Kifla 0,35 KM

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

burekodsira

#26 Re: Kifla 0,35 KM

Post by burekodsira »

uvozno je jeftinije jer ne placaju poreze tj povlasteni su, a nase handre.
Ereinion

#27 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Ereinion »

Rodbina koja ljetos bila kaže da su kod nas veoma slične cijene hrane u granapima kao u Njemačkoj. Je li to istina, ne znam, ali me ne bi čudilo.
callmethebreeeze

#28 Re: Kifla 0,35 KM

Post by callmethebreeeze »

Amazonka27 wrote:
mamica papucarka wrote:u Bosni je sve uzasno skupo. Violet djecije pelene koje su domaci proizvod, su skuplje od Pampers. Eto zaboravih koja je cijena ali razlika je u dvije marke plus sto Pampers pakovanje ima dvije pelene vise :roll:
eto, pa ti kupuj domace :roll:

a tek cijene u Hrvatskoj :shock: :shock: :shock: #
doduse i u Evropi su cijene naglo skocile i svak ziv kukumace, ali u Bosni na onaj standard mi stvarno nema logike. :roll:
sve uvozno je jeftinije....
uvozno voce, uvozno meso, uvozna sredstva za higijenu, uvozno brasno, uvozni sokovi i mineralne vode...
ali pitanje je da li je kvalitetnije?! citao sam intervju sa jednim profesorom na veterini koji je rekao da u bosni ne postoji kontrola uvoza, tako da se u bosni prodavalo mesto tipa iz argentine staro deset godina?!

jos jedna stvar koja je mene sokirala je da je u sarajevu jako tesko bilo naci svjeze mlijeko. ( ja sam nasao dvije boce hrvatskog u konzumu) samo ide ono ogavno dugotrajno. cini mi se da je bas gore spomenuti profesor rekao kako nasi ljudi ne zele da kupuju mlijeko koj se kvari za par dana. :shock: :-) a teta u mom granapu je pricala da im mljekara ne daje svjeze mlijeko jer ga ne prodaju tokom ljeta. svi hoce dugotrajno. :-)
Amazonka27

#29 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Amazonka27 »

mlijeko koje ja kupujem, kad ga otvorim moze samo jednu noc prenociti u frizideru....Ono u kesama ima kupiti al mi se neda da ga kuham...to je razlog zbog kojeg se ja odlucujem na to "dugotrajno"

a nije ni nase domace meso super kvaliteta....sta mislis da se ne uvozi zamrznuto meso u nase domace mesne industrije i nepreradjuje...
Last edited by Amazonka27 on 10/09/2008 11:28, edited 1 time in total.
semmy

#30 Re: Kifla 0,35 KM

Post by semmy »

Ereinion wrote:Rodbina koja ljetos bila kaže da su kod nas veoma slične cijene hrane u granapima kao u Njemačkoj. Je li to istina, ne znam, ali me ne bi čudilo.

istina...to vidjeh svojim ocima jos prosle godine...
sreca pa je moj sin naucio kuci doruckovat pa i ne kupuje uzine u pekarama i prodavnicama oko skole...
bijeli hljeb i zvijezde smo prestali kupovati ima mjesec dana, kupimo crni sprindov hljeb 1,90km( u drvoprometu, a inace sve cijene su im jeftinije od ostalih ) i moze nam biti 2 dana ( dorucak + vecera, za nas troje ) i ukusniji a i zdraviji je od bijelog hljeba
mamica papucarka

#31 Re: Kifla 0,35 KM

Post by mamica papucarka »

Ereinion wrote:Rodbina koja ljetos bila kaže da su kod nas veoma slične cijene hrane u granapima kao u Njemačkoj. Je li to istina, ne znam, ali me ne bi čudilo.
evo iz prve ruke kazem da jest. ja sam na granici Austrije i Njemacke tako da sam jako dobro upucena :)

Sto sam jos primijetila da je mnogo skuplje nego u Evropi jest kozmetika (mislim na kvaliteniju) posebno parfemi :shock: neki su duplo skuplji nego u austriji. :roll:
karanana

#32 Re: Kifla 0,35 KM

Post by karanana »

ja mislim da jeste. recimo za sloveniju sigurno znam iz prve ruke da su cijene tu negdje, cak u sloveniji sam vidio mnoge stvari da su jeftinije.
chuchumbamayumbe

