Izgleda da nisam "džaba" napadao, kratko nakon napisanog posta počele stizati pošiljke u SarajevoSONY_91 wrote:Izgleda opet neki problemi kao ljetos sa SingPost-om kada se pošiljka čekala i po više od mjesec dana. Imam dvije pošiljke koje čekam, jedna otpremljena SingPost-u 08.10. a druga 18.10. i još ni jedna nije stigla u Sarajevo. Poslije toga sam imao još jednu pošiljku koju sam platio da također ide SingPost-om, ali, poslali su NederlandPost-om kao i kod @esawyer. Evo, prošlo već osam dana od kako sam dobio kod za praćenje i još uvijek nije aktiviran
Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- SONY_91
#1926 Re: Kineski mobiteli
- dinooh
#1927 Re: Kineski mobiteli
jesu li bar na carinu otisleSONY_91 wrote:Izgleda da nisam "džaba" napadao, kratko nakon napisanog posta počele stizati pošiljke u SarajevoSONY_91 wrote:Izgleda opet neki problemi kao ljetos sa SingPost-om kada se pošiljka čekala i po više od mjesec dana. Imam dvije pošiljke koje čekam, jedna otpremljena SingPost-u 08.10. a druga 18.10. i još ni jedna nije stigla u Sarajevo. Poslije toga sam imao još jednu pošiljku koju sam platio da također ide SingPost-om, ali, poslali su NederlandPost-om kao i kod @esawyer. Evo, prošlo već osam dana od kako sam dobio kod za praćenje i još uvijek nije aktiviran
- SONY_91
#1928 Re: Kineski mobiteli
Naravno da jesu, ja sam uredan platiša dažbinadinooh wrote:jesu li bar na carinu otisle

-
beast zvijer
#1929 Re: Kineski mobiteli
Vidim vi ste uhodani sa narudzbom placanjem itd.. Posto ne zelim placat brend ili na piku skuplje placat kineza..
Narucio bi iz kine pa bi vas zamolio ako negdje imaju upute neka me uputi..
Vidim narucuje se sa raznih stranica, puno modela, proizvodjaca,nacin placanja, carina itd?
Vidim narucuje se sa raznih stranica, puno modela, proizvodjaca,nacin placanja, carina itd?
- kloniran
#1930 Re: Kineski mobiteli
odes na stranicu, izaberes add to cart, kliknes na kosaricu i odaberes check out with paypal i to je tobeast zvijer wrote:Vidim vi ste uhodani sa narudzbom placanjem itd.. Posto ne zelim placat brend ili na piku skuplje placat kineza..
carinu cemo objasniti za mjesec dana
- esawyer
#1931 Re: Kineski mobiteli
prvo moraš skontati koji mobitel želiš, onda pregledaš par sigurnih sajtova za naručivanje i vidiš gdje je povoljniji.. uvijek računaj da će biti carine tako se nećeš razočarati već se uvijek možeš obradovati ako ne bude.. ako narucujes neki skuplji telefon onda najbolje preko stranica koje će ti vratiti novac za carinu, a ima ih par..beast zvijer wrote:Vidim vi ste uhodani sa narudzbom placanjem itd.. Posto ne zelim placat brend ili na piku skuplje placat kineza..
Platiti je najlakše samo moraš imati paypal jer je po meni najsigurnije preko njega plaćati.. eto ukratko ne znam šta te još interesuje..
- kloniran
- SONY_91
#1933 Re: Kineski mobiteli
MT6592 sa modemom za 4G
- kritichar
#1934 Re: Kineski mobiteli
ako paket brzo prođe carinu, (2.5 sata smatram kratko), jel to neki dobar pokazatelj po vašim iskustvima?
-
toskot
#1935 Re: Kineski mobiteli
Pratim ove teme o pandawill-u i povratu PDV-a. I taman kad sam se uvjerio da to nije patka i krenuo naručiti vidim da je samo za nas uvedeno osiguranje od 25% 
- esawyer
#1936 Re: Kineski mobiteli
prosli put je bio oko jedan dan na carini i nisu ga carinili samo platila onaj pregled 3,50KM , ja mislim sto krace bude veće su šanse da nećeš platitikritichar wrote:ako paket brzo prođe carinu, (2.5 sata smatram kratko), jel to neki dobar pokazatelj po vašim iskustvima?
