KK Bosna - 2008/2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
brucos7
#276 Re: KK Bosna - 2008/2009
Oni koji su vec upisali pobjedu FMP-a i to sa dvocifrenom razlikom!
-
LSD
#277 Re: KK Bosna - 2008/2009
Bosna zna dovesti do ludila svojim pristupom u igri
.....Zimic i Suljagic jesu domaci igraci ali su fakat tarabe.
Ma Bosna treba totalni remont,ne ide ovo ovako više definitivno.
Ma Bosna treba totalni remont,ne ide ovo ovako više definitivno.
- Blanco
#278 Re: KK Bosna - 2008/2009
btw je li zna neko je li se napravio novi forum kkbosna?
- -danTe-
#279 Re: KK Bosna - 2008/2009
nije...imaju novu stranicu bez foruma...Blanco wrote:btw je li zna neko je li se napravio novi forum kkbosna?
- Mahalac
#280 Re: KK Bosna - 2008/2009
Ma sve sami fini svijet, nadasve demokratićni, al ako imaš ključ 
-
radeljas
#281 Re: KK Bosna - 2008/2009
jako dobra ocjena stanja u kk bosna. da ne citiram sve. drago mi je da postoji dosta ljudi koji vide stvari onakve kakve jesu, a ne nasjedaju na lijepu pricu nazovi managera sa diplomom stecenom za mjesec dana ubrzanog polaganja ispitaal... wrote: Možda bi magovi koji vode klub napokon mogli shvatiti da su dosegli svoj menadžerski limit i da njihova nezajažljiva IMT strategija (80% od svakog transfera u džepove odabranih umjesto ulaganja) vratila klub tamo gdje je bio prije 10 godina. Možda je vrijeme da ljepotani "progutaju" svoj ego i otvore vrata kluba ljudima poput Rusmira Halilovića i Envera Jahića i da im se daju odriješene ruka za scouting, dovođenje i "klesanje" mladih igrača. Ono malo novca što je ostalo u džep i na pregovore da dovedu Vladu Vukojičića, neka im čovjek napravi plan rada i ciljeve za 5 godina, kada oni već nisu u stanju. .
- Epitop
- burek_in_space
#283 Re: KK Bosna - 2008/2009
Ovo i jeste za mushtuluka!
- -danTe-
#284 Re: KK Bosna - 2008/2009
mislim da i nije toliko lose...
-
mahta-hz
#285 Re: KK Bosna - 2008/2009
Ovo je najbolji moguci izbor. Apsolutno podrzavam. Vlada naprijed! 
- sesalmir
#286 Re: KK Bosna - 2008/2009
I od mene
za potez, a vrijeme ce pokazati jesmo li upravu.
- strong69
#287 Re: KK Bosna - 2008/2009
Dobar izbor u ovom trenutku. Mlad trener sa dosta iskustva. Vidjecemo brzo.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#288 Re: KK Bosna - 2008/2009
Dobar trener, samo ne znam kako ce izdrzati sa neznalicama u upravi kluba. U svakom slucaju sretno mu
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#289 Re: KK Bosna - 2008/2009
Ma ovdje i nije bilo do trenera..ali eto,daj Boze da se pocne sve slagati kako treba da bude,a da dolazak trenera bude prvi segment u toj "slagalici"
Mada,bez obzira ko god bio trener na klupi,ako uprava ne odrijesi kesu i ne kesira za iskusnog centra i dobrog organizatora igre..uzalud sve ovo
Daj Boze da grijesim ali..vidjet cemo
Mada,bez obzira ko god bio trener na klupi,ako uprava ne odrijesi kesu i ne kesira za iskusnog centra i dobrog organizatora igre..uzalud sve ovo
Daj Boze da grijesim ali..vidjet cemo
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#290 Re: KK Bosna - 2008/2009
Ovo je zaista bar po meni izvrstan potez. Vukoicic je mlad trener ali sa vrhunskim rezultatima. Radio je u jednoj od najjacih i najorganiziranijih kosarkaskih akademija u Evropi koja je zaista stvorila izvrsne igrace. E sad nisam skontao na koliko je potpisao jer ako je to samo do kraja sezone to je samo gasenje vatre. Mislim da je sa njim trebalo pokusati potpisati ugovor na minimalno dvije godine ali mu dati odrijesene ruke da primjeni svoja znanja sa Rasine akademije i da zaista Bosna pocne izbacivati ne vjecite talente nego igrace koji ce praviti rezultate a i puniti kasu KK Bosne.
Ne znam kako nikome do sada u KK Bosni nije palo na pamet da naprave nesto slicno sto je Raso napravio u FMP-u. Posto Bosna iza sebe ima zaista jake sponzore mislim da je to zaista izvodljivo i da se veoma brzo isplatilo. 13 godina nakon zavrsetka rata mora se poceti razmisljati na duze staze a ne od danas do sutra. Bosna je puno puno izgubila dovodjenjem sile pogresnih igraca i taj trend zaista treba da prestane. Bosna mora naci nacina da vrati navijace na tribine i postavi se opet u zizu interesovanja. I zaista mislim da se Dejanu Parezaninu mora dati puno vise sanse nego do sada, jer to zasluzio i kao igrac i kao covjek a i kao trener koji je ipak jednu Voguscu uveo u jednoj sezoni u visi rang. Taj covjek zaista nije zasluzio da sa tribina gleda utakmice Bosne.
