KINA
-
anti -nacista
#401 Re: KINA
neki dan je Amerika optuzila i na potjernicu FBI stavila 5 Kineskih oficira zbog " hakiranja i kradja poslovnih tajni i spijuniranja "
samoupucavanje u nogu
Americki oligarsi nikako da svhate da se Svijet mijenja , da je proces nezaustavljiv i uvijek je i tako bilo , sa vecim ili manjim oscilacijama
u 21 vijeku vise ne trebamo imperije i "svjetske policajce"
vec ravnopravan i pravedniji sistem , u kojem ce svi imati bolje sanse
bio i prosao ekonomski samit u Sant Petesburgu , poslije historijske posjete Pekingu , posjetu tom samitu uzvratio je i Kineski predsjednik
uprkos pritiscima USA ?
najveci dio Azijskih ( i ostalih Evropskih korporacija ) je bio tu i nisu bojkotovali samit
nije samo udaren pecat na kraj dolara kao osnovne valute u medjunarodnoj razmjeri , vec promjena tezista ka Euroaziji , Aziji gdje zivi 70 % stanovnistva planete na oko 80 % kopnene mase
sve ove tragedije i krize ( dobrim dijelom izazvane propadajucom imperijom ) i sve intenzivniji proces trazenja alternativa za ekonomski sistem i vladavinu medjunarodnoga prava je u toku
Kina i Rusija su samo lica na naslovnoj strani
tu je i Njemacka , I Juzna Koreja , i Brazil i Indija i Japan I Iran ..( u Brazilu u Julu samit BRIC drzava i aktiviranje BRIC banke za razvoj u vlastitoj kosarici valute bez dolara ) i itd
to je proces transformacije
nezaustavljiv i sa nadom da ce proci sto mirnije
odlicna analiza ;
http://www.informationclearinghouse.inf ... e38579.htm
samoupucavanje u nogu
Americki oligarsi nikako da svhate da se Svijet mijenja , da je proces nezaustavljiv i uvijek je i tako bilo , sa vecim ili manjim oscilacijama
bio i prosao ekonomski samit u Sant Petesburgu , poslije historijske posjete Pekingu , posjetu tom samitu uzvratio je i Kineski predsjednik
uprkos pritiscima USA ?
najveci dio Azijskih ( i ostalih Evropskih korporacija ) je bio tu i nisu bojkotovali samit
nije samo udaren pecat na kraj dolara kao osnovne valute u medjunarodnoj razmjeri , vec promjena tezista ka Euroaziji , Aziji gdje zivi 70 % stanovnistva planete na oko 80 % kopnene mase
sve ove tragedije i krize ( dobrim dijelom izazvane propadajucom imperijom ) i sve intenzivniji proces trazenja alternativa za ekonomski sistem i vladavinu medjunarodnoga prava je u toku
tu je i Njemacka , I Juzna Koreja , i Brazil i Indija i Japan I Iran ..( u Brazilu u Julu samit BRIC drzava i aktiviranje BRIC banke za razvoj u vlastitoj kosarici valute bez dolara ) i itd
odlicna analiza ;
-
Avetinho
#402 Re: KINA
Anti - nacista. LOL Kako izgledaju lijepe cice u konobarica na plazi u Floridi? Da li si pokupovao svo cvijece, u iscekivanju ruskih i kineskih marinaca, a mozda i iranskih, pa su zato karanfili zbog nestasice skuplji sirom Planete? Bacas li se jos uvijek pod tenkove u podrumu ispred ekrana? Nadam se da se nisi jako udario kad si pao sa stolice.anti -nacista wrote:neki dan je Amerika optuzila i na potjernicu FBI stavila 5 Kineskih oficira zbog " hakiranja i kradja poslovnih tajni i spijuniranja "
samoupucavanje u nogu
uprkos pritiscima USA ?
odlicna analiza ;
-
Avetinho
#403 Re: KINA
Sretna vam dvadesetpeta godisnjica masovnog ubistva na Trgu Tiananmen u izvedbi kineske vlade
http://en.wikipedia.org/wiki/Tiananmen_ ... ts_of_1989
Sile i govana.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tiananmen_ ... ts_of_1989
Sile i govana.
