Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Konaković je prefirgani korupcionaš koji je upropastio KK Bosnu i mnoga kantonalna preduzeća u kojima je imao upliva. Treba otvoriti četvere oči vezano za njegove motive obnašanja premijerske funkcije. Na koji način je stekao ogromnu imovinu u odnosu na svoja redovna primanja. Ako je zgrnuo ovoliko bogatstvo sa pozicije marginalnog kantonalnog poslanika, šta će tek biti materijalni epilog premijerskog mandata? I onaj idiot Kojović iz Naše stranke je umješan u njegovu korupciju, jer kako objasniti da glorifikuje njegovu smješnu pojavu epitetima "liderska energija novog premijera".
Ko osim @ innovation, vjeruje Dini Konakoviću na riječ? Prepisao je i fakultet i ekspoze, toliko mu je stalo do akademskog kredibiliteta, na taj način degradira intelektualni rad i učenje, smatra ga beskorisnim i suvišnim, i time pokazuje svoju ličnost i metodologiju rada. Kakva osoba može pristati da mu se upiše ocjena u index, a da nije učio, možda ni formalno polagao ispit? To je "muslimanima" iz SDA nebitna stvar, a radi se o teškom krivičnom dijelu. Lešinarski instinkt sa prevarantskim karakterom. Možda je umislio da propagandnom šibicom može riješiti i stvarne društvene probleme. Uradićemo, izglasaćemo, uredićemo, napravićemo...... Ovu realnost će uskoro da osjete svi lakovjerni građani. Sudbinu su povjerili najkonkretnijem primjeru bosanskog politikanstva. Zar nije Konaković bio arhitetkta parlamentarne većine koja je krala i uništavala sve kantonalne institucije, da bi ih na kraju i narod zapalio. Ostaje njihov zajednički cilj, da zgrnu što više para, što prije i što više, preko grbače lakovjernih građana. Kada građani shvate, već će biti kasno, onda će uraditi ono što su uvijek radili, jednu zabludu, zamjenit će drugom zabludom. Na ponudi je jeftina demagogija u kojoj se golim i bosim građanima šibicarski nudi put u ljepšu budućnost.
Lokman wrote:Ko osim @ innovation, vjeruje Dini Konakoviću na riječ? Prepisao je i fakultet i ekspoze, toliko mu je stalo do akademskog kredibiliteta, na taj način degradira intelektualni rad i učenje, smatra ga beskorisnim i suvišnim, i time pokazuje svoju ličnost i metodologiju rada. Kakva osoba može pristati da mu se upiše ocjena u index, a da nije učio, možda ni formalno polagao ispit? To je "muslimanima" iz SDA nebitna stvar, a radi se o teškom krivičnom dijelu. Lešinarski instinkt sa prevarantskim karakterom. Možda je umislio da propagandnom šibicom može riješiti i stvarne društvene probleme. Uradićemo, izglasaćemo, uredićemo, napravićemo...... Ovu realnost će uskoro da osjete svi lakovjerni građani. Sudbinu su povjerili najkonkretnijem primjeru bosanskog politikanstva. Zar nije Konaković bio arhitetkta parlamentarne većine koja je krala i uništavala sve kantonalne institucije, da bi ih na kraju i narod zapalio. Ostaje njihov zajednički cilj, da zgrnu što više para, što prije i što više, preko grbače lakovjernih građana. Kada građani shvate, već će biti kasno, onda će uraditi ono što su uvijek radili, jednu zabludu, zamjenit će drugom zabludom. Na ponudi je jeftina demagogija u kojoj se golim i bosim građanima šibicarski nudi put u ljepšu budućnost.
nije dijelu nego djelu
ima li iko kod fahraaa da zna bosanski jezik ?
JoseMujica wrote:certifikati su najbrilijantnija prevara i pljačka u historiji
znajući to svoje sam spalio čim sam ih dobio...svakako sam sa njima mogao kurcu svirat ili ih prodat za 1-2% nominalne vrijednosti pa mi je bilo draže da ih spalim
Nije tacno,za boldirano ali mnogi su pali na taj fazon pa su prodali za 1-2% procenta ili spalili.
