Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mali jomu

#1 Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by mali jomu »

:mrgreen:

Ruska državna televizija poručila je gledaocima da se spreme za treći svjetski rat i da spakuju osnovne stvari. TV kanal "Rusija 24", koji je u vlasništvu Kremlja, predložio je gledaocima "idealne zalihe" za preživljavanje i savjetovao im da spakuju jod, kako bi zaštitili tijelo od zračenja.

Jedan od vodećih vojnih analitičara upozorio da svijet već ima oznaku Kubanske raketne krize II.

S druge strane, i u Americi postoji bojazan od novog rata, nakon što je u četvrtak nezavisni sistem upozorenja za nuklearni rat objavio upozorenje o konfrontaciji između Rusije i SAD.

Nezavisni sistem upozorenja za nuklearni rat objavio je upozorenje o konfrontaciji između Rusije i SAD. Ovaj sistem prati koliko su snage SAD spremne za odbranu, a poznat je pod nazivom DEFCON, i predstavlja sistem upozorenja koji je koristila američka vojska kako bi ukazala na rizik nuklearnog rata.

DEFCON 5 - bez opasnosti - do DEFCON 1 - najveća opasnost.

Sad je DEFCON 4 i stavlja američku vojsku u stanje "iznad normalne pripravnosti" i podrazumijeva "povećanje rada obavještajnih službi i jačanje sigurnosnih mjera".
mali jomu

#2 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by mali jomu »

pokret otpora wrote: Nadam se da će ljudi izumrijeti a većina životinja i biljnog svijeta da preživi a prva dabogda pala na bosnu :bih:

Sta cemo ako nas promase? :lol: :lol: :lol:
mali jomu

#3 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by mali jomu »

Kako fino kad se zabije prvo upali svijetlo i pravi odlican val, pa poskoci gore da napravi lijepi oblak.

Image
golman

#4 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by golman »

Kolike su kvote? :D
kmirsad

#5 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by kmirsad »

pokret otpora wrote:Nadam se da će ljudi izumrijeti a većina životinja i biljnog svijeta da preživi a prva dabogda pala na bosnu :bih:
ma bacit će oni na nas onu netronsku bombu...pa onda na našim rijekama gradit hidrocentrale bez da ikom plačaju koncesije i mitologiju... :D
triconja

#6 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by triconja »

mali jomu wrote::mrgreen:

Ruska državna televizija poručila je gledaocima da se spreme za treći svjetski rat i da spakuju osnovne stvari. TV kanal "Rusija 24", koji je u vlasništvu Kremlja, predložio je gledaocima "idealne zalihe" za preživljavanje i savjetovao im da spakuju jod, kako bi zaštitili tijelo od zračenja.

Jedan od vodećih vojnih analitičara upozorio da svijet već ima oznaku Kubanske raketne krize II.

S druge strane, i u Americi postoji bojazan od novog rata, nakon što je u četvrtak nezavisni sistem upozorenja za nuklearni rat objavio upozorenje o konfrontaciji između Rusije i SAD.

Nezavisni sistem upozorenja za nuklearni rat objavio je upozorenje o konfrontaciji između Rusije i SAD. Ovaj sistem prati koliko su snage SAD spremne za odbranu, a poznat je pod nazivom DEFCON, i predstavlja sistem upozorenja koji je koristila američka vojska kako bi ukazala na rizik nuklearnog rata.

DEFCON 5 - bez opasnosti - do DEFCON 1 - najveća opasnost.

Sad je DEFCON 4 i stavlja američku vojsku u stanje "iznad normalne pripravnosti" i podrazumijeva "povećanje rada obavještajnih službi i jačanje sigurnosnih mjera".
Jaro od atomske nema spasa, pogotovo ako ih zalilaju par komada. :lol: :lol: :lol: .

Mi se obicni ne trebamo brinuti oko toga, smrt nastupa brzo od radijacije a bogami ima se i kanafa za one koji hoce da prekrate muke :D
Dope_Man

#7 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by Dope_Man »

Joj kad uplatim suprotno od svih i dobijem... jes da ce svi osim mene biti mrtvi, al bar cu onda na miru trosit dobitak :D
animals

#8 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by animals »

Ajd ne sekirajte se , nije niko budala da trosi nuklearku na Bosnu..
Ci-Nick

#9 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by Ci-Nick »

Sad će da nam navale izbjeglice iz EU. :lol:
animals

#10 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by animals »

Treba poceti pakovati Bosanski zrak u plasticne kese i to ce biti
nepresusni izvor zarade u naredni sto godina..
animals

#11 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by animals »

Ci-Nick wrote:Sad će da nam navale izbjeglice iz EU. :lol:
Kad se otvore srca i primimo 500 milijuna Evropljana i svi na socijalu..
dok ne nadju posao..bit ce im placeni i kursevi jezika i finog ponasanja..
akaunt