- Challenger__
#404 Re: KINA
Dedolarizacija kao globalni trend:
- LINK 1
- LINK 2
US Corporations Dump Dollar for Chinese Renmindi to Buy Imports
The U.S. dollar is being increasingly dropped as the currency for settling international trade. But perhaps the latest trend provides the most startling evidence yet that the dollar is doomed as the world reserve currency.
- LINK 1
- LINK 2
- Havatar
#405 Re: KINA
Kina: Muslimani Ujguri se kažnjavaju za post u mjesecu Ramazanu
Kina - Kineska vlada je zabranila muslimanima u Sinjiang regiji da obilježavaju Ramazan, mjesec posta i duhovnog promišljanja.
Glasnogovornik protjeranog Svjetskog Kongresa Ujgura, koji promoviše demokraciju, ljudska prava i slobodu za autohtone Ujgure, izjavio je da vlasti potiču Ujgure da uzimaju besplatne obroke, i pregledaju domove kako bi provjerili da li se familije pridržavaju posta.
Nekoliko vladinih agencija i škola stavilo je obavijest o zabrani na svojim web stranicama, rekavši da je cilj spriječiti institucije da se koriste za promoviranje vjere. Slične zabrane na post ramazana nametane su i u prošlosti. No, ove godine je to neobično osjetljivo jer je Sinjiang pod jakim osiguranjem nakon napada za koji vlada okrivljuje muslimanske ekstremiste s inozemnim terorističkim vezama, prema Associated Press-u.
- Opetja033
#406 Re: KINA
Naravno zagovornici i idolopoklonici diktatura, te pristalice tzv "multipolarnog" svijeta cinicno sute na ovaj drski primjer krsenja elementarnih ljudskih prava. To me ne iznenadjuje.Havatar wrote:Kina: Muslimani Ujguri se kažnjavaju za post u mjesecu Ramazanu
Kina - Kineska vlada je zabranila muslimanima u Sinjiang regiji da obilježavaju Ramazan, mjesec posta i duhovnog promišljanja.
Glasnogovornik protjeranog Svjetskog Kongresa Ujgura, koji promoviše demokraciju, ljudska prava i slobodu za autohtone Ujgure, izjavio je da vlasti potiču Ujgure da uzimaju besplatne obroke, i pregledaju domove kako bi provjerili da li se familije pridržavaju posta.
Nekoliko vladinih agencija i škola stavilo je obavijest o zabrani na svojim web stranicama, rekavši da je cilj spriječiti institucije da se koriste za promoviranje vjere. Slične zabrane na post ramazana nametane su i u prošlosti. No, ove godine je to neobično osjetljivo jer je Sinjiang pod jakim osiguranjem nakon napada za koji vlada okrivljuje muslimanske ekstremiste s inozemnim terorističkim vezama, prema Associated Press-u.
FREE EAST TURKESTAN!
FREE TIBET!
-
detroit-mercy
#407 Re: KINA
Sacekaj, sad ce ti Chelly objasniti zasto je to dobro
i zasto to treba tako da bude
.
A tu je i kolega Occupy
u direktnom javljanju sa plaza Floride gdje zorno iscekuje iskrcavanje Crvenih Kmera
.
A tu je i kolega Occupy
- mirsek
#408 Re: KINA
Apsolutno sam protiv ove represije, pogotovo sto im i po kucama rove i zabranjuju im da u svojim domovima rade sto hoce.Opetja033 wrote:Naravno zagovornici i idolopoklonici diktatura, te pristalice tzv "multipolarnog" svijeta cinicno sute na ovaj drski primjer krsenja elementarnih ljudskih prava. To me ne iznenadjuje.Havatar wrote:Kina: Muslimani Ujguri se kažnjavaju za post u mjesecu Ramazanu
Nekoliko vladinih agencija i škola stavilo je obavijest o zabrani na svojim web stranicama, rekavši da je cilj spriječiti institucije da se koriste za promoviranje vjere. Slične zabrane na post ramazana nametane su i u prošlosti. No, ove godine je to neobično osjetljivo jer je Sinjiang pod jakim osiguranjem nakon napada za koji vlada okrivljuje muslimanske ekstremiste s inozemnim terorističkim vezama, prema Associated Press-u.![]()
FREE EAST TURKESTAN!
FREE TIBET!
Nikad nisam nerazuman u svojim stavovima.
