Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
gidra

#251 Re: Kineski mobiteli

Post by gidra »

drugi profil wrote:Mozete li vi koji ste malo vec upuceniji u ove kineske brendove pobrojati nekoliko koji su najkvalitetniji, redom od najboljeg.
Da znamo sta gledati, a sta mnoziti sa nulom.
oppo, xiaomi, zopo ti je vrh ponude pa i lenovo, pogotovo k900 model, ostali su im onako.

Xiaomi MI-3 jedan od najboljih telefona na svijetu... http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_3-5678.php

A i ovaj razvaljuje Oppo N1 http://www.gsmarena.com/oppo_n1-5724.php
RLewis

#252 Re: Kineski mobiteli

Post by RLewis »

Evo od prije par dana vlasnik zopo zpo998 nemam rijeci super tel

Sent from my ZP998 using Tapatalk
SONY_91

#253 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

@RLewis - Svaka čast, imaš zvijer. I ja sam razmišljao o tom smartphone-u ali trenutno se nema dovoljno novca za taj Zopo. 8 jezgri, FHD ekran, kakva je situacija sa baterijom pri nekom većem opterećenju?
Kinaski

#254 Re: Kineski mobiteli

Post by Kinaski »

Kakav je kvalitet tih kineza :D
RLewis

#255 Re: Kineski mobiteli

Post by RLewis »

Moram priznati iznenadjujuce dobar, a baterija je vjerujem najslabija tocka, posto dnevno imam par sati razgovora i non stop mail i ostalo izdrzi dan do nekih 20%

dinooh

#256 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

RLewis wrote:Moram priznati iznenadjujuce dobar, a baterija je vjerujem najslabija tocka, posto dnevno imam par sati razgovora i non stop mail i ostalo izdrzi dan do nekih 20%

pa i nije toliko losa s obzirom koliko koristis mobitel. Treba pokrenuti octa core, display, wifi i 3G

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#257 Re: Kineski mobiteli

Post by JoseMujica »

zbavio ovo čudo

5.5 inch N8000 Android 4.2 3G Smartphone MTK6582 Quad Core 1.3GHz 1GB 4GB QHD Screen 13.0MP Camera Gesture Sensing GPS 3400mAh Battery

Image

:thumbup: ubija.....sa carinom i porezima oko 285 KM
Nuken

#258 Re: Kineski mobiteli

Post by Nuken »

Kada naručujem ove telefone mogu li ja kako platiti carinu u pošti?Na forumu neki govore da može samo lično u Carini,a neki govore da moze i preko pošte?Kako da tačno izračunam koliko će mi carine otprilike doći?
dinooh

#259 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

Nuken wrote:Kada naručujem ove telefone mogu li ja kako platiti carinu u pošti?Na forumu neki govore da može samo lično u Carini,a neki govore da moze i preko pošte?Kako da tačno izračunam koliko će mi carine otprilike doći?
ja mislim da se u posti placa. Jer neces im u kesu dati nego moras preko uplatnice. Oni kada procjene mobitel salju na postu i tamo ga podignes i platis sta imas platit. Na cijenu mobitela dodaj nekih 30% (carina, pdv i takse).
JoseMujica

#260 Re: Kineski mobiteli

Post by JoseMujica »

rađe računaj 35-36% jer ima tu pdv, knjiženje, pregled, carina pa se nabere

kažeš ljudima da ti stave račun u kutiju i deklarišu koliko si platio i sve će ti obračunato s telefonom donijeti čika poštar na vrata i njemu fino platiš.

U slučaju da ti deklarišu kao gift i šalju bez računa onda ćeš samo izgubiti heftu zbog carinske procedure jer ćeš prvo dobiti pismo sa carine da dostaviš račun sa paypala ili izvod iz banke.

Za mobitele, tablete, fotoaparate i ove tehničke stvari koje su prepoznatljive ne isplati se zahebavati
Nuken

#261 Re: Kineski mobiteli

Post by Nuken »

JoseMujica wrote:rađe računaj 35-36% jer ima tu pdv, knjiženje, pregled, carina pa se nabere

kažeš ljudima da ti stave račun u kutiju i deklarišu koliko si platio i sve će ti obračunato s telefonom donijeti čika poštar na vrata i njemu fino platiš.

U slučaju da ti deklarišu kao gift i šalju bez računa onda ćeš samo izgubiti heftu zbog carinske procedure jer ćeš prvo dobiti pismo sa carine da dostaviš račun sa paypala ili izvod iz banke.

Za mobitele, tablete, fotoaparate i ove tehničke stvari koje su prepoznatljive ne isplati se zahebavati

Zna li iko stavljaju li ovi krivooki sa DX ili focalprice račun u paket,ili ih moram "napomenuti",pošto još paket nije ni isporučen?
nedimrib1

#262 Re: Kineski mobiteli

Post by nedimrib1 »

Nuken wrote:
JoseMujica wrote:rađe računaj 35-36% jer ima tu pdv, knjiženje, pregled, carina pa se nabere

Zna li iko stavljaju li ovi krivooki sa DX ili focalprice račun u paket,ili ih moram "napomenuti",pošto još paket nije ni isporučen?