-
EliasVeskot
#1937 Re: Kineski mobiteli
Nalon sto sam poslala za pdv i carinu, poslalisu mi mail da ce ni poslati kupon u vrijednosti placene carine i pdv...
- kritichar
#1938 Re: Kineski mobiteli
tako i ja kontam, to je malo vremena za sve pakete koje su dobili u toj turi, pretpostavljam da ima dosta, a ja odabrao bez orginalnog pakovanja, da ga upakuju onako domaćinski da ti bude mrsko otvaratiesawyer wrote:prosli put je bio oko jedan dan na carini i nisu ga carinili samo platila onaj pregled 3,50KM , ja mislim sto krace bude veće su šanse da nećeš platitikritichar wrote:ako paket brzo prođe carinu, (2.5 sata smatram kratko), jel to neki dobar pokazatelj po vašim iskustvima?
-
toskot
#1939 Re: Kineski mobiteli
Forumašu iz Hrvatske su ponudili ili kupon ili refund, neznam da li smijem tu staviti link na to, ugl proguglaj i probaj dobiti refund od njih...EliasVeskot wrote:Nalon sto sam poslala za pdv i carinu, poslalisu mi mail da ce ni poslati kupon u vrijednosti placene carine i pdv...
Ja sad gledam efox jer i tamo ima zanimljivih stvari samo se postavlja isto pitanje da li oni refundiraju i PDV ili daju kupon..
-
farfarah
#1940 Re: Kineski mobiteli
Evo na ovoj stranici vraćaju troškove carine na pay pal.
http://www.hongkongeek.com/en/content/8 ... -PAID-BACK
http://www.hongkongeek.com/en/content/8 ... -PAID-BACK
- esawyer
#1941 Re: Kineski mobiteli
javim ti kad mi dođe mobitel, ja ne želim kupon i zahtijevaću novactoskot wrote:Forumašu iz Hrvatske su ponudili ili kupon ili refund, neznam da li smijem tu staviti link na to, ugl proguglaj i probaj dobiti refund od njih...EliasVeskot wrote:Nalon sto sam poslala za pdv i carinu, poslalisu mi mail da ce ni poslati kupon u vrijednosti placene carine i pdv...
Ja sad gledam efox jer i tamo ima zanimljivih stvari samo se postavlja isto pitanje da li oni refundiraju i PDV ili daju kupon..
-
zippoo87
#1942 Re: Kineski mobiteli
evo ovo sto ja napisa a neko rece da ovi ne otkidaju kolac samsungu i slicnimzippoo87 wrote:baterija jest slaba,samo vjerujem da se moze kupiti i jaca,veceg kapaicetakloniran wrote:mala ti je ova baterija za octa corezippoo87 wrote:gledam sada cijenu THL t6 pro - 116 dolara
pa ovo nije normalno,kako obaraju cijenu
http://www.klix.com/THL-T6S-Pro-8-c ... wwodzREAYQ
osmojezgreni procesor,5 inca,giga rama,HD ekran i sve ni 200 KM,naravno malo vise,ako te opali carina
moj slijedeci android telefon ce sigurno biti kinezer,vec sam osmekao neke
nisam budala za naljepnicu na kucistu (brand name) platiti duplu cijenu
btw.znaci tamo kartica od 16 GB poklon a ovdje je od 8 GB poklon
uglavnom,ovim tempom,unistice samsung i ostale...vecsu im ove godine otkinuli jedno trecinu kolaca:D
sto se mene tice,neka otkinu i polovinu...meni je bezveze isto placati po duplo vecoj cijeni
http://www.klix.ba/biznis/samsung-se-su ... /141030010
- dinooh
#1943 Re: Kineski mobiteli
gdje to pise?toskot wrote:Pratim ove teme o pandawill-u i povratu PDV-a. I taman kad sam se uvjerio da to nije patka i krenuo naručiti vidim da je samo za nas uvedeno osiguranje od 25%
-
EliasVeskot
#1944 Re: Kineski mobiteli
Ja sam trazila da posalju pare jer nisu naveli da je kupon u pitanju inace ne bih narucivala.
