KIno Una

Zanimljivosti, dešavanja i kulturno-politički život u Bihaću, Buzimu, Cazinu, V. Kladuši, Bos. Petrovcu, Sanskom Mostu, Bos. Krupi...

Moderator: Chloe

Post Reply
Tisina
Posts: 1603
Joined: 21/03/2004 14:24
Contact:

#1 KIno Una

Post by Tisina »

Art Zone i Kino Una u Bihaću imaju čast da obećavajućim koncertom, bh publici dobro poznatog benda, Zona Isključenja, 10. 02. otvore niz vrhunskih muzičkih dešavanja u prostorima cafe-bara kina Una, lociranom u strogom centru Bihaća!





“Zona Isključenja” je rok bend osnovan za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, 1995 godine. Naziv benda potiče od specifične situacije budući da je za to vrijeme njihov rodni grad Goražde, istočna Bosna i Hercegovina, bio pod opsadom (Maj 1992 – Decembar 1995) te kao takav proglašen od strane Ujedinjenih Nacija kao zaštićena zona ili ZONA ISKLJUČENJA...



Zona Isključenja djeluje dugi niz godina puneći klubove i nastupajući na festivalima širom Bosne i Hercegovine.

Neke od pjesama za album prvenac su snimane i u privatnom studiju u Njemačkoj.


30 juna 2006, sa produkcijom NTV Hayat, potpisuje ugovor za izdavanje prvog albuma pod nazivom „Vakat je” i najavljuje snimanje drugog spota, za pjesmu „Lijepa moja”

1 augusta 2006 u Gorazdu, u sklopu Medjunarodnog Festivala Prijateljstva u Gorazdu, Zona isključenja promovira svoj prvijenac u rodnom gradu.

19 septembra 2006 izvršena je promocija i u Sarajevu u City Pubu.

5 januara 2007 godine, Zona isključenja započinje novu godinu sa odličnim nastupom u Coloseumu.

Zona Isključenja je takođe u konkurenciji za nominaciju za ovogodišnju muzičku nagradu „Davorin“ i to čak u 6 kategorija!

Vjerujemo da će bihaćka publika prepoznati kvalitet te svakako neće propustiti kvalitetan nastup i svirku ovog kvalitetnog bosanskohercegovačkog benda!
Tisina
Posts: 1603
Joined: 21/03/2004 14:24
Contact:

#2

Post by Tisina »

Art Zone i Kino Una u Bihaću pozivaju vas na 4 dana vrhunskog zabavnog i kulturnog programa!


Već 22. februara kino Una će upriličiti veliku premijeru najnovijeg filme koprodukcije Bosne i Hercegovine i susjedne Hrvatske, filma „Sve džaba“. Do suza će vas nasmijati ovaj film prepun crnog humora, kojim reditelj ovoga filma, Antonio Nuić savršeno manipuliše.
Goran je tridesetogodišnjak koji živi u malom bosanskom gradu. Za razliku od njegovih prijatelja, čije je živote rat ozbiljno izmijenio (njegov najbolji prijatelj Miro u ratu je ostao bez obje ruke), Goran je prošao gotovo netaknut. Živi od roditeljskog nasljedstva i provodi dane opijajući se s prijateljima. Jednog dana u birtijaškoj svađi izginu svi njegovi prijatelji. To ga potpuno izbaci iz svakodnevne rutine, te on odluči prodati sve što ima i posvetiti se nečemu po čemu bi ga se moglo zapamtiti. Tako odluči ići od grada do grada, zadržavati se u svakom po jedan dan i dijeliti ljudima piće potpuno besplatno dok ne potroši sve novce koje je dobio prodajom imovine…

