KINA
- jeza u ledja
#176 Re: KINA
Mene u drugim slucajevima placaju da sirim propagandu, ali u slucaju Okupaja me placaju da sutim. 
-
jefferson
#177 Re: KINA
Zavisno od teme. Ali dobro je, na jednoj temi si placen da siris cionisticku propagandu, a na drugoj da sutis.jeza u ledja wrote:Mene u drugim slucajevima placaju da sirim propagandu, ali u slucaju Okupaja me placaju da sutim.
Ja dobijem i bonus sto saljem agente
-
Avetinho
#178 Re: KINA
Pa i ja isto. Evo prosli mjesec sam sutio, dobro se zaradilo.
-
tabija
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#180 Re: KINA
U ŽUTOM ZATVORU U ŽUTOJ KINI UZIMAJU VITALNE ORGANE ZATVORENICIMA!
Baš kao što su velikoSrbi uzimali organe Albancima tokom tamo njihovog rata1999.g.
-
Avetinho
#181 Re: KINA
Kako smijes samo ove neistine i lazi iznositi javno. Svi znamo da je u Kini vlada rezim gdje nema atlantisticko-islamisticko-cionisticko-feudalisticko-imperijalisticko-demokratskih struja.PipiDugaDevetka wrote:
U ŽUTOM ZATVORU U ŽUTOJ KINI UZIMAJU VITALNE ORGANE ZATVORENICIMA!
Baš kao što su velikoSrbi uzimali organe Albancima tokom tamo njihovog rata1999.g.
-
occupylove
#182 Re: KINA
klasika dezinformacija
nisu vas dobro naucili , furate stare fazone u vrijeme zestokoga cyber rata koji je u toku
da ! Kinezi jedu cuke i mace , kuhaju ih zive , jedu i zmije i svasta nesto
Kinezi streljaju ljude
imaju Firewall i blokiraju internet
sve je to tacno , kao i da imaju i rampatnu korupciju i ekoloske probleme
i streljaju uz sirotinju i disidente i ministre i politicare i bankare , sve djuture ( vlazni snovi oko pravde za Wall street i Londonsku burzu
gangstere )
ima ih oko 1.7 milijardi
milijarda i sedam stotina miliona
i po statistici uglednoga magazina Der Spiegel ?
( naci cu vam link , zurim sada na poslovni sastanak i bit ce Viskija
za " Ja Sam Odavle i Jeffersona" i ostale trolove i trznut cu i za vas jednu
)
usput ?
USA je prva po broju zatvorenika na planeti ( 2.5 miliona ) Rusija , Kuba pa Kina i Iran
Kinezi spadaju medju najzadovoljnije gradjane ( oko 7-8 mjesta ) na planeti i ispred USA !
zasto ? apsurd ? zivjeti u takvome sistemu ?
ne umiru od gladi , vozaju se super brzim vozovima , uz zdjelu rize imaju i komad mesa , ponosni na svoje uspjehe ( sjecate se olimpijade u Pekingu ?)
cak su poceli voziti i auto umjesto bicikala ( najveci kupci mercedesa i ferarija na planeti, naravno za elitu takozvanih 'komunista " i to je ironija jer su Kinezi sada najbolji kapitalisti , ali i obicna raja sada voza auto umjesto bicikala )
lete u svemir
svi ih sada postuju
prvo prostudirajte tesku i mucnu istoriju Kineskoga naroda i sta su sve prezivjeli ( opijumski ratovi i Britanska intervencija ? Bokserski ustanak ? genocid Japana u II svjetskome ratu ? kulturna revolucija i genocid samozvanih "komunista" i itd .. )