Ne znam kako nikome do sada u KK Bosni nije palo na pamet da naprave nesto slicno sto je Raso napravio u FMP-u. Posto Bosna iza sebe ima zaista jake sponzore mislim da je to zaista izvodljivo i da se veoma brzo isplatilo. 13 godina nakon zavrsetka rata mora se poceti razmisljati na duze staze a ne od danas do sutra. Bosna je puno puno izgubila dovodjenjem sile pogresnih igraca i taj trend zaista treba da prestane. Bosna mora naci nacina da vrati navijace na tribine i postavi se opet u zizu interesovanja. I zaista mislim da se Dejanu Parezaninu mora dati puno vise sanse nego do sada, jer to zasluzio i kao igrac i kao covjek a i kao trener koji je ipak jednu Voguscu uveo u jednoj sezoni u visi rang. Taj covjek zaista nije zasluzio da sa tribina gleda utakmice Bosne.
- Dupli_skalp
#291 Re: KK Bosna - 2008/2009
da, sjajno, nemaju para abazu dovesti centra, a nađu se pare za dovesti vukoičića...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#292 Re: KK Bosna - 2008/2009
a zar mislis da je Abaz radio za dresove i kosarkaske lopte a ne za pare. Ono sto sam procitao je to da Vukoicic nije uopste trazio velike pare i sa te strane je bio izuzetno prihvatljiv. Druga stvar je sto je uprava jasno i glasno rekla da ih ovu godinu iskljucivo interesuje stasavanje vlastitog igrackog kadra sto bi u prevodu znacilo "nista ne ocekujte". Medjutim onih 50 razlike protiv Zadra je vise nego ocito bio zestok samar i upravi i igracima i treneru jer je Bosna opet postala ekipa za nabijanje kos razlike. Abaz je bio trener koji nema sanse da je mogao imati autoriteta medju igracima jer da bi ga imao moras biti ili igracka ili trenerska velicina. Bosna je sve ove godine bila poligon za sticanje trenerskog znanja jer su je vodili iskljucivo treneri-pocetnici koji su za razliku od sada Vukoicica imali dosta solidne igrace i tada je falio samo kvalitetan trener za odlicne rezultate.eyesburn wrote:da, sjajno, nemaju para abazu dovesti centra, a nađu se pare za dovesti vukoičića...
Recimo Partizan je ove godine dosta promjenio igracki kadar ali posto ima pravog dzeka na klupi pao je i slavni Real. Gledajuci par puta Vladu na utakmicama njegovo vodjenje ekipe me dosta asociralo na Vujosevo i mislim da cemo gledati jednu sasvim drugaciju igru i sasvim drugacije vodjenje sa klupe.
Naravno apsolutno se salzem sa tobom da Bosni i te kako trebaju dobar centar i dobar play. Jos uvijek nije kasno da se nesto iskopa i da se u NLB-u krene puno bolje nego do sada. Ne treba zaboraviti da dok je vodio FMP niti jedan strani igrac nije dosao u taj klub a bili su u vrhu i NLB-a i Srpske lige i ULEBA sto znaci da nase balkansko podneblje nudi i te kako kvalitettne igrace.
-
Elvo
#293 Re: KK Bosna - 2008/2009
a sto me neki vuku za jezik ovde,ovi pametni sa strane sto imaju za sve neko bolje resenje....rado bi rekao koju,ali kome,pitam se??? ne sto je dobro da vam nema vise foruma ( steta za pojedince),ja bi vama zabranio ospte da se "muhate" oko kluba!!!
- Dupli_skalp
#294 Re: KK Bosna - 2008/2009
nisi me baš skroz shvatio, ali nema veze... naravno da podržavam vukoičića umjesto abaza, ali ako su se mogle naći pare za ipak stranog trenera, moglo se naći nešto i za solidnog centra, to je cijela poenta...hrasno38 wrote:a zar mislis da je Abaz radio za dresove i kosarkaske lopte a ne za pare. Ono sto sam procitao je to da Vukoicic nije uopste trazio velike pare i sa te strane je bio izuzetno prihvatljiv. Druga stvar je sto je uprava jasno i glasno rekla da ih ovu godinu iskljucivo interesuje stasavanje vlastitog igrackog kadra sto bi u prevodu znacilo "nista ne ocekujte". Medjutim onih 50 razlike protiv Zadra je vise nego ocito bio zestok samar i upravi i igracima i treneru jer je Bosna opet postala ekipa za nabijanje kos razlike. Abaz je bio trener koji nema sanse da je mogao imati autoriteta medju igracima jer da bi ga imao moras biti ili igracka ili trenerska velicina. Bosna je sve ove godine bila poligon za sticanje trenerskog znanja jer su je vodili iskljucivo treneri-pocetnici koji su za razliku od sada Vukoicica imali dosta solidne igrace i tada je falio samo kvalitetan trener za odlicne rezultate.eyesburn wrote:da, sjajno, nemaju para abazu dovesti centra, a nađu se pare za dovesti vukoičića...
