kv99 wrote:Pa ti tvrdis da ce biti bolje ako se odvoje i to kazes 100 % jer ce tada nam krenuti na bolje. Pa zasto tada da ostavis sve te Bosnjake izvan Bosnjakistana u kojem ce biti tako dobro ? Znaci ti bi ostavio nekoliko stotina hiljada Bosnjaka izvan Bosnjakistana a poenta samog Bosnjakistana je da Bosnjacima tu bude dobroPriorat wrote:@kv99
Ako se odvoje da li ces ti kod sebe primiti Bosnjake iz Brckog , Zvornika, Srebrenice, Kozarca, Novog Travnika, Stoca, Prozora, Gornjeg Vakufa itd-itd ? Jer ako ce Bosnjacima biti bolje u "Bosnjakistanu " da se odvoje genocidna stvorevina i tzv HB neces valjda da ostavis sve ove Bosnjake izvan "Bosnjakistana " ?
pa koja ce to evropska drzva priznati tu drugu drzavu koja nece respektovati manjine? hajd mi to objasni... bolan bolan u cijeloj evropi se sklanjaju granice a kod nas se prave....nigdje veze...Jer zasto onda da se dijelimo ako je manjinama zagarantovano neko pravo i da li je bolje da su zagarantovana prava manjinama na nekom dijelu Bosne i Hercegovine nego da su svima zagarantovana prava u citavoj drzavi ? I kakve veze ima ako to pravo garantuju evropske drzave ? Pa evropske drzave su priznale i Bosnu i Hercegovinu 1992 pa da li je samo priznanje garant da ce biti sve ok ? 1992 je Bosna i Hercegovina bila priznata pa su klali koga su stigli . 1996 je bila priznata pa su ubijali ko god je pokusao ne da ostvari svoje pravo vec samo da korakom stane na svoje ognjiste. Gdje su tada bile evropske zemlje ? Gdje su sada kada krkan vodi zemlju u jos jedan sukob ? Gdje su te evropske zemlje na koje se pozivas ?
tebi izgleda ovako super, stanje u zemlji ocajno iz svima nama znanih razloga a ti brines gdje ce 100 000 bosnjaka iz RS. 15 godina os kraja rata ne da stojimo u mjestu nego idemo nazad. poboljsanja ni na vidiku. kad primjetis da se stanje samo od sebe nemijenja krajnje je vrijeme da promijenis sebe. ja sam svoje promijenio samo u zelji da svima bude bolje pa makar se i odvajali. nek idu..sretan im put...