Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post Reply
connected

#51 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by connected »

pedeset wrote:Nek je dijete živo i zdravo. Ali pitat ću ja vas kad za 20-30 godina u našoj zemlji bude zvanično više Hrvata, Srba pa i ostalih nego bošnjaka. Pitat ću vas da li je "Kemo kralj" kad u toj istoj opštini Centar budete manjina, valjda ćete se onda osjećati majoriziranim. A stranci će jedva dočekati pa kazati šta hoćete, imate više teritorije od tih i tih, a brojčano vas je manje. Moji KRALJEVI!

ne znam cemu ova slova i boja i font..jel mozda hoces da nam otvoris oci kao sto nam hodze i efendije otvaraju vec godinama a tonemo sve dublje i dublje..ovo sto si napisao je glupost dana na net-u...(proveo sam na net-u 10 sati danas)...
connected

#52 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by connected »

japin_mutapi wrote:a što nije sarajlija umjesto bosanac
ili alpašinac

ovo kao da je neki podrugljivi srbenda napisao...a mozda i jeste... :lol:
Hajvan

#53 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Hajvan »

Kemo,
maloljetni pripadnik AR BiH

Kemo, prema vlastitim riječima:
ovo je "nacionalna pripadnost" a ne "etnicka". Ja i jesam Bošnjak po etnickoj priipadnosti ali sam Bosanac po nacionalnoj.

------

Nisam za to da se mjesaju babe i zabe...neka se zna sta je sta da ne zbunjuju narod a zbunjen narod se lako zavede pa se pocnu ubijati zbog gluposti. a kad padne mrtva glava onda je kasno

:thumbup:

(stavio bih ja i smajlU sa bosanskom zastovam, ali nema je među ponuđenim opcijama)
Point.

#54 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Point. »

Zasto uvijek Bosnjak mora biti da se bavim ovim stvarima, volio bih citati slican clanak i o Jozi iz Ljubuskog i Draganu iz Banjaluke.
Streptokok

#55 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Streptokok »

Point. wrote:Zasto uvijek Bosnjak mora biti da se bavim ovim stvarima, volio bih citati slican clanak i o Jozi iz Ljubuskog i Draganu iz Banjaluke.
jednog dana u zemlji dembeliji
supercali

#56 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by supercali »

a sta vas boli briga kako se jozo iz ljubuskog izjasnjava ili dragan ja znam da sam bosanac a kako ce se drugi izjasnjavati mene ne zanima
ako udjemo u diskusiju naravno da cu mu reci da je bosanac po nacionalnosti i da se pravi veci katolik od pape sa svojim izjasnjavanjem al do tada boli me briga

ovo me podsjeca na nase stvari tipa e kako on pa cu i ja i sl
Point.

#57 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Point. »

Bojim se da su nam ga dobro suknuli "oni anamo", tj neprijatelji BiH. Sad se dijelimo i na Bosnjake i Bosance. Kemo, kralju. Samo urbano. :-)
supercali

#58 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by supercali »

ko je tebi kriv kad imas krizu identiteta pa su ti pored bosanca 93-e nakitili da budes i bosnjak ako si musliman
charvel.

#59 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by charvel. »

Mnogi ovu pricu sa Kemom pokusavaju izvrnut i na neki nacin prikazat ko da postoji veliki broj Bosnjaka koji hoce da budu Bosanci, al ko je pogledo youtube klip (oko 0:51) sa prilogom o ovom Kemi vidice da je Kemo samo htio da mu sinu u polju ,,nacionalnost'' stave Bosanac umjesto Bosnjak jer smatra da je zancenje termina ,,nacionalnost'' drugacija od ,,etnicka pripadnost''.

Cojk fino kaze da je on u etnickom smislu Bosnjak, a da se kao gradjanin zemlje BiH smatra Bosancem - sto i ima smisla jer je svako ko posjeduje pasos BiH Bosanac.

Znaci Kemo je Bosnjak bez obzira na tupav naziv ove teme.
pedeset

#60 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by pedeset »

Point. wrote:Zasto uvijek Bosnjak mora biti da se bavim ovim stvarima, volio bih citati slican clanak i o Jozi iz Ljubuskog i Draganu iz Banjaluke.
Eeeeee to i jest poenta. Bošnjak pametuje, preserava se da je bosanac, Jozo i Dragan ga podržavaju i čekaju priliku za reprizu 92-ge. Ali bošnjak nikako da se opameti da ga je....š.
kox

#61 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by kox »

pedeset wrote:
Eeeeee to i jest poenta. Bošnjak pametuje, preserava se da je bosanac, Jozo i Dragan ga podržavaju i čekaju priliku za reprizu 92-ge. Ali bošnjak nikako da se opameti da ga je....š.
Pa de ti onda Jozu i Dragana uvjeri da su Bošnjaci, jedva čekam.
Last edited by kox on 20/01/2015 20:40, edited 1 time in total.
salik79

#62 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by salik79 »

supercali wrote:ko je tebi kriv kad imas krizu identiteta pa su ti pored bosanca 93-e nakitili da budes i bosnjak ako si musliman
Bosniaco smo bili i za vrijeme Rimskog Carstva, sto ne bi bili i 93. ?!
Last edited by salik79 on 20/01/2015 20:44, edited 1 time in total.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#63 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Romeo 80 »

Ja sam srbin, a na popisu sam se izjasnio kao bosanac. Šta ćemo sad? :brusli: ;-) :sax:
salik79

#64 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by salik79 »

Romeo 80 wrote:
Ja sam srbin, a na popisu sam se izjasnio kao bosanac. Šta ćemo sad? :brusli: ;-) :sax:

Allah razi olsun :D
joint union

#65 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by joint union »

pedeset wrote:
Da ih zajmimo preventive radi, sta mislis?
Kemo je ovim uradio, po meni, dobru stvar. Svakako, podjela na bosnjake, srbe i hrvate postoji samo u bih, cim se predje granica, svi postaju bosanci, htjeli to ili ne. Izbacivanjem " bosanca" iz rjecnika bosanskog (ziku paradoksa), tezilo se upravo suprotnom. Da pojasnim, kad se kaze bosnjak, automatski se zna i vjera covjeka, dok sa bosancem to nije slucaj. Nestajanjem bosanaca nestaje i bosne simple as that.