#12 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by akaunt »

Bio sam malo odsutan sa foruma pa ne skontah gdje nestade Kim ? Vidim frka je oko Sirije zbog onog , valjda, Irackog oruzja za masovno unistenje? Jesu li ga to kod Bašara našli. A odkud sad Putin u toj priči? A opet, ako je Bašar baco otrove, što brat Erdogan mlavi Kurde?
..e da, jos nesto! Onaj ISIS ili kako se već zvao...dje je on? S kim je a protiv koga je.
Ima li ko pametan da ovo malo pojasni?
mali jomu

#13 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by mali jomu »

akaunt wrote:......

Imam ja.

Doso coek, prasnjav, zedan, iz daleka. Gledajuci okolo ugleda u daljini nekog tipa kako ga gleda. Pridje mu a i ovaj pridje njemu. Kad su dosli jedan do drugog stadose. "Sto si ti stao kad sam ja stao?" upita ga prasnjavi. "Stao sam zato sto si ti stao tu gdje si stao, da nisi ti tu stao ne bih ni ja ovdje stao gdje sam stao." odgovori mu ovaj. "E nisi to smjeo uraditi." odgovori mu prasnjavi i udari ga nogom u koljeno. "Aajjj" vrisnu ovaj. "Sto si vrisno?" upita ga prasnjavi. "Vrisno sam zato sto si me udario nogom u koljeno." rece ovaj. "E nisi to smjeo uradit." rece mu prasnjavi i opet ga udari nogom u drugo koljeno. "Aajjj" vrisnu ovaj. "Sto si opet vrisno?" upita ga ponovo prasnjavi. "Vrisno sam zato sto si me udario nogom u koljeno." rece ovaj. "E nisi to smjeo uradit." rece mu prasnjavi i uhvati ga za ruku. Ovaj neda ruku. Drzi nedaj, prevrcu se gore dole i pobjeze ovaj, neda ruku. Prasnjavi za njim, juri ga a ovaj bjez bjez i trk u planinu. Prasnjavi za njim u planinu. Snijeg, vjetar, zima ovaj bjez bjez a prasnjavi za njim. Na vrhu planine stao i gleda prasnjavog kako brzo pristize. "Stani!" uzviknu ovaj. Prasnavi stade i upita ga "Zasto da stanem?" "Stani tu zato sto ja stojim ovdje." odgovori mu ovaj. "E nisi smjeo tu stati." rece mu prasnjavi i krenu prema njemu. Ovaj neimade kud osim bjez bjez niz planinu, a prasnjavi trk za njim. Ovaj sidje sa planine u nizinu, naidje na drvo i popenje sa na njega, i prasnjavi za njim. "Stani!" uzviknu ovaj. Prasnjavi stane i upita ga "Zasto da stanem?" "Stani zato sto ja stojim ovdje a ti stojis tu." rece mu ovaj. "E nisi smjeo tu stati." rece mu prasnjavi i krene prema njemu, a ovaj skoci dole i bjez bjez, a prasnavi trk za njim. Bjez bjez bjez i naidje na rijeku sa velikim dubokim kanjnom. "Stani!" uzviknu ovaj prasnjavom koji mu je brzo pristizao. Prasnavi stade i upita ga "Zasto da stanem." "Stani zato sto ja stojim ovdje a ti tu." rece mu ovaj. "E nisi smjeo tu stat." rece mu prasnjavi i krenu prema njemu. Ovaj neimade kud i skoci u rijeku u velikom dubokom kanjonu. Prasnjavi trk trk za njim. Ovoga rijeka izbaci iz kanjona, probaci ga kroz velike vodopade i ubaci u more, a prasnjavi trk trk za njim. "Stani!" uzviknu ovaj prasnjavom. "Zasto da stanem?" upita ga prasnjavi. "Zato sto ja stojim ovdje a ti stojis tu." rece mu ovaj. "E nisi smjeo tu stat" rece mu prasnjavi i trk za njim. Ovaj neimade kud i bjez bjez u more, a prasnjavi trk trk za njim. Roni ovaj roni i prasnjavi, pliva ovaj pliva i prasnjavi, ovaj se uhvati za brod i prasnjavi se uhvati za brod, ovaj jase ajkulu i prasnjavi jase ajkulu, ovaj izadje na sjeverni pol i prasnjavi za njim na sjeverni pol, ovaj na juzni pol i prasnjavi za njim na juzni pol, ovaj vamo i prasnjavi vamo, ovaj tamo i prasnjavi tamo..... tamo gore vamo dole bjez bjez trk trk......

