Kifla
- Prpa.ba
#1826 Re: Kifla mandatar
Ne znam sto Kifli treba da cipelari bijedu iz DF-a po javnosti. 
- Roccohljup
#1827 Re: Kifla mandatar
hebo ti premijera koji nije u stanju donjeti ni odluku kako treba i koji više vremena provodi na facebooku nego rješavajući probleme svojih sugrađana.
Hebla ga turistička zajednica (i stara i nova) ali je dno kako se time skreće pažnja sa gorućih problema (gradski prjevoz, voda, grijanje, sigurnost, itd.) i koristi za jeftine političke poene.
Hebla ga turistička zajednica (i stara i nova) ali je dno kako se time skreće pažnja sa gorućih problema (gradski prjevoz, voda, grijanje, sigurnost, itd.) i koristi za jeftine političke poene.
-
walk_M-A-N
#1828 Re: Kifla mandatar
http://nap.ba/new/vijest.php?id=37422
Novinari nikako da pitaju kakva je konkretno odgovornost utvrđena za ogromne dugove koje KS ima u raznim oblastima i koliko je krivičnih prijava podnešeno.
I je li sada za posao dolaze u obzir samo rodbina Konakovića i sportisti i pjevači, jer samo takve postavlja, a sve ostale kritikuje.
Ili recimo gdje je i kakva je biografija ovog Gušića kome su dali Gras, čini se kao opravdanje za stečaj i rasprodaju imovine.
Ili, kako su dokrajčili Maršal, gdje su također imali stečajnog upravnika. Kojeg je postavio ministar Šabić, bivši direktor u Air Bosni, za koju vidimo kako je završila. Čim se nešto zove Bosna, bez obzira Air ili KK ili KS, izvuci pare i dokrajči.
Već puštaju ovaj cirkus. Ma neka napravi tokšou.
Rekao bi čovjek da su ministri mutavi, pa samo premijer priča. Ali nisu oni nesposobni za sebe, dosta njih se fino namirilo, po četiri stana, neko i poslovne prostore.Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković jučer je sa ministrima iz Vlade KS održao press konferenciju na kojoj je trebalo biti riječi o radu Vlade u periodu od marta 2015. do jula 2017. godine. Konaković je moderirao konferenciju, prekidao ministre u izlaganjima, štopao im vrijeme, da bi na kraju on dao završnu riječ. I bi na kraju njegova riječ. Konakovićev monolog trajao je beskonačnih 15 minuta, nakon čega su uslijedila pitanja novinara. Ona koja se nisu dopala premijeru bila su povod za napad na novinare, iznošenje optužbi, prebiranje po vlasničkoj strukturi medija i šta sve još ne.
Jučerašnja konferencija bila je „one man show“, u kojoj je Konaković više ličio na zabavljača širih narodnih masa sa kojekakvim doskočicama, prozivkama ljudi koji se nisu nalazili u sali do teških optužbi na račun određenih novinara i medija. Gledali smo političku monodramu. Iznosio je premijer KS teške kvalifikacije kao da je u najmanju ruku ministar policije. A ruku na srce, ministra MUP-a nije bilo pa ga je Konaković očito mijenjao. Kao što je zamijenio i ministra saobraćaja pa se raspričao o transferzalama, longitudinalama, kružnim tokovima... Novinari su šaputali: Tri ministra u jednom premijeru, Dino multipraktik...
Nije Konaković štedio ni riječi hvale za te svoje ministre, govorio o uspjesima Vlade KS, stabilizaciji budžeta, razvoju turizma. Kritikovao je rad rukovodećih struktura GRAS-a iz svih stranaka, rad VIK-a, svoju SDA, opoziciju...Ali ni jedne riječi kritike nije uputio svojim ministrima. Mogao je tako Konaković npr. reći kome je u protekle dvije godine ministar za boračka pitanja Muharem Fišo dao 400.000 KM iz budžeta KS, o čemu istragu vodi i Tužilaštvo KS. Mogao je javno pitati ministricu zdravstva Zilhu Ademaj kakva je situacija na KCUS-u, ima li lijekova, jesu li pacijenti zadovoljni...
