Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#4451 Re: Kineski mobiteli

Post by Maharadza »

skafiskafsnjak wrote:Al ono, displej zauzima vecinu prednjeg dijela telefona ....... Aaaaaliii , jedno malo aaalii..dok je crni wallpaper na telefonu, kada stavis neku svjetliju boju ...sta mislite sta se dogadja ?

evo vidite

https://youtu.be/QPc9fnrvhVw?t=5m57s

PS: a o kvalitetu da ne govorim
Pa vidi se brate i sa crnom pozadinom, pogledaj samo koliko je statusbar sa indikatorima za bateriju, signal itd. udaljen od gornjeg (bijelog) dijela...

Image

Odvratno! :run:

A u reklamnim slikama sa gotovo SVIH web stranica gdje se prodaje ovo smeće imaš ovu prevaru:

Image

Image

Image

Statusbar uredno pri vrhu...čista prevara i dokaz da se kinezer NE UZIMA dok se U PRAKSI ne vidi tj. NIKADA ne vjerujte slikama sa tih stranica, NIKADA :!: :!:
skafiskafsnjak

#4452 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Maharadza wrote:
Statusbar uredno pri vrhu...čista prevara i dokaz da se kinezer NE UZIMA dok se U PRAKSI ne vidi tj. NIKADA ne vjerujte slikama sa tih stranica, NIKADA :!: :!:

sad ce tebe Dileja demantovati... reci ce ti i da si nepismen :D
geekmanijak

#4453 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

skafiskafsnjak wrote:
Maharadza wrote:

sad ce tebe Dileja demantovati... reci ce ti i da si nepismen :D
O tome ja pričam cijelo vrijeme, i sad zamislite kad fotošopiraju fotografije, lažiraju specifikacije kamera, pa šta im onda znači i lažirati veličinu baterije :run:
kloniran

#4454 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

Maharadza wrote:
skafiskafsnjak wrote:Al ono, displej zauzima vecinu prednjeg dijela telefona ....... Aaaaaliii , jedno malo aaalii..dok je crni wallpaper na telefonu, kada stavis neku svjetliju boju ...sta mislite sta se dogadja ?

evo vidite

https://youtu.be/QPc9fnrvhVw?t=5m57s

PS: a o kvalitetu da ne govorim
Pa vidi se brate i sa crnom pozadinom, pogledaj samo koliko je statusbar sa indikatorima za bateriju, signal itd. udaljen od gornjeg (bijelog) dijela...

Image

Odvratno! :run:

A u reklamnim slikama sa gotovo SVIH web stranica gdje se prodaje ovo smeće imaš ovu prevaru:

Image

Image

Image

I ja to naucih na sopstvenoj koži.
Telefon na izgled odličan, ali touch i obje kamere teska karina.
Jedino me baterija prijatno iznenadila, dva dana traje a 3g, wifi, facebook, viber, klix nonstop online.
Al kinezera dabogda ponovo da uzmem na zalet :D
skafiskafsnjak

#4455 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

kloniran wrote:
Jedino me baterija prijatno iznenadila, dva dana traje a 3g, wifi, facebook, viber, klix nonstop online.
Ama ja stalno o tome trubim brate dragi ...jedno na papiru, drugo u stvarnosti .

Koji ce mi klinac baterija ako ga i ne mogu koristiti da valja jer touch kurcu ne valja. Al vidis, touch se nikad nigdje ne spominje. Ali oni spomenu bateriju, procesor, velicinu displeja bla bla...

Niko ti nece, ama bas niko, dati nesto za 150 km ako ono vrijedi 600KM... NIKO , pa ni kinez
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4456 Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

Tih 150 KM vrijedi, bez sumnje, ali kad sam vidio cijenu u uniexpertu, koja je 300+ KM, zamantalo mi se. :-)
skafiskafsnjak

#4457 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

konektovan wrote:Tih 150 KM vrijedi, bez sumnje, ali kad sam vidio cijenu u uniexpertu, koja je 300+ KM, zamantalo mi se. :-)
ma ne vrijedi ni 150 ako ti ne valja touch. pa jebote to je osnovno
kloniran

#4458 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

skafiskafsnjak wrote:
kloniran wrote:
Ama ja stalno o tome trubim brate dragi ...jedno na papiru, drugo u stvarnosti .

