Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
spree

#6226 Re: Kineski mobiteli

Post by spree »

uzalud pisem, ali haj jbg da ubijem malo vremena na poslu. ok brzi je mi6, ali da li ti to mozes osjetiti? op3 ima amoled ekran, a mi6 lcd panel. op3 ima puno laksi skin i puno brze update. op3 ima puno brze punjenje sa dash chargeom. i na kraju po svim testovima op3 ima bolju kameru. tako da neka milisekunda u brzini po meni ne znaci toliko, ako uopste postoji ta milisekunda razlike.
skafiskafsnjak

#6227 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

DIleja i antutu ...

antutu je svetinja baaaa... baaa svetinja :D :D :D

Đeš ba na antutu ? haaaloo !!??? :D

ja samo gle'am sta je na antutu bolje i to kupujem :mrgreen:
diablobih

#6228 Re: Kineski mobiteli

Post by diablobih »

To ti je čudo jedno, ono kaze mi6 bolje od s8 zbog antutu testa :-)) i sta onda reći, kako objasniti da nije bolji ni od op3t, a tek od op5 koji izlazi za koji mjesec, a bit će vjerujem u toj cijeni od 460 dolara.
lugonja

#6229 Re: Kineski mobiteli

Post by lugonja »

no ne zna ni šta piše niti je sposobno povezat misli i postove
ono napisalo prvo
diablobih wrote: 821, i opet je i brzi i bolji od tog, ali eto sad ce izaci op5, pa eto...
pitam ga na osnovu čega je izrekoo tu glupost o brzini ?
reko mu jaran na fejsbuku, izmislio iz glave, slago mu neko...... ???
na osnovu čega ??
ništa....nema odgovora

kao i ostali...pitaš ih ima li neki drugi izvor koji bi ukazao koji je mobitel brži, osim antutu testa...ništa...nema odgovora
kažeš im da DOKAŽU da antutu nije tačan, tako što će svoj mobitel testirat i dobit veći broj bodova negoli je na antutu i zauzeti na ljestvici bolje mjesto....ništa...

ali važno je piskarat budalaštinje
diablobih

#6230 Re: Kineski mobiteli

Post by diablobih »

Moze on imati brzi procesor, ali ne moze ni prismrditi oneplus 3Tu, a kamoli S8. Zato sto fluidnije radi op, zbog oxygena, i samo eto zbog njega nije brzi. Drugo nema nista bolje, zastarjelu tehnologiju ubacili u telefon, a zacjenili ga 460 i vise dolara, sto je presmijesno. Posebno sto nema nikakve zastite, pa majku mu, mogli su barem gorilu 3 staviti.

Antutu se moze prevariti, to su radile sve kompanije skoro, i bilo je zbog toga polemike na kraju. Zbog toga nije relevantno gledati testove antutua.

Evo kako i sam mozes prevariti test/ove:
http://www.androidcentral.com/how-cheat ... benchmarks

Ja ti licno ne mogu pokazati na svom sony m4 aqua, jer mi nije dozvoljeno otkljucavanje bootloadera, i onda ga ne mogu rootovati, ali bih da mogu, jer si dileja.
lugonja

#6231 Re: Kineski mobiteli

Post by lugonja »

prvi dio posta sa navaljanim glupostima jednostavno nije vrijedan komentara osim vrhunca gluposti vezano za OS telefona, pa iPhone 7 ima iOS koji je najbolji OS što postoji pa mu opet ne donosi prvo mjesto

u vezi antutu mogu komentarisat tvoje nebuloze
izvoli prevari test i prijavi taj rezultat na antutu stranicu pa ćeš vidjet da li ćeš bit uvažen i da li će ti priznat rezultat
i uvrstit na ranking
http://www.antutu.com/en/ranking/rank1.htm

dakke, ne postoji na ranking listi nijedan apsurd u smislu da neki mobitel sa starijim chipsetom i općenito koji važi za slabiji, zauzima više mjesto na top listi što apsolutno govori o relevantnosti testa
dakle nema npr. moba koji ima chipset sd810 da zauzima više mjesto od mobitela koji ima sd820 niti će ijedan mob sa sd820/821 biti bolje rangiran od mobitela koji imaju i imat će sd835
suma sumarum vidi se ko je baš dileja
diablobih