Dana 23. februara s početkom u 21h 00 u prostorima kina Una imaćete priliku prisustvovati promociji prvog dvd izdanja „Mi nismo isti“- jednog od najkvalitetnijih bosanskohercegovačkih bendova, Erogenih Zona.
Riječ je o dvd izdanju unplugged koncerta, koji je snimljen protekle godine, tokom obilježavanja 10 godina postojanja ovoga benda, u prepunoj dvorani BKC-a.
Grupa Erogene Zone osnovana je u Sarajevu krajem 1992. Prvi album snimili su 1994. i objavili ga pod nazivom "Šuti seko šuti" kojeg je nemoguće nabaviti jer je štampano u samo 500 primjeraka. Drugi album (prvi pravi) grupa je objavila krajem 1997. pod nazivom "Robija" i na njemu se nalazi 12 stvari. Sredinom 1999. objavili su svoj treći album "XXL" za koji su dobili odlične kritike i koji se smatra njihovim najzrelijim djelom. Njihov četvrti album završen je početkom 2003. godine i nosi naziv "Mistični znaci". Moderan pristup, dobra svirka i dobre stvari čine ih onim što oni jesu.
Posjetitelji će imati priliku družiti se sa bendom, te uz prigodan koktel moći kupiti navedeno dvd izdanje po zaista odličnoj, promotivnoj cijeni.


Već 24. februara publika će imati priliku da uživa u fenomenalnom koncertu Erogenih Zona, s početkom u 22h 00. Više sati izvaredne žive svirke I dobro raspoloženje vam garantiraju nezaboravan provod!

25. februara u 20h 00 u prostorima kina Una biće upriličen koktel parti, povodom proslave dana grada Bihaća I prvog rođendana kina Una, uz prigodnu atmosferu koju će začiniti zvuk jazz muzike AB quintet.
User avatar
sicky
Posts: 1944
Joined: 11/12/2003 00:00
Location: Sarajevo

#3

Post by sicky »

sicky in the dark :-)

Image
User avatar
bug
Posts: 15805
Joined: 22/12/2002 00:00
Location: the place 2b

#4

Post by bug »

taman da se sjetim :D kako izgledas :D:D
User avatar
sicky
Posts: 1944
Joined: 11/12/2003 00:00
Location: Sarajevo

#5

Post by sicky »

eto bug kakva bruka jelde :-)
a mogu ti pljunut' :D do ulaznih vrata :lol: :D
User avatar
bug
Posts: 15805
Joined: 22/12/2002 00:00
Location: the place 2b

#6

Post by bug »

sicky wrote:eto bug kakva bruka jelde :-)
a mogu ti pljunut' :D do ulaznih vrata :lol: :D
:D :D samo si se ovdje zamotala pa si 2 puta sira :D nego sto jesi :D:D
User avatar
sicky
Posts: 1944
Joined: 11/12/2003 00:00
Location: Sarajevo

#7

Post by sicky »

bug wrote:
sicky wrote:eto bug kakva bruka jelde :-)
a mogu ti pljunut' :D do ulaznih vrata :lol: :D
:D :D samo si se ovdje zamotala pa si 2 puta sira :D nego sto jesi :D:D
vidi se da me nisi odavno vidjela :roll: sve sam šira :lol:
Tisina
Posts: 1603
Joined: 21/03/2004 14:24
Contact:

#8

Post by Tisina »

Art Zone i Kino Una u Bihaću pozivaju Vas da prisustvujete prvom koncertu izuzetno uspješne i popularne hrvatske grupe Elemental u prostorima Kina Una u Bihaću 03.03. s početkom u 22h 00!

Elemental na hip hop scenu donose novi zvuk i osjetno drukčiji pristup ovoj vrsti muzike, u hiphop svijetu poznatiji kao "organic". Približava rap muziku ostalim stilovima, te uvodi nove instrumente koji na studijskim snimkama živom svirkom daju novu produkcijsku snagu i otvaraju ovu muziku prema ne-trendovski orijentiranoj publici.
Grupa djeluje od 1998., kada su se okupili kao trojac, da bi 2003. nakon "kadrovskih promjena" u bend uveli instrumentaliste koji danas djeluju kao ravnopravni djelovi benda. Elemental danas ima 7 članova.

