KIA CARNIVAL - savjeti
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
samkyy
#1 KIA CARNIVAL - savjeti
pozdrav forumasima, stari rjesio da kupi novi autu pa mu oko zapalo na kombiu KIA CARNIVAL 2003 god. 2,9ccm, 105KW, ima li neko iskustvo s tim kombijem i kakav je, potrosnja, kvarovi, djelovi,??
- ranger
#2 Re: KIA CARNIVAL - savjeti
nemam iskustva s tim autom, samo se sjecam da je svojevremeno bila poznata po katastrofalnim rezultatima euro NCAP testa. 
-
whow
#3 Re: KIA CARNIVAL - savjeti
Rjec je o modelu koji je na Sjeverno Americkom trzistu , za koje je ovaj model uglavnom i namjenjen , poznat pod nazivom Sedona. Kia i ovdje primjenjuje provjerenu filozofiju "more for less" dakle nudi vise opcija, prostora te manju cijenu od konkurencije. Europski model je mislim opremljen sa dizel agregatom dok je jedina opcija kod Americkog modela 3.6 L V6 koji proizvodi 250 ks. Relativno pouzdan , funkcionalan , tipican mini van dizajn, sa potrosnjom u granicama klase. 2003 je stariji model , nova sedona je u biti mehanicki blizanac Huyndajievom mini vanu nazvanim Entourage cije je prodaja takoder bila relativno spora tako da ga od ove godine i nema u Huyndaijevoj ponudi. Auto kritika svrstava Carnivl u donji dio klase dakle iza Japanske i Americke konkurencije ali je stoga i cijena relativno niza. Za najbolje u klasi vaze Honda Oddisey , Toyota Sienna te Dodge Caravan . Uglavnom treba naglasiti da uprkos padu popularnosti i prodaje , mini van segment jos uvijek ima svoje trziste.Glede 2003 modela moj komsija vozi tu Sedonu i mogu jedino reci da za 7 godina koliko ga znam covjek nije imao nikakvih problema sa vozilom. Uglavnom imaj u vidu da obzirom na trziste cijena bi trebala bit niza od konkurencije .