akaunt wrote:......
Ima li ko pametan da ovo malo pojasni?
Imam ja.
Doso coek, prasnjav, zedan, iz daleka. Gledajuci okolo ugleda u daljini nekog tipa kako ga gleda. Pridje mu a i ovaj pridje njemu. Kad su dosli jedan do drugog stadose. "Sto si ti stao kad sam ja stao?" upita ga prasnjavi. "Stao sam zato sto si ti stao tu gdje si stao, da nisi ti tu stao ne bih ni ja ovdje stao gdje sam stao." odgovori mu ovaj. "E nisi to smjeo uraditi." odgovori mu prasnjavi i udari ga nogom u koljeno. "Aajjj" vrisnu ovaj. "Sto si vrisno?" upita ga prasnjavi. "Vrisno sam zato sto si me udario nogom u koljeno." rece ovaj. "E nisi to smjeo uradit." rece mu prasnjavi i opet ga udari nogom u drugo koljeno. "Aajjj" vrisnu ovaj. "Sto si opet vrisno?" upita ga ponovo prasnjavi. "Vrisno sam zato sto si me udario nogom u koljeno." rece ovaj. "E nisi to smjeo uradit." rece mu prasnjavi i uhvati ga za ruku. Ovaj neda ruku. Drzi nedaj, prevrcu se gore dole i pobjeze ovaj, neda ruku. Prasnjavi za njim, juri ga a ovaj bjez bjez i trk u planinu. Prasnjavi za njim u planinu. Snijeg, vjetar, zima ovaj bjez bjez a prasnjavi za njim. Na vrhu planine stao i gleda prasnjavog kako brzo pristize. "Stani!" uzviknu ovaj. Prasnavi stade i upita ga "Zasto da stanem?" "Stani tu zato sto ja stojim ovdje." odgovori mu ovaj. "E nisi smjeo tu stati." rece mu prasnjavi i krenu prema njemu. Ovaj neimade kud osim bjez bjez niz planinu, a prasnjavi trk za njim. Ovaj sidje sa planine u nizinu, naidje na drvo i popenje sa na njega, i prasnjavi za njim. "Stani!" uzviknu ovaj. Prasnjavi stane i upita ga "Zasto da stanem?" "Stani zato sto ja stojim ovdje a ti stojis tu." rece mu ovaj. "E nisi smjeo tu stati." rece mu prasnjavi i krene prema njemu, a ovaj skoci dole i bjez bjez, a prasnavi trk za njim. Bjez bjez bjez i naidje na rijeku sa velikim dubokim kanjnom. "Stani!" uzviknu ovaj prasnjavom koji mu je brzo pristizao. Prasnavi stade i upita ga "Zasto da stanem." "Stani zato sto ja stojim ovdje a ti tu." rece mu ovaj. "E nisi smjeo tu stat." rece mu prasnjavi i krenu prema njemu. Ovaj neimade kud i skoci u rijeku u velikom dubokom kanjonu. Prasnjavi trk trk za njim. Ovoga rijeka izbaci iz kanjona, probaci ga kroz velike vodopade i ubaci u more, a prasnjavi trk trk za njim. "Stani!" uzviknu ovaj prasnjavom. "Zasto da stanem?" upita ga prasnjavi. "Zato sto ja stojim ovdje a ti stojis tu." rece mu ovaj. "E nisi smjeo tu stat" rece mu prasnjavi i trk za njim. Ovaj neimade kud i bjez bjez u more, a prasnjavi trk trk za njim. Roni ovaj roni i prasnjavi, pliva ovaj pliva i prasnjavi, ovaj se uhvati za brod i prasnjavi se uhvati za brod, ovaj jase ajkulu i prasnjavi jase ajkulu, ovaj izadje na sjeverni pol i prasnjavi za njim na sjeverni pol, ovaj na juzni pol i prasnjavi za njim na juzni pol, ovaj vamo i prasnjavi vamo, ovaj tamo i prasnjavi tamo..... tamo gore vamo dole bjez bjez trk trk......
Eto, to je to.