Ja sam svoje fino unovcio. Doduse probali su me zaj.bat ali nisu uspjeli. Docekivali su me ti razni mesetari ispred ulaza i nudili 500 KM za tu moju sumu, Jedan je cinimi se nudio cijelu milju, a ja sam se zainatio i fino 3 puta kupaovao dionice jedne te iste kompanije, za koju sam smatrao da ne moze propast. Bez ikakvog znanja o dionicama ili bilo cemu sjecam se moj naivni plan je bio da kupim te dionice pa makar one bile jedna cigla u toj firmi nekad ce sigurno nesto vrijedit. Poodavno je bilo ali znam da sam 2 puta dobivao obavijesti da je pala transakcija zato sto je veliki broj kupaca kupio/upisao te dionice i da je probijen limit. A ja sam ponovo isao i ponovo kupovao/upisivao iste, jer mi teta sasvim slucajno na salteru rekla da mogu, kad sam otisao nakon prvog puta da pitam "sta sad".
To je bio fazon na kom su velika vecina raje otpadala ili nakon obavijesti bez znanja da moze ponovo kupit sa manjom trzisnom cijenom dionice odustajala i prodavala certifikate mesetarima.
Sjecam se i kakav je bio shok kad sam dobio neki papir/pozivnicu, na kom je pisalo da me pozivaju na godisnju skupstinu dionicara te xxx companije. To bilo nekih 1o godina poslije, ja sam skroz zaboravio na te certificate. Kad sam otisao na sarajvsku berzu da provjerim stanje 2 sata sam skakao okolo. Ja sam uzeo 80% od sume na koju su glasili certifikati.
Et. malo offa.
mislim da su moji ispušili ovu foru s vraćanjem i nisu više pokušavali
klas ako se ne varam je bio u pitanju
i ja znam ljude koji su od telekoma i ep kupili dionice certifikatima i uzeli dobre pare na tome
tačnije to je sin njihov uradio koji je znao o ekonomiji jako puno
Last edited by jao_situacije on 01/04/2015 19:47, edited 2 times in total.
Lokman wrote:Ko osim @ innovation, vjeruje Dini Konakoviću na riječ? Prepisao je i fakultet i ekspoze, toliko mu je stalo do akademskog kredibiliteta, na taj način degradira intelektualni rad i učenje, smatra ga beskorisnim i suvišnim, i time pokazuje svoju ličnost i metodologiju rada. Kakva osoba može pristati da mu se upiše ocjena u index, a da nije učio, možda ni formalno polagao ispit? To je "muslimanima" iz SDA nebitna stvar, a radi se o teškom krivičnom dijelu. Lešinarski instinkt sa prevarantskim karakterom. Možda je umislio da propagandnom šibicom može riješiti i stvarne društvene probleme. Uradićemo, izglasaćemo, uredićemo, napravićemo...... Ovu realnost će uskoro da osjete svi lakovjerni građani. Sudbinu su povjerili najkonkretnijem primjeru bosanskog politikanstva. Zar nije Konaković bio arhitetkta parlamentarne većine koja je krala i uništavala sve kantonalne institucije, da bi ih na kraju i narod zapalio. Ostaje njihov zajednički cilj, da zgrnu što više para, što prije i što više, preko grbače lakovjernih građana. Kada građani shvate, već će biti kasno, onda će uraditi ono što su uvijek radili, jednu zabludu, zamjenit će drugom zabludom. Na ponudi je jeftina demagogija u kojoj se golim i bosim građanima šibicarski nudi put u ljepšu budućnost.
nije dijelu nego djelu
ima li iko kod fahraaa da zna bosanski jezik ?
Nemoj tako možda u njemu čuči genije a da to nisi znao....
Dino!
Nadam se da ćeš krenuti i u obračun sa mafijom iz MKF Sunrise.
