Kineska roba

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Djewojka

#1 Kineska roba

Post by Djewojka »

Ljudi moji, zna li neko zbog cega sva kineska roba onako uzasno smrdi?
Last edited by Djewojka on 26/04/2010 16:43, edited 1 time in total.
hakazvaka

#2 Re: Kineska roba

Post by hakazvaka »

Djewojka wrote:Ljudi moji, zna li neko zbog cega sva kineska roba onako uzasno smrdi? :run:
Nedavno sam kupila crnu torbu kod lokalnog prodavaca iako me on sam odvracao od nje i nagvarao da kupim neku skuplju, vjerovatno znajuci zza smrad ali ja eto nisam htjela. Naravno sve je bilo ok dok nisam dosla kuci i skontala da torba uzaaaaasno smrdi, i to vise nego obicna kineska roba, neki smrad na pokvarenu ribu, fuuj. Odmah sam shvatila da taj smrad nece lako nestati, pa sma odlucila da tu novu torbu operem i natopim u dosta omeksivaca. :D . Kad se torba osusila smrad je naravno ostao, a ja torbu spremim i pravac prodavacu de je zamjenim, posto je vec rekao da moze i naravno zamjenim za duplo skuplju, ali nema veze, barem ne smrdi.

Danas kad odem na pijacu ili neki butik da kupim farmerke, sve su kineske, kao da su od plastike. Ne mozes vise kupit prave farmerke osim u skupim buticima gdje nisu ispod 80 KM, a sto je za studentski standard malo previse. :( O kineskoj obuci da ne govorim :run: .

Mene interesuje kontrolise li iko tu kinesku robu jer kad nesto tako gadno smrdi totalno ne moze biti zdravo. Nekad je turska roba bila na losem glasu, a sad sam Bogu zahvalna kad naletim na nesto tursko :D
samo cu reci,
niko nije dovoljno bogat da kupuje jeftino.
8. sekretar SKOJ-a

#3 Re: Kineska roba

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Kada ja kupujem cipele, obavezno pomirišem,...Pred prodavačicama,...
terra_incognita

#4 Re: Kineska roba

Post by terra_incognita »

Djewojka wrote:Ljudi moji, zna li neko zbog cega sva kineska roba onako uzasno smrdi? :run:
Nedavno sam kupila crnu torbu kod lokalnog prodavaca iako me on sam odvracao od nje i nagvarao da kupim neku skuplju, vjerovatno znajuci zza smrad ali ja eto nisam htjela. Naravno sve je bilo ok dok nisam dosla kuci i skontala da torba uzaaaaasno smrdi, i to vise nego obicna kineska roba, neki smrad na pokvarenu ribu, fuuj. Odmah sam shvatila da taj smrad nece lako nestati, pa sma odlucila da tu novu torbu operem i natopim u dosta omeksivaca. :D . Kad se torba osusila smrad je naravno ostao, a ja torbu spremim i pravac prodavacu de je zamjenim, posto je vec rekao da moze i naravno zamjenim za duplo skuplju, ali nema veze, barem ne smrdi.

Danas kad odem na pijacu ili neki butik da kupim farmerke, sve su kineske, kao da su od plastike. Ne mozes vise kupit prave farmerke osim u skupim buticima gdje nisu ispod 80 KM, a sto je za studentski standard malo previse. :( O kineskoj obuci da ne govorim :run: .

Mene interesuje kontrolise li iko tu kinesku robu jer kad nesto tako gadno smrdi totalno ne moze biti zdravo. Nekad je turska roba bila na losem glasu, a sad sam Bogu zahvalna kad naletim na nesto tursko :D
E ovako:
- odeš u Modianu imaš farmerke po 54 KM i to dobiješ i kaiš
- iza BBi imaš Azel Exlusive, super stvari, najskuplja koju sam vidjela 45 KM
- u Tiffany-ju H&M lanene pidžame po 3,90 slovima: triidevedeset

Nema potebe da kupuješ po pijaci i kineskim buticima
banjaluka078

#5 Re: Kineska roba

Post by banjaluka078 »

tatjanamster

#6 Re: Kineska roba

Post by tatjanamster »

:lol: :lol: :lol:

ja sam jedino kod kineza jednom davno uzela one plastične natikače k'o u G. Buša :lol:
I ispostavilo se da je jedna bila kraća :lol: :lol: :lol:
Išla zamjenit'... :oops:
Dori

#7 Re: Kineska roba

Post by Dori »

tatjanamster wrote::lol: :lol: :lol:

ja sam jedino kod kineza jednom davno uzela one plastične natikače k'o u G. Buša :lol:
I ispostavilo se da je jedna bila kraća :lol: :lol: :lol:
Išla zamjenit'... :oops:

