Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

Banksy

#1676 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

Innovation wrote:
tranquil wrote: Da, to je to, sada se mi moramo potruditi da nađemo materijalne dokaze kako je Dino predvodnik skupštinske većine i dokazati da je SDA imenovala rukovodstvo ViK-a, u suprotnom oni će smatrati da su "pobijedili" u "debati".
Zar je toliko tesko, napisati "izvor informacija"? :roll:
Napisala si ga ti, na par tema, čini mi se.

To su informacije koje su neupitne: ko je premijer, kako se zove, ko čini skupštinsku većinu, ko postavlja direktore JP-a, itd, samo što su skupljene i poredane na jednom mjestu, jedna pored druge.
Nema nigdje nijedne pretpostavke ili insinuacije zbog koje bi ''izvor'' bio pod lupom.
Ne znam šta ti tu smeta...
VjecitiStudent

#1677 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

Osim ako Dodik bira direktora sarajevskog "Vodovoda", pa to nismo skontali sve ove godine.
Innovation

#1678 Re: Kifla mandatar

Post by Innovation »

Banksy wrote:
Innovation wrote:
tranquil wrote: Da, to je to, sada se mi moramo potruditi da nađemo materijalne dokaze kako je Dino predvodnik skupštinske većine i dokazati da je SDA imenovala rukovodstvo ViK-a, u suprotnom oni će smatrati da su "pobijedili" u "debati".

To su informacije koje su neupitne: ko je premijer, kako se zove, ko čini skupštinsku većinu, ko postavlja direktore JP-a, itd, samo što su skupljene i poredane na jednom mjestu, jedna pored druge.
Nema nigdje nijedne pretpostavke ili insinuacije zbog koje bi ''izvor'' bio pod lupom.
Nista, samo me zanimaju i prethodna 3 broja /iz kucne radinosti/. :kiss:
Banksy

#1679 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

Innovation wrote:
Banksy wrote:
Innovation wrote:

Nista, samo me zanimaju i prethodna 3 broja /iz kucne radinosti/. :kiss:
Ali kakve veze s bilo čim ima iz čije je ''radinosti'' papir na kojem piše ime grada, skupštine, ime premijera, šta su mu ovlasti i slične općepoznate informacije????
privremeni

#1680 Re: Kifla mandatar

Post by privremeni »

Innovation wrote:
JoseMujica wrote:
ma to ih bolan na poljitičkoj hakademiji naućili da kad nemaš šta drugo ti pitaš jel u vas od izvora vode dva putiča
:eh: sta ces moj JoseMujica, valja nam i pod stare dane uciti. :(
Ne treba svakome vjerovati. :dada: :saveta:
Ko je zivio i zivi u Sarajevu mogao je sam vidjeti kuda sve vodi.
Ima 10 godina da sam napisao na nekom od podforuma, mozda je bila prica o vodosnabdjevanju, da Sarajevu predstoji kolaps kompletne infrastrukture, jer niko nista ne radi, ako se unistavanje ne smatra radom.
A sto se tice Vodovoda, kantonalne vlade i clanka na koji se osvrces, koga sam maksuz sacuvao, jer ga je ocito pisao neko ko dobro poznaje tu oblast, kao i nacin i metode rada nasih politickih i inih duznosnika, vjeruj mi (sa zadrskom :wink: ) da je stanje jos mnogo gore, a ludosti privatizacije moguce. U Tuzlanskom kantonu su komunalna preduzeca dionicka drustva, ne cvjetaju im ruze. Federalna Vlada se prije nekih 15-tak godina bavilo tom idejom, u onoj fazi rasprodaje svega i svacega, odustali su kad su vidjeli kako je to rjeseno u vecini normalnih razvijenih zemalja (u ove ne spada SAD), gdje su svjesni vaznosti nekih resursa i potreba gradjana za koje se smatraju odgovornim.
privremeni

#1681 Re: Kifla mandatar

Post by privremeni »