I da, ko zna doticnog kemu, znace da je fakat kralj, nevezano za temu.
Maharadza

#66 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Maharadza »

"Bosanac", u narodu poznatiji kao balija! :P

Mada poštujem iskrenost! :thumbup:

PS. Možda je čovjek veliki fan Enesa Begovića i pjesme "Bosanac", šta znate?! :oops:
Last edited by Maharadza on 20/01/2015 20:56, edited 1 time in total.
Stoner

#67 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Stoner »

Dozer wrote: Ne kontas ti o cemu se radi...inace ne bi ovo lupio.
Da bi se shvatila poenta ovoga "Bosanac" potrebno je znati razlike izmedju nacionalnosti i etnicke, tj. narodne pripadnosti.

U BiH Bosanac moze biti samo nacionalna odrednica i kategorija, a niposto etnicka, dok su Bosnjak, Hrvat i Srbin suprotna stvar - to su etnicke odrednice/pripadnosti, a nacionalne mogu biti samo ukoliko neko ima Srbijanski ili Hrvatski pasos/drzavljanstvo.

Simple as that.

A ko kaže da ne može? Ko to određuje? Postoje države u kojima se samo po tom principu i možeš izjasniti.
Boateng

#68 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Boateng »

.
Last edited by Boateng on 14/07/2015 06:53, edited 1 time in total.
Dozer

#69 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Dozer »

Za sve ove, izvinite ali moram ovako reci - zavedene i needukovane mediokritete koji samo ponavljaju naucene imbecilne mantre "ja Bosnjak/Srbin/Hrvat", koje su im u glavu utrpale kojekakve hodze i popovi (po definiciji - najveci lopovi), kao i "njihovi" politicari, mogu samo reci :
UPALITE JEBENE MOZGOVE I BAR NA MOMENAT RAZMISLITE NJIMA!

Sto je u ovoj zemlji vise NACIONALNIH Bosanaca, to je manje NACIONALNIH Bosnjaka, Srba i Hrvata ( koji u BiH ionako nisu ni priznati kao nacije), a pri tome je broj ETNICKIH Bosnjaka, Srba i Hrvata isti, tj. onakav kao po popisu.

Onog momenta kada u ovoj idiotskoj zemlji bude 51+ % BOSANACA, tada ce ovo postati NACIONALNA drzava Bosanaca (i Hercegovaca), a svi oni koji se nacionalno budu izjasnjavali drugacije moci ce biti samo nacionalne manjine.

I odjebaus vise i jedni i drugi i treci, i vasi torovski imbecilni mozgovi.
Dozer

#70 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Dozer »

Stoner wrote:
Dozer wrote: Ne kontas ti o cemu se radi...inace ne bi ovo lupio.
Da bi se shvatila poenta ovoga "Bosanac" potrebno je znati razlike izmedju nacionalnosti i etnicke, tj. narodne pripadnosti.

U BiH Bosanac moze biti samo nacionalna odrednica i kategorija, a niposto etnicka, dok su Bosnjak, Hrvat i Srbin suprotna stvar - to su etnicke odrednice/pripadnosti, a nacionalne mogu biti samo ukoliko neko ima Srbijanski ili Hrvatski pasos/drzavljanstvo.

Simple as that.
A ko kaže da ne može? Ko to određuje? Postoje države u kojima se samo po tom principu i možeš izjasniti.
Kazu pravne i socijalne nauke. Daj mi taj primjer takve drzave.
Stoner

#71 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Stoner »

Opet ovi velikobosanski nacionalisti i šovinisti sa vrijeđanjem i ismijavanjem drugih nacija u našoj domovini. Šta ti je kompleks Ostalih...

Zašto ovaj gore post od Dozera nije nacionalizam i šovinizam već urbanluk i kojekakve budalaštine?
Stoner

#72 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Stoner »

Dozer wrote: Kazu pravne i socijalne nauke. Daj mi taj primjer takve drzave.
Ne mogu se sjetiti svih država sada ali mislim da je jedna od njih Izrael.
York Light 100`s

#73 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by York Light 100`s »

Boateng wrote:Image
Trebao bih se prijaviti za emisiju ja imam talenat jer imam neprisnikoven talenat da odmah poznam nacionalnost osoba na slikama. Ovo nisu sigurno Patar i Rašo iz Bjeljine
karanana

#74 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by karanana »

York Light 100`s wrote:
Boateng wrote:Image
Trebao bih se prijaviti za emisiju ja imam talenat jer imam neprisnikoven talenat da odmah poznam nacionalnost osoba na slikama. Ovo nisu sigurno Patar i Rašo iz Bjeljine
meni ovaj lijevo malo baca na dodika ili nekog rusa/kozaka.

bravo dozeru! ali dzaba objasnjavat, na duge staze je ovdje pushiona.
joint union

#75 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by joint union »

Stoner wrote:
Dozer wrote: Kazu pravne i socijalne nauke. Daj mi taj primjer takve drzave.
Ne mogu se sjetiti svih država sada ali mislim da je jedna od njih Izrael.
:) sjo primjera. Ako nadjes jos jednu drzavu iole slicnu ovoj koju si naveo, imas sta hoces.
Post Reply