i gdje su danas ,i sta su postigli , a onda nastavljamo raspravu
nisu vas dobro naucili , furate stare fazone u vrijeme zestokoga cyber rata koji je u toku
da ! Kinezi jedu cuke i mace , kuhaju ih zive , jedu i zmije i svasta nesto
Kinezi streljaju ljude
imaju Firewall i blokiraju internet
sve je to tacno , kao i da imaju i rampatnu korupciju i ekoloske probleme
i streljaju uz sirotinju i disidente i ministre i politicare i bankare , sve djuture ( vlazni snovi oko pravde za Wall street i Londonsku burzu
ima ih oko 1.7 milijardi
milijarda i sedam stotina miliona
i po statistici uglednoga magazina Der Spiegel ?
( naci cu vam link , zurim sada na poslovni sastanak i bit ce Viskija
usput ?
USA je prva po broju zatvorenika na planeti ( 2.5 miliona ) Rusija , Kuba pa Kina i Iran
Kinezi spadaju medju najzadovoljnije gradjane ( oko 7-8 mjesta ) na planeti i ispred USA !
zasto ? apsurd ? zivjeti u takvome sistemu ?
ne umiru od gladi , vozaju se super brzim vozovima , uz zdjelu rize imaju i komad mesa , ponosni na svoje uspjehe ( sjecate se olimpijade u Pekingu ?)
cak su poceli voziti i auto umjesto bicikala ( najveci kupci mercedesa i ferarija na planeti, naravno za elitu takozvanih 'komunista " i to je ironija jer su Kinezi sada najbolji kapitalisti , ali i obicna raja sada voza auto umjesto bicikala )
lete u svemir
svi ih sada postuju
prvo prostudirajte tesku i mucnu istoriju Kineskoga naroda i sta su sve prezivjeli ( opijumski ratovi i Britanska intervencija ? Bokserski ustanak ? genocid Japana u II svjetskome ratu ? kulturna revolucija i genocid samozvanih "komunista" i itd .. )
i gdje su danas ,i sta su postigli , a onda nastavljamo raspravu
- insomnia78
#183 Re: KINA
Hahaha.
Ti stvarno imas otklon od stvarnosti
s' moje sokocalo
s' moje sokocalo
- jeza u ledja
#184 Re: KINA
Pa jebemu kad vec guglas tol'ko mogao si barem napisati tacnu cifru za stanovnistvo, a ne da ponavljas jos jednom.
Kina, populacija: 1.35 milijardi, po popisu stanovnistva iz prosle godine. Nekih 350 miliona manje od 1.7 milijardi.
Kina, populacija: 1.35 milijardi, po popisu stanovnistva iz prosle godine. Nekih 350 miliona manje od 1.7 milijardi.
-
Avetinho
#185 Re: KINA
Ne znas ti -- ova junacina, jos jedan u nizu mladih ruskih dobrovoljaca, udobno zavaljene guzice u ligestulu u Floridi, uz dabl big mek sa sirom i kiselim krastavcima koje zaljeva midijem kolom i dabl kentaki burbonom s ledom, pusta vreli zrak u kratkim razmacima i malim porcijama o svjetskom nepravednom poretku.insomnia78 wrote:Hahaha.
s' moje sokocalo
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#186 Re: KINA
Samo deri, jednom se živi.occupylove wrote:naci cu vam link , zurim sada na poslovni sastanak i bit ce Viskija
Ako ti nekad bude usput kroz Bosnu, sjeti se forumskog jarana - ja meze, ti ovo dolje piće... a buraniji ćemo linkove slat