- dinooh
#1945 Re: Kineski mobiteli
ma samo pare. Nikad nije spomenut kupon, a sad odjednom to nude. A evo citam da su HR povecali na 10% a nama 25%. Treba sad traziti i odnih 15-ak KM kad su ovako bezobrazni, bar oni sta jos nisu poslali mail.EliasVeskot wrote:Ja sam trazila da posalju pare jer nisu naveli da je kupon u pitanju inace ne bih narucivala.
-
daramo
#1946 Re: Kineski mobiteli
U pravu su ima da vrate lovu na paypal ili ćemo se gonjati preko case-a a ja imam sve dokaze spremne tako da im je bolje da vrate ili ima da ih ocrnim svugdje.EliasVeskot wrote:Ja sam trazila da posalju pare jer nisu naveli da je kupon u pitanju inace ne bih narucivala.
Meni još nisu odgovorili, šta hoće još sam ispao fer i tražio sam samo carinu i pdv iako sam mogao i taksu jer i to spada pod carinu, sad ćemo vidjeti hoće li oni odigrati fair play.
Već su povećali osiguranje za BiH očito su imali dosta zahtjeva, znao sam da će tako biti ali eto barem sam iskoristio.
I za HR su povećali na 25% čini mi se.
-
daramo
#1947 Re: Kineski mobiteli
Mađarska, Hrvatska i Izrael podigli na 10% s obzirom da je u HR 25% i njima bi digli na toliko, to znači da je netko ispao šupak i tražio puni povrat za taksu, pregled i uplatnice.
Znao sam da će BiH biti prva zemlja na crnoj listi u svemu najgori
Znao sam da će BiH biti prva zemlja na crnoj listi u svemu najgori
-
EliasVeskot
#1948 Re: Kineski mobiteli
Ma ja mislim da je ovo lgano navlakusa bila. Imaju oni info koliko se placa gdje, stavljali su na pakete cijenu od mp4, slali preko NL post, vjerovatno da zaobidju...ja sam trazila samo import tax i vat, i te dvije uplatnice poslala i napisala kako se obracunava
-
daramo
#1949 Re: Kineski mobiteli
Slali su preko NL pošte jer je veća šansa da se izbjegne pdv u EU, oni su mislili da će to biti 1-2 paketa od 10 ne znaju oni kako je naša državna aždaja gladna para pa da revno otvaraju sve veće od pisma.EliasVeskot wrote:Ma ja mislim da je ovo lgano navlakusa bila. Imaju oni info koliko se placa gdje, stavljali su na pakete cijenu od mp4, slali preko NL post, vjerovatno da zaobidju...ja sam trazila samo import tax i vat, i te dvije uplatnice poslala i napisala kako se obracunava
Ja sam poslao jasno sliku paketa, pisma od carine, račun od carine i uplatnice za pdv i carinu i tražio da mi vrate 25$.
Mora da je netko tražio puni povrat dok su stavili 25% , mogu se okladiti, znam ja kakvi smo.
- dinooh
#1950 Re: Kineski mobiteli
ma ne mora znaciti. Ali ako je 10 osoba kupilo i svi trazili povrat carine i PDV-a vide da je to 30% a oni uzeli samo 5%. Ja sam ocekivao da ce nas skroz ukinuti, ali eto povecali su na 25%daramo wrote:Slali su preko NL pošte jer je veća šansa da se izbjegne pdv u EU, oni su mislili da će to biti 1-2 paketa od 10 ne znaju oni kako je naša državna aždaja gladna para pa da revno otvaraju sve veće od pisma.EliasVeskot wrote:Ma ja mislim da je ovo lgano navlakusa bila. Imaju oni info koliko se placa gdje, stavljali su na pakete cijenu od mp4, slali preko NL post, vjerovatno da zaobidju...ja sam trazila samo import tax i vat, i te dvije uplatnice poslala i napisala kako se obracunava
Ja sam poslao jasno sliku paketa, pisma od carine, račun od carine i uplatnice za pdv i carinu i tražio da mi vrate 25$.
Mora da je netko tražio puni povrat dok su stavili 25% , mogu se okladiti, znam ja kakvi smo.