Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
irfo, imam ja sva tri filma u DivX formatu (nazalost ne i na DVDu), takodje i Kratki Film o ubijanju i Kratki film o Ljubavi ... i dokumentarac o Kieszlowskom...
Na DVDu imam "Heaven" (odlican film) koji je Kieszlowski pripremao a nakon njegove smrti snimio ga je Tykwer.. Sada Tanovic snima drugi dio te trilogije...
Nije ni cudo shto vecina zena voli plavu.
3 boje su simbol (motiv) francuske revolucije.
Plava je simbol "slobode".
Bijela "jednakosti".
Crvena "bratstva".
Je li gledao ko "Dva zivota Veronike?"
Postoji i knjiga.
Hart wrote:irfo, imam ja sva tri filma u DivX formatu (nazalost ne i na DVDu), takodje i Kratki Film o ubijanju i Kratki film o Ljubavi ... i dokumentarac o Kieszlowskom...
Na DVDu imam "Heaven" (odlican film) koji je Kieszlowski pripremao a nakon njegove smrti snimio ga je Tykwer.. Sada Tanovic snima drugi dio te trilogije...
repeater wrote:ooo, danas, ne vuci me za jezik ...
danas wrote:ovi crvni i plavi filmici su cista komercijalizacija... prodo se i on...
sto, sta sam to rekla?
mislim da se mozemo sloziti da je svaki segment dekaloga (10 bozjih zapovijedi) bolji od ova tri gorepomenuta filma... koji su ipak napravljeni sa teznjom da budu "uspjesni" po zapadnim standardima, tj. da budu komercijalni prije svega... mislim da je nasa publika upoznata samo sa 5-om zapovijedi iz opusa dekalog ("ne ubij" ili "kratki film o ubijanju") ali svih 10 je fantasticno i ne mogu se mjeriti sa plavim i crvenim filmicima koji su dosli malo kasnije...
ja opet mislim obratno. dekalog ja jak u cjelini, dok su većina segmenta skečevi, kasnije preradjeni u dugometražce.
blue/white/red u drugu ruku uspjevaju pojedinačno.
blue je jedan od najljepših filmova koje je kieslowski ostavio iza sebe.
dok ga gledaš osjetiš kako ti led puca pod nogama
Last edited by repeater on 19/08/2005 17:33, edited 1 time in total.
repeater wrote:ja opet mislim obrnuto. dekalog ja jak u cjelini, dok su većina segmenta skečevi, kasnije preradjeni u dugometražce.
blue/white/red u drugu ruku uspjevaju pojedinačno.
blue je jedan od najljepših filmova koje je kieslowski ostavio iza sebe.
dok ga gledaš osjetiš kako ti led puca pod nogama
pa hajde... we can agree to disagree...
dekalog se i mora gledati u cjelini... i dok ga gledas osjetis kako dobijas grceve u stomaku...