pa odakle mu to prezime Bosnjak? od bosanaca jel?joint union wrote:Kakvom bolan prezimenu, jesi dobro ti?ban COOL in wrote:bogami ne po dresu, ali po PREZIMENU kaže...i njegovoj djeci će kazat..pa makar da sutra odseli na Mars i dobije DRŽAVLJANSTVO-NATIONALITY (mnogi blesoni ovaj zapadni termin shvata kao nacionalost) marsovacjoint union wrote:
Bosnjak cistokrvni, po dresu mu se vidi.
Imam druga sa prezimenom Bosnjak, sta je on po nacionalnosti, strucnjak?
Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
- AhmetShabo
#376 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
- joint union
#377 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Dobio kad se rodio, valjda mu se i otac tako prezivao. Tebi su isti Bosnjaci od prije 500 godina i danas?AhmetShabo wrote:
pa odakle mu to prezime Bosnjak? od bosanaca jel?
Hint: Vidi koliko je bilo Bosnjaka na popisu 1991 pa pricaj.
- joint union
#378 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Veze ti nemas, sta su indijanci (americki) po nacionalnosti?ban COOL in wrote:sve se tebi pobrkalowolf07 wrote:
E svakakvih sam nebuloza cuo, ali da ne postoji etnicka pripadnost...! I ne znam zasto se svi vezete za engleski jezik kad hocete da budete pametni. A ni tu niste u pravu. U engleskom jeziku itekako postoje termini kao "nationality", "etnicity", "citizenship".... i mnogi drugi! Proguglaj, besplatno je jbg ti!
I kad smo vec kod Zlatana. Pretpostavljam da je on etnicki Bosnjak a nacionalno moze biti samo Svedjanin osim ako ne posjeduje jos neko drzavljanstvo!
niko nije rekao da ne postoji etnička pripadnost, nego da su nepismeni, poput tebe pomiješali zapadni termin NATIONALITY koji kod njih znači državljanstvo, a termin etnicity znači nacionalost
kod nas nacionalnost znači etničku pripadnost, koje u suštini i nema, neko Kemo i slični bizoni izmišljaju neke termine o kojima pojma nemaju
-
wolf07
#379 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
ZEMLJO OTVORI SE!ban COOL in wrote:sve se tebi pobrkalowolf07 wrote:
E svakakvih sam nebuloza cuo, ali da ne postoji etnicka pripadnost...! I ne znam zasto se svi vezete za engleski jezik kad hocete da budete pametni. A ni tu niste u pravu. U engleskom jeziku itekako postoje termini kao "nationality", "etnicity", "citizenship".... i mnogi drugi! Proguglaj, besplatno je jbg ti!
I kad smo vec kod Zlatana. Pretpostavljam da je on etnicki Bosnjak a nacionalno moze biti samo Svedjanin osim ako ne posjeduje jos neko drzavljanstvo!
niko nije rekao da ne postoji etnička pripadnost, nego da su nepismeni, poput tebe pomiješali zapadni termin NATIONALITY koji kod njih znači državljanstvo, a termin etnicity znači nacionalost
kod nas nacionalnost znači etničku pripadnost, koje u suštini i nema, neko Kemo i slični bizoni izmišljaju neke termine o kojima pojma nemaju
- joint union
#380 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Cisto bosnjacko, sta ima arijevac? A Zlatan, jel' i to cisto bosnjacko ime?ban COOL in wrote:nisi ti dobro, Ibrahimović je čisto bošnjačko prezimejoint union wrote:
Kakvom bolan prezimenu, jesi dobro ti?
a prezime Bošnjak kao i Kovačević, Marić i druga su "multikulti" ima ih i jednih i drugih i trećih
Cuj multikulti, pa sta su oni onda?
- joint union
#381 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
E ako si ti pismen, meni je cast da budem nepismen. Nacionalnost Indijanacban COOL in wrote:pa sam si odgovorio nepismenijoint union wrote:
Veze ti nemas, sta su indijanci (americki) po nacionalnosti?
po našem i PRAVILNOM shvatanju oni su po nacionalosti Indijanci
po državljanstvu odnosno po njihovom terminu za državljanstvo nationality oni su amerikanci
jednako kao što smo svi mi po državljanstvu Bosanci-hercegovci
to je ono što nepismeni poput tebe brkaju, zapadni termin nationality prevode kao nacionalsnot a ne njegovo PRAVO ZNAČENJE - državljanstvo
Znaci nase je pravilno, a svi ostali su nepismene neznalice. Rekoh ja, arijevac!
