Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drugi profil wrote:Mozete li vi koji ste malo vec upuceniji u ove kineske brendove pobrojati nekoliko koji su najkvalitetniji, redom od najboljeg.
Da znamo sta gledati, a sta mnoziti sa nulom.
oppo, xiaomi, zopo ti je vrh ponude pa i lenovo, pogotovo k900 model, ostali su im onako.
@RLewis - Svaka čast, imaš zvijer. I ja sam razmišljao o tom smartphone-u ali trenutno se nema dovoljno novca za taj Zopo. 8 jezgri, FHD ekran, kakva je situacija sa baterijom pri nekom većem opterećenju?
Moram priznati iznenadjujuce dobar, a baterija je vjerujem najslabija tocka, posto dnevno imam par sati razgovora i non stop mail i ostalo izdrzi dan do nekih 20%
RLewis wrote:Moram priznati iznenadjujuce dobar, a baterija je vjerujem najslabija tocka, posto dnevno imam par sati razgovora i non stop mail i ostalo izdrzi dan do nekih 20%
pa i nije toliko losa s obzirom koliko koristis mobitel. Treba pokrenuti octa core, display, wifi i 3G
Kada naručujem ove telefone mogu li ja kako platiti carinu u pošti?Na forumu neki govore da može samo lično u Carini,a neki govore da moze i preko pošte?Kako da tačno izračunam koliko će mi carine otprilike doći?
Nuken wrote:Kada naručujem ove telefone mogu li ja kako platiti carinu u pošti?Na forumu neki govore da može samo lično u Carini,a neki govore da moze i preko pošte?Kako da tačno izračunam koliko će mi carine otprilike doći?
ja mislim da se u posti placa. Jer neces im u kesu dati nego moras preko uplatnice. Oni kada procjene mobitel salju na postu i tamo ga podignes i platis sta imas platit. Na cijenu mobitela dodaj nekih 30% (carina, pdv i takse).
rađe računaj 35-36% jer ima tu pdv, knjiženje, pregled, carina pa se nabere
kažeš ljudima da ti stave račun u kutiju i deklarišu koliko si platio i sve će ti obračunato s telefonom donijeti čika poštar na vrata i njemu fino platiš.
U slučaju da ti deklarišu kao gift i šalju bez računa onda ćeš samo izgubiti heftu zbog carinske procedure jer ćeš prvo dobiti pismo sa carine da dostaviš račun sa paypala ili izvod iz banke.
Za mobitele, tablete, fotoaparate i ove tehničke stvari koje su prepoznatljive ne isplati se zahebavati
JoseMujica wrote:rađe računaj 35-36% jer ima tu pdv, knjiženje, pregled, carina pa se nabere
kažeš ljudima da ti stave račun u kutiju i deklarišu koliko si platio i sve će ti obračunato s telefonom donijeti čika poštar na vrata i njemu fino platiš.
U slučaju da ti deklarišu kao gift i šalju bez računa onda ćeš samo izgubiti heftu zbog carinske procedure jer ćeš prvo dobiti pismo sa carine da dostaviš račun sa paypala ili izvod iz banke.
Za mobitele, tablete, fotoaparate i ove tehničke stvari koje su prepoznatljive ne isplati se zahebavati
Zna li iko stavljaju li ovi krivooki sa DX ili focalprice račun u paket,ili ih moram "napomenuti",pošto još paket nije ni isporučen?
JoseMujica wrote:rađe računaj 35-36% jer ima tu pdv, knjiženje, pregled, carina pa se nabere
Zna li iko stavljaju li ovi krivooki sa DX ili focalprice račun u paket,ili ih moram "napomenuti",pošto još paket nije ni isporučen?
Sve zalijepe na paket, onako ko naljepnicu, svi podaci se nalaze tu: sta je u kutiji,cijena.. To iz razloga da se paket ne otvara, al ovi nasi na carini,ukoliko paket ode na carinu, uvijek otvore, moraju oni malo da zavire ..
napomeni ti za svaki slučaj...i da stave račun u kutiju na koliko si platio i da deklarišu na tu vriejdnost
Nisam stručnjak za ovu oblast, ali naletih na ovu vijest na netu, pa koga zanima neka pročita:
Oppo Find 7 sa kamerom od 50MP
Kompanija Oppo sa svakim svojim novim modelom pokušava da pomeri neke granice u segmentu pametnih telefona, što će se očigledno dogoditi i sa novim modelom Oppo Find 7 koji treba da bude zvanično predstavljen sredinom marta u Pekingu. Za sada se zna da će uređaj posedovati 5.5-inčni ekran sa rezolucijom od 2560 x 1440 piksela (pominje se i 5-inčna verzija 1920 x 1080p rezolucijom), pokretaće ga novi Snapdragon 801 SoC, a nezvanično se saznaje da će Find 7 posedovati i kameru sa senzorom od čak 50 megapiksela!
Ovakvu specifikaciju za sada potvrđuje test fotografija postavljena na Weibo stranici koja ima rezoluciju od 8160 x 6120 megapiksela sa EXIF podacima koji jasno ukazuju na Opo Find 7 kao ime uređaja sa kojim je fotografija načinjena. Od ostalih podataka vezanih za sam uređaj navodi se radni takt procesora od 2.2GHz, 2GB radne memorije, te izmenjiva baterija sa kapacitetom od 2700 mAh.
Ne znam koliko traje procedura oko uvezivanja racuna sa visa karticom (da li ovaj code koji salje paypal za verifikaciju mogu odmah sutradan dobiti na salteru banke?)
Nesto sam nestrpljiv da dobijem "kineza". Dabogda na hajr