Koji ce mi klinac baterija ako ga i ne mogu koristiti da valja jer touch kurcu ne valja. Al vidis, touch se nikad nigdje ne spominje. Ali oni spomenu bateriju, procesor, velicinu displeja bla bla...

Niko ti nece, ama bas niko, dati nesto za 150 km ako ono vrijedi 600KM... NIKO , pa ni kinez
hebi ga, fercera dobro i nema velike razlike u potrosnji baterije kad su aktivne dvije sim kartice u odnosu na jednu, to mi se sviđa
ali treba mi godina da napisem poruku, ili meni ne leze touch ekrani ili je neprecizan, dosta cesto fulam slova
kamera rinaka teska, reklamirana ko sony imx214 a bog me ubio ako ima i 5 mpx
wifi isto truba
GPS izuzetno precizan sto me iznenadilo
i iduci telefon kad budem uzimao ce biti dual, al ako bude kinezer onda ce biti kvalitetan i provjeren kinezer a ne macak u vreci :D

a moj ovaj je 2GB rama 16Gb memorije Stakleni okvir sa aluminijumskim rubom i zbog kursa dolara me izasao oko 220KM
nisam platio ni carinu ni porez ni pregled u posti
da me to zakacilo bio bi potpuni promasaj
skafiskafsnjak

#4459 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

kloniran wrote:
a moj ovaj je 2GB rama 16Gb memorije Stakleni okvir sa aluminijumskim rubom i zbog kursa dolara me izasao oko 220KM
Ako valja i ako hoces da je kao ovi brendirani skupi telefoni , onda i Kinez kosta ... mozda ne kao ovi , ali su skupi. Al jbg ne dobijas garanciju ...

Ev ovi Letv, Meizu , Xiaomi .... pa nabraja tamo, otisak prsta ovo ono , i na kraju kaze 650-700 KM ... ahahah
kloniran

#4460 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

skafiskafsnjak wrote:
kloniran wrote:
Ako valja i ako hoces da je kao ovi brendirani skupi telefoni , onda i Kinez kosta ... mozda ne kao ovi , ali su skupi. Al jbg ne dobijas garanciju ...

Ev ovi Letv, Meizu , Xiaomi .... pa nabraja tamo, otisak prsta ovo ono , i na kraju kaze 650-700 KM ... ahahah
nista sad od tih dok ne grohne dolar :lol:
skafiskafsnjak

#4461 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

kloniran wrote:
skafiskafsnjak wrote:
kloniran wrote:

nista sad od tih dok ne grohne dolar :lol:
Pa mislim...ja vjerujem da ti Meizu Xiaomi Letv valjaju ... ali brate i kostaju. A kad kupis jeftini ...vidis sta dobijes
kloniran

#4462 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

skafiskafsnjak wrote:
Pa mislim...ja vjerujem da ti Meizu Xiaomi Letv valjaju ... ali brate i kostaju. A kad kupis jeftini ...vidis sta dobijes
kad sam ja uzimao, mogao se za istu cijenu uzeti meizu M2 i kontao između njega i ovog i zajebem se :mrgreen:

Meni je lijepa nubia serija od zte, ali je žara s cijenom
Sarajevski-Seljak

#4463 Re: Kineski mobiteli

Post by Sarajevski-Seljak »

'bem ti kineze, narucio bijeli powerbank, dobio ovo

Image
skafiskafsnjak

#4464 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Sarajevski-Seljak wrote:'bem ti kineze, narucio bijeli powerbank, dobio ovo

Image
bas ti je fancy... radi li bar kako treba ?
Sarajevski-Seljak

#4465 Re: Kineski mobiteli

Perfektno, napunio sam dva iphone sa njom, i ima jos snage u njoj :thumbup:

Razmislj da nabavim Xiaomi TV :mrgreen:
skafiskafsnjak

#4466 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Sarajevski-Seljak wrote:Perfektno, napunio sam dva iphone sa njom, i ima jos snage u njoj :thumbup:

haj najbtinije da radi :D

cijena ?
Sarajevski-Seljak

#4467 Re: Kineski mobiteli

skafiskafsnjak wrote:
Sarajevski-Seljak wrote:Perfektno, napunio sam dva iphone sa njom, i ima jos snage u njoj :thumbup:

haj najbtinije da radi :D

cijena ?
12€, 10400mAh :mrgreen:
radiša

#4468 Re: Kineski mobiteli

Post by radiša »

kloniran wrote: I ja to naucih na sopstvenoj koži.
Na u7 pro su kamere odlicne kao i touch,mora da je do tog modela nesto.
kloniran