Dok ne zaboravim, evo vam jedan podatak. Kantonalna Vlada (ne postojeca) je preduzece ciji je vlasnik bila, a bavilo se i bavi grijanjem Vogosce, prodala , vecim dijelom, stranom kapitalu iz Turske. Dozvolila im je da se bave javnim vodosnabdjevanjem, na nacin da im je dala pod koncesiju Peracko vrelo. Isti zahvataju vodu sa tog vrela, cija ispravnost je ugrozena zbog deponije u neposrednoj blizini, te snabdjevaju firme u industrijskoj zoni Vogosce, a 2/3 vode prodaju Sarajevskom vodovodu. Godinama se ne placaju koncesije, naknade, porezi i doprinosi i to je prolazilo sve do nedavno. Kako fali para u kantonu, dosjetili se da ih poganjaju za koncesije, s tim da niko u kantonu nije znao ni sta, kako ni koliko je to para.
ultima_palabra

#1682 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

privremeni wrote:Dok ne zaboravim, evo vam jedan podatak. Kantonalna Vlada (ne postojeca) je preduzece ciji je vlasnik bila, a bavilo se i bavi grijanjem Vogosce, prodala , vecim dijelom, stranom kapitalu iz Turske. Dozvolila im je da se bave javnim vodosnabdjevanjem, na nacin da im je dala pod koncesiju Peracko vrelo. Isti zahvataju vodu sa tog vrela, cija ispravnost je ugrozena zbog deponije u neposrednoj blizini, te snabdjevaju firme u industrijskoj zoni Vogosce, a 2/3 vode prodaju Sarajevskom vodovodu. Godinama se ne placaju koncesije, naknade, porezi i doprinosi i to je prolazilo sve do nedavno. Kako fali para u kantonu, dosjetili se da ih poganjaju za koncesije, s tim da niko u kantonu nije znao ni sta, kako ni koliko je to para.
Misliš na Bags? On je u većinskom vlasništvu Kantona.
privremeni

#1683 Re: Kifla mandatar

Post by privremeni »

ultima_palabra wrote:
privremeni wrote:Dok ne zaboravim, evo vam jedan podatak. Kantonalna Vlada (ne postojeca) je preduzece ciji je vlasnik bila, a bavilo se i bavi grijanjem Vogosce, prodala , vecim dijelom, stranom kapitalu iz Turske. Dozvolila im je da se bave javnim vodosnabdjevanjem, na nacin da im je dala pod koncesiju Peracko vrelo. Isti zahvataju vodu sa tog vrela, cija ispravnost je ugrozena zbog deponije u neposrednoj blizini, te snabdjevaju firme u industrijskoj zoni Vogosce, a 2/3 vode prodaju Sarajevskom vodovodu. Godinama se ne placaju koncesije, naknade, porezi i doprinosi i to je prolazilo sve do nedavno. Kako fali para u kantonu, dosjetili se da ih poganjaju za koncesije, s tim da niko u kantonu nije znao ni sta, kako ni koliko je to para.
Misliš na Bags? On je u većinskom vlasništvu Kantona.
Ne znam koji procenat, kako sam cuo u pravobranilastvu, manji dio je kantona, jer prema kantonalnom zakonu o koncesijama, koncesiju ne placaju preduzeca ciji je vlasnik i osnivac kanton.
ultima_palabra

#1684 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

BAGS VLADA KANTONA SARAJEVO ("državno" vlasništvo) Sarajevo, BIH 67.0000 VLASNIČKI
BAGS ZIF "prevent INVEST" d.d. Sarajevo Sarajevo, BIH 8.5089 VLASNIČKI
BAGS GENERAL SERVIS d.o.o. Sarajevo Sarajevo, BIH 7.8051 VLASNIČKI
BAGS ZIF "NAPRIJED" d.d. Sarajevo Sarajevo, BIH 3.4035 VLASNIČKI
BAGS UniCredit Bank d.d. Mostar MOSTAR, BIH 1.8430 SKRBNIČKI
BAGS MULIĆ MIRSAD ILIDŽA, BIH 0.3492 VLASNIČKI
BAGS ŠEHIĆ NERMIN TUZLA, BIH 0.3174 VLASNIČKI
BAGS ZUKO ŠERIF GORAŽDE, BIH 0.2851 VLASNIČKI
BAGS KAROVIĆ MENSUD VOGOŠĆA, BIH 0.1945 VLASNIČKI
BAGS LAŠTRO KATA BUSOVAČA, BIH 0.1905 VLASNIČKI
privremeni