Kineska vlast mora naci neki modus da smire pobune muslimana, cesto podsticane izvana a da ne vrsi represiju u ispoljavanju njihovih vjerskih prava.
- Challenger__
#409 Re: KINA
Prvo treba provjeriti da li je ova vijest tačna, pa tek onda komentarisati.
Lik uopšte nije postavio link.
-
Avetinho
#410 Re: KINA
Advance i RT nisu javili?Challenger__ wrote:Prvo treba provjeriti da li je ova vijest tačna, pa tek onda komentarisati.
Probaj ovaj link, pa javi kako ide.
https://www.google.com/search?hl=en&gl= ... na+ramadan
- Challenger__
#411 Re: KINA
Zašto to tebe brine trollu, kada se ti deklarišeš kao ateista i ismijavaš vjeru na PDF "religija"? Ovo je retoričko pitanje, ne interesuje me odgovor.
______
- Vidim da se pominju neke preporuke za škole i vladine uposlenike, vladine zgrade, ali ne vidim kako nekom bilo ko može zabraniti da posti? Pa neće ga valjda prisiljavati da jede, presmješno.
- Iako mi se bilo kakvo ograničavanje ne sviđa, ovo još treba provjeriti jer je Kina meta mainstream medija i njihovih političkih sponzora.
Miriše na prljavi senzacionalizam sa ciljem da se bijes frustriranog muslimanskog svijeta usmjeri na Kinu.
______
- Vidim da se pominju neke preporuke za škole i vladine uposlenike, vladine zgrade, ali ne vidim kako nekom bilo ko može zabraniti da posti? Pa neće ga valjda prisiljavati da jede, presmješno.
- Iako mi se bilo kakvo ograničavanje ne sviđa, ovo još treba provjeriti jer je Kina meta mainstream medija i njihovih političkih sponzora.
Miriše na prljavi senzacionalizam sa ciljem da se bijes frustriranog muslimanskog svijeta usmjeri na Kinu.
- Lincoln-Burrows
#412 Re: KINA
Ne bih Kinu uspoređivao s Rusijom niti bih komentirao njihovo savezništvo već
Kinu promatram kroz njihov odnos prema Tibetu i Xinjiangu.
Znači negativna ocjena.
Znači negativna ocjena.
- mirsek
#413 Re: KINA
Onda bi bilo dobro da neko od celnika kine ili najbolje predstavnik muslimana ujgura to javno demantira.Challenger__ wrote:Zašto to tebe brine trollu, kada se ti deklarišeš kao ateista i ismijavaš vjeru na PDF "religija"? Ovo je retoričko pitanje, ne interesuje me odgovor.
______
- Iako mi se bilo kakvo ograničavanje ne sviđa, ovo još treba provjeriti jer je Kina meta mainstream medija i njihovih političkih sponzora i ovo sve treba još provjeriti.
Cisto da se prica ne rasplete do besvjesti.
Mada poznajuci bracu sijance, nije nemoguce.
Nadam se da ce igrati pametno, nije ovo nerijesiv problem.
- Challenger__
#414 Re: KINA
- Da dodam nešto. Kina se mijenja. Na bolje, na svim poljima. Što se tiče Tibeta, nikada mi mjera nije mogao biti onaj CIA-in kreten Dalaj Lama.Lincoln-Burrows wrote:Ne bih Kinu uspoređivao s Rusijom niti bih komentirao njihovo savezništvo već
Znači negativna ocjena.
- Kina ima sve potencijale da razvija svoj multikulturalizam (i multikonfesionalizam) i koliko sam informisan trude se u tom pravcu. Da li rade dovoljno? Vjerujem da ne, ali s vremenom će to doći na svoje.
Znači, uslovna pozitivna ocjena.
- Challenger__
#415 Re: KINA
Nadam se da ce igrati pametno, nije ovo nerijesiv problem.
-
detroit-mercy
#416 Re: KINA
JaChallenger__ wrote:- Da dodam nešto. Kina se mijenja. Na bolje, na svim poljima. Što se tiče Tibeta, nikada mi mjera nije mogao biti onaj CIA-in kreten Dalaj Lama.Lincoln-Burrows wrote:Ne bih Kinu uspoređivao s Rusijom niti bih komentirao njihovo savezništvo već
Znači negativna ocjena.