Sve zalijepe na paket, onako ko naljepnicu, svi podaci se nalaze tu: sta je u kutiji,cijena.. To iz razloga da se paket ne otvara, al ovi nasi na carini,ukoliko paket ode na carinu, uvijek otvore, moraju oni malo da zavire :D ..
le piaf

#263 Re: Kineski mobiteli

Post by le piaf »

RLewis wrote:Evo od prije par dana vlasnik zopo zpo998 nemam rijeci super tel

Ako ti nije problem mozes li navesti gdje si ga uzeo (website), koliko si platio te koliko dugo si ga cekao.

Taj mob mi se svidja, vidim preko njohovog sluzbenig sajta je 320USD sa osiguranjem dostave (?), te nekim dodacima (punjac za auto, cover i sl.)
RLewis

#264 Re: Kineski mobiteli

Post by RLewis »

Nabavio ga sa geekbuying.com izasao me je tacno 321 $ poslan singpostom i cekao ga 20ak dana , prosao bez carine.

salatu

#265 Re: Kineski mobiteli

Post by salatu »

što bi čovjek i narucio skuplji phone, kontajuci da mu nece carinu naplatit, al nije se igrat s tim :D
RLewis

#266 Re: Kineski mobiteli

Post by RLewis »

Naravno prosao bez samo uz puno srece znaci na tu cifru dodati okvirno jos 30ak % i to je to

Nermin_BH

#267 Re: Kineski mobiteli

Post by Nermin_BH »

Jel taj mobitel proizveden u eu ? Negdje sam procitao ako je eu proizvod nema carine.
dinooh

#268 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

Je, Kinezi proizvode u EU, jer je jeftinija radna snaga :D
Ne vjerujem to za EU i carinu, to vazi za HR, a ne zna nas
JoseMujica

#269 Re: Kineski mobiteli

Post by JoseMujica »

Nuken wrote:

napomeni ti za svaki slučaj...i da stave račun u kutiju na koliko si platio i da deklarišu na tu vriejdnost
Praetorious

#270 Re: Kineski mobiteli

Post by Praetorious »

Nisam stručnjak za ovu oblast, ali naletih na ovu vijest na netu, pa koga zanima neka pročita:

Oppo Find 7 sa kamerom od 50MP

Kompanija Oppo sa svakim svojim novim modelom pokušava da pomeri neke granice u segmentu pametnih telefona, što će se očigledno dogoditi i sa novim modelom Oppo Find 7 koji treba da bude zvanično predstavljen sredinom marta u Pekingu. Za sada se zna da će uređaj posedovati 5.5-inčni ekran sa rezolucijom od 2560 x 1440 piksela (pominje se i 5-inčna verzija 1920 x 1080p rezolucijom), pokretaće ga novi Snapdragon 801 SoC, a nezvanično se saznaje da će Find 7 posedovati i kameru sa senzorom od čak 50 megapiksela!

Image

Ovakvu specifikaciju za sada potvrđuje test fotografija postavljena na Weibo stranici koja ima rezoluciju od 8160 x 6120 megapiksela sa EXIF podacima koji jasno ukazuju na Opo Find 7 kao ime uređaja sa kojim je fotografija načinjena. Od ostalih podataka vezanih za sam uređaj navodi se radni takt procesora od 2.2GHz, 2GB radne memorije, te izmenjiva baterija sa kapacitetom od 2700 mAh.
mael13

#271 Re: Kineski mobiteli

Post by mael13 »

Da li je rizicno kupovati direktno preko visa electron kartice, da li neko praktikuje, koje su najsigurnije stranice za takvu kupovinu ?
nemezis

#272 Re: Kineski mobiteli

Post by nemezis »

Zašto bi to radio pored PayPal-a? Sa njim si mnogo sigurniji.
mael13

#273 Re: Kineski mobiteli

Post by mael13 »

Ne znam koliko traje procedura oko uvezivanja racuna sa visa karticom (da li ovaj code koji salje paypal za verifikaciju mogu odmah sutradan dobiti na salteru banke?)
Nesto sam nestrpljiv da dobijem "kineza". Dabogda na hajr :)
nemezis

#274 Re: Kineski mobiteli

Post by nemezis »

Mislim da je kod mene trajalo 2-3 dana.
saraf_osmica

#275 Re: Kineski mobiteli

Post by saraf_osmica »

ZTE Grand PRO u BH Telecomu koju verziju androida ima? Jel stock, skoro stock, fluidna ili je krcata bloatwerom?
Post Reply