Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
amir79
#1 Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
Novi modeli, benzinci, oprema je tu negdje, cijena tu negdje... bare bare.
Koji kupiti?
Koji kupiti?
-
NediM17
#2 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
Jednostavno- onaj koji ti se vise svidja "na oko", jer ta dva auta maltene imaju sve isto osim izgleda. Mozda bih malu prednost dao KIA-i zbog dvije godine garancije vise u odnosu na Hyundai.amir79 wrote:Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
Koji kupiti?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#3 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
Ne znam sta bih ti rekao.
Kia ima 7 god garancije,Hyundai 5 god.
Meni je npr previse 7 god garancije. Ne ide mi se na klempu u servis cak sedam godina. Mislim da je neka mjera 4 god koliko npr daje VW. Ali to je moje misljenje i ne mora se neko sloziti sa mnom.
Meni je npr previse 7 god garancije. Ne ide mi se na klempu u servis cak sedam godina. Mislim da je neka mjera 4 god koliko npr daje VW. Ali to je moje misljenje i ne mora se neko sloziti sa mnom.
- hopi
#4 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
meni ceed ljepši zato bi njega prije uzeo
- johntra
#5 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
i meni isto... 
-
citroen xm
#6 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
I meni je Ceed ljepši i zbog toga bi ga uzeo. Čini mi se da je i malo bogatiji s opremom. Ostalo je isto sem boje osvjetljenja u kabini kod Hyundaia koja mi je takođe veliki minus.
-
skuterista
#7 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
dvije godine garancije vise kod Kije , ipak su prevaga na vagi ,a jos i ljepsa je sto jest jest, a eno imaju i neku akciju sa VB lizingom bez ucesca ovo ono , pa ko je musterija moze se raspitati kako i sta
-
skuterista
#8 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
pa niko ko imalo razmisli nece se sloziti sa tobom ....mali_milojica wrote:Ne znam sta bih ti rekao.
- sema911s
#9 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
pod limom isti auti,. djelovi isti,. kia malo usminkana ljepsa za grada i minjdjusa nisu losi,,
a za te garancije dobro ih procitajte sta je pod garancijom i kako,,.. a da ces taj auto vozit 7god tesko otici ce on za par godina i onda vece bolje,.,
em sto ces se napatit sa tim starsnim,. mocnim 1,4motoricem,.uz ivan il nesto slicno,.ako vas bude islo malo vise,. em sto ce tada trosit mnogo puno,. ako imas novca veci motor,. malo vise nm,malo vise konja i osjeti se ta razlika jer taj prdavac,., vidjeces kada kupiss a veci motor nije skuplji mnogo
a za te garancije dobro ih procitajte sta je pod garancijom i kako,,.. a da ces taj auto vozit 7god tesko otici ce on za par godina i onda vece bolje,.,
em sto ces se napatit sa tim starsnim,. mocnim 1,4motoricem,.uz ivan il nesto slicno,.ako vas bude islo malo vise,. em sto ce tada trosit mnogo puno,. ako imas novca veci motor,. malo vise nm,malo vise konja i osjeti se ta razlika jer taj prdavac,., vidjeces kada kupiss a veci motor nije skuplji mnogo
-
_Belaj_Bager_
#10 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
Ceed definitivno... Ja sam ljetos kupio Ria i nisam se nimalo pokajao. Bogata oprema, udoban, piči ko pčelica a malo troši. Kad se ovog navozam, na redu je Optimaamir79 wrote:Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
Koji kupiti?
- insomnia78
#11 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
Koji si ti kralj.mali_milojica wrote:Ne znam sta bih ti rekao.
Cuj previse 7 godina garancije.
Ovaj post je za anala
s' moje sokocalo
- mayab
#12 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
I meni je Ceed ljepsi, i uz to 7 god garancije, dakle sve je jasno
-
Revolver
#13 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
insomnia78 wrote:Koji si ti kralj.mali_milojica wrote:Ne znam sta bih ti rekao.
Cuj previse 7 godina garancije.
Ovaj post je za anala
s' moje sokocalo
pa bolan ako ti se ne ide u ovlašteni servis ne moraš nikako ići, ili ideš te četiri godine i poslije toga idi gdje hoćeš.
-
vnm
#14 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
jah al onda nema vise garancije 
-
goran16v
#15 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
S jedne strane imas vecu cijenu redovnog odrzavanja u ovl. servisu, a to su ulja filteri cca 1 godisnje i disk polocice svake 3-4 godine, mozda pokoji dio ovjesan poslije 5 god jer sve ostalo pokriva garancija (bar bi trebalo da je tako), a s druge strane imas rizik da ga odrzavas povoljnije u neovl. servisu ali da li da ti izleti kvar da ti pamet stane koji bi inace bio pokriven garancijom. Ja imam upravo tako iskustvo ali sam bio pokriven garancijom.