To je ona fondacija koju je osnovao tvoj veliki drug i propali košarkaš Mirsad Milavić, nekadašnji košarkaš KK Bosne, član upravnog odbora u kojem si i ti bio.
Znaš gdje je i kako završila legendarna Bosna.
Ovaj mafijaš je saučesnik u njenoj propasti, jer je planirao istu da kupi, nakon bankrota.
Da ne govorimo kako je ovaj prevarant osnovao ovu MKF kao humanitarnu fondaciju dok je još bio sekretar u ministarstvu za pitanja izbjeglih i raseljenih lica i član komisije za praćenje povratka i donacije.
Njihove redovne kamate su 30% a zatezne im se kreću do 150% (maksimalna zakonska je 12%).
Ovaj lopov je zajedno sa Milanom Šešeljom (prvim rođakom vojvode Vojislava), Zoranom Dučićem, Uglješom Kisićem, Džaferom Prevljakom, Erolom Džebom umiješan u pljačku GP Vranice, GP Bosne, njihov je fond MI Group preko kojeg su domogli dionica mnogih firmi i zajedno sa Slovencima oprali milione (u Sloveniji su uhapšeni vlasnici ZIF Mi
Sedam dana je proslo od kad radimo ovaj posao. Vlada Kantona Sarajevo odrzala je dvije sjednice i dva kolegija. U prvoj sedmici otvorili smo teme koje se nisu svidjele nekim ljudima i normalno je da ima reakcija. Otvoreno govorimo o previsokim primanjima nekih ljudi u sistemu, menadzerskim ugovorima u firmama koje su gubitasi i ne prave pomake, naprotiv, tonu sve dublje, skupim menadzmentima koji nisu efikasni. Ne samo da govorimo, vucemo poteze koji ce popraviti ubrzo ove anomalije. Juce smo na hitnoj sjednici vlade izmjenili plan jednog zavoda koji je bio neprikladan vremenu u kojem zivimo, na stavkama rashoda vrlo rastrosan bez kvalitetne analize i glasno ga kritikovali. Reprezentacija, ugovorene usluge, "ostali nespomenuti troskovi i dadzbine", informatizacija i nastavak informatizacije na dvije odvojene stavke, skuplja strucna sluzba a istovremeno mnogo vise vanjskih saradnika i niz drugih nepravilnosti, cak i nezakonita metodologija donosenja. I ovo nije politika, ne gledamo bas ko dolazi iz koje stranke. Danas neki medijski natpisi koji govore o tome da ni sa druge strane ne gledaju ko je iz koje stranke Interesno se brane oni koji dobro saradjuju i ni to me ne cudi, prepuna je politicka scena ljudi iz razlicitih stranaka koji nadju zajednicki interes. Najavili su nam danas nastavak medijskih napada na novi saziv Vlade KS samo sto to nama zaista ne znaci ama bas nista
Ubrzo cemo javno prezentirati izvjestaje o radu nekih ustanova, utrosak sredstava, plata, primanja i drugih troskova, nekih netransparentnih procesa javnih nabavki i jos neke interesantne detalje.
I bice opet nervoze i reakcija
Sedam dana je proslo od kad radimo ovaj posao. Vlada Kantona Sarajevo odrzala je dvije sjednice i dva kolegija. U prvoj sedmici otvorili smo teme koje se nisu svidjele nekim ljudima i normalno je da ima reakcija. Otvoreno govorimo o previsokim primanjima nekih ljudi u sistemu, menadzerskim ugovorima u firmama koje su gubitasi i ne prave pomake, naprotiv, tonu sve dublje, skupim menadzmentima koji nisu efikasni. Ne samo da govorimo, vucemo poteze koji ce popraviti ubrzo ove anomalije. Juce smo na hitnoj sjednici vlade izmjenili plan jednog zavoda koji je bio neprikladan vremenu u kojem zivimo, na stavkama rashoda vrlo rastrosan bez kvalitetne analize i glasno ga kritikovali. Reprezentacija, ugovorene usluge, "ostali nespomenuti troskovi i dadzbine", informatizacija i nastavak informatizacije na dvije odvojene stavke, skuplja strucna sluzba a istovremeno mnogo vise vanjskih saradnika i niz drugih nepravilnosti, cak i nezakonita metodologija donosenja. I ovo nije politika, ne gledamo bas ko dolazi iz koje stranke. Danas neki medijski natpisi koji govore o tome da ni sa druge strane ne gledaju ko je iz koje stranke Interesno se brane oni koji dobro saradjuju i ni to me ne cudi, prepuna je politicka scena ljudi iz razlicitih stranaka koji nadju zajednicki interes. Najavili su nam danas nastavak medijskih napada na novi saziv Vlade KS samo sto to nama zaista ne znaci ama bas nista
Ubrzo cemo javno prezentirati izvjestaje o radu nekih ustanova, utrosak sredstava, plata, primanja i drugih troskova, nekih netransparentnih procesa javnih nabavki i jos neke interesantne detalje.