- Kinesko prkno
#382 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Sta reci,bosnjaci dominiraju temom,vidi se da 20-godisnja lobotomija u suradnji sa mentalnim toboganima polucuje rezultate. 
- zambaklija
#383 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
......šo li se Švobe ne zatvaraju u torove kada smo ovako napredni.....
- AhmetShabo
#384 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
joint union wrote:Cisto bosnjacko, sta ima arijevac? A Zlatan, jel' i to cisto bosnjacko ime?ban COOL in wrote:nisi ti dobro, Ibrahimović je čisto bošnjačko prezimejoint union wrote:
Kakvom bolan prezimenu, jesi dobro ti?
a prezime Bošnjak kao i Kovačević, Marić i druga su "multikulti" ima ih i jednih i drugih i trećih
- joint union
#385 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Odavno nisam vidio da neciji avatar tako dobro pristaje pisanju osobe. Ala si ga odabrao, svaka ti cast.ban COOL in wrote:aha, sad si prešo na imejoint union wrote: Cisto bosnjacko, sta ima arijevac? A Zlatan, jel' i to cisto bosnjacko ime?
kako mu ime ocu ?!?!?!!?
Ni na sta ja nisam "preso", pismeni covjece, samo te pokusavam upratiti, no tesko ide sa tim tvojim egzibicijama.
Kako je ime ocu Tin Svena Susica?
- AhmetShabo
#386 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
idi se ba kladi, nije za tebe ova rasprava. ostavljaj novac dole sirokobrijezanima, čitlučanima i ustašamaKinesko prkno wrote:Sta reci,bosnjaci dominiraju temom,vidi se da 20-godisnja lobotomija u suradnji sa mentalnim toboganima polucuje rezultate.
- jalijas74
#387 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Odakle ti pravo da covjeka nazivas retariranim ? Sta mislis ko si ti da mozes tet tako vrijedjati ljude okolo?ban COOL in wrote:ali jedan čisti Bošnjo, poput retarda Keme, to je problem
Mogli bi mi malo da te posjetimo i pronadjemo, sta mislis o toj opciji pa nam reci u lice da smo retardirani.
Nemoj misliti ako imas samo nik-name da se ne moze do tebe , moze i te kako imamo veze u svim Internet operatorima i IP adresa nas moze dovesti na tvoja vrata pa ti vidi koga ces nazivati retardiranim i dalje.
Last edited by jalijas74 on 21/01/2015 12:27, edited 1 time in total.
- joint union
#388 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Fakat, da se slozim jednom sa tobom, internet treba biti 100 puta skuplji.AhmetShabo wrote:joint union wrote:
Cisto bosnjacko, sta ima arijevac? A Zlatan, jel' i to cisto bosnjacko ime?
Cuj multikulti, pa sta su oni onda?![]()
![]()
![]()
![]()
cuj ovog, pominje ime. hej majko mila ko sve ima pristup internetu
- joint union
#389 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Nacionalnost Indijanac i Romban COOL in wrote: pa ako indijanci nisu nacionalnost
nisu ni Romi kod nas
mislim da sam našao pravo poređenje
pa se ti upitaj da li si pismen
SAD
Indijanci : nationality = amerikanci, etnicity =indijanci
BIH
Romi : državljanstvo=Bosanchercegovci, nacionalnost=Romi
To pismeni, alal ti slovo!
- joint union
#390 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Jeko Zlaton, pismeni?ban COOL in wrote:odgovori koje je ime Zlatonovom ocu, pa djedujoint union wrote:
Odavno nisam vidio da neciji avatar tako dobro pristaje pisanju osobe. Ala si ga odabrao, svaka ti cast.
Ni na sta ja nisam "preso", pismeni covjece, samo te pokusavam upratiti, no tesko ide sa tim tvojim egzibicijama.
Kako je ime ocu Tin Svena Susica?
- madner
#391 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Samo IQ manji od 74 moze prihvatiti da je nesto sto je fiksna, nepromjenjiva katagorija, manje bitno od necega sto se moze proizvoljno mjenjati.
Koji intelektualni ponor.
