Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SONY_91 wrote:@cobra_max: Da, paket će doći u tvoju lokalnu poštu poslije carine. Meni čak poštar poslije toga donese paket na kućnu adresu.
Sent from my Nibiru H1 using Tapatalk
Ma najbitnije mi je da mailom mogu poslat racuni i da paket stigne bar u lokalnu postu.. Mada ovaj moj postar je navikao skoro svaki drugi dan donosit neke pakete
Jos samo da se odlucim između Xiamia 1s, iOcean x7 hd ili ZOPO ZP780..
Ima li gdje kakav popust na Xiaomi na nekoj stranici ili neki kodovi kao sto ima banggod (ne znam d ali to i sad ima)
Ne možeš mailom račun proslijediti na carinu. Samo fax-om. Ja sam zvao i pitao da li može mailom i rekli su mi samo fax.
Teta sa carine se izgalami na mene kada sam pitao za mail. Samo što još nije pitala šta ti je to
Reko gospođo dobrodošli u 21. vijek. Sreća pa u pošti ima faks i htjeli su izvode da pošalju inače bi im rekao da vrate paket.
Dosta što nas cijenama ubiše nego i faks sada traže da im se šalje a toliko mogućnosti pa čak i da online provjere cijene pa da carine. Lijepa naša
cobra_max wrote:
2. To sa preporucenom postom od 39$+15KM zaobilazi carinu? Mada me to izađe na isto kad je ovaj cjenovni rang...
3. Xiaomi sam imao u razmatranju, ali osnovna verzija mu je nesto preko 300 KM dok dođe do mene. Ona zeli bijeli mob, tako da to poskupljuje jos nekih 15 KM http://www.to2c.com/xiaomi-hongmi-1s-redmi-basic.html Oko 320 KM?
5. Mada bi radije isao na nesto jeftinije.. U cjenovnom rangu od 140$
8. Onaj ko zeli pomoc, bilo bi lijepo da odgovara na pojedino pitanje sa odgovarajucim brojem ispred, zbog snalazenja u ovom mom trenutku inspiracije za pisanjem
154 USD--220.56 KM + 15 KM -----235,56 KM...Nemoj puno komplikovati i pametovati. sam si rekao da nisi narucivo nista skuplje od 50 KM
a zasto 15KM? I kako pakuju ako je preporuceno pismo? Je li izgleda kao paket i da li se dobije originalno pakovanje i TN?
Izgleda da je počela drastično padati cijena MTK6592 uređaja od kako su najavljeni MTK6595 procesori koji bi trebali biti ravnopravan rival Snapdragonu 800. Do prije dva mjeseca MTK6592 nije se mogao naći ni u jednoj varijanti ispod 200 USD a sada ih ima i ispod 150 USD
Izgleda da je počela drastično padati cijena MTK6592 uređaja od kako su najavljeni MTK6595 procesori koji bi trebali biti ravnopravan rival Snapdragonu 800. Do prije dva mjeseca MTK6592 nije se mogao naći ni u jednoj varijanti ispod 200 USD a sada ih ima i ispod 150 USD
Sent from my Nibiru H1 using Tapatalk
a tako je svugdje, pa i Apple snizi cijenu starijim cim novi izade i mogu se kupiti uz ugovor po 1$ a prije ih nije bilo ispod 199$. Koliko jezgri taj novi procesor ima?
Ali eto ovaj mi zapeo za oko zbog cijene ali i baterije
Koliko sam mogao pročitati biti će tri verzije MTK6595 procesora. Jedna verzija će biti Octa core sa jezgrama clockanim na 2.0 GHz dok će druga biti clockana na 2.2 GHz. Spominje se i MTK6595 Turbo koji će izaći nakon ove dvije verzije a spominju se frekvencije od 2.5 GHz. Podržavati će i 4G brzine i 2K ekrane uz maximalni kapacitet Ram memorije od 4 GB
dinooh wrote:
a zasto 15KM? I kako pakuju ako je preporuceno pismo? Je li izgleda kao paket i da li se dobije originalno pakovanje i TN?
telefon dobijes u orginalnom pakovanju+paket...samo sto se salje kao preporuceno pismo ni meni na pocetku nije bilo jasno
a na PP cu ti poslati sto je 15 KM
zagolicali ste me sa ovim kinezima.
Je li pouzdana ova nabavka online? Koliko jos treba dodati na ove cijene? Ko ovdje nudi ove telefone i koliko on dodaje na cijene?
Eto, to je za pocetak...
dustaban wrote:zagolicali ste me sa ovim kinezima.
Je li pouzdana ova nabavka online? Koliko jos treba dodati na ove cijene? Ko ovdje nudi ove telefone i koliko on dodaje na cijene?
Eto, to je za pocetak...
Pouzdano je, na cijenu dodaj 10% + 17% + nekih 20 km . Ovdje niko ne preprodaje te telefone , možda na pp jedino .
Eto, to je za pocetak...
Ako ne ode na carinu samo te ta cijena izađe
Inače je 11% carina, 17% PDV, troškovi obrade podataka i takse 15KM + 3KM što ti pregledaju paket vjerovao ili ne
Eto, to je za pocetak...
Pouzdano je, na cijenu dodaj 10% + 17% + nekih 20 km . Ovdje niko ne preprodaje te telefone , možda na pp jedino .