I bice opet nervoze i reakcija
Majke mi svaka mu je na mjestu.
Treba biti posten pa reci.
Sta kaze kifla, svakog prvog u mjesecu bez sluzbenih auta na posao. Cekaj, jesu li ono 1.januar, 1.mart, 1. maj neradni dani.
svaki prvi radni dan u mjesecu bude Dan bez službenih automobila.
Danas su ministri u Vladi KS, što možete vidjeti na fotografijama koje su napravljene jutros nešto malo prije osam sati, došli na posao, neki taksijem, pješice, javnim prijevozom ili su prevoz dijelili sa supružnicima ili kolegama.
Osim poruke o brizi za životnu sredinu, tu je sasvim sigurno ušteda u troškovima goriva. Složit ćemo se svi da je ovo jedan mali korak u tom pravcu, ali i sve veće stvari moraju početi nekim prvim, manjim korakom", poručio je ministar za komunalne poslove u Vladi Kantona Sarajevo Senad Hasanspahić, koji je jutros na posao iz Vogošće došao sa suprugom njenim vozilom.
potez dase prvi radni dan u mijesecu neide sluzbenim autom na poso za svaku je pohvalu nataj nacin usteticese gorivo pare a i manje cese zrak zgadzivat trebalobi uvest taki jos makar jedan dan i ovo je znak dace ova vlada sigurno dobro raditi i u interesu gradzana svih u kantonu sarajevo a ne samo svoj licni interes a toje premier i najavijo prije nekoliko dana
hizo ramidovic wrote:potez dase prvi radni dan u mijesecu neide sluzbenim autom na poso za svaku je pohvalu nataj nacin usteticese gorivo pare a i manje cese zrak zgadzivat trebalobi uvest taki jos makar jedan dan i ovo je znak dace ova vlada sigurno dobro raditi i u interesu gradzana svih u kantonu sarajevo a ne samo svoj licni interes a toje premier i najavijo prije nekoliko dana
hizo ramidovic wrote:potez dase prvi radni dan u mijesecu neide sluzbenim autom na poso za svaku je pohvalu nataj nacin usteticese gorivo pare a i manje cese zrak zgadzivat trebalobi uvest taki jos makar jedan dan i ovo je znak dace ova vlada sigurno dobro raditi i u interesu gradzana svih u kantonu sarajevo a ne samo svoj licni interes a toje premier i najavijo prije nekoliko dana
Amin Jarabbi
mozes se ti cudit kolko hos jarane al to tije tako ni jedan se dosad nije sjetio premier da uvede vako nesta vec dino prvi zato to treba pofalit i podrzat da bude jos takvi dana
Među prvim zaključcima koji je donijela novoiomenovana Vlada Kantona Sarajevo (KS) na čelu s premijerom Elmedinom Konakovićem, bilo je njeno opredjeljenje, uz poziv firmama, organima državne uprave te javnim preduzećima, da svaki prvi radni dan u mjesecu bude Dan bez službenih automobila.
na stranu zajebancija s Kiflom ali ovo je odličan potez