- jeza u ledja
#187 Re: KINA
Dzek Deniels je kurcina od viskija da se razumijemo. 
- Point.
#188 Re: KINA
Vala bas. Bolje sam brlje kod Kaknja pio.jeza u ledja wrote:Dzek Deniels je kurcina od viskija da se razumijemo.
Ja ovaj redovno tucem, kanadski.

-
occupylove
#189 Re: KINA
nije niti jedno niti drugo niti trece
popih "Long Island"
koktel od oko ( konobarica je bila sexy pa nisam imao pojma ) oko 4 zestoka napitka uz blagi dodatak soka od narandze i kivija
sve zdrmano uz lijepe grudi jos ljepse konobarice
a ima pivo u Kini Valter
inace 'Valter brani Sarajevo " je jedan od najgledanijih filmova u istoriji Kine i imaju i pivo na to ime , zove se ;
https://www.google.com/search?q=kinesko ... B250%3B333
koktel od oko ( konobarica je bila sexy pa nisam imao pojma ) oko 4 zestoka napitka uz blagi dodatak soka od narandze i kivija
sve zdrmano uz lijepe grudi jos ljepse konobarice
a ima pivo u Kini Valter
inace 'Valter brani Sarajevo " je jedan od najgledanijih filmova u istoriji Kine i imaju i pivo na to ime , zove se ;
https://www.google.com/search?q=kinesko ... B250%3B333
-
Avetinho
#190 Re: KINA
Elitista i lazni revolucionar, uz Long Island i velike sise vodi bitku za svjetsku pravdu, dok zrtve oligarhije ginu po ulicama za svoja prava.occupylove wrote:nije niti jedno niti drugo niti trece
popih "Long Island"
sve zdrmano uz lijepe grudi jos ljepse konobarice![]()
- Challenger__
#191 Re: KINA
Aaaaa Ruskaja Pravdaja je ljubomoran, hahahah...Ja Sam Odavle wrote: Elitista i lazni revolucionar, uz Long Island i velike sise vodi bitku za svjetsku pravdu, dok zrtve oligarhije ginu po ulicama za svoja prava.

-
Avetinho
#192 Re: KINA
A priznaj, i ti bi volio vako vazit o Zgradi broj 7, hodanju po Mjesecu, kradji njemackog zlata, ko Simpozijum uz viski i velike sise na Floridi. A ne uz brlju na Balkanu.Challenger__ wrote:Aaaaa Ruskaja Pravdaja je ljubomoran, hahahah...Ja Sam Odavle wrote: Elitista i lazni revolucionar, uz Long Island i velike sise vodi bitku za svjetsku pravdu, dok zrtve oligarhije ginu po ulicama za svoja prava.
- Challenger__
#193 Re: KINA
Idemo dalje. Nastavlja se demontaža unipolarnog svijeta:
Kinesko preuzimanje pakistanske luke Gwadar i strateška važnost ovog poteza
Pakistanska vlada potvrdila je odluku da prenese upravljanje nad lukom Gwadar kineskoj tvrtci u državnom vlasništvu koja je prije više od deset godina uložila najveći dio za izgradnju tog objekta. Prije šest godina pakistanska vlada potpisala je sporazum sa tvrtkom Port of Singapore Authority International koja je u narednih 40 godina trebala upravljati projektom. No, zbog sporog napretka u širenju poslovanja došlo je do okretanja Kini, a lukom će odsada upravljati China Overseas Port Holdings.

potpisivanje ugovora
Kinesko preuzimanje pakistanske luke Gwadar i strateška važnost ovog poteza
Pakistanska vlada potvrdila je odluku da prenese upravljanje nad lukom Gwadar kineskoj tvrtci u državnom vlasništvu koja je prije više od deset godina uložila najveći dio za izgradnju tog objekta. Prije šest godina pakistanska vlada potpisala je sporazum sa tvrtkom Port of Singapore Authority International koja je u narednih 40 godina trebala upravljati projektom. No, zbog sporog napretka u širenju poslovanja došlo je do okretanja Kini, a lukom će odsada upravljati China Overseas Port Holdings.

Pakistanski ministar informiranja Qamar Zaman Kaira izrazio je nade da će kineska kompanija i dalje investirati, a da će poslovanje luke pomoći pakistanskoj ekonomiji. Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova izjavio je da će Kina aktivno podupirati sve programe koji pogoduju pakistansko-kineskim odnosima i prosperitetu Pakistana. Pakistanci očekuju da će luka postati regionalno središte za trgovinu i ekonomske aktivnosti, a očekuju stvaranje radnih mjesta za osiromašenu lokalnu populaciju.
Luka Gwadar nalazi se samo 70 kilometara od pakistansko-iranske granice i oko 400 kilometara udaljena je od Hormuškog tjesnaca.Gwadar se nalazi u pakistanskoj regiji Baludžistan u kojoj postoje pobunjeničke grupacije koje se protive središnjoj vlasti u Islamabadu što će predstavljati sigurnosni izazov za funkcioniranje i širenje ovog projekta. Treba spomenuti da su pobunjeničke grupacije ubile 3 kineska inženjera 2004. godine koji su radili na izgradnji luke.

