Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

Banksy

#2401 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

JThomas wrote:i šta kaže, direktor javnog preduzeća uzima procenat od dobavljača, a neko to štiti kroz institucije...zar je moguće da toga ima kod nas... :mrgreen:
Nemoj tako, nije znao, Kifla prepošteni... :mrgreen:

Još jedna prevara SDA. Slušam i gledam Pinokija, a vidim Smućka prije 4 godine. Ista šuplja, iste fraze, ista retorika, iste nabiflane parole.
A sve to najesen završi u Mehmeda Spahe. Samo je pitanje dal u krilu A-SDA ili NS-a. Sve je i svi su svakako u pet deka.
Opetja033

#2402 Re: Kifla mandatar

Post by Opetja033 »

madner wrote:Iz dobro informisanih krugova bliskih meni, mislim da je motiv sto ne zeli biti ikebana. Dok ljudi iz sjene krcme lovu, njega ganjaju za 50 000 i onda treba opet na izborima potegnuti. :D
To je to otprilike.
Ali definitivno veliki udarac za SDA u kantonu.
JThomas

#2403 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

ultima_palabra wrote:Kao sto sam rekao, to da on hoce da svidi gradjanima je napredak, kako god malen... ovi koji ostaju gledaju narod kao stoku.
hajmo reći, priznaje građanina kao subjekat, pa makar i ispod sebe... :mrgreen: za ove je objekat, drvo, panj.
madner

#2404 Re: Kifla mandatar

Post by madner »

Opetja033 wrote:
madner wrote:Iz dobro informisanih krugova bliskih meni, mislim da je motiv sto ne zeli biti ikebana. Dok ljudi iz sjene krcme lovu, njega ganjaju za 50 000 i onda treba opet na izborima potegnuti. :D
To je to otprilike.
Zavisi gdje ode. Hadzibajric bi bio puno ozbiljniji problem SDA od Sepica.
karanana

#2405 Re: Kifla mandatar

Post by karanana »

Edin H. wrote:
Nije to praksa.
Ne slazes se s politikom stranke, neces recimo u Parlamentu da glasas kako ti odrede, napustis stranku, ostajes MP recimo u Engleskoj.
Ako das ostavku ili ne mozes vise obavljati funkciju, ne moze stranka nekog drugog nominovati, nego se ide na reizbore.
Rna se da si ti kao licnost osvojio poziciju, a ne stranka.
e ovde je drugacije. to je mandat stranke. nije ga raja direktno izglasala za premijera nego ga je stranka predlozila i pogurala. mada vjerovatno nema zakona koji kaze da mora odstupiti. ne mozes engleskom mp-a porediti. poredi premijera engleske. ne moze izaci iz stranke i ostati premijer.
znam da su nekad po preuzimanju pozicije davana bjanko-datum potpisana pisma ostavke na pozicije, ali ni tad se nije napustala pozicija.

inace, gori od sda uhljeba su mi samo sda prelivode uhljebi.
ultima_palabra

#2406 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:
ultima_palabra wrote:Kao sto sam rekao, to da on hoce da svidi gradjanima je napredak, kako god malen... ovi koji ostaju gledaju narod kao stoku.
hajmo reći, priznaje građanina kao subjekat, pa makar i ispod sebe... :mrgreen: za ove je objekat, drvo, panj.
Plus sto je bolje da je moc u institucijama, umjesto u halkama i stranackim sijelima.
JThomas

#2407 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

ma što se toga tiče, on samo pravi svoje sijelo i halku...tj. pokušava. puno oraha ima po džepovima...
Opetja033

#2408 Re: Kifla mandatar

Post by Opetja033 »

karanana wrote:
Edin H. wrote:
Nije to praksa.
Ne slazes se s politikom stranke, neces recimo u Parlamentu da glasas kako ti odrede, napustis stranku, ostajes MP recimo u Engleskoj.
Ako das ostavku ili ne mozes vise obavljati funkciju, ne moze stranka nekog drugog nominovati, nego se ide na reizbore.
e ovde je drugacije. to je mandat stranke. nije ga raja direktno izglasala za premijera
A u kojoj to zemlji Boga ti građani direktno biraju premijera? :shock:
karanana