:lol: :lol: :lol:
Srečković

#8 Re: Kineska roba

Post by Srečković »

Miris je zaštita od moljaca i drugih buba. I miris nije hemijski nego prirodni od kore neke vrste drveta, kao što se kod nas koristi lavanda, bosiok....
Pranje pomaže.
starii

#9 Re: Kineska roba

Post by starii »

cuvajte se,ima dosta karcinoidnih materija u kineskoj robi..
8. sekretar SKOJ-a

#10 Re: Kineska roba

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Srečković wrote:Miris je zaštita od moljaca i drugih buba. I miris nije hemijski nego prirodni od kore neke vrste drveta, kao što se kod nas koristi lavanda, bosiok....
Pranje pomaže.
Šta misliš o nedovršenom štavljenju kože radi uštede u procesu proizvodnje?

Svaki put kada kupujem cipele, ja ih prethodno pomirišem!
latinalover

#11 Re: Kineska roba

Post by latinalover »

u sam shopu sam kupio parfem ,armani attitude ,nije bas neki kvalitet.....pise na njemu made in france..ali cisto sumnjam :D
Ghita

#12 Re: Kineska roba

Post by Ghita »

jednom je tata kupio pokućne papuče svima nama i one su smrdile užasno čitavu godinu dana koliko smo ih imali unatoč tome što sam ih redovno prala u veš mašini.
riko-ga

#13 Re: Kineska roba

Post by riko-ga »

Ghita wrote:jednom je tata kupio pokućne papuče svima nama i one su smrdile užasno čitavu godinu dana koliko smo ih imali unatoč tome što sam ih redovno prala u veš mašini.

Teska godina bila :lol: :lol: :lol:
nineinchnails

#14 Re: Kineska roba

Post by nineinchnails »

Nemojte kupovati kinesku robu ako vam je zivot mio.
Ima dobrih stvari pojeftinih, New Yorker, Terra Nova, FIS pa izvol'te.
*mima*

#15 Re: Kineska roba

Post by *mima* »

Cuj kupuje kod malih smrdljivih kineza.....
Vitamin C

#16 Re: Kineska roba

Post by Vitamin C »

mima wrote:Cuj kupuje kod malih smrdljivih kineza.....
Say no to racism. 8-)
andrija2007

#17 Re: Kineska roba

Post by andrija2007 »

Vitamin C wrote:
mima wrote:Cuj kupuje kod malih smrdljivih kineza.....
Say no to racism. 8-)
Say no to the prevelikom cucanju na cucaljki.
detroit-mercy

#18 Re: Kineska roba

Post by detroit-mercy »

Jebote sto vas deru, pa u USA mozes kupiti CK jeans za $20-30, Buffulo koji je on na cijeni za nekih $40, i da ne pricam sta sve. Posebno sada kada je recesija, trgovci se ubise da snize cijene sto vise ili ti daju popust na popust na popust. 80km za neki lijevi jeans iz butika, treba se stvarno nekome majke nahandrit.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#19 Re: Kineska roba

Post by anjusha »

Ma sta znam. Ja farmerke kupujem uglavnom u Sendy-u- em je domace :thumbup: , em imaju modele za osobe moje gradje (siroki kukovi i ispod kukova :D a uzi struk) a cijene su im sasvim ok: oko 50-60 km. Cesto imaju i snizenja pa pantalone mozes naci i po 20-30 km.

Za ostale stvari- pa cuj, kupila sam neke tasne na pijaci takvog dizajna i kvaliteta da su me nerijetki pitali koliko sam platila tu "koznu" torbu, skoro pa diveci joj se. Treba imati nos, nanjusiti, ispraksati se u tome.

A sto se tice direktno kineskih prodavnica- ama kupim nekad nesto tamo. Bas kad mi nesto treba hitno i jeftino i kratkorocno. Nikad se nisam zeznula u procjeni :)
Stutterer

#20 Re: Kineska roba

Post by Stutterer »

Znal iko imal gdje kineska prodavnica u Sarajevu da prodaju bonsai posude? Ili neki drugi način da se dođe do tih posauda
softly

#21 Re: Kineska roba

Post by softly »

你想要的这笔钱 !
:x
Ghita

#22 Re: Kineska roba

Post by Ghita »

Stutterer wrote:Znal iko imal gdje kineska prodavnica u Sarajevu da prodaju bonsai posude? Ili neki drugi način da se dođe do tih posauda

mislim da posude ne možeš naći u kineskim radnjama. bolje ti je potraži u cvjećarama ili u OBI-ju. ja sam kupila bonsai u finoj posudici u mostaru u običnoj maloj cvjećari, tako da bi trebalo biti i u ostalim boljim cvjećarama
Post Reply