No, očito je da Konaković više ni u kakvom kontekstu ne smije spominjati direktoricu Sebiju Izetbegović za koju je jednom prilikom kazao da ima lični sukob sa bivšom dekanesom Medicinskog fakulteta Almirom Hadžović-Džuvo. Kazao je to Konaković pred brojnim članovima Senata UNSA-e, a onda ponovio za Patriju. Tek nakon kritika koje je dobio od direktorice Izetbegović, to je pokušao demantirati na Facebook-u sa teškim optužbama na račun Patrije. Od tada do danas Konaković više ne spominje ime supruge svog stranačkog predsjednika.
Konaković je jučer već proglasio i stečaj GRAS-a, iako Skupština KS još nije ni razmatrala sanacioni plan prinudnog upravitelja Harisa Gušića. Isti slučaj je i sa Zakonom o visokom obrazovanju za koji je poručio da će „proći i da ne vidi više nikoga ko bi mogao praviti problem.“ Zastupnici Skupštine KS na sjednici 31. jula imat će brojna pitanja za premijera. Prvo bi moglo biti: Otkad je Konaković šef i Skupštini Kantona Sarajevo?
Posebno interesantna tema bila je zapošljavanje u javnom sektoru koje će se provoditi isključivo uz raspisani javni konkurs i odobrenje Vlade KS jer je moratorij na snazi. Samo neka od pitanja za premijera su i da li se Haris Zahiragić (podmladak SDA i bivši predsjednik SPUS-a) u ZZO KS zaposlio tajno ili javno? Kako se zapošljava kadar u osnovne i srednje škole, daje li se prednost boračkim kategorijama, djeci šehida, dobitnicima Zlatne značke...
Novinari nikako da pitaju kakva je konkretno odgovornost utvrđena za ogromne dugove koje KS ima u raznim oblastima i koliko je krivičnih prijava podnešeno.
I je li sada za posao dolaze u obzir samo rodbina Konakovića i sportisti i pjevači, jer samo takve postavlja, a sve ostale kritikuje.
Ili recimo gdje je i kakva je biografija ovog Gušića kome su dali Gras, čini se kao opravdanje za stečaj i rasprodaju imovine.
Ili, kako su dokrajčili Maršal, gdje su također imali stečajnog upravnika. Kojeg je postavio ministar Šabić, bivši direktor u Air Bosni, za koju vidimo kako je završila. Čim se nešto zove Bosna, bez obzira Air ili KK ili KS, izvuci pare i dokrajči.
Već puštaju ovaj cirkus. Ma neka napravi tokšou.
- Dr. Kuca
#1829 Re: Kifla mandatar
Divim se kifli, covjek koji zna SVE! On je ekspert i za saobracaj, zdravstvo, skolstvo, ekonomiju, turizam, zrakoplovstvo, hemiju, sport, politiku, javne nabavke, poreze, pravo, vodovod, hotelijerstvo, IT nadam se da nisams ta zaboravio da g ane uvrijedim.
Novinari ovcice blecci pravi. Nema niko da istrazi da vidi sta on posjeduje danas, koga je zaposlio. Covjek napravi privatnu turisticku zajednicu i niko a ne kaze
. Dobro nam je kako smo zasluzili.
- MOSALJOZE
#1830 Re: Kifla mandatar
Onda je tom logikom i ustavni sud privatanDr. Kuca wrote:Divim se kifli, covjek koji zna SVE! On je ekspert i za saobracaj, zdravstvo, skolstvo, ekonomiju, turizam, zrakoplovstvo, hemiju, sport, politiku, javne nabavke, poreze, pravo, vodovod, hotelijerstvo, IT nadam se da nisams ta zaboravio da g ane uvrijedim.Novinari ovcice blecci pravi. Nema niko da istrazi da vidi sta on posjeduje danas, koga je zaposlio. Covjek napravi privatnu turisticku zajednicu i niko a ne kaze
![]()
. Dobro nam je kako smo zasluzili.
