Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Haris033 wrote: ↑21/10/2024 18:24
Ne prodajem invertere. Kamo sreće..
Btw, ne znam da li vam danas griju Toplane, jer Toplanama se nikada ne zna, a ja se kuham u stanu..
I čuj “halal im svaka KM”, a ne griju svakodnevno..
Priča mi jaran, koji živi u neboderima u Šopingu, da je većinu septembra i oktobra proveo pod dekama, zajedno sa još 3 člana porodice.. Prehladili se sve četvero.
Za razliku od Vas koji halalite, on im sigurno neće halaliti..
Pa sto ti jaran ne kupi puhalicu da se ne smrzava u prelaznim periodima?
I da znaš da hoće, samo ako mu budu mafijaške Toplane dozvolile.
Bezkurac za septembar i oktobar nek je kad su vani minusi
Jesi pokušao testirati u sred zime?
Prvi put se ugrijo kad sam uselio u stan u tadašnjoj Palmira Toljatija a sad Gradacackoj
Kad se najveci minusi bili moradoh prozor otvarat jer je unutra sauna--ljudi na trolejsbuskoj cvokocu pa neko od njih baci pogled na moj prozor a ja u maici kratkih rukava-- tad krenu još više cvokotat
A prije si živio pod šatorom, pretpostavljam
Last edited by Haris033 on 21/10/2024 20:29, edited 1 time in total.
Haris033 wrote: ↑21/10/2024 18:24
Ne prodajem invertere. Kamo sreće..
Btw, ne znam da li vam danas griju Toplane, jer Toplanama se nikada ne zna, a ja se kuham u stanu..
I čuj “halal im svaka KM”, a ne griju svakodnevno..
Priča mi jaran, koji živi u neboderima u Šopingu, da je većinu septembra i oktobra proveo pod dekama, zajedno sa još 3 člana porodice.. Prehladili se sve četvero.
Za razliku od Vas koji halalite, on im sigurno neće halaliti..
Pa sto ti jaran ne kupi puhalicu da se ne smrzava u prelaznim periodima?
I da znaš da hoće, samo ako mu budu mafijaške Toplane dozvolile.
Prvi put se ugrijo kad sam uselio u stan u tadašnjoj Palmira Toljatija a sad Gradacackoj
Kad se najveci minusi bili moradoh prozor otvarat jer je unutra sauna--ljudi na trolejsbuskoj cvokocu pa neko od njih baci pogled na moj prozor a ja u maici kratkih rukava-- tad krenu još više cvokotat
Pa ne mora se isključiti sa centralnog da bi kupio inverter.
Ako te baš zanima-ništa ja ne krijem živio u porodicnoj kuci Kociceva 11--sad Telali 11 ugalj, drva, naftarica, plin nikad se nisu mogle sve prostorije ugrijat a pošto sam ja smrzlo vazda sam kraj šporeta spavo
Sad je i u kuci druga prica--u sve i jednoj prostoriji radijator a plin fercera ko lud
hava123 wrote: ↑21/10/2024 20:56
Pitam za klimu u sred zime, ne za centralno.
Nije klima, već inverter (toplotna pumpa) koja grije i na -25.
U Skandinaviji se već 10-tak godina griju inverterima, zašto ne bi i ovdje, gdje su zime sve blaže i blaže..
Bezkurac za septembar i oktobar nek je kad su vani minusi
Jesi pokušao testirati u sred zime?
Citava zima u gradacackoj ja u sorcu i potkosulji. Pa navecer odskrini prozor da se ne pregrije
Citava zima u gradacackoj ja u sorcu i potkosulji. Pa navecer odskrini prozor da se ne pregrije
Vozdra komšija u kuci se sa dva jorgana pokrivo a ovdje zimi šliferom bez deke i opet mi vruce
U Skandinaviji se već 10-tak godina griju inverterima, zašto ne bi i ovdje, gdje su zime sve blaže i blaže..
Muhu pitam jel pokušao testirati u sred zime grijanje samo sa klimom bez centralnog.
Muhu pitam jel pokušao testirati u sred zime grijanje samo sa klimom bez centralnog.
Ako Muha ima klimu, onda on nije mjerodavan da prica o jednom i drugom grijanju. Nije isto klima i inverter.
Muha je uposlenik Toplana i naravno da će Vam prodavati šuplju.
Last edited by Haris033 on 21/10/2024 21:15, edited 1 time in total.
Nisam imo potrebe osim nekoliko dana u prošlom mjesecu--ujutro i navece.
