KIŠNA KABANICA???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
merik

#1 KIŠNA KABANICA???

Post by merik »

Ima li neka preporuka gdje se u Sarajevu može kupiti kišna kabanica za dijete od 8 godina?
debela

#2 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by debela »

prosirujem temu, ima li negdje kupiti kabanica i za odrasle? ja bih dugu od cvrsce plastike da se komplet umotam i da me seljacine sa autima ne kupaju svaki put kad pada kisa.
alica.k

#3 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by alica.k »

dugu ja kupila u pennyju u vogosci s tim da je najobicnija jednobojna.
debela

#4 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by debela »

penny gradjevinski materijal ili nesto drugo?
alica.k

#5 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by alica.k »

da da, taj penny, ima svega, meni isto zona sumraka, nikad ne znam na sta sam pare potrosila tamo...
debela

#6 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by debela »

hvala alice. volim i ja takve radnje, svakakvih korisnih dzidza se moze naci :D
Zelena Carapa

#7 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by Zelena Carapa »

merik wrote:Ima li neka preporuka gdje se u Sarajevu može kupiti kišna kabanica za dijete od 8 godina?
oviesse
Rosalie20

#8 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by Rosalie20 »

ja sam si kupila finu u pimky u robotu,bas su simpaticne i jako korisne :wink:
bpsang

#9 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by bpsang »

debela wrote:prosirujem temu, ima li negdje kupiti kabanica i za odrasle? ja bih dugu od cvrsce plastike da se komplet umotam i da me seljacine sa autima ne kupaju svaki put kad pada kisa.
Peny , OBI,
Peny ima prsluka reflektujucih , kratki i poludugi ,ali za zimski period, dobra fora za bicikliste jer je oko struka i rukava usivena reflektujuca traka, vodonepropusan, i vjetronepropusan a sto se tice znojenja , to se izbacuje kroz pore prsluka tako da,se covjek u njemu ne znoji, ja sam primjerice radi koristio taj prsluk za planine i pored hoda uspona nisam se znojio.
Kraci prsluk je oko 50 maraka a ovaj dugi oko 60 sa kapuljacom.

PREDNOST tih prsluka sto kad te vidi policija da vozis u njemu samo mahne rukom ,Ko veli prolazi naš Je :)
Ito sam iskusio na Crepoljskom, drot samo odmahnu rukom ko pozdrav :lol: :lol:
bemi

#10 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by bemi »

Zna li neko gdje mogu kupiti dječiju kabanicu u Sarajevu (zabiti u kojoj nikad ništa nema ili imali su nekad prije par godina ili je upravo nestalo)? U TL nema. Hvala.
n1kky

#11 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by n1kky »

sad sam ja zvala obi i penny, nemaju djecijih, ali imaju neke za odrasle, mada ne neki izbor...vjerovatno je ljude zatekla kisa nespremne :-D
i meni treba djecija, za uzrast od 2god, tako da ako neko zna gdje ima pls podijelite info sa nama :D
Luce

#12 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by Luce »

n1kky wrote:sad sam ja zvala obi i penny, nemaju djecijih, ali imaju neke za odrasle, mada ne neki izbor...vjerovatno je ljude zatekla kisa nespremne :-D
i meni treba djecija, za uzrast od 2god, tako da ako neko zna gdje ima pls podijelite info sa nama :D

Ja kupovala u Exclusivu u Kralja Tomislava, na cosku, ali prosle godine...ne znam stvarno da li ih imaju ove (ako budem prolazila danas uvratim pa vam javim). Prosle godine su ih imali preslatkih, bas za male.
merik

#13 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by merik »

n1kky wrote:sad sam ja zvala obi i penny, nemaju djecijih, ali imaju neke za odrasle, mada ne neki izbor...vjerovatno je ljude zatekla kisa nespremne :-D
Ja sam prošle godine dječiju kupila kod kineza na Ilidži, lijepo izgleda, zelene boje, ima rukave, nazad ima onaj dio da može i ruksak prekriti, bila je 6 KM, ali mu je ove godine mala.
n1kky

#14 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by n1kky »

Luce wrote:

Ja kupovala u Exclusivu u Kralja Tomislava, na cosku, ali prosle godine...ne znam stvarno da li ih imaju ove (ako budem prolazila danas uvratim pa vam javim). Prosle godine su ih imali preslatkih, bas za male.

vidjet cu ja onda da odem sutra, da pogledam...danas popodne cu obici jos malo grad, pa ako nadjem javiti cu...
bemi

#15 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by bemi »

Hvala vam :D . Evo i ja cu malo na pauzi pogledati, Exclusive mi je blizu, vidjet cu u Oviesse itd., ako nadjem javim svima. Jos zaboravila dodati da je prosle godine u Azel Franceu bilo pravo finih (doduse za djevojcice samo) i kostale su citavih 10 KM! Ja ih lagano zaobisla, reko bice toga. Zaboravila gdje zivim (sve ono sto ima danas sutra vise nema).
dječak sa šibicama

#16 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by dječak sa šibicama »

U Pennyu se regularno mozes obuci, jakna, cizme, kabanica, samo jos gace da nabave.
bemi

#17 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by bemi »

Još ništa od kabanice :sad:
dudu

#18 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by dudu »

mercator! :)
prilagodjena

#19 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by prilagodjena »

vidjeh dječije kabanice u Intersportu u Merkatoru.....čini mi se da je bila oko 20 km
dudu

#20 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by dudu »

ja sam vidjela u merkatoru unutra.. ima raznih i nisu skupe. ne znam koliko su kvalitetne, ali ja mislim da je to sve isto. ima i za odrasle.
suljke

#21 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by suljke »

Bilo je u Robotu
noviprimitivac

#22 Re: KIŠNA KABANICA???

Post by noviprimitivac »

Najavljuju kišovito naredni period a vidjeh ovu temu,kakva je situacija sada 2015,ima li gdje kupiti kvalitetna(dobra) kabanica.Vidio sam ovde da se spominju Panny i OBI zna li neko jeli tamo imaju?
Post Reply