Elemental prvenstveno nastoje zadržati osnovnu jezgru muzike unutar hip hop obrazaca, ali u njihovim podlogama jasno se ocrtavaju utjecaji jazza, soula, funka, i reggea. Kao neke od stranih glazbenika koji su im bliski po stilu muzike nabrajaju izvođače poput The Roots, Common, Talib Kweli, Mos Def, D'Angelo, Erykah Badu i De La Soul.

Kompletnu glazbu i tekstove sami potpisuju.

Vjerujemo da će bihaćka publika iskoristiti ovu jedinstvenu priliku da uživa u izuzetnoj muzici kao I profesionalnom nastupu ovog renomiranog benda iz susjedne nam Hrvatske!
Tisina
Posts: 1603
Joined: 21/03/2004 14:24
Contact:

#9

Post by Tisina »

Uživajte uz izvrsnu svirku Remorkera!
CooLTooRa » Uživajte uz izvrsnu svirku Remorkera!
Art Zone i Kino Una u Bihaću donose novi, obećavajući koncert benda Remorker iz Novog Sada, 10.03. tribute bend pjesmama izuzetno popularnog vojvođanskog kantautora- Đorđa Balaševića!

Remorker Balašević tribute band nastao je dekompozicijom (ne)normalnog Balašević tribute benda i sačinjen je od 6/7 istog u januaru 2007. godine kroz zajednički rad i druženje sedam profesionalaca, ljubitelja Balaševićeve muzike, srećnih i zahvalnih što imaju priliku da sa scene, najbolje što umiju reprodukuju pjesme sjajnog kantautora i daju im svoj lični pečat.

Muzičari su životom i djelatnošću aktivni i sjedišteni u više gradova - Beogradu, Novom Sadu i Senti, ali uprkos razdaljini uspjevaju da se skupe (najčešće na Čeneju, rodnom mjestu Steve Čenejca) radi proba i druženja. Veliko iskustvo na sceni i višegodišnji staž u sviranju Balaševićeve muzike, zatim usviranost grupe i dobar fluid na bini i van nje su stvari koje su aksiomatski zagarantovane, što uostalom potvrđuje i veliki broj simpatizera i prijatelja ovog kružoka!

Sigurno smo da publika u Bihaću neće propustiti ovu fenomenalnu priliku za izvrsnu svirku i zagarantovan provod!

Takođe dodajemo da će bend nakon koncerta u Bihaću, nastaviti turneju po BiH, 11.03. nastupa u čuvenom sarajevskom klubu, smještenom u srcu starog grada- City Pub-u, 12.03. u Clubu Gatto u Zenici, te ovu mini turneju zatvara 13.03. koncertom u već kultnom klubu Sloga u Sarajevu!
Falsh Gordon
Posts: 40
Joined: 03/06/2005 11:10

#10 Konobar na pisti!

Post by Falsh Gordon »

Kino Una je stvarno jedinstveno i moze se reci da je 'kino'!
Znaci obe rijeci su opravdane!
Prvo jedinstveno je, jer nigdje na svijetu nema da gledate film a da kroz vrata buba rodjo u bubanj da se sve trese. Cak i slova na platnu samo sto ne otpadnu.
A kino je, jer taj prostor sve vise prestaje biti kino i po kinoprogramu i po sadrzaju van sala.
Najbolje je da pogledate modnu reviju (ili ste vec jeste) na lokalnoj televiziji odrzanu u tom kinu. Par gegavih djevojcuraka klima naprijed nazad, i to geganje ponekad prekine konobar koji mora proci ispred kamere jer drugim putem i nemoze. Cuvaaaaj! Konobar na pisti!
Pozadina cu cenife i to je to!
I to je 'kino'!
Post Reply