#33 Re: Kifla 0,35 KM

Post by chuchumbamayumbe »

mamica papucarka wrote:u Bosni je sve uzasno skupo. Violet djecije pelene koje su domaci proizvod, su skuplje od Pampers. Eto zaboravih koja je cijena ali razlika je u dvije marke plus sto Pampers pakovanje ima dvije pelene vise :roll:
eto, pa ti kupuj domace :roll:

a tek cijene u Hrvatskoj :shock: :shock: :shock: #
doduse i u Evropi su cijene naglo skocile i svak ziv kukumace, ali u Bosni na onaj standard mi stvarno nema logike. :roll:
Violeta je jeftinija od Pampersa, koristim ih dvije godine tako da znam 100%.
O kojem ti pakovanju govoris, koji broj pelena, i gdje si ih kupovala pa da je Pampers jeftiniji a da ga dodje vise?!
mamica papucarka

#34 Re: Kifla 0,35 KM

ja bas jucer sa prijateljicom raspravljala o bh. cijenama

evo bas mi ona prica da je dole posla kupit Palmoliv
Image i da se sokirala kada je vidjela da ovo kosta 6 km (ona je kupovala u Doboju), jer je ovdje isti duplo jeftiniji i jedan od najjeftinijih gelova za tusiranje :roll:
Lada

#35 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Lada »

Ja kupujem isključivo svježe mlijeko i u "Konzumu" se može kupiti samo mlijeko z' bregov i to dvije vrste - 1,5% i 3,5% mliječnih masti. U julu sam ga prestala kupovati jer se nakon pola dana ukiselilo. Trajno mlijeko ne kupujem jer je pasterizirano, homogenizirano i sitne čestice masti lakše dospijevaju iz stomaka u krv što može prouzrokovati alergije. Mene čudi da bihaćka mljekara ne proizvodi svježe mlijeko.
karanana

#36 Re: Kifla 0,35 KM

Post by karanana »

Lada wrote:Ja kupujem isključivo svježe mlijeko i u "Konzumu" se može kupiti samo mlijeko z' bregov i to dvije vrste - 1,5% i 3,5% mliječnih masti. U julu sam ga prestala kupovati jer se nakon pola dana ukiselilo. Trajno mlijeko ne kupujem jer je pasterizirano, homogenizirano i sitne čestice masti lakše dospijevaju iz stomaka u krv što može prouzrokovati alergije. Mene čudi da bihaćka mljekara ne proizvodi svježe mlijeko.
kad kazes svjeze jel mislis na ono iz kese sto se treba prokuhavati?
Amazonka27

#37 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Amazonka27 »

Lada wrote:Ja kupujem isključivo svježe mlijeko i u "Konzumu" se može kupiti samo mlijeko z' bregov i to dvije vrste - 1,5% i 3,5% mliječnih masti. U julu sam ga prestala kupovati jer se nakon pola dana ukiselilo. Trajno mlijeko ne kupujem jer je pasterizirano, homogenizirano i sitne čestice masti lakše dospijevaju iz stomaka u krv što može prouzrokovati alergije. Mene čudi da bihaćka mljekara ne proizvodi svježe mlijeko.
ma kako mozes siriti takve dezinformacije? kakvo z'bregov? ima vala svih vrsta...nekad se pitam odakle sve te mljekare
Last edited by Amazonka27 on 10/09/2008 11:36, edited 1 time in total.
mamica papucarka

#38 Re: Kifla 0,35 KM

i meni se usirilo ovo dugotrajno :shock: :lol:
a iskljucivo sam kupovala od Megle
Ereinion

#39 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Ereinion »

mamica papucarka wrote:
evo iz prve ruke kazem da jest. ja sam na granici Austrije i Njemacke tako da sam jako dobro upucena :)

Sto sam jos primijetila da je mnogo skuplje nego u Evropi jest kozmetika (mislim na kvaliteniju) posebno parfemi :shock: neki su duplo skuplji nego u austriji. :roll:
Dakle dobro je :-D :-D imamo Njemački standard življenja. Ovih dana počinjem sa starom njemačkom tradicijom pečenja hljeba kućne izrade, fino vreću crnog i vreću bijelog pa opleti. Mlijeko ne pijem ima par godina i još uvijek mi ništa ne fali. :D (to se ipak nekako kosi s njemačkim tradicijama, al eto)

P.S. Visoka cijena higijenskih potrepština pojašnjava masovne pojave elaborirane na nekim starijim temama. :lol:
callmethebreeeze