#6232 Re: Kineski mobiteli

Post by diablobih »

Suma sumarum, ne citas. Kompanije koje prave mobitele, vole stimati rezultate, i onda su oni oficijalni dok ih ne otkriju, a to se rijetko desava, pogledaj malo android authority i tako te stranice sta govore za "benchmark" testove.
lugonja

#6233 Re: Kineski mobiteli

Post by lugonja »

kad pokažeš na ranking listi koju sam gore postavio da neki mobitel pa uključujući i tu tvoju sprdnju od mobitela da sa starijim chipsetom zauzima bolje mjesto od moba sa novijim i boljim chipsetom onda tvoja šuplja može pit vode
ovako ostaje samo šupljara
diablobih

#6234 Re: Kineski mobiteli

Post by diablobih »

lugonja wrote:kad pokažeš na ranking listi koju sam gore postavio da neki mobitel pa uključujući i tu tvoju sprdnju od mobitela da sa starijim chipsetom zauzima bolje mjesto od moba sa novijim i boljim chipsetom onda tvoja šuplja može pit vode
ovako ostaje samo šupljara
Evo ti antutu, valjda se moze pogledati koji video uzivo ?

https://www.youtube.com/watch?v=Y9gP2KEXgNo

Ne mogu da vjerujem da si toliko zapeo za jebeni debilni benchmark, koji se lahko vara, sto je i dokazano.

Je li ti jasno sad zasto je brzi op3t ?
lugonja

#6235 Re: Kineski mobiteli

Post by lugonja »

au jaka dokaz u pm neki debil na youtubu postavio klip da bi zaradio pare od pregleda i to ko biva treba bit relevantan izvor

ne mislim se s tobom vrtit ukrug
lugonja wrote: izvoli prevari test i prijavi taj rezultat na antutu stranicu pa ćeš vidjet da li ćeš bit uvažen i da li će ti priznat rezultat
i uvrstit na ranking
http://www.antutu.com/en/ranking/rank1.htm

dakke, ne postoji na ranking listi nijedan apsurd u smislu da neki mobitel sa starijim chipsetom i općenito koji važi za slabiji, zauzima više mjesto na top listi što apsolutno govori o relevantnosti testa
diablobih

#6236 Re: Kineski mobiteli

Post by diablobih »

Pogledaj bilo koji video, valjda je veci dokaz ono sto stvarno radi mobitel, nego sto neki benchmark "dokazuje". Jesi nedokazan.
lugonja

#6237 Re: Kineski mobiteli

Post by lugonja »

samo ti vjeruj youtube
vjerovatno ćeš naći klip i da je tvoja kalaja sony brža od iphona 7 :lol: :lol:
ne bi me čudilo uopšte
diablobih

#6238 Re: Kineski mobiteli

Post by diablobih »

Ja stvarno ne znam, ima li ko drugi da objasni dileji ?

Pa tebi da izvadim oba telefona pred oci, i pokazem ti da je jedan bolji od drugog, ti bi meni opet isao na benchmarke i govorio, vidis da ovaj ima bolji score.
skafiskafsnjak

#6239 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

lugonja wrote:samo ti vjeruj youtube
vjerovatno ćeš naći klip i da je tvoja kalaja sony brža od iphona 7 :lol: :lol:
ne bi me čudilo uopšte
U njega je kitotel :D
exampLe.

#6240 Re: Kineski mobiteli

Post by exampLe. »

Ja ne mogu da vjerujem da se neko i dan danas raspravlja sa dilejom. :lol:
Tesla Edison

#6241 Re: Kineski mobiteli

Post by Tesla Edison »

Ljudi šta vam je. Raspravljate se sa dilejom. Samo prijavite ga i ignore. Bez veze se uništava tema.

Usput, ima li neko iskustva sa ovim Ulefone Paris telefonom? Ne djeluje mi loš na prvu.
exampLe.

#6242 Re: Kineski mobiteli

Post by exampLe. »

diablobih wrote:Ja stvarno ne znam, ima li ko drugi da objasni dileji ?

