Nemojte mi samo reci da zaredam po buca potoku...
Kineska haljina...
Moderator: anex
-
wendy
#1 Kineska haljina...
Gdje kupiti onu tradicionalnu kinesku kucnu haljinu od svile? Dakle, ne kimono, nego je to bas haljinica do koljena, isto svilena, oslikana... Nekad je toga bilo u skenderiji, drzali su radnju sa tako tim kucnim haljinama i pidzamama...
- Sunrise00
#3 Re: Kineska haljina...
pogledaj u onoj prodavnici odmahprije skretanja za kafic Bill Gateswendy wrote:Gdje kupiti onu tradicionalnu kinesku kucnu haljinu od svile? Dakle, ne kimono, nego je to bas haljinica do koljena, isto svilena, oslikana... Nekad je toga bilo u skenderiji, drzali su radnju sa tako tim kucnim haljinama i pidzamama...
-
shambho
#5 Re: Kineska haljina...
Ima na eBay-u (UK) prejeftinih..i predivnih..
..Meni je drugarica naletila na upravo ovakvu kakvu je opisujes crvena prelijepa u second hand-u..I fakat se nanosala..
Dakle mozda da ih obilazis pa nekad naleti..
A ja licno sam da, u kineskoj radnji vidjela
, ona na Socijalnom doduse, kad se ide prema Mercatoru, sto su je sad zatvorili
, a i u onoj na Carsiji, preko puta Mrkve, Ferhatovica, ne mogu se sad sjetit kako se ta ulica zove, al' ima i tu kineska radnja isto ih je bilo.. Ne znam je l' radnje jos uviejk ima..
Tako da ja fakat preporucujem ako nisi u mogcnosti online kupovati, da se po kineskim radnjama uputis dok ih jos ima
Sretno ako nadjes javi zelim je i ja
.. (Ovo kad sam ih vidjela tad ih bas i nisam htjela..)
..Meni je drugarica naletila na upravo ovakvu kakvu je opisujes crvena prelijepa u second hand-u..I fakat se nanosala..
Dakle mozda da ih obilazis pa nekad naleti..
A ja licno sam da, u kineskoj radnji vidjela
Tako da ja fakat preporucujem ako nisi u mogcnosti online kupovati, da se po kineskim radnjama uputis dok ih jos ima
Sretno ako nadjes javi zelim je i ja
- beautyfool
#6 Re: Kineska haljina...
Koliko se sjecam ona kineska radnja gore na Bascarsiji uvijek objesi ispred radnje neke kineske modele haljina raznih drecavih boja tako da dok prolazis uvijek ti zapadne za oko i ne mozes da ih ne vidis, ako nisi nigdje nasla svrati tamo vjerovatno imaju a i ako nemaju vjerovatno znaju gdje mozes kupiti.
Sretno
Sretno
-
wendy
#7 Re: Kineska haljina...
Bascarsija je sirok pojam
gdje tacno
- beautyfool
#8 Re: Kineska haljina...
Znas gdje je HODZIC 2 , eh kad krenes od HODZICA 2 prema HODZICu 1 prije nego udjes u onaj sokak gdje ima svasta lijepo da se jede, od cevapa(mrkva, hodzic...),buregdzinica (bosna,ispod saca ASDZ), ascinica do slasticarnih (BOSNA), s desne strane se nalazi Kineska radnja, nemozes je fuliti, uvijek izbace tonu stvari ispred, tacno preko puta njih ima mala fontanica i Carsiska Dzamija.wendy wrote:Bascarsija je sirok pojamgdje tacno
Sretno
-
wendy
#9 Re: Kineska haljina...
skontala. hajde, bas cu prosetati ovaj vikend, pa javim ostalim zainteresiranim
tnx