#2409 Re: Kifla mandatar

Post by karanana »

Opetja033 wrote:
karanana wrote:
Edin H. wrote:
Nije to praksa.
e ovde je drugacije. to je mandat stranke. nije ga raja direktno izglasala za premijera
ne mogu se ni ja niti jedne sjetiti. direktno vjerovatno nigdje iako se u mnogim zemljama zna ko ce biti premijer ako glasujes za ovu ili onu stranku.
ali zato i kazem, taj mandat nije tvoj.
JThomas

#2410 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

u predsjedničkom sistemu predsjednik je efektivno i premijer. ovdje proizlazi iz skupštinske većine.
sahara1428

#2411 Re: Kifla mandatar

Post by sahara1428 »

Novi Kiflin kadar :izet: :izet: :izet: Mustafa Mulić

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Čija je sad bruka i ko je sada Mujo :D :D :D :D :D
Better Man

#2412 Re: Kifla mandatar

Post by Better Man »

Opetja033 wrote:
karanana wrote:
Edin H. wrote:
Nije to praksa.
Ne biraju ni u jednoj, ali se unaprijed zna ko će biti premijer, tj, kad partije predaju svoje kandidatske liste za izbore, one su već odredile ko će biti premijer ako pobjede i građani znaju kad idu na glasanje ko će im biti premijer u zavisnosti koja partija pobjedi..
Prpa.ba

#2413 Re: Kifla mandatar

Post by Prpa.ba »

I dalje sve ide po planu. :mrgreen: :mrgreen: Ipak, od daljeg proricanja sudbine cu se suzdrzati dok ne vidim s kim ce vezati zastave. Ukratko, najveci potencijal ima kao nezavisni/Hadzibajricev a najmanji uz A-SDA ili Sepica. Prva varijanta nudi realnu mogucnost da po prvi put vidimo i SDA i SDP u opoziciji u KS, sto je po meni jedina uzbudljiva mogucnost za sljedece izbore. :mrgreen:
mirsek

#2414 Re: Kifla mandatar

Post by mirsek »

Better Man wrote:
Ne biraju ni u jednoj, ali se unaprijed zna ko će biti premijer, tj, kad partije predaju svoje kandidatske liste za izbore, one su već odredile ko će biti premijer ako pobjede i građani znaju kad idu na glasanje ko će im biti premijer u zavisnosti koja partija pobjedi..
Kad je tako jak sto nije prosao za nacelnika Centra prije par godina ili sto nije probao samostalno da se kandiduje ?
The BEN10

#2415 Re: Kifla mandatar

Post by The BEN10 »

madner wrote:
Opetja033 wrote:
To je to otprilike.
Kako se procjenjuje snaga u Ibrahimage, dokle može dobacit u KS (pitanje je hoće li ga biti van tog okvira)?
Better Man

#2416 Re: Kifla mandatar

Post by Better Man »

mirsek wrote:
Better Man wrote:
Kad je tako jak sto nije prosao za nacelnika Centra prije par godina ili sto nije probao samostalno da se kandiduje ?
On ni u svojoj mjesnoj zajednici neće pobjediti na narednim izborima ako bude kandidat. Treba stranke usloviti da prilikom predaje kandidatskih lista odmah moraju istaknuti kandidata za premijera, tako da građani znaju za koga glasaju. Kad bi tako bilo, SDA sigurno ne bi pobjeđivala na izborima.
Opetja033

#2417 Re: Kifla mandatar

Post by Opetja033 »

madner wrote:
Opetja033 wrote:
To je to otprilike.
Konakoviceva ekipa iz SDA u Starom Gradu i Hadzibajric nisu nimalo u dobrim odnosima.
Nije sad da je krv pala ali se ne mogu. Mada je bilo i većih cuda u politici.

