Kifla 0,35 KM
- chuchumbamayumbe
#101 Re: Kifla 0,35 KM
Dodjite kod nasKe na Alipasino, kod nas su kifle 0.25km.

-
Celly
#102 Re: Kifla 0,35 KM
Ne vidim tu nikakav problem. Pa i u njih su pemzije tu negdje oko 100 eura, ko i ovdje...Ereinion wrote:Rodbina koja ljetos bila kaže da su kod nas veoma slične cijene hrane u granapima kao u Njemačkoj. Je li to istina, ne znam, ali me ne bi čudilo.
- slavkoimamodilera
#103 Re: Kifla 0,35 KM
Legenda si!!sheilak wrote:Hej, nemoj tako!
Zar ti nije jasno da ako je Haris u Predsjednistvu, Reis omnipotentan, a zemlja bez homosa da ce onda kifla kostati manje!
Imas od mene sta god pijes, ako se ikad u zivotu sudarimo glavama u kafani...
- Lada
#104 Re: Kifla 0,35 KM
U Njemačkoj rijetko ko kupuje hranu u "granapima" (to bi valjda trebali biti Tante-Emma-Laden) već u supermarketima. Svježi hljeb se kupuje u pekarama ili na štandovima u supermarketima sličnim onom u sarajevskom Mercatoru. Cijene su u eurima, a ne u konvertibilnim markama, a koliko su slične može se uporediti - http://www.baeckerei-stahnke.de/preisliste.htmlEreinion wrote:Rodbina koja ljetos bila kaže da su kod nas veoma slične cijene hrane u granapima kao u Njemačkoj. Je li to istina, ne znam, ali me ne bi čudilo.
-
Leonid Breznjev
#105 Re: Kifla 0,35 KM
u banove ces ti meni u lov.. samo da znas..luciferino wrote:izgleda da ce lov na pedere poprimiti jednu sasvim drugu dimenziju. treba zimnicu obezbijedit.
- LadyBear
#106 Re: Kifla 0,35 KM
Ljetos sam primjetila da su cijene u BIH uzasno visoke, ulje kod vas je naprimjer skuplje skoro za marku od ulja u Danskoj. Ako se dobro sjecam mislim da su i secer i maslac isto skuplji. Pitam se kako narod u BIH uopste prezivljava?
-
SanYava
#107 Re: Kifla 0,35 KM
aha, čistačicama toaletaCelly wrote:Ne vidim tu nikakav problem. Pa i u njih su pemzije tu negdje oko 100 eura, ko i ovdje...Ereinion wrote:Rodbina koja ljetos bila kaže da su kod nas veoma slične cijene hrane u granapima kao u Njemačkoj. Je li to istina, ne znam, ali me ne bi čudilo.
- zlatiborka
#108 Re: Kifla 0,35 KM
Opet poskupilo pecivo......
Jutros udjem u mali granap kod preduzeca da kupim 4 male kiflice od 0,15 KM. Nisu vise 15 feninga vec 20 od jucer!
A malecke su, da je pojedes u 3 zalogaja. Nista zato, manje cu jesti i dovesti liniju u red jer sam se udebljala.
Vidite kako nasi politicari brinu o nasem zdravlju, ne daju nam da se prezderavamo. Svakakve se bolescure mogu navuci od previse hrane, pa nasi brizni vlastodrsci brinu o zdravlju svog puka.....
Jutros udjem u mali granap kod preduzeca da kupim 4 male kiflice od 0,15 KM. Nisu vise 15 feninga vec 20 od jucer!
A malecke su, da je pojedes u 3 zalogaja. Nista zato, manje cu jesti i dovesti liniju u red jer sam se udebljala.
Vidite kako nasi politicari brinu o nasem zdravlju, ne daju nam da se prezderavamo. Svakakve se bolescure mogu navuci od previse hrane, pa nasi brizni vlastodrsci brinu o zdravlju svog puka.....
- Amazonka27
#109 Re: Kifla 0,35 KM
a ja se sve smijala tetki u austriji sto drzi hljeb u zamrzivacu---bila kod nje 10 dana...kad sam se dograbila Sarajeva...odmah u pekaru i pojedem nako taze vruc hljeb...a et...haman cemo i mi tako...
- uvjek dobar gost
#110 Re: Kifla 0,35 KM
Ako nema hljeba jedite kolače.. ova rečenica je bila kap koja je na neki način prelila čašu i dovela do zapaljenja iskre koja je onda izazvala francusku revoluciju...
Kad brankovič kaže po zakonu to je nama normala, kad kifle skoče.. normala... kad poskupi sve živo.. mi se navikli...
Šta bi kod nas izazvalo reakciju javnosti... da nas počnu zatvarati i odvoditi iz kuća il šta već....
Po zakonu su poskupile kifle, gorivo po zakonu pojeftinilo nije... sve je po zakonu kod nas, samo zar nije vrijeme da se zapitamo ko donosi te zakone...!
Kad brankovič kaže po zakonu to je nama normala, kad kifle skoče.. normala... kad poskupi sve živo.. mi se navikli...
Šta bi kod nas izazvalo reakciju javnosti... da nas počnu zatvarati i odvoditi iz kuća il šta već....
Po zakonu su poskupile kifle, gorivo po zakonu pojeftinilo nije... sve je po zakonu kod nas, samo zar nije vrijeme da se zapitamo ko donosi te zakone...!
- ljubav_aha
#111 Re: Kifla 0,35 KM
UDG,upravo su tako su rekli i potvrdili na vijestima,hayat i Bostel ,svaka uradjena povisica cijena je legalna,hm