2:1, 1:2, ostali rezultati. on tipovo na ostali rez. i dodje vako nesto 2:2 ili 3:2 i nista... samo ostala opklada onako stajat, slao im mail na koji nikad nije dobio odg.
a meni se isto tako desilo na wwin kladio se live na neki zbroj koseva i u zadnjoj sekundi ekipa postigne kos za koji ni sudije nisu bile sigurne je li 2 ili 3 poena. meni odgovaralo da bude 2 poena, i za par sekundi sudije priznaju kao 2 poena medjutim, na live stranici kladionice jos 10 minuta je stajao rezultat bez tog posljednjeg poena, kao da utakmica jos traje da bi nakon 15-20 minuta oznacili moju okladu kao odgodjeno, ili kao azijski i vratili mi ulog.
ja nisam slao nikakav mail jer je bilo nesto malo love u pitanju par eura al bas ono zapitas se...
Leopold_IV

#4521 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Leopold_IV »

karanana wrote:i meni je betlive primio uplatu koju je nemoguce dobiti.
ja odigro svedska francuska tacan rezultat 0-0 i ibrahimovic daje gol.
iduci put kad budes imao takav listic, kladi se kod mene :mrgreen:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#4522 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Admir_1984 »

sorted wrote:
caros wrote:1 - osvajač, 2 - ulazak u finale, ovako je pisalo ispod ako se ne varam ? Greška u sistemu što nisu blokirali ovakvu uplatu ali svakako i njegova greška jer ne čita.

Pa ako je tako bilo nije valjda frajer izmislio da je 2 ulazak u polufinale. :-) i ako je bilo nemoguce odigrati (nepostojeci tip ili nedozvoljena kombinacija) ne bi mogao sigurno, a ta njihova prica greska u sistemu nije ni za malu djecu. Njegova prica mi djeluje relanije od aMoMimnog djelatnika. :skoljka:
pa nije kladionica baš toliko glupa da pogrijesi i stavi kvotu portugal 3,5 da prolazi u polufinale, a u ponudi utakmice ceska-portugal bilo 1,35 na prolaz portugala :roll: ovde se radi izgleda o tome da frajer nije citao sta tacno piše i da premier dozvoljava uplate na nemoguci dobitak. postoji jos opcija da je fakat pisalo u ponudi da je dvica prolaz u polufinale, sto bi bila katastrofalna greska kladionica. a da je tako osim ovog listica bilo bi jedno hiljadu minimum ovakvih, a sigurno bi tog 20.06 i na forumima procurila informacija da premier daje kvotu od 3,5 na prolaz portugala ili 4 italije
karanana

#4523 Re: Kladionica - vol. 2

Post by karanana »

prica se u poslovnici bet live-a u koju ja idem da ih je neko par puta uzeo na pocetku prvenstva na "pocetni udarac". na ponudi je pisao pocetak dogadjaja 20:45. na live kladjenje ekranu u poslovnici oni skinu pocetni udarac 10-15 minuta prije pocetka tekme, ali kroz ponudu se moglo kladiti do samog pocetka tekme. a u sustini vec jedno 5-6 minuta prije pocetka se vidi bacanje novcica i vidis koji tim bira stranu. i onda drugi tim pocinje s centra. ali sad ukidaju i to preko ponude u 20:35.
Leopold_IV

#4524 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Leopold_IV »

Evo jedan teniski danas od mene:

Lopez - 1
Tomic - 1
Nishikori - 1
- 4,5 Errani - Vanderrwegle - 2
+37,5 Wawrinka - Melzer

koef oko 7...

i ako ce se neko baviti sistemima :
1 set +9,5 Anderson - Dimitrov - 1,50
-8,5 Delpo - Haase - 2 - 1,50

Pogotovo mi se Delpo cini kao sigurnjak...pa eto ako prodje biti ce jako lijepo, a ako ne, igram se s njihovom lovom od jucer :mrgreen:
Pitarrr82

#4525 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Pitarrr82 »

Predade Schukin Dzumhuru, taman sam mislio finu kvotu zaokruziti :(
Post Reply