Tipujem ipak na A-SDA. To bi bio njihov ulazak na velika vrata u KS a Konakovic bi mogao dobiti odriješene ruke. Liste su za pojedince a on sa sobom ipak vuče dobar dio ljudi kojima je potrebna stranačka infrastruktura i za koje ne bi bilo mjesta ukoliko se priključi nekoj od ovih nezavisnih listi.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#2418 Re: Kifla mandatar

Post by Challenger_ »

Konaković ima potencijal da sa "Konakovićima" širom BiH budu realna, stvarna alternativa. Svima i svuda.
cyprus

#2419 Re: Kifla mandatar

Post by cyprus »

Još jednom kažem - mislim da treba pozdraviti ove posljednje Konakovićeve poteze :thumbup:

Teško da je on u svemu tome čist, ali jebem ga, ne bi smjelo biti tretirano isto to što je postupio ovako, kao i da je nastavio lizat guzice iz SDA... Ne bude li pozitivnog feedbacka na ovo, sumnjam da onda možemo očekivati da više ijedan stranački funkcioner ikada istupi izvan kalupa...
kiligonzales

#2420 Re: Kifla mandatar

Post by kiligonzales »

Konakovic nista novo nije rekao. Jedino sto se suprostavio svojoj stranci i pomenuo razloge suprostavljanja koji mogu, a i ne moraju prikriti njegove stvarne razloge. Ako se suprostavio iskljucivo radi interesa gradjana njemu svaka cast.

Po meni svako ko je pristao biti u takvoj stranci je mutan jer odavno se zna da oni nastupaju kao copor i deru svakome kozu ko pokaze slabost, da im stranka sluzi za ostvarivanje sopstvenih interesa i da na ustrb pravde trguju uticajem i monopoliziraju sve u drzavi sto se moze monopolizirati, te se prema drzavi odnose kao da im je to babovina.

To sto je Konakovic rekao da strucni kadrovi trebaju preuzeti primat nad nesposobnjakovicima nije nista novo.
kiligonzales

#2421 Re: Kifla mandatar

Post by kiligonzales »

Challenger_ wrote:Konaković ima potencijal da sa "Konakovićima" širom BiH budu realna, stvarna alternativa. Svima i svuda.
Jedino Fahro iz vlastite objesti, straha za guzicu i krimi backgrounda, ako bi podero na izborima medju Bosnjama, SDA bi rastocio na proste faktore.

SDP je svukao u onoj koaliciji na dno, ovakvoj SDA je u koaliciji uvaljo tovar svojih kadrova na po fin broj pozicija, namirisao moguce skretnicare, neki su izasli sami, neki izlaze sada, a neki ce izaci ukoliko SDA klekne na izborima.

Mogli bi ovi izbori biti najzanimljiviji do sada.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#2422 Re: Kifla mandatar

Post by Challenger_ »

Nisam mislio samo na bošnjake glasače. Dino je paradigma nezadovoljnika sa razlogom kojih je puna BiH, u oba entiteta.
kiligonzales

#2423 Re: Kifla mandatar

Post by kiligonzales »

Challenger_ wrote:Nisam mislio samo na bošnjake glasače. Dino je paradigma nezadovoljnika sa razlogom kojih je puna BiH, u oba entiteta.
Jeste, ali racunaj da iz oba entiteta ljudi nisu voljni glasati za njega, a bome ni u vecem entitetu, njegov domet ni nakon ovog intervjua nije dalji od KS. Njegova je jedina sansa u tome ako u SA ubije koji postotak glasova nezadovoljnika njegovom sopstvenom strankom ili neki glas neglasaca. Dzaba mu raskol sa SDA i ova prica. Kad ga ljudi smatraju dijelom toga copora, iako im se sada opire. Za mnoge glasace jos vazi ona s kim si takav si.

Prvi sam u redu nezadovoljnika Sda i Sdp strankom u SA, pa i sa onom famoznom ZaBiH, SBB i nekim drugim strankama, koji njemu nikada nebih dao glas, iako prica ono sto svako zna ko je u svojoj kuci osjetio nepravdu kada stranacki nesposobnjakovic dobije prvenstvo pred strukom i znanjem.
cvrčak_na_hedonizmu

#2424 Re: Kifla mandatar

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

:meza1:

Na obje teme postah, da ne promakne slučajno :D
bitangeIprinceze

#2425 Re: Kifla mandatar

Post by bitangeIprinceze »

Jel mislis da je nezadovoljan sto tako 'cini dobro' drugima a on ispada blecak ili i Dino razmislja da ode na vise pa se ufati joysticka pa onda pocne i on prc prc po drugima?
Locked