- Dr. Kuca
#1831 Re: Kifla mandatar
Sve se moze zavrsiti vezama. Vidjet cemo za koju godinu.
-
Obi Wan Bosnian
#1832 Re: Kifla mandatar
U subotu ga sretnem u titovoj. Ja guram kolica prema vječnoj vatri a on gura kolica od vječne vatre. Baš je visok i naočit 
- JThomas
#1833 Re: Kifla mandatar
i tako vas dvojica, odi mi dođi mi oko vječne vatre... 
- jazzer
#1834 Re: Kifla mandatar
Ljubav na prvi pogled?Obi Wan Bosnian wrote:U subotu ga sretnem u titovoj. Ja guram kolica prema vječnoj vatri a on gura kolica od vječne vatre. Baš je visok i naočit
- Cherry-Cherry
#1835 Re: Kifla mandatar
Fejsbuk premijer
Radi li on išta, osim što visi na fejsbuku
Al najjači su komentari njegove raje iz stranke: bravo, svaka čast, rezultati se vide, najbolji premijer
Radi li on išta, osim što visi na fejsbuku
Al najjači su komentari njegove raje iz stranke: bravo, svaka čast, rezultati se vide, najbolji premijer
- Hajvan
#1836 Re: Kifla mandatar
Kifla, hvala ti
Kifla, hvala ti
Kifla, hvala ti

Kifla, hvala ti
Kifla, hvala ti
- Toffee karamela
#1837 Re: Kifla mandatar
evo ga na N1 s Amirom Zukićem, vergla li vergla ko navijen, pravi onaj jb mahalac koji kad počne pričati možeš komotno do pijace, vratit se i skuhat ručak a da on još nije završio s pričom....vjerovatno je zbog jezičine i delegiran u ta neka pradavna vremena
- DaffyDuck
#1838 Re: Kifla mandatar
Pita li ga Amir sta ce mu djeci biti sa skolom??
A kiflić kad je vec poceo postovat odluke ustavnog suda, red bi bio da mu neko kaze da postupe po odluci tog istog suda i vrate skole u nadleznost opstinama!
A kiflić kad je vec poceo postovat odluke ustavnog suda, red bi bio da mu neko kaze da postupe po odluci tog istog suda i vrate skole u nadleznost opstinama!
-
rimsa91
#1839 Re: Kifla mandatar
Al najjači je dio kad pitaš te iste pa gdje je napredak i šta je to konkretno uradio. I onda ti oni odgovore: "Što si ba negativan, niko ti ne valja."Cherry-Cherry wrote:Fejsbuk premijer![]()
Radi li on išta, osim što visi na fejsbuku![]()
A Konakovic je samo namazan jer govori ono što mi volimo čuti kao narod. Mi smo uvijek volili jake na riječima a slabe na djelima. Kao on nekom prijeti i ja ću sve sam riješit itd.
- Cherry-Cherry
#1840 Re: Kifla mandatar
To je to. Samo prazna priča, a nigdje rezultata. Svi problemi i dalje stoje, nigdje pomaka, a on crče pričajući.rimsa91 wrote:Al najjači je dio kad pitaš te iste pa gdje je napredak i šta je to konkretno uradio. I onda ti oni odgovore: "Što si ba negativan, niko ti ne valja."Cherry-Cherry wrote:Fejsbuk premijer![]()
Radi li on išta, osim što visi na fejsbuku![]()
A Konakovic je samo namazan jer govori ono što mi volimo čuti kao narod. Mi smo uvijek volili jake na riječima a slabe na djelima. Kao on nekom prijeti i ja ću sve sam riješit itd.