#4469 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

radiša wrote:
ma ovaj je bio teski promasaj sa laznim reklamiranjem
zato vise na presale nista ne uzimam :mrgreen:
kloniran

#4470 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

ubi lik referalnim linkovima koji su btw zabranjeni na hvorumu :skoljka:
radiša

#4471 Re: Kineski mobiteli

Post by radiša »

kloniran wrote:
radiša wrote:
ma ovaj je bio teski promasaj sa laznim reklamiranjem
zato vise na presale nista ne uzimam :mrgreen:
Steta,meni se isto taj model dopao ali sam slab sa lovom bio pa sam uzo ovaj.Uglavnom nikad nikog ne treba slusat nego odes licno i vidis jeli to ono sto zelis.Rekla kazala i klipovi te mogu samo na zajeb navuci.Mozda bi neko i za ovaj moj rekao da je karina ali meni je dobar.
sarajevosa

#4472 Re: Kineski mobiteli

Post by sarajevosa »

konektovan wrote:
geekmanijak wrote:
sarajevosa wrote:Valja li UMI Hammer S
Ja ga nebi nikad , za te novce koliko dode HAmmer S se može kupiti XIAOMI REDMI NOTE 2, koji je svjetlosnu godinu ispred njega. A to što raju pali da je HAMMER ( čekić ) i da se može čekićati sa njim, tu priču zaboravite.
Mislim da cjenovna kategorija ova dva nije ista, bar ovdje kod nas, jer je hammer jeftiniji oko 100 KM, cini mi se?!
Dosta je skuplji redmi note 2, druga stvar što mi više odgovara "čisti" android za razliku od xiaomi telefona koji zauzimaju više rama i drugačiji je interfejs. Mnogi su imali problema i sa kamerom tako da zaobilazim xiaomi.
geekmanijak

#4473 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

Redmi note 2 se moze naci za 125 USD, mislim da je cak i jeftiniji od UMI HAMMER S , i sigurno je bolja opcija od UMI-a , MIUI je lijep ROM, i nekima puno bolji od klasičnog ANDROIDA, da MIUI troši malo više RAM memorije ali u MIUI 7 je to rješeno, pa sve da i troši više RAM, opet je brži u radu od UMI-a čiji RAM radi na znatnoj nižoj frekvenciji , i čiji je procesor duplo slabiji , mislim stvarno je glupo uspoređivati ova 2 mobitela

http://www.everbuying.net/product1120445.html
cincilator2012

#4474 Re: Kineski mobiteli

Post by cincilator2012 »

Ja sam ovo cudo narucio 18.01.2016. http://www.everbuying.net/product1113628.html, pa cemo vidjeti da li sam se zeznuo ;)
joyjoy wrote:Evo moj phone čeka: 2016-01-18 08:14 BOSNIA AND HERZEGOVINA, BASJJA - SARAJEVO 71003, Evidentiranje carinskih podataka o pošiljci - UVOZ

sad očekujem pismeno obavještenje od carine (dokazi o plaćanju btw koje trebam proslijediti) i da mi poštar donese ! U petak stiglo u Sa ,pa zar treba 5 dana da se to riješi!................. nestrpljivost mi je vrlina :run:

edit: naručio Redmi Note 3 (2GB,16GB) , bilo hotsale 169$
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4475 Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

cincilator2012 wrote:Ja sam ovo cudo narucio 18.01.2016. http://www.everbuying.net/product1113628.html, pa cemo vidjeti da li sam se zeznuo ;)
joyjoy wrote:Evo moj phone čeka: 2016-01-18 08:14 BOSNIA AND HERZEGOVINA, BASJJA - SARAJEVO 71003, Evidentiranje carinskih podataka o pošiljci - UVOZ

sad očekujem pismeno obavještenje od carine (dokazi o plaćanju btw koje trebam proslijediti) i da mi poštar donese ! U petak stiglo u Sa ,pa zar treba 5 dana da se to riješi!................. nestrpljivost mi je vrlina :run:

edit: naručio Redmi Note 3 (2GB,16GB) , bilo hotsale 169$

Na fcb sam vidio neku stranicu, ulephone.ba, i vidio sam ovaj model, al' cini mi se da je oko 5 stoja kod njih. Na papiru solidan, i vrijedi mozda tih 140-150 $.
Post Reply