Pa tebi da izvadim oba telefona pred oci, i pokazem ti da je jedan bolji od drugog, ti bi meni opet isao na benchmarke i govorio, vidis da ovaj ima bolji score.
Ma kakvi, nije mjerilo youtube gdje ljudi u svakodnevnim uslovima testiraju mobitele (brzina, fluidnost, multi tasking, kamera itd.), mjerilo je antutu benchmark koji se moze "nasteliti" i koji osim tog scorea ne pokazuje apsolutno nikakve ostale parametre koji cine jedan smartphone. :lol:
Tesla Edison

#6243 Re: Kineski mobiteli

Post by Tesla Edison »

exampLe. wrote:
diablobih wrote:Ja stvarno ne znam, ima li ko drugi da objasni dileji ?

Ma kakvi, nije mjerilo youtube gdje ljudi u svakodnevnim uslovima testiraju mobitele (brzina, fluidnost, multi tasking, kamera itd.), mjerilo je antutu benchmark koji se moze "nasteliti" i koji osim tog scorea ne pokazuje apsolutno nikakve ostale parametre koji cine jedan smartphone. :lol:
Ma bez veze se raspravljate sa čovjekom koji nije kompetentan za bilo šta.

Youtube recenzije su koliko toliko realne mada i one su rađene manje više u idealnim uslovima. Pogotovo one recenzije koje se rade odmah nakon unboxing-a. Ovaj Antutu je za djecu i dileje. Šta predstavlja taj score i na osnovi čega je isti određen? Koje su mu referentne tačke? To niko ne zna al eto koristi se opet kao neki pokazatelj.
lugonja

#6244 Re: Kineski mobiteli

Post by lugonja »

pametnjakovići bez pokrića, pa da je tako u recenziji bi drkali po mobielima kao degeni na yt klipovima koje gledaju samo dileje
ali oni ipak urade antutu test
donja slika antutu rezultata je sa recenzije SMARTPHONEHRVATSKA SITE

http://www.smartphonehrvatska.com/2017/ ... aomi-mi-6/

na klipu od 13:27

Image
skafiskafsnjak

#6245 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Dileju izdaje "rukopis"... ali ako ti je to sumnjivo, samo odes i pogledas daatum kreiranja accounta na klixu :D :D :D :D
jarobot

#6246 Re: Kineski mobiteli

Post by jarobot »

skafiskafsnjak wrote:Dileju izdaje "rukopis"... ali ako ti je to sumnjivo, samo odes i pogledas daatum kreiranja accounta na klixu :D :D :D :D
Ja mislim da mu je ovo " lugonja" jedno 50_ti nick na klixu :D
ne znam što ga stalno banuju neka ga samo nek ne psuje...je ne bi ni znao da imaju toliki grafikoni na netu da nije dileje...
Mega Man X

#6247 Re: Kineski mobiteli

Post by Mega Man X »

Ja čak i vjerujem da je Dileja plaćen od strane Xiaomi-a da promoviše njihove telefone. Samo što je fazon što on koristi neki Lenovo a izmišlja toplu vodu sa Antutu testovima.

P.S: Pošto znam da čitaš sve Dileja, ne pokušaji sa uvredama ili da čak psuješ u PP. Ide ti insta prijava moderatoru.
spree

#6248 Re: Kineski mobiteli

Post by spree »

izgleda da je dosao kraj uvozu kineskih telefona, barem ovo pojedinacno. nakon banggooda i ali izgleda ne salje vise u bih :(
avaks

#6249 Re: Kineski mobiteli

Post by avaks »

Jebe nas carina a i inače smo težak narod (da ne kažem muljatori i prevaranti). Koliko puta se desi da neka stvar dođe a raja otvara paypal dispute i slično da mu se vrate novci jer nije došlo, dno dna :run:
Vjerovatno je i oko telefona tako, kada dođe na carinu i treba platiti državi (a pozamašno nas uzima) onda se roba vrati pošiljaocu (vjerovatno i neke troškove snosi jbg pa ljudima dopizdilo više) :lol:
valjuga

#6250 Re: Kineski mobiteli

Post by valjuga »

spree wrote:izgleda da je dosao kraj uvozu kineskih telefona, barem ovo pojedinacno. nakon banggooda i ali izgleda ne salje vise u bih :(
Ja naručio tablet prije par dana,neće nas valjda odhebat?
Post Reply