Amerikanci smatraju kinesku voju prisutnost u Gwadaru prijetnjom svojoj floti na Bliskom istoku i prijetnjom strateškoj naftnoj trgovini prema Dalekom istoku i Europi. Gwadar se nalazi na samom ulazu u Omanski zaljev otkud Kinezi mogu nadgledati transportne i vojne rotacije brodova koji ulaze u Perzijski zaljev. No, pošto Kina ovisi o uvozu nafte iz zaljeva sasvim je logična kineska ekonomska aktivnost u regiji, kao i moguća vojna prisutnost.

Uz spomenute projekte Kina obnavlja (auto)cestu preko Karakoruma. Cesta je zatvorena šest mjeseci svake godine te je oštećena nedavnim poplavama, a Kinezi je žele pretvoriti u cestu koja će funkcionirati u svim vremenskim uvjetima. Dok su radovi na kineskoj strani završeni, Kina pomaže Pakistanu s 500 milijuna dolara da se cesta iznova asfaltira i proširiti

potpisivanje ugovora
Svi spomenuti projekti dio su plana za izgradnju specijalne ekonomske zone Kašgan, po uzoru na uspješnu ekonomsku zonu Šenzen na istoku Kine. Kineski dužnosnici kažu da će zona pojačati kinesku gospodarsku prisutnost na zapadu i donijeti razvoj u pokrajinu Xinjiang.
Last edited by Challenger__ on 23/02/2013 14:54, edited 1 time in total.
-
Avetinho
#194 Re: KINA
Brain wash.
Ima li advance.hr svoj forum?
- Challenger__
#195 Re: KINA
China’s Return to Port Near Persian Gulf Sets Off Regional Alarm Bells

LINK - (http://cnsnews.com/news/article/china-s ... larm-bells)In a decision raising fresh concern about China’s ambitions in South Asia and the Indian Ocean, Pakistan has agreed to hand over to Chinese control a deep-water port, strategically located near the mouth of the Persian Gulf.
-
Avetinho
#196 Re: KINA
Napredujes, ali moras jos malo prosiriti vidike.Challenger__ wrote:
China’s Return to Port Near Persian Gulf Sets Off Regional Alarm Bells
LINK - (http://cnsnews.com/news/article/china-s ... larm-bells)In a decision raising fresh concern about China’s ambitions in South Asia and the Indian Ocean, Pakistan has agreed to hand over to Chinese control a deep-water port, strategically located near the mouth of the Persian Gulf.
- Challenger__
#197 Re: KINA
Mapa koja još jasnije pokazuje geografski i geopolitički značaj preuzimanja kontrole nad pomenutom lukom:

Last edited by Challenger__ on 23/02/2013 15:10, edited 1 time in total.
-
Avetinho
#198 Re: KINA
Preuzimanja kontrole?Challenger__ wrote:Još jedna mapa koja još jasnije pokazuje geografski i geopolitički značaj preuzimanja kontrole nad pomenutom lukom:
Na kojim si ti drogama? Kada pada vlada u Islamabadu?
- cyprus
#199 Re: KINA
Haj, kad su mangupi, što nisu uzeli Karači?Challenger__ wrote:Još jedna mapa koja još jasnije pokazuje geografski i geopolitički značaj preuzimanja kontrole nad pomenutom lukom:
- Challenger__
#200 Re: KINA
Ruskaja Pravdaja. Ako sam izmijenio koju riječ sa tobom to uopšte ne znači da te shvatam ozbiljno. Da si čitao tekst, pročitao bi da je kineska kompanija ovu luku PREUZELA u poslovnoj utrci sa singapurskom firmom i tako uznemirila duhove pacova.Preuzimanja kontrole? Na kojim si ti drogama? Kada pada vlada u Islamabadu?
A sad vozdra, što sam s tobom pričao, pričao sam.