Kineska haljina...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
wendy

#1 Kineska haljina...

Post by wendy »

Gdje kupiti onu tradicionalnu kinesku kucnu haljinu od svile? Dakle, ne kimono, nego je to bas haljinica do koljena, isto svilena, oslikana... Nekad je toga bilo u skenderiji, drzali su radnju sa tako tim kucnim haljinama i pidzamama...

Nemojte mi samo reci da zaredam po buca potoku... :D
chuchumbamayumbe

#2 Re: Kineska haljina...

Post by chuchumbamayumbe »

U Kini?!
8-)
Sunrise00

#3 Re: Kineska haljina...

Post by Sunrise00 »

wendy wrote:Gdje kupiti onu tradicionalnu kinesku kucnu haljinu od svile? Dakle, ne kimono, nego je to bas haljinica do koljena, isto svilena, oslikana... Nekad je toga bilo u skenderiji, drzali su radnju sa tako tim kucnim haljinama i pidzamama...

Nemojte mi samo reci da zaredam po buca potoku... :D
pogledaj u onoj prodavnici odmahprije skretanja za kafic Bill Gates :D tamo u izlogu uvijek ima interesantnih haljinica :D
chengaba

#4 Re: Kineska haljina...

Post by chengaba »

Bao Feng d.o.o.
shambho

#5 Re: Kineska haljina...

Post by shambho »

Ima na eBay-u (UK) prejeftinih..i predivnih..

..Meni je drugarica naletila na upravo ovakvu kakvu je opisujes crvena prelijepa u second hand-u..I fakat se nanosala..

Dakle mozda da ih obilazis pa nekad naleti..

A ja licno sam da, u kineskoj radnji vidjela :D , ona na Socijalnom doduse, kad se ide prema Mercatoru, sto su je sad zatvorili :mrgreen: , a i u onoj na Carsiji, preko puta Mrkve, Ferhatovica, ne mogu se sad sjetit kako se ta ulica zove, al' ima i tu kineska radnja isto ih je bilo.. Ne znam je l' radnje jos uviejk ima..

Tako da ja fakat preporucujem ako nisi u mogcnosti online kupovati, da se po kineskim radnjama uputis dok ih jos ima :mrgreen:
Sretno ako nadjes javi zelim je i ja :mrgreen: .. (Ovo kad sam ih vidjela tad ih bas i nisam htjela..)
beautyfool

#6 Re: Kineska haljina...

Post by beautyfool »

Koliko se sjecam ona kineska radnja gore na Bascarsiji uvijek objesi ispred radnje neke kineske modele haljina raznih drecavih boja tako da dok prolazis uvijek ti zapadne za oko i ne mozes da ih ne vidis, ako nisi nigdje nasla svrati tamo vjerovatno imaju a i ako nemaju vjerovatno znaju gdje mozes kupiti.
Sretno :D
wendy

#7 Re: Kineska haljina...

Post by wendy »

Bascarsija je sirok pojam :) gdje tacno
beautyfool

#8 Re: Kineska haljina...

Post by beautyfool »

wendy wrote:Bascarsija je sirok pojam :) gdje tacno
Znas gdje je HODZIC 2 , eh kad krenes od HODZICA 2 prema HODZICu 1 prije nego udjes u onaj sokak gdje ima svasta lijepo da se jede, od cevapa(mrkva, hodzic...),buregdzinica (bosna,ispod saca ASDZ), ascinica do slasticarnih (BOSNA), s desne strane se nalazi Kineska radnja, nemozes je fuliti, uvijek izbace tonu stvari ispred, tacno preko puta njih ima mala fontanica i Carsiska Dzamija. :D eto ako ti nije jasno reci mi, ima jos nacina da ti objasnim :D
Sretno
wendy

#9 Re: Kineska haljina...

Post by wendy »

skontala. hajde, bas cu prosetati ovaj vikend, pa javim ostalim zainteresiranim :) tnx
Post Reply