- AhmetShabo
#392 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
sta sad, Njemac da svom dijetetu ime Sara, koje je mislimansko ime, i njegovo dijete je jel muslinan, arap,sve samo nije vise Njemica.Kakve veze insanu ima IME sa onim šta si i ko si?joint union wrote:Fakat, da se slozim jednom sa tobom, internet treba biti 100 puta skuplji.AhmetShabo wrote:joint union wrote:
Cisto bosnjacko, sta ima arijevac? A Zlatan, jel' i to cisto bosnjacko ime?
Cuj multikulti, pa sta su oni onda?![]()
![]()
![]()
![]()
- joint union
#393 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Nemoj molim te, sta cu bez takve intelektualne velicineban COOL in wrote:s ovim si pokazao da si definitivno nepismenjoint union wrote:Nacionalnost Indijanac i Romban COOL in wrote: pa ako indijanci nisu nacionalnost
nisu ni Romi kod nas
mislim da sam našao pravo poređenje
pa se ti upitaj da li si pismen
SAD
Indijanci : nationality = amerikanci, etnicity =indijanci
BIH
Romi : državljanstvo=Bosanchercegovci, nacionalnost=Romi![]()
To pismeni, alal ti slovo!
te te stavljam na ignore
Cast je od tebe biti ignorisan
- joint union
#394 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
NAdosao si, vidis nije tesko, samo trebas obje vijuge upaliti. To i ja pitam, kakve veze ima i prezime? I Sara je, ako se ne varam, jevrejsko ime.AhmetShabo wrote:sta sad, Njemac da svom dijetetu ime Sara, koje je mislimansko ime, i njegovo dijete je jel muslinan, arap,sve samo nije vise Njemica.Kakve veze insanu ima IME sa onim šta si i ko si?joint union wrote:Fakat, da se slozim jednom sa tobom, internet treba biti 100 puta skuplji.AhmetShabo wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
- Kinesko prkno
#395 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Samo pravim bosancima ostavljam novac,bosnjacima ni dinar,o ti super bosnjace iz druge galaksijeAhmetShabo wrote:idi se ba kladi, nije za tebe ova rasprava. ostavljaj novac dole sirokobrijezanima, čitlučanima i ustašamaKinesko prkno wrote:Sta reci,bosnjaci dominiraju temom,vidi se da 20-godisnja lobotomija u suradnji sa mentalnim toboganima polucuje rezultate.
- madner
#396 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Rasizmom naravno, u Bosanskom eyaletu tamnoputi gosti nisu se mogli doseliti tek tako.šatirana_ljubičica wrote:Vala nakon 500 godina pod turskom kapom ne znam kako su se mogli opirati??madner wrote:Boze sacuvaj, nazvati Bosanca Turcinom se smatralo uvredom i za jedne i za druge.šatirana_ljubičica wrote:tokom Austrije???
jesi ti normalan?
pa prije toga bosanci su 500 godina bili TURCI!
govorim o periodu nakon .....
jer kad su se prestali opirati onda su otišli u drugu krajnost
Sa vecim stepenom autonomije odnosi su bili sve gori, no zbog uspjeha bosanskih vojnika za Stambol nasao se modus koji je sve zadovoljavao. Svakog gosta tri dana dosta i tako to.
- cLo
#397 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Tu leži svo licemjerje "Bošnjaka"...Normalno je kada se katolik izjasni kao Bosanac, ali je istovremeno izdaja kada se musliman izjasni kao Bosanac. Gdje je logika? Ja se, kao neko ko je rođen u muslimanskoj porodici, ne smatram Bošnjakom, jer postoji nepomirljiva razlika između Bošnjaka i Bosanca u "mentalnom sklopu". Tipičan "Bošnjak" je musliman koji želi prostoriju za klanjanje u šoping centrima, na fakultetima, i ostalim javnim ustanovama. Tipičnom Bošnjaku je vjeronauka najbitniji predmet. Tipičan Bošnjak ne slavi Novu Godinu i ne vodi djecu na paketiće kod Djeda Mraza. Tipičan Bošnjak samo gleda šta i kako rade ili ne rade Srbi i Hrvati i po tome ravna svoje stavove i unosi jaz u društvo naguravajući se sa istim mozgovima iz druga dva tora. Tipičan Bošnjak se raduje porazu susjednih država. Tipičan Bošnjak koči razvoj države. Tipičan Bošnjak ima radno mjesto na osnovu stranke i familije, iako nesposoban za obavljanje funkcije. Tipičan Bošnjak se druži samo sa sebi sličnima. Tipičan Bošnjak određuje čovjeka po tome ko je, a ne kakav je. Tipičan Bošnjak je vjernik na sav glas, mada zna da je vjera nešto intimno. Tipičan Bošnjak ne priznaje nikoga ko nije kao on. Sve ovo (sa malim varijacijama na temu) važi i za tipične Srbe i tipične Hrvate. Žalosno je to što je ovih tipičnih jako puno, a ta"tipičnost" jednih živi od "tipičnosti" druga dva. Da ne postoji tipičan Bošnjak, ne bi postojao ni tipičan Hrvat, ni tipičan Srbin. To je kao zarazna bolest.al_akhisari wrote:...klasičan primjer individualnog stava, ali i normalnog razmišljanja...svu tugu i jad stanja u kome se nalazimo, zapravo najbolje određuje činjenica da je sve normalno, logično, u stvari iznenađenjepemanapemani wrote:Evo me, taj sam. Većina me smatra Hrvatom. Ime mi je identično imenu jednog od četiri evanđelista (Marko, Matej, Ivan, Luka), a prezime pravo hrvatsko (po današnjem shvatanju).