#1685 Re: Kifla mandatar

Post by privremeni »

ultima_palabra wrote:
BAGS VLADA KANTONA SARAJEVO ("državno" vlasništvo) Sarajevo, BIH 67.0000 VLASNIČKI
BAGS ZIF "prevent INVEST" d.d. Sarajevo Sarajevo, BIH 8.5089 VLASNIČKI
BAGS GENERAL SERVIS d.o.o. Sarajevo Sarajevo, BIH 7.8051 VLASNIČKI
BAGS ZIF "NAPRIJED" d.d. Sarajevo Sarajevo, BIH 3.4035 VLASNIČKI
BAGS UniCredit Bank d.d. Mostar MOSTAR, BIH 1.8430 SKRBNIČKI
BAGS MULIĆ MIRSAD ILIDŽA, BIH 0.3492 VLASNIČKI
BAGS ŠEHIĆ NERMIN TUZLA, BIH 0.3174 VLASNIČKI
BAGS ZUKO ŠERIF GORAŽDE, BIH 0.2851 VLASNIČKI
BAGS KAROVIĆ MENSUD VOGOŠĆA, BIH 0.1945 VLASNIČKI
BAGS LAŠTRO KATA BUSOVAČA, BIH 0.1905 VLASNIČKI
Nigdje Turaka, a licno sam ih upoznao dvijehiljade i neke.
Mora biti da je ipak bila ponistena prvobitna privatizacija kad je bila ona frka oko grijanja Vogosce, a kad je Vlada prijetila time. Izvinjavam se na dezinformaciji, a tebi hvala, iskoristiti cu ovu informaciju sebi u poslu. Sad mi je jasno sto su se pravili nemusti u nekim stvarima.
walk_M-A-N

#1686 Re: Kifla mandatar

Post by walk_M-A-N »

Ono što je napisao mario001 je vjerovatno realno, interesantno i važno da se shvati uzrok ovakvih Konakovićevih postupaka.
Onda dođe ovaj Obi bot - ne bih ni znao šta piše da ga nažalost ne citiraju - i nazove ga anonimusom. E Mario nije anonimus i postovi mu nisu nerazumni. A obično kad nekoga hvali, ima razloga, kao i za kritiku.
Suprotno, Obi je anonimus, vjerovatno premijerov PR proradio kad se vidjelo da je zagustilo. Podsjeća na ovog Konakovićevog saradnika, drugi desno od njega sa kravatom, kojeg voda sa sobom.
Konaković se miješa u sve. Zeznuo je svu nauku o upravljanju složenim sistemima, pa se ovdje bavi kopanjem, tamo detekcijom kvara, a najnovije i popravljanjem telefona. A i ne zna se čemu služe resorni ministar, Skupština i Nadzorni odbor preduzeća, o reviziji da ne pričamo.
Image
Slika se inače prikladno zove: "VIK - 1 radi 10 nadzire".
ultima_palabra

#1687 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

Ma dobro, ali ako nisi zadovoljan radom direktora onda ga smijenis, ne prihvatis izvjestaj... a ne drzis pola miliona ljudi kao taoce i plus to 'nezavisno' komentarises na fejsbuku.
mario001

#1688 Re: Kifla mandatar

Post by mario001 »

walk_M-A-N wrote:Ono što je napisao mario001 je vjerovatno realno, interesantno i važno da se shvati uzrok ovakvih Konakovićevih postupaka.
Onda dođe ovaj Obi bot - ne bih ni znao šta piše da ga nažalost ne citiraju - i nazove ga anonimusom. E Mario nije anonimus i postovi mu nisu nerazumni. A obično kad nekoga hvali, ima razloga, kao i za kritiku.
Suprotno, Obi je anonimus, vjerovatno premijerov PR proradio kad se vidjelo da je zagustilo. Podsjeća na ovog Konakovićevog saradnika, drugi desno od njega sa kravatom, kojeg voda sa sobom.
Konaković se miješa u sve. Zeznuo je svu nauku o upravljanju složenim sistemima, pa se ovdje bavi kopanjem, tamo detekcijom kvara, a najnovije i popravljanjem telefona. A i ne zna se čemu služe resorni ministar, Skupština i Nadzorni odbor preduzeća, o reviziji da ne pričamo.
Image

Lik kojeg spominjes radi u kabinetu premijera, inace je sin glavnog Sarajevskog imama Dautovica, poceo je raditi kada i Konakovic
VjecitiStudent

#1689 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:Ma dobro, ali ako nisi zadovoljan radom direktora onda ga smijenis, ne prihvatis izvjestaj... a ne drzis pola miliona ljudi kao taoce i plus to 'nezavisno' komentarises na fejsbuku.
Ujutru zadovoljan, navečer nezadovoljan ...poznato?

