Kladionica ovisnost

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

forumash001

#1 Kladionica ovisnost

Post by forumash001 »

http://www.oktal-pharma.ba/bs/content/display/104/

po ovim stavkama ja sam teski ovisnik.
Ne mogu vise da zivim svaki dan dam minimalno petaka i tako vec duze vrijeme.Kad skontam kolko sam para dao,mogo sam uzeti minimalno neki stan. Kako da prestanem ljudi,ozbiljan sam.
Trebam li ici psihologu?
Molim bez glupih komentara. Da mi nije hica ne bih posto.
tap3ah75

#2 Re: Kladionica ovisnost

Post by tap3ah75 »

Dam ti ja broj računa pa uplaćuj meni tog petaka dnevno ..... vratim ti sve za 10-tak godina i kupi sebi nešto.
:lol:
SanskiBiser

#3 Re: Kladionica ovisnost

Post by SanskiBiser »

forumash001 wrote:http://www.oktal-pharma.ba/bs/content/display/104/

po ovim stavkama ja sam teski ovisnik.
Ne mogu vise da zivim svaki dan dam minimalno petaka i tako vec duze vrijeme.Kad skontam kolko sam para dao,mogo sam uzeti minimalno neki stan. Kako da prestanem ljudi,ozbiljan sam.
Trebam li ici psihologu?
Molim bez glupih komentara. Da mi nije hica ne bih posto.
Probaj ko' jedan moj jaran, njemu upalilo pa se skino sad, nabavis kompjuter i igras neku od Sport Manager simulacija fudbalskih i ono neces da uplacujes dok ne skuzis sistem da 100% uvijek dobijas i tako vec nekoliko godina nikako da skuzi sistem :lol: . Izbio je klin klinom, samo sto se navuko na igricu pa igra par sati dnevno na poslu, radi u shopu sportske opreme. Ovo sa igricom ti dodje nesto ko odvikavanje od heroina koristenjem metadona, slicno se odvikao jedan postar od poker automata, kod mene u komsiluku, tako sto mu je sin kupio aparat i montirao u kucu, da skuzi sistem da stalno dobija, inace je prokockao oko 20000 km i zaduzio se prije toga :-)
chuchumbamayumbe

#4 Re: Kladionica ovisnost

Post by chuchumbamayumbe »

Imas li kakav posao ba, ili samo tiketi?!
Mislim, ako je petak dnevno x 365 danam, to je oko 1800km godisnje.
Ubodesh li kada sta?!
Da vidimo na cemu si...
neretvaa

#5 Re: Kladionica ovisnost

Post by neretvaa »

Vidis i ovo je ogroman uspjeh.
Prva stepenica koju moras da predjes prema izljecenju, da skontas da si bolestan.
Onda naci neku zanimaciju, i zamjeniti sa ovim.

Kazes 5 km redovno, uh koliko je to novca covjece.
Molio sam par prijatelja koje poznajem da mi pokazu, nitko nije htjeo.
Danas vidim da mi je drago sto nisam poceo.

Svojevrmeno sam bio ovisnik o poker aparatima, i to je jos gore od ovog tvog.
Nisi sam, ima ih na forum jos.

Pozdrav,
uvijek dobar post

#6 Re: Kladionica ovisnost

Post by uvijek dobar post »