Nije to to ako moram u kupatilo kalorifercic nosit
Haris033 wrote: ↑21/10/2024 21:14
Ako Muha ima klimu, onda on nije mjerodavan da prica o jednom i drugom grijanju. Nije isto klima i inverter. Muha je uposlenik Toplana i naravno da će Vam prodavati šuplju.
Haris033 wrote: ↑21/10/2024 17:42
Vi i Vaše “činjenice”
Onaj ko ima dobar inverter (pogotovo ove nove sa toplotnim pumpama) zna o čemu pričam. Može Vas biti i 500 istomišljenika, nećete me ubijediti u suprotno, jer znam šta imam, šta sam imao i koliko mi je sada dobro i ugodno grijanje..
Moj savjet za normalne ljude, koji su umorni od varanja Toplana, je da se skinu sa istih.
Benefite od skidanja će osjetiti prvo na računima, a onda i na toploti/hlađenju koju mogu sami sebi da regulišu.
Danas kupiti stan(kreditom) koji je na grijanju od Toplana je užasna investicija, obzirom na visinu rate od banke, a onda i zbog mjesečnih izdavanja za Toplane..
puše puše - jedina velika prednost grijanja na klime je potrošnja a što se tiče "ugodnosti" malo su ispred čumura i drva i to samo zato jer ih ne moraš nosati i ložiti
Da ne bude da koristim samo jeftine klime ovo je ono što trenutno imam raspoređeno na nekoliko lokacija
Jeftinu inverter klimu Tesla 12ka (nemam pojma koja je oznaka)
Gree Lomo Regular 12ka
Daikin Sensira 9tka
Mitsubishi AP 35
Daikin Comfora 18ka
i da inverter jeste klima i zove se inverterski klima uređaj
grijanje na klime je jeftino i neugodno - to je suština svega
Vi i Vaše “činjenice”
Onaj ko ima dobar inverter (pogotovo ove nove sa toplotnim pumpama) zna o čemu pričam. Može Vas biti i 500 istomišljenika, nećete me ubijediti u suprotno, jer znam šta imam, šta sam imao i koliko mi je sada dobro i ugodno grijanje..
Moj savjet za normalne ljude, koji su umorni od varanja Toplana, je da se skinu sa istih.
Benefite od skidanja će osjetiti prvo na računima, a onda i na toploti/hlađenju koju mogu sami sebi da regulišu.
Danas kupiti stan(kreditom) koji je na grijanju od Toplana je užasna investicija, obzirom na visinu rate od banke, a onda i zbog mjesečnih izdavanja za Toplane..
puše puše - jedina velika prednost grijanja na klime je potrošnja a što se tiče "ugodnosti" malo su ispred čumura i drva i to samo zato jer ih ne moraš nosati i ložiti
Da ne bude da koristim samo jeftine klime ovo je ono što trenutno imam raspoređeno na nekoliko lokacija
Gree Lomo Regular 12ka
Daikin Sensira 9tka
Mitsubishi AP 35
Daikin Comfora 18ka
Vi i Vaše “činjenice”
Gree Lomo Regular 12ka
Daikin Sensira 9tka
Mitsubishi AP 35
Daikin Comfora 18ka
Kolika ti je plata u toplanama?
nešto malo preko 5kKM - zašto pitaš?
je li to nije tačno ovo što sam napisao?
Da pričamo o TP i podnom grijanju bila bi druga stvar ali ovdje čovjek fali puhalice koje su sve samo ne "ugodne" za korištenje... možda to nekome ne smeta i ok. mu je tako ali ima nas koji cijenimo komfort.
Ja sam kod renoviranja stana razmišljao da uradim podno sa TP ali je bila prevelika invesicija i nisam mogao riješiti gdje vani postaviti TP a da ne smeta.
Last edited by VladaFBiH on 22/10/2024 16:46, edited 1 time in total.
nepass1 wrote: ↑22/10/2024 16:46
Zato sto samo uposlenici toplana lose pisu o inverterima
ja ne pišem loše o inverterima - oni su odlični (na kraju krajeva nabrojao sam šta se oko mene "vrti" od njih od posla do stana pa do roditelja) ako želiš da se sa malo para griješ ali ne koliko ih hvale jer su dosta "neugodni" za korištenje - pušu i proizvode buku (više ili manje ali proizvode) + problem distribucije topline u koji neću da ulazim jer većina stanova je takva da moraš imati barem 3 invertera da bi to bilo kako treba odnosno da ga svaka soba ima + dnevni boravak.