Pratim i koristim 'kineze' vise od 5 godina i svake godine su sve bolji i bolji, tako da danas ne zaostaju ni za najvecim imenima ni po cemu osim po podrsci i marketingu. Ako ne slusas ljude koji imaju misljenje i komentare slicne tvojima, bazirane na neinformisanosti ili losem iskustvu (uvalio im neko kopiju pod original, suplja prica o originalu za azijsko trziste, najjeftinije kopije placene masno zbog iPhone logo-a i sl.), mozes imati odlican mob, a da ga ne moras otplacivati dvije godine ili izvaliti vise od prosjecne plate za isti.
Ja sam najgore iskustvo imao sa polovnim samsungom GT-i5800, ali ne kazem da su smece. Samo sto ja ni sa jednim kinezom nisam imao probleme kao sa tim mobitelom, i vise mi ne pada na pamet da kupujem polovne mobitele za cijenu vecu nego duplo bolji nov kineski mob.
Evo ti par slicica sto se tehnikalija tice, a iz prve ruke - baterija traje duze nego na samsungu S3 (dan i po bez problema, wifi ukljucen 24h, ekran 'aktivan' vise od 5 sati, mailovi 24h ukljuceni, razgovora i po sat i po dnevno, dvije sim kartice uvijek aktivne), display OGS sa gorilla glass, boje odlicne i realne u odnosu na S3, rezolucija 1280x720, Quad core procesor koji nije tako brz kao Exynos, ali je zato izmislio stednju baterije za jedan samsung. 1 GB rama i vise nego dovoljno za prosjecnog korisnika, jer cak i meni koji maksimalno koristim mogucnosti ove tehnologije, uvijek je slobodno bar stotinjak MB.
Mrsko mi vise tipkati, a i nema poente govoriti onima koji ne zele da 'cuju', ali vjeruj da mnogi mijenjaju misljenje kad vide kod mene mob i u cudu pitaju 'sta je ovo?', da ne spominjem face kad kazem koliko sam platio
Malo materijala za razmisljanje:

Moze i ovo, screen shot napravljen nekad ranije

Sent from my kinez using Tapatalk 2