mislim da si postao ovisan.
odvici se neces dok sam sebi to ne priznas i ne uvidis u kakvu te situaciju vodi.
ne postoji nesto sto se zove bezazleno klađenje. većina ljudi će reći da postoji, ali oni samo sebi ne mogu priznati da su ovisni o kladionici i kockanju. opšte je poznato da je kockanje ovisnost. što prije skontaš da si navučen, lakše ćeš se odvići.
najvažnije je da definitvno skontas da je vrag odnio šalu, da budeš iskren prema samom sebi i sam sebi priznaš (jer sebe ne možeš lagati niti sebi možeš podastrijeti glupa opravdanja) i da odneseš odluku da prestaješ i to je to.
usput, svoju odluku o prestanku možeš vezati za neku situaciju.
ja sam isto tako povremeno se kladio. imao sam čak i pravilo da dnevno ne trošim više od 5 KM, dobijao, gubio, bio tu negdje, ali ipak....u jednom trenutku sam skontao da sam se navukao.
ja sam npr prestao sa klađenjem isto tada kad sam skontao da moram svaki dan otići do kladionice.
bilo je perioda od po 7 dana kad nisam išao, ali sve je ukazivalo na postepeno navlačenje. bio sam iskren prema sebi i priznao si da je to tako! mogao sam ja dati sebi neko opravdanje (tipa ma to su sitni novci, nije ti nista ozbiljno, ja to za ćejf i sl ali samo znao da su to samo glupa opravdanja i da je situacija ozbiljna)
onda se desio ovaj posljednji veliki skandal sa namještanjem tekmi i ja sam odlučio da se prestanem kladiti.
osim razloga ovisnosti, ja sam sebe dodatno motivirao na prestanak sa željom da ne učestvujem u finansiranju sportske-kladioničarske mafije koja ubija sport i sportski duh. ma koliko bezazlen moj doprinos od 5 KM dnevno bio, on je ipak vbio doprinos radu kladioničarske mafije!
zato druže, samo reci sebi da nećeš više ići u kladionicu i počni opet pratiti sport samo za gušt!!!
ultima_palabra

#7 Re: Kladionica ovisnost

Post by ultima_palabra »

Ma nije toliko ni do para, koliko čovjek postane ovisan, razmišlja samo o kladionici. Ja sam se 2 godine kladio svaki dan, nisu bili veliki iznosi (najviše 20 KM) i dobijao sam počesto, bio sam barem na nuli kad se sve sabere. Volio sam oko 2 sata provjeravati informacije na internetu, pa onda po nekoliko sati za teletekstom. Oduzima ti vrijeme za koje možeš pročitati knjigu, pogledati film, izaći s djevojkom. Prva stvar ujutro kad progledam - ponuda :D
Kad sam počeo raditi nisam više imao vremena za kladionicu, i od tad sam za 3 godine uplatio 5 listića :-D tako da je iz mog iskustva posao najbolje riješenje. Puno sam zadovoljniji sad i zdravije mi je pratiti sport.
Rauber

#8 Re: Kladionica ovisnost

Post by Rauber »

Ako ti je za utjehu nisi jedini, danas sve ovisno o kladionici, ja s kim god sjednem na kafu vadi mi listice, pokazuje na cemu je SAMO pao, sta ja danas odigrao,prepricava kako je tamo neki dobio na marku...
Ja ne znam kako bih ti pomogao s obzirom da i nisam nikad bio ovisan o kladjenju, odigram samo kad je liga prvaka, vikendom rijetko kad uplatim jer me uhvati srklet od onolikih parova :run:
Sretno
Last edited by Rauber on 25/01/2010 10:02, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#9 Re: Kladionica ovisnost

Post by VjecitiStudent »

Moze li mi ko prevesti sta ovo "Kladionica ovisnost" znaci?
Jer rijeci prepoznajem, gramatiku nikako.
lord-executioner

#10 Re: Kladionica ovisnost

Post by lord-executioner »

Umjesto kladionice kupi jednu srecku svaki dan, i izgrebi je na kraju dana, k'o kad cekas rezultate. To ce ti biti 30 KM mjesecno, a neizvjesnost ce ti u tom slucaju biti ista :D
chuchumbamayumbe

#11 Re: Kladionica ovisnost

VjecitiStudent wrote:Moze li mi ko prevesti sta ovo "Kladionica ovisnost" znaci?
Pa vjerovatno je izmedju trebao biti zarez, ili crtica, ili slovo K izmedju C i A?!
Zar je bitno ba...?
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#12 Re: Kladionica ovisnost

Post by ALexis »

po mom misljenju, jedan od razloga nemogucnosti prestanka s kockom je potreba da se sav izgubljeni novac vrati, a sto je vise novca u igri, to je veca ovisnost
:run:
uvijek dobar post

#13 Re: Kladionica ovisnost

Post by uvijek dobar post »