- Kina ima sve potencijale da razvija svoj multikulturalizam (i multikonfesionalizam) i koliko sam informisan trude se u tom pravcu. Da li rade dovoljno? Vjerujem da ne, ali s vremenom će to doći na svoje.
Znači, uslovna pozitivna ocjena.
-
detroit-mercy
#417 Re: KINA
Nema se tu sta provjeravatiChallenger__ wrote:Prvo treba provjeriti da li je ova vijest tačna, pa tek onda komentarisati.
Sta nas bre ima neko da proverava
-
Avetinho
#418 Re: KINA
Kakve preporuke? Eee, sto ti je selektivno citanje. Uskoro ce ovaj lik tvrditi da se pokolj na Trgu Tiananmen nije desio, i da je to samo propaganda mainstream medija.Challenger__ wrote:Zašto to tebe brine trollu, kada se ti deklarišeš kao ateista i ismijavaš vjeru na PDF "religija"? Ovo je retoričko pitanje, ne interesuje me odgovor.
______
"Ban" = "zabrana", toliko bi morao znati.
- Challenger__
#419 Re: KINA
Tipujem da zagovaraš američki model: pobiti, a što preživi u rezervate.detroit-mercy wrote:Jatako sto naseljavaju etnicke kineze tamo u podrucja Tibeta ili provincije naseljene muslimanima
. Naucili od Rusa
kako se to radi
.
Nema govora, nisu svi varvari.
- agnostic_front
#420 Re: KINA
Dok u jednoj državi muslimani bivaju pozivani na iftar u Bijelu kuću, u drugoj im se krše osnovna prava. Pogodite koju od ove dvije države Bošnje mrze.
- daxon
#421 Re: KINA
Challenger__ wrote:Što se tiče Tibeta, nikada mi mjera nije mogao biti onaj CIA-in kreten Dalaj Lama.
Svaka čast na ovome komentaru, meni on liči na nekog lika iz nekog reality show-a tipa veliki brat i sl.
- Challenger__
#422 Re: KINA
Najveći, ali najveći kreten na planeti.daxon wrote:Challenger__ wrote:Što se tiče Tibeta, nikada mi mjera nije mogao biti onaj CIA-in kreten Dalaj Lama.![]()
Svaka čast na ovome komentaru, meni on liči na nekog lika iz nekog reality show-a tipa veliki brat i sl.
- mirsek
#423 Re: KINA
Hoce da razrijede homogenost skupine da se bi ponasali kao veliki odvojeni entitet.Challenger__ wrote:Tipujem da zagovaraš američki model: pobiti, a što preživi u rezervate.detroit-mercy wrote:Jatako sto naseljavaju etnicke kineze tamo u podrucja Tibeta ili provincije naseljene muslimanima
. Naucili od Rusa
kako se to radi
.
Sto ne govori da rade etnicko ciscenje i nesto zabranjeno.
Opet puno bolje od primjene ciste sile.
-
Avetinho
#424 Re: KINA
Naravno! Sta on ima zagovarati nezavisnost Tibeta, kad mu je mnogo bolje u Majcici Kini, gdje bi svi oni bili Kinezi. Pravi je CIA agent, vidi mu se po faci. Svi znamo da je Tibet srce vekovnih kineskih ognjista, jos od 1950.Challenger__ wrote:Najveći, ali najveći kreten na planeti.daxon wrote:Challenger__ wrote:Što se tiče Tibeta, nikada mi mjera nije mogao biti onaj CIA-in kreten Dalaj Lama.![]()
- Gojeni H
#425 Re: KINA
Nesto kao kolonizacija Kosova od strane Srbalja? Od provincije koja je bila nadmocno ujgurska i muslimanska, doslo se do toga da je autohtono stanovnsitvo postalo manjina na vlastitom komadu zemlje. Kineski inzenjering, i Nijemci bi im pozavidjeli.mirsek wrote:Hoce da razrijede homogenost skupine da se bi ponasali kao veliki odvojeni entitet.Challenger__ wrote:Tipujem da zagovaraš američki model: pobiti, a što preživi u rezervate.detroit-mercy wrote:Jatako sto naseljavaju etnicke kineze tamo u podrucja Tibeta ili provincije naseljene muslimanima
. Naucili od Rusa
kako se to radi
.
Sto ne govori da rade etnicko ciscenje i nesto zabranjeno.
Opet puno bolje od primjene ciste sile.