i P h o ne wrote:aha pačeniče...ti hočeš da prođeš jeftinije
ja imam original 4-orku iPhone, ali ozbiljno razmišljam da je prodam i kupim ovaj "dupljak" koji je za tvoje noname kineze stroj !!!!
i poenta je i bila na tome, da je ovo milion puta bolja i jeftinija alternativa od skupljih noname kineza
To što kod nas nisu poznati, ne znači da su noname i tu griješiš. Svi navedeni (Xiaomi, TCL, Meizu, OPPO, ZTE, THL, Zopo, K-Touch, UMI, iOcean...) nisu ničije kopije i imaju svoje modele i tvornice kao i garanciju. Evo UMI imaš i u Italiji da kupiš samo su cijene masne (ja iz Kine naručim za 220$ a iz Italije bi me koštalo 300€).
Lenovo i Huawei su također poznatiji kineski brendovi za koje si morao čuti (kod nas su aktuelni) mada su u odnosu na Xiaomi, K-touch, Meizu ili OPPO dosta manje zastupljeni u Aziji. Imaš brate internet, edukuj se malo i informiši a ne ovdje da lupaš svašta.
I na kraju zašto davati za neku kopiju a pogotovo od mrskog applea neke pare kada možeš za manje para da dobiješ pravi smartfon tipa Lenovo što je kolega naručio. Fakat ne razumijem ili su to neki kompleksi :/
P0zz