VjecitiStudent wrote:Moze li mi ko prevesti sta ovo "Kladionica ovisnost" znaci?
pametnom je i išaret dosta...a ti ćeš ostati vječiti student dok se god budeš bavio formom a ne suštinom.
bogoljub

#14 Re: Kladionica ovisnost

Post by bogoljub »

Kladionica je sociološki problem!
Kao takav veoma je teško rješiv! :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15 Re: Kladionica ovisnost

Post by Truba »

ljudi koji imaju viška vremena idu u kladionicu
moje mišljenje
dinaraaa

#16 Re: Kladionica ovisnost

Post by dinaraaa »

Ne gubi nadu :-D , dobit ćeš kad se najmanje budeš nadao :-D .....dobit ćeš :-D

Jal šećer, jal čir :evil:
black

#17 Re: Kladionica ovisnost

Post by black »

kladionice su mi na vrh glave, ja se nekladim, ali mi ide na zivce na kafi kad sjedim, samo je prica o tome, ko je kako igrao, sta su odigrali,i slicne gluposti i uvijek ista pricha 'joj pao sam SAMO na jednom paru' :mrgreen: raja je masovno navucena i kao sto neko rece ovo je socioloski problem..
a nevezano za ovo bash danas sam chuo da ce morati staviti neprobojna stakla i da ce svaka kladionica morati imati zastitara..koliko je tacno ne znam jer ne posjecujem kladionice
JThomas

#18 Re: Kladionica ovisnost

Post by JThomas »

ja sam manje-više ovisnik i ne želim da se liječim.

a to s neprobojnim staklima je vjerovatno istina, svako malo ih pljačkaju, nigdje nema toliko love, a da radi najčešće samo jedna cura ili u vrh glave dvije.
black

#19 Re: Kladionica ovisnost

Post by black »

zaboravih dodati i tihi alarm..
Nedim071

#20 Re: Kladionica ovisnost

Post by Nedim071 »

JThomas wrote:ja sam manje-više ovisnik i ne želim da se liječim.
Takodje. :thumbup:
cyprus

#21 Re: Kladionica ovisnost

Post by cyprus »

Da li sam ovisnik od klađenju - možda, al s obzirom da sedmično na to potrošim jednu, dvije ili plafon tri marke, mislim da nije to toliki problem :D
black

#22 Re: Kladionica ovisnost

Post by black »

danas slusham na 202-ci u CZ-u emisiju o onom poshtaru koji je mazno penzije da bi se kladio, i kao oformljena je neka grupa, koja do sada broji 12000 potpisa, za prikupljanje pomoci !? pitam se fakat jel ova raja normalna, notornom kockaru i nekom ko je pokrao penzije, skupljati pomoc da bi on vratio dug (44 milje penzije + 75milja kredit) i josh mu se daje medijski prostor
Gospoda Ministarka

#23 Re: Kladionica ovisnost

Post by Gospoda Ministarka »

Ja bih tog postara koji je pametno bezobrazan u rudnik da radi 2 smjene i da mu plata ide naivnim zirantim a koje je nasamario.
chuchumbamayumbe

#24 Re: Kladionica ovisnost

Eeee djeco, kada sam se ja u Vegasu kock'o, u Sarajevu nije bilo niti jedne kladionice.
8-)
terra_incognita

#25 Re: Kladionica ovisnost

Post by terra_incognita »

black wrote:danas slusham na 202-ci u CZ-u emisiju o onom poshtaru koji je mazno penzije da bi se kladio, i kao oformljena je neka grupa, koja do sada broji 12000 potpisa, za prikupljanje pomoci !? pitam se fakat jel ova raja normalna, notornom kockaru i nekom ko je pokrao penzije, skupljati pomoc da bi on vratio dug (44 milje penzije + 75milja kredit) i josh mu se daje medijski prostor
I ja sam bila sokirana kada sam gledala njegovu ispovijest na TV-u, gdje on moli da mu se pomogne sa marku-dvije.
Pa ja bih njega i njemu slicne na prislini rad pa im ne bi palo na pamet da masu lijecnickim nalazima i tvrde da to nikada vise ne bi uradili.

Razumijem svoje pare stavljati na kocku ali tudje :shock:
Locked