Nikako ti nije dobra ova konstrukcija i to iz najmanje 5 razloga:sunce100 wrote: a da ispunjava zahtjeve porodice (mali pas za stan, nije previse zahtjevan, umiljat...)
1. Zahtjevi prorodice su valjda da imaju kucnog ljubimca, a ne komad namjestaja jer pas to nije
2. Velicina psa nije narocito bitna vec karakter koji je predodredjen genetski i odgojem.
3. Opce je poznato da su mali psi vrlo aktivni i skloni jurcanju po stanu, namjestaju... Veliki psi su znatno mirniji (ovo ti kazem iz iskustva kako svoga tako i puno ljudi i pasa koje znam)
4. Svaki pas je zahtjevan jer se radi o zivom bicu. Znaci: potpuno ti je svejedno ima li pas 5 ili 50kg on ima potrebe da izlazi, seta, druzi se sa porodicom i drugim psima, jede, pije, razboljeva se...
5. A umiljat pas... pa svaki je umiljat ako ga ne odgajas za borbe i ne pravis lava od njega.
Znam da ovo nije odgovor na tvoje pitanje i da nisi trazio/la savjet, ali morala sam ti ovo reci.
Nadam se da ce ti se javiti neko ko ima iskustva sa rasama koje te zanimaju. Sretno!