-
PM72
#1841 Re: Kifla mandatar
Dino je školsku primjer ublehaša.Priučeni košarkaš i DIF-ovac,propali menadžer i direktor.Šljeglo sa Romanije pa obraza nema a guzici se ne boji.Pravi dramu u Vodovodu jer mu ne daju jaranu da uzme par miliona maraka a on lično zaposlio 20-tak komšija,kumova,jarana...Zaimalo se u ovim nekoliko godina...stan u Despićevoj,vikendica na Poljinama,plac u Faletićima...a nije imao za kifle,ljetovao u Sreseru kod jarana jer para nije imao da plati spavanje....
-
mario001
#1842 Re: Kifla mandatar
Kako se kifla usutio nakon sto ga je direktor Vodovoda prozvao za onaj tender, ja sam nekada ranije pisao o tome.
Kifla je bio uzeo procenat sa ovim Koldzom, bili skuplji na tenderu pa je kifla vrsio pritisak da se ugovor ipak da Koldzi.
Nisu ga poslusali, i od tada je Vodovod problem za kiflu
Kifla je bio uzeo procenat sa ovim Koldzom, bili skuplji na tenderu pa je kifla vrsio pritisak da se ugovor ipak da Koldzi.
Nisu ga poslusali, i od tada je Vodovod problem za kiflu
- JThomas
#1843 Re: Kifla mandatar
e čuj ima i toga.
zar vjernici smiju da kradu?
-
mario001
#1844 Re: Kifla mandatar
Ne znam, ali ovo ce biti aktuelno narednih danaJThomas wrote:e čuj ima i toga.
- Cherry-Cherry
#1845 Re: Kifla mandatar
Baš treba imati želudac za bavljenje politikom. A nemati savjest ni obraz. Meni bi čir pukao jbt. Jest lijepo biti običan čovjek i građanin i mirno spavati.
-
Innovation
#1846 Re: Kifla mandatar
Sutramario001 wrote:Ne znam, ali ovo ce biti aktuelno narednih danaJThomas wrote:e čuj ima i toga.
-
mario001
#1847 Re: Kifla mandatar
Ne znam, ali je zanimljivo kako je to proslo nezapazeno, jako ozbiljna stvar..Innovation wrote:Sutramario001 wrote:Ne znam, ali ovo ce biti aktuelno narednih danaJThomas wrote:e čuj ima i toga.
Premijer vrsi pritisak da se izabere ponudjac koji nije bio najpovoljniji..za manje se ide u zatvor ovih dana
-
Innovation
#1848 Re: Kifla mandatar
19. Izvještaj o poslovanju KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo za 2016. godinumario001 wrote:Ne znam, ali je zanimljivo kako je to proslo nezapazeno, jako ozbiljna stvar..Innovation wrote:Sutramario001 wrote:
Ne znam, ali ovo ce biti aktuelno narednih dana
Premijer vrsi pritisak da se izabere ponudjac koji nije bio najpovoljniji..za manje se ide u zatvor ovih dana
http://skupstina.ks.gov.ba/najave/sjednica/7722
-
mario001
#1849 Re: Kifla mandatar
Ko zna, cuo sam da ce to ministar povuci sa dnevnog reda
Ali danas bi mogle biti objavljene SMS poruke kojima Kifla trazi da se Koldzo izabere
Ali danas bi mogle biti objavljene SMS poruke kojima Kifla trazi da se Koldzo izabere
-
starisalko
#1850 Re: Kifla mandatar
mario
Cuo sam da kifla sa cetvoricom zastupnika u KS od kojih je jedan Ademovic prelaze u nezavisne.Navodno ce pocetkom jeseni obznaniti. Imas li ti kakva saznanja
Cuo sam da kifla sa cetvoricom zastupnika u KS od kojih je jedan Ademovic prelaze u nezavisne.Navodno ce pocetkom jeseni obznaniti. Imas li ti kakva saznanja