#40 Re: Kifla 0,35 KM

Amazonka27 wrote:mlijeko koje ja kupujem, kad ga otvorim moze samo jednu noc prenociti u frizideru....Ono u kesama ima kupiti al mi se neda da ga kuham...to je razlog zbog kojeg se ja odlucujem na to "dugotrajno"

a nije ni nase domace meso super kvaliteta....sta mislis da se ne uvozi zamrznuto meso u nase domace mesne industrije i nepreradjuje...
ma sve to stoji, samo ne moze nikako argentinsko meso staro deset godina biti bolje od naseg. a, pravo da ti kazem, ja izbjegavam te mesne preradjevine. u konzumu u krancevicevoj sam lika zamolio da mi on isfasira komad mesa. na moje pitanje odakle je meseo rekao je da ga nabavljaju iz semizovca, to mi je ipak bolje nego da je argentinsko.

a i ja sam primjetio da cijene ne zaostaju puno za ovim evropskim, mada mislim da je svedska i dalje malo, ali malo skuplja. za bosanski standrad su cijene svakako previsoke.
semmy

#41 Re: Kifla 0,35 KM

Post by semmy »

mamica papucarka wrote:ja bas jucer sa prijateljicom raspravljala o bh. cijenama

Image i da se sokirala kada je vidjela da ovo kosta 6 km (ona je kupovala u Doboju), jer je ovdje isti duplo jeftiniji i jedan od najjeftinijih gelova za tusiranje :roll:
zato je balea zakon...500ml 3,90km, med+mlijeko, isti kao i nivea a duplo jeftiniji
ili balea spa kupke 250ml 1,50km
Lada

#42 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Lada »

karanana wrote:
Ne, ono je u plastičnim flašama.

Image
Lada

#43 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Lada »

Amazonka27 wrote:
ma kako mozes siriti takve dezinformacije? kakvo z'bregov? ima vala svih vrsta...nekad se pitam odakle sve te mljekare
Navedi mi molim te koje su to vrste i gdje ga mogu kupiti jer ja pijem mlijeko kao vodu. U "Konzumu" kod nas imaju samo te dvije vrste, 1,5% i 3,5% mleko z' bregov.
semmy

#44 Re: Kifla 0,35 KM

Post by semmy »

Lada wrote:
Amazonka27 wrote:
Navedi mi molim te koje su to vrste i gdje ga mogu kupiti jer ja pijem mlijeko kao vodu. U "Konzumu" kod nas imaju samo te dvije vrste, 1,5% i 3,5% mlijeko z' bregov.
probaj ''nase mlijeko 2.8%'' i svrati do drvoprometa tamo ima sta pozelis a i domaci je lanac :D
Last edited by semmy on 10/09/2008 11:41, edited 1 time in total.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#45 Re: Kifla 0,35 KM

Post by grunt »

semmy wrote:
mamica papucarka wrote:ja bas jucer sa prijateljicom raspravljala o bh. cijenama

zato je balea zakon...500ml 3,90km, med+mlijeko, isti kao i nivea a duplo jeftiniji
ili balea spa kupke 250ml 1,50km
Koristite kabash sapun,jeftino a dobro :D !
Amazonka27

#46 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Amazonka27 »

Lada wrote:
Amazonka27 wrote:
Navedi mi molim te koje su to vrste i gdje ga mogu kupiti jer ja pijem mlijeko kao vodu. U "Konzumu" kod nas imaju samo te dvije vrste, 1,5% i 3,5% mlijeko z' bregov.
mrsko mi nabrajati fakat...ima sigurno preko 10 razlicitih proizvodjaca...od miilkosa, dukata, megle, nase mlijeko itd itd
VjecitiStudent

#47 Re: Kifla 0,35 KM

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote:
To je samo plus tom mlijeku, znaci da ga nisu nakrkali antibioticima i konzervansima.
luciferino

#48 Re: Kifla 0,35 KM

Post by luciferino »

nije svaki konzum isto velik i isto snabdjeven. ali stvarno, u konzumu u kranjcevicevoj ima svakakvih mlijeka i zbregov i dukat i milkos i megle i nekakvo genericko u crveno-bijeloj kutiji i nashe mlijeko i mig mlijeko...ali kad bolje skontam, ima lada pravo ako misli na ono mlijeko sto se prokuhava. ima milkos i vidjela sam ga samo jednom u nekakvoj plasticnoj kesi.
semmy

#49 Re: Kifla 0,35 KM

Post by semmy »

ne kontam zasto svi trcite u konzum kad je i drvopromet na svakom cosku, hem je domaci hem jeftiniji
callmethebreeeze

#50 Re: Kifla 0,35 KM

semmy wrote:ne kontam zasto svi trcite u konzum kad je i drvopromet na svakom cosku, hem je domaci hem jeftiniji
dobro da znam za iduci put.
:D
Post Reply