- insomnia78
#16 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
Pa svakako je preduga:mrgreen::mrgreen:vnm wrote:jah al onda nema vise garancije
s' moje sokocalo
-
Revolver
#17 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
rekao je da hoće 4 godine garancije. pa lijepo 4 godine ide u ovlašteni, a poslije toga gdje god hoćevnm wrote:jah al onda nema vise garancije
znači apsolutne je besmisleno žalit se na dužinu trajanja garancije
-
skuterista
#18 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
ma sta ce ti garancija , onda ti je skupo zamjenit ulje i filtere u ovlastenom LOL
-
skuterista
#19 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
ma jesi li ti ikad vozio ovaj " motorcic" , na ovom forumu sve šoferi auta od 150 i više konja ...a tek što ih mjenjaju svako 3 godine ,tako da im ne treba ni garancija ....sema911s wrote:pod limom isti auti,. djelovi isti,. kia malo usminkana ljepsa za grada i minjdjusa nisu losi,,
- sema911s
#20 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
naucnik taj auto mi sluzbenii tak da znam o cemu govorimm,., i ako hoces da se uvjeris u taj motoric ponedeljak -petak 08-17h i subotom 08-16 h provozas "motoric" a onda probamo isti taj auto sa malo vecim motoricem,.,.,skuterista wrote:ma jesi li ti ikad vozio ovaj " motorcic" , na ovom forumu sve šoferi auta od 150 i više konja ...a tek što ih mjenjaju svako 3 godine ,tako da im ne treba ni garancija ....sema911s wrote:pod limom isti auti,. djelovi isti,. kia malo usminkana ljepsa za grada i minjdjusa nisu losi,,
a o tim garancijama na autima procitaj uslove,., te garancije,.,., svih 7 stranica pa tek ona palamundaj o meni mozee
- Filter
#21 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
sema911s wrote:pod limom isti auti,. djelovi isti,. kia malo usminkana ljepsa za grada i minjdjusa nisu losi,,
ti vozis sluzbeno auto, i naravno da ga deres ko musa jarca.
treba malo vremena da se covjek presalta sa vece na manju kubikazu, drugaciji start, laksi motor (stisnes gas poleti prednji dio u vis i pocne slajdrati).
ali da je toliki krs brate nije.
vozim novu kia rio 1,2 i malisan pici sasvim fino. nije za trkanja.
ali kad se naucis na kratku prvu i drugu brzinu (mala kubikaza, nema daha) mozes se pomalo i gurkati kad treba
potrosnja je 8l gradske (stani kreni, uzbrdo nizbrdo, centar i stari grad) a na otvorenom se moze spustiti na 4,5l bez mrljanja po cesti
-
Jay Gatsby
#22 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
i30 1.4 - nedavno do Beča i nazad, tri odrasle osobe, s punom prtljagom. Bez ikakvih problema što se tiče putne brzine i snage motora.sema911s wrote:naucnik taj auto mi sluzbenii tak da znam o cemu govorimm,., i ako hoces da se uvjeris u taj motoric ponedeljak -petak 08-17h i subotom 08-16 h provozas "motoric" a onda probamo isti taj auto sa malo vecim motoricem,.,.,skuterista wrote:ma jesi li ti ikad vozio ovaj " motorcic" , na ovom forumu sve šoferi auta od 150 i više konja ...a tek što ih mjenjaju svako 3 godine ,tako da im ne treba ni garancija ....sema911s wrote:pod limom isti auti,. djelovi isti,. kia malo usminkana ljepsa za grada i minjdjusa nisu losi,,
a o tim garancijama na autima procitaj uslove,., te garancije,.,., svih 7 stranica pa tek ona palamundaj o meni mozee![]()
![]()
A o prevoju Ivan - toj nevjerovatnoj planini koja se pređe za tili čas kakav god motor da imaš - je smiješno i pričati.
- sema911s
#23 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
neznam kako vozim al navike nemjenjam, 2,5boxer na isti nacin vozim kao i ovaj jer imamo malo stroziju politiku u firmi vezano za gorivo, mozda je do mene naviko na malo vise nm sto ovaj nema,. al po sarajevskim brdima gdje legacy koji je tezi nekih 300kg moze 3brzinom ovaj honolulu 1,4 druga i samo da mi ko ne zahebe zalet,., (brdo iznad olimpiskon naselja,. paralelno sa novim skijalistem,. ko je iz sa zna sta legacy se popenje u 2 a ovaj honolulu 1. gas do poda i jedva)
samo jos nesto kako izvalice te male potrosnje evo duzim ovaj auto nekih 4-5 mjeseci mozda manje i otvorene nisam uspio spustit ispod 6,., 5brzina i gas jedva da pritiscem pise 6l samo kada popustim papucicu padne na 4l,. a po sarajevu ide bez klime i 8l bez problema
pozz
samo jos nesto kako izvalice te male potrosnje evo duzim ovaj auto nekih 4-5 mjeseci mozda manje i otvorene nisam uspio spustit ispod 6,., 5brzina i gas jedva da pritiscem pise 6l samo kada popustim papucicu padne na 4l,. a po sarajevu ide bez klime i 8l bez problema
pozz
- Filter
#24 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
rekao sam da se moze spustiti. bez gas/kocnica voznje i potrosnja lagano pada.sema911s wrote:neznam kako vozim al navike nemjenjam, 2,5boxer na isti nacin vozim kao i ovaj jer imamo malo stroziju politiku u firmi vezano za gorivo, mozda je do mene naviko na malo vise nm sto ovaj nema,. al po sarajevskim brdima gdje legacy koji je tezi nekih 300kg moze 3brzinom ovaj honolulu 1,4 druga i samo da mi ko ne zahebe zalet,., (brdo iznad olimpiskon naselja,. paralelno sa novim skijalistem,. ko je iz sa zna sta legacy se popenje u 2 a ovaj honolulu 1. gas do poda i jedva)
pozz
taj 1,4 mozda neces uspjeti spustiti ispod 6l. sestra ima ceed-a generacija prije ove zadnje (2011.) i on ima tu potrosnju, ali je i vece auto (karavan)
- drndalo
#25 Re: Kia ceed 1.4 ili Hyundai i30 1.4???
Tebi onda na to i30 ne valja kvacilo ako moras igdje 1. i pun gas... Boxer i i30 poredis ? TDizel kombi i benzin compact ? Razlicite zapremine, snage, momenti, mjenjaci, diferencijali...