Eto, to je to.
akaunt

#14 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by akaunt »

Ne znam hoće li mi ko vjerovat, al ja sam ovaj post pročito čitav...
mali jomu

#15 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by mali jomu »

akaunt wrote: Ne znam hoće li mi ko vjerovat, al ja sam ovaj post pročito čitav...

Bravo, nemoj ocekivat nista pametnije i ostat ces normala.... :thumbup:

( to je sve tako samo u drugom pakovanje u vezi toga.... a i inace svega ) :mrgreen:
golman

#16 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by golman »

akaunt wrote:Bio sam malo odsutan sa foruma pa ne skontah gdje nestade Kim ? Vidim frka je oko Sirije zbog onog , valjda, Irackog oruzja za masovno unistenje? Jesu li ga to kod Bašara našli. A odkud sad Putin u toj priči? A opet, ako je Bašar baco otrove, što brat Erdogan mlavi Kurde?
..e da, jos nesto! Onaj ISIS ili kako se već zvao...dje je on? S kim je a protiv koga je.
Tamo postoje samo dvije strane

...oni sto kontrolisu naftu i oni sto bi zeljeli da kontrolisu naftu
realna do boli

#17 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by realna do boli »

Ma nece....nije ni poenta prezivjeti nuklearni rat..bilo bi glupo..i mukotrpno..i bespotrebno..i....
Gledam sinoc film "Planeta majmuna-revolucija"..jedna od zadnjih recenica....majmun je zapoceo rat. Slijedeci nastavak filma."Planeta majmuna-rat"..
Sjedis i gledas film...a ucesnik si..htio ili ne.
akaunt

#18 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by akaunt »

golman wrote:
akaunt wrote:Bio sam malo odsutan sa foruma pa ne skontah gdje nestade Kim ? Vidim frka je oko Sirije zbog onog , valjda, Irackog oruzja za masovno unistenje? Jesu li ga to kod Bašara našli. A odkud sad Putin u toj priči? A opet, ako je Bašar baco otrove, što brat Erdogan mlavi Kurde?
Tamo postoje samo dvije strane

...oni sto kontrolisu naftu i oni sto bi zeljeli da kontrolisu naftu
Ih, sad po tvom ispade da tamo nikog nije briga za demokratiju i ljudska prava ?
mali jomu

#19 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by mali jomu »

realna do boli wrote: Ma nece....nije ni poenta prezivjeti nuklearni rat..bilo bi glupo..i mukotrpno..i bespotrebno..i....

Gledam sinoc film "Planeta majmuna-revolucija"..jedna od zadnjih recenica....majmun je zapoceo rat. Slijedeci nastavak filma."Planeta majmuna-rat"..
Sjedis i gledas film...a ucesnik si..htio ili ne.

Ma jasta vec nece...... ima vazda povratna pa zajeb,

resursi im se brzo trose pa da malo prigrabe sta ko prigrabi, normalno da dolazi do prepucavanja, a i dobro im dodje da isprobaju nove igracke...

Planeta majmuna..... hoces-neces tu si. :mrgreen:
mali jomu

#20 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by mali jomu »

akaunt wrote: Ih, sad po tvom ispade da tamo nikog nije briga za demokratiju i ljudska prava ?

Je li to ima neki novi vic koji nisam cuo?
mali jomu

#21 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by mali jomu »

animals wrote: Ajd ne sekirajte se , nije niko budala da trosi nuklearku na Bosnu..

Kakva ba Bosna...... nigdje nas na mapi. :mrgreen:

Balkan je vazda i uvijek kolateralna steta...... srusis - popravis i picis.
mali jomu

#22 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by mali jomu »

Ovako smo se mi u Sarajevu kladili gdje ce koja da padne, ja nikad nista nisam dobio..... svaka me preletila, izgubio para brdo, jebem li joj.....

Men_of_Numenor

#23 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by Men_of_Numenor »

mali jomu wrote:
pokret otpora wrote: Nadam se da će ljudi izumrijeti a većina životinja i biljnog svijeta da preživi a prva dabogda pala na bosnu :bih:

Sta cemo ako nas promase? :lol: :lol: :lol:
Tada smo tek nagrebusili :izet:

Oni što prežive eto ih u BiH.
mali jomu

#24 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by mali jomu »

Men_of_Numenor wrote:
Tada smo tek nagrebusili :izet:

Oni što prežive eto ih u BiH.

Bujrum svima, vazda je bilo i ima mjesta za sve........ :)
victom

#25 Re: Kladionica - Hoće li padat atomska kiša?

Post by victom »

ma kakvi nuklerani ratovi.
židovi su se finansijski obezbjedili za 100 generacija. oni sad žele da uživaju , a ne neke atomske kiše
Last edited by victom on 01/03/2021 05:15, edited 2 times in total.
Post Reply