KillingJazzHardCoreBaby

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
jareb

#1 KillingJazzHardCoreBaby

Post by jareb »

KillingJazzHardCoreBaby (KJHCB) Za neupučene bend iz Travnika je snimio svoj album prvjenac pod nazivom track one. Kupio sam ga meni je odličan. Obzirom da sam ja iz Travnika pa nemogu i neželim da budem objektivan dobro bi bilo da ljudi koji su ih čuli i došli do albuma, a nisu iz Travnika kažu svoje mišljenje.
Bega_ludi

#2 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by Bega_ludi »

Pratim ih skoro od pocetka i jedina zamjerka za album sto ima malo vishe elektronike sto nije meni po ukusu ( al je mozda njima ).
Puno srece im zelim :D
kiky

#3 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by kiky »

pa postavite neki link da poslušamo taj album .... :)
black

#4 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by black »

kiky wrote:pa postavite neki link da poslušamo taj album .... :)
http://www.myspace.com/killingjazzhardcorebaby
Jul 4 2009 8:00P Open Air/Plato BBI Sarajevo

kiky

#5 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by kiky »

ma band je bombona samo dajte link za album ...
ubila vas majka ...
:-)
Bega_ludi

#6 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by Bega_ludi »

neam albuma online josh, lagano u cd shop, 10 kermi i to je to :D dobijesh i textove :D
kiky

#7 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by kiky »

rado, al nejma u nas, u boljem entitetu, toga ...
:roll:
jareb

#8 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by jareb »

Još jedan odličan regionalni izvozni proizvod

Sveopći projekt u regiji sa sve većim brojem festivala za mlade i neafirmirane bendove počeo je doprinositi u kvalitativnom smislu, počeli su se pojavljivati sve interesantniji, žanrovski raznoliki i vrlo moderni bendovi kojima nije preteško izmiješati nekoliko žanrova i time popratiti trenutnu svjetsku glazbenu scenu na jedan svoj osebujan način. Jedan od najboljih primjera za ovo bio bi banjalučki Nektar Demofest koji je u svom prvom izdanju odabrao KillingJazzHardCoreBaby kao pobjednike, bend kojem je samo nebo granica.

Bend je osnovan kao oktet 2005. godine u Travniku i ubrzo se zahuktava svirajući mnogo po BiH i Hrvatskoj, ali zbog raznih obaveza uzimaju dužu pauzu. Reinkarnacija benda se dogodila prošle godine, sada u nešto okrnjenom sastavu (petoro članova) i velika priča je započela, budući da su odmah pobijedili na spomenutom festivalu koji im je dao priliku za snimanje studijskog albuma.

Već prilikom prvog slušanja albuma "Track One", jasno se osjećaju jaki utjecaji britanske škole trip-hopa i drum&bassa uz dozu acid-jazza, rocka i povremeno funka kojim toliko odskaču od 'domaćeg' zvuka, a ravnopravno se mogu nositi s velikanima žanra kao što su Portishead, Tricky, Thievery Corporation, Morcheeba iz najboljih dana i mnogim, mnogim drugima...

U 50-ak minuta albuma najviše do izražaja dolazi fascinantna autoritativnost pjevačice Ivane Brdar koja u niti jednom trenutku ne ispušta kontrolu iz ruku i nevjerojatna lakoća benda u kombiniranju downtempo elektronike s nekim osnovnim rock postulatima. U takvom jahanju kroz žanrove često same pjesme znaju biti neslušljive i ponekad zamorne, ali u slučaju KillingJazzHardCoreBaby one su vrlo fluktoidne i melodične, prava milina za uši.

Nakon uvodnog intra koji nas ulogirava u "Track One", s "No Sorrow (For Tomorrow)" započinje pravo putovanje kroz unikatan zvuk benda. Na ovoj pjesmi se uz standardne, već ranije nabrojane žanrove, osjeća i jak utjecaj etna, ali i trubača koji dodatno izdižu pjesmu. Pjesma bi se najlakše dala usporediti s radovima Asian Dub Foundationa, posebno kada oni zabriju na nešto mirnije teme.

Već sljedeća "Platonic Lovers" joj je totalna suprotnost, budući da je više orijentirana ka klasičnijim rock vodama s vrlo neurotičnim gitarama koje su neizbježno obogaćene sitnim elektronskim detaljima koji dodatno daju širinu glazbenih kulisa.

"Shine" briljira u gotovo pop vodama, "Toxicated" se ponovno nabrijava nešto žešćim ritmovima, "Losing My Mind" se ističe svojom plesnom energičnošću poput LCD Soundsystema i povremenim gitarskim riffovima, posebno su dojmljivi oni na samom kraju skladbe, "Felt Love" je vrlo bučnog uvoda i atmosferične glavne teme, a tako razigran je i ostatak materijala koji završava s 'našom' verzijom (sve pjesme osim ove otpjevane su na engleskom) "No Sorrow (For Tomorrow)" koja ima ime "Malo sutra".