Image
MOSALJOZE

#1690 Re: Kifla mandatar

Post by MOSALJOZE »

VjecitiStudent wrote:
ultima_palabra wrote:Ma dobro, ali ako nisi zadovoljan radom direktora onda ga smijenis, ne prihvatis izvjestaj... a ne drzis pola miliona ljudi kao taoce i plus to 'nezavisno' komentarises na fejsbuku.

Image
Maj 2016?
U aprilu su mislim izvještaji,i tad će biti prilika da se onaj smijeni.Pošto on i Dino očito nisu ista "struja",nekako mi se čini da ovaj namjerno naredi redukcije u 23 umjesto u ponoć,i slično...
VjecitiStudent

#1691 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

MOSALJOZE wrote:
VjecitiStudent wrote:
Maj 2016?
U aprilu su mislim izvještaji,i tad će biti prilika da se onaj smijeni.Pošto on i Dino očito nisu ista "struja",nekako mi se čini da ovaj namjerno naredi redukcije u 23 umjesto u ponoć,i slično...
Pa on ga je i postavio, još 2015., visokokvalifikovanog kolegu DIF-ovca, i prošlog maja, nakon usvojenog izvještaja, bio je itekako zadovoljan.
Na sinoćnoj sjednici Nadzornog odbora preduzeća "Vodovod i kanalizacija", koja je održana u tajnosti u Sarajevu, članovi NO smijenili su dosadašnju direktoricu Hasiju Busuladžić i na njeno mjesto izabrali Nezira Hadžića (SDA), sina ratnog heroja Safeta Hadžića.
Objavljeno: 24. 04. 2015 - 14:00
http://www.avaz.ba/clanak/174804/kanton ... nalizacije
Last edited by VjecitiStudent on 08/02/2017 21:35, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#1692 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

MOSALJOZE wrote: Maj 2016?
Pa stvarno nema smisla, dosta sto Dodik i Covic sabotiraju vodosnabdijevanje u Sarajevu, nego jos i ovaj iz iste stranke... da nije gulenovac, neuzubillah?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1693 Re: Kifla mandatar

Post by JoseMujica »

mario001 wrote:
walk_M-A-N wrote:Ono što je napisao mario001 je vjerovatno realno, interesantno i važno da se shvati uzrok ovakvih Konakovićevih postupaka.
Image

Lik kojeg spominjes radi u kabinetu premijera, inace je sin glavnog Sarajevskog imama Dautovica, poceo je raditi kada i Konakovic

aaa to ga Kifla drži da ima kontakt s bazom svakog petka u 3:05 :evil:

ps

mario btw hvala na insajedrskom infu...postaćeš mi drag haman ko naš Poslanik iProsvetitelj Esso a.s. :D
VjecitiStudent

#1694 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

"Hazime, imamo Bingo" :D

Obi van Dautović, lider u nastajanju

Image
https://www.linkedin.com/in/tarik-dautovic-29226286
ultima_palabra

#1695 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

Ima neki motivacijski blog... dobit ćemo novog dr Krmka Crnkića.
Obi Wan Bosnian

#1696 Re: Kifla mandatar

Post by Obi Wan Bosnian »

Stari grad je jedan grad i jedan grad je stari grad :kontrabas:

Ali ja sam na zadnjim izborima glasao za Damira Nikšića. Tako da vidoviti M-il-A-N mora ponovo gledati u karte :oops:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1697 Re: Kifla mandatar

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote:Ima neki motivacijski blog... dobit ćemo novog dr Krmka Crnkića.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: svaka ti dala ......dže ka iz naftalina izvuće

ps

dže je šta nam piše, jel smršo
jefff

#1698 Re: Kifla mandatar

Post by jefff »

Što vo Avaz podilazi Konakoviću? Neki novi savez istočnjaka i sandžaklija?

http://www.avaz.ba/clanak/276298/konako ... -komoditet
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1699 Re: Kifla mandatar

Post by Truba »

ko metne 10 ljudi u kvadratni metar dobit će nobelovu nagradu za fiziku
ili će biti zločinac

zato mi nisu smiješne ove komparacije na balkanu jedan radi 10 gleda
svai u nizu čekaju svoj red da obave poso
Tomahawk11
Globalni moderator