Recimo Partizan je ove godine dosta promjenio igracki kadar ali posto ima pravog dzeka na klupi pao je i slavni Real. Gledajuci par puta Vladu na utakmicama njegovo vodjenje ekipe me dosta asociralo na Vujosevo i mislim da cemo gledati jednu sasvim drugaciju igru i sasvim drugacije vodjenje sa klupe.
Naravno apsolutno se salzem sa tobom da Bosni i te kako trebaju dobar centar i dobar play. Jos uvijek nije kasno da se nesto iskopa i da se u NLB-u krene puno bolje nego do sada. Ne treba zaboraviti da dok je vodio FMP niti jedan strani igrac nije dosao u taj klub a bili su u vrhu i NLB-a i Srpske lige i ULEBA sto znaci da nase balkansko podneblje nudi i te kako kvalitettne igrace.
- Dupli_skalp
#295 Re: KK Bosna - 2008/2009
ti bi nekom zabranio? to ti kad budeš imao svoj klub, pa tako se ponašaj... a kk bosna, kao dio USD bosna nije ničija privatna prćija i birtija, kao što ti i ti tvoji u klubu mislite, pa da možete raditi šta hoćete i kako hoćete...Elvo wrote:a sto me neki vuku za jezik ovde,ovi pametni sa strane sto imaju za sve neko bolje resenje....rado bi rekao koju,ali kome,pitam se??? ne sto je dobro da vam nema vise foruma ( steta za pojedince),ja bi vama zabranio ospte da se "muhate" oko kluba!!!
uostalom, ničija nije do zore...
- rado_vidjen
#296 Re: KK Bosna - 2008/2009
ja bi vukoicica najradje odma stavio za selektora
odlican trener...treba mu dati da radi na duze vrijeme...
- jazzer
#297 Re: KK Bosna - 2008/2009
Pa je l' se ista moglo ista dogovoriti sa Mulom ili sam ja nerealan i previse ocekujem? Ne mogu vjerovati da je covjek bio bez ugovora
u novembru!? Vrijedilo je odrijesiti kesu za ovakvog igraca. Ali obzirom na ljude iz uprave Bosne
iznenadio bi se da su ga uopste i pokusali konaktirati. Steta da se nije makar i probalo.
---------
NAKON rastanka s Cibonom, Damir Mulaomerović još uvijek ne zna ime sljedeće stanice u svojoj dugotrajnoj i bogatoj karijeri.
No, portal Kosarka.hr javlja da Mula danas boravi u Ateni gdje bi trebao dogovoriti detalje novog ugovora sa Solunskim PAOK-om gdje je već igrao od 2003. do 2005. godine. Mulaomerović je već na kraju prošle sezone najavio kako još uvijek želi igrati i da bi se ponovno želio vratiti u Grčku gdje je 2006. u dresu Panelliniosa bio najbolji strijelac i asistent grčkog prvenstva. Kako stvar sada stoje čini se da bi se njegove želje mogle vrlo lako i ostvariti.
Iako je krenuo sa 1-3 u novo prvenstvo, PAOK i dalje ima velike planove u ovoj sezoni o čemu svjedoči i dovođenje Kennyja Gregoryja i Dejana Tomaševića.
index.hr
u novembru!? Vrijedilo je odrijesiti kesu za ovakvog igraca. Ali obzirom na ljude iz uprave Bosne
iznenadio bi se da su ga uopste i pokusali konaktirati. Steta da se nije makar i probalo.
---------
NAKON rastanka s Cibonom, Damir Mulaomerović još uvijek ne zna ime sljedeće stanice u svojoj dugotrajnoj i bogatoj karijeri.
No, portal Kosarka.hr javlja da Mula danas boravi u Ateni gdje bi trebao dogovoriti detalje novog ugovora sa Solunskim PAOK-om gdje je već igrao od 2003. do 2005. godine. Mulaomerović je već na kraju prošle sezone najavio kako još uvijek želi igrati i da bi se ponovno želio vratiti u Grčku gdje je 2006. u dresu Panelliniosa bio najbolji strijelac i asistent grčkog prvenstva. Kako stvar sada stoje čini se da bi se njegove želje mogle vrlo lako i ostvariti.
Iako je krenuo sa 1-3 u novo prvenstvo, PAOK i dalje ima velike planove u ovoj sezoni o čemu svjedoči i dovođenje Kennyja Gregoryja i Dejana Tomaševića.
index.hr
- kofi anan
#298 Re: KK Bosna - 2008/2009
jazzer wrote:Pa je l' se ista moglo ista dogovoriti sa Mulom ili sam ja nerealan i previse ocekujem? Ne mogu vjerovati da je covjek bio bez ugovora
---------
index.hr
Ja mislim da on više neće htjeti ući u Skenderiju
DAMIRE TURČINE ......................
- Edin H.
#299 Re: KK Bosna - 2008/2009
U koliko sati igra Bosna danas?