Teško se oteti dojmu da glazbeni festivali otkrivaju mnoge mlade i interesantne bendove koji rijetko uspijevaju probiti se na pravi način, ako nisu čisto komercijalni bend, pa se nadam da će se taj trend promijeniti jer puno njih zaslužuje mnogo više od čistih kritičarskih pohvala.

U slučaju KillingJazzHardCoreBaby, najbolje bi bilo da se probaju ugurati u neki inozemni vlak jer svojim zvukom bi svakako oduševili Otok, a vjerojatno i šire, jer njihov zvuk je unikatan i podosta drugačiji od onog što se danas sluša u ovim žanrovskim odrednicama.

Zadnjih godina bivša Jugoslavija iznijela je veliki broj mladih bendova koji su toliko netipični za naše podneblje pa ću s iznimnim zadovoljstvom popratiti njihove karijere, a među njima, svakako u vrhu i travničke KillingJazzHardCoreBaby jer su napravili odličan temelj u vidu "Track One". Ako dođu do "Track Five", siguran sam da će biti i jedni od glavnim headlinera na nekom ovdašnjem ljetnom festivalu...
Totimoshi

#9 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by Totimoshi »

Ako neko ima neka postavi link za album jer ovdje u inostranstvu nema ovih domacih proizvoda :)
jareb

#10 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by jareb »

Totimoshi wrote:Ako neko ima neka postavi link za album jer ovdje u inostranstvu nema ovih domacih proizvoda :)
imam ja album u mp3 formatu ako hoces mogu ti mailom poslat. ostavi mi mail ako zelis.
kiky

#11 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by kiky »

dajte, ljudi link za album ovog banda ...
pa nije valjda da nejma niko ...
kiky

#13 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by kiky »

jel ovo album pjesma po pjesma ...
jareb

#14 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by jareb »

jest
kiky

#15 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by kiky »

puno hvala !!
da nema slučajno i onaj: .... ole ole .... oje oje .... band iz istog mjesta ....
može i pjesma po pjesma ...
jareb

#16 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by jareb »

kiky wrote:puno hvala !!
da nema slučajno i onaj: .... ole ole .... oje oje .... band iz istog mjesta ....
može i pjesma po pjesma ...
Kzu ole ole Pzu oje pje jos nemaju svoj album. Imam ja nesto amateskog matrijala ali nije bas neki kvalitet. Posto sam u kontaktu s njima znam da rade na albumu i da bi trebao oko februara da izadje. Tako da moras pricekati taj album. Ima nekih snimaka na youtube pa potrazi malo.
kiky

#17 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by kiky »

nix problem, prijatelju ...
čekat če mo album ...
puno pozdravi te prijatelje i prenesi im da smo čuli za njih i jedva čekamo da to izdaju ...
kjhcb su odlični takođe .... ( mada sam očekivao malko više jazzija, a manje rokanja. al .... cooool je, u svakom slučaju )
još jednom hvala i ako ima još šta novo iz travnika & okolice postavi ....

p.s.
nije topic al ..... da nema možda: "validna legitimacija" drugi album ....
nedajemail

#18 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by nedajemail »

ovaj bend je bio najbolji bih demo band, sad su otišli previše electro, fali im dvojica originalnih članova, onaj mali za klavijaturama ubi se od posla na pozornici, sad saksofon, sad klavijature, sad miksetu, i još počeo i gitarista da i on malo miksa. hej, što im ona pjevačica ne svira neki instrument) :) :P
btw, kemo ne zna svirat bas, bolji je za trubom, neka vrate kennija u bend?
dvije najbolje pjesme su usrali sa efektima, to mislim na losing my mind i no sorrow, koje su im bile veliki hitovi, ostale nisu loše, čak ti poneka uđe u uho, ona Biliken i my baby missed the party (totalno loše miješanje housa s nekim popom i electrom), valjda dopizdilo ljudima svirat, pa puste kompjuter da im malo odsvira :D :D :D :D
jareb

#19 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by jareb »

Valjda si u pravi i meni se vise svidjaju demo verzije. Ja sam ipak stari roker pa se ne kuzim bas u tu elektroniku ja gotivim zivu svirku. Sto se tice malog Kenija koliko ja znam on je sam napustio bend neznam razlog, mlad lud valjda je to.
Kahlo

#20 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by Kahlo »

Juhu, linkovi ne ferceraju..
A bend odličan, drago mi je da se mladi, kreativni i inovativni ljudi probijaju. Iako sam i ja u ambivalentnom odnosu sa elektronikom, ovo je za pohvale.
joki
Location: esterajh (http://de.youtube.com/watch?v=pRzG--NFjPw)

#21 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by joki »

može se ovo repetirat'..?
može...malo sutra
AfromMann

#22 Re: KillingJazzHardCoreBaby

Post by AfromMann »

evo vam cijeli album:

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/264706738/Track_one.rar
Code:
password:www.dzuboks.com