Od kada znam za sebe ja sam Bosanac. Gdje god se trebalo izjašnjavati, izjasnio sam se kao Bosanac i to će tako ostati dok hodam ovom planetom, pa taman mi neko nudio milion dolara da to promijenim.
Opet ponavljam, pišem ovo po stoti put, što se lako može provjeriti.
- AhmetShabo
#398 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
ostavljas ubicama, ustasama, onim sto su uvili Vedran Puljica, ostavljas Lijanovicima, Čovićima i ostalim. Bošnjaci su ovdje najstariji narod, potomci Ilira, a odlika malih ljudi je da preziru ono sto ne razumijuKinesko prkno wrote:Samo pravim bosancima ostavljam novac,bosnjacima ni dinar,o ti super bosnjace iz druge galaksijeAhmetShabo wrote:idi se ba kladi, nije za tebe ova rasprava. ostavljaj novac dole sirokobrijezanima, čitlučanima i ustašamaKinesko prkno wrote:Sta reci,bosnjaci dominiraju temom,vidi se da 20-godisnja lobotomija u suradnji sa mentalnim toboganima polucuje rezultate.
- joint union
#399 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Niko te ne moze zahebati ko ti sam sebe. Sve je to proizvod devastiranog skolstva, privatnih fakulteta i feudalnog uredjenja.madner wrote:Samo IQ manji od 74 moze prihvatiti da je nesto sto je fiksna, nepromjenjiva katagorija, manje bitno od necega sto se moze proizvoljno mjenjati.
Broooto zna najbolje, kakvi profesori i doktori.
- Dozer
#400 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Zaista je fascinanta kolicina nepismenosti, neznanja i ignorancije ovdje... Djeco draga...koliko je vama godina uopste...?
Imam osjecaj da je 90% ovih branilaca etno-vjerskog idiotluka rodjeno nakon '96, ili malo prije '92, jer samo to moze obrazloziti ovoliku kolicinu nebuloza i nerazumijevanja.
Po hiljaditi put (a nekima je ocito i to premalo, radi onoga cenat u vugla/tarme u zicugu):
1. Nacionalnost ne iskljucuje narodnost/etnicku pripadnost i/ili religijsko opredjeljenje.
2. Nacionalnost se automatski stice drzavom rodjenja (ako su oba roditelja drzavljani te drzave), ili sticanjem drzavljanstva. Ljudi sa 2-3 drzavljanstva se mogu nacionalno izjasniti u skladu s drzavljanstvima koja posjeduju, i samo tako, jer samo tako mogu dokazati svoju nacionalnost.
3. Nacionalnost NIJE stvar licnog izbora, nego formalno-pravnih normi i zakona.
4. Etnicka pripadnost se, sustinski, nasljedjuje po roditeljima, ali je to kategorija koja nema nikakvu realnu formalno-pravnu tezinu (osim u BiH, jasno).
Ako su roditelji iz tzv. "mijesanog" braka (sto je samo po sebi imbecilno jer se ta"mjesovitost" ogleda u metafizickim kategorijama poput etnije i religije), tada se dijete moze, ako zeli naravno, opredijeliti za jednu od te dvije roditeljske etnije i/ili religije. A ne mora ni za jednu, pa cak moze za sebe reci i da je nesto deseto. Ne postoji zakonski nacin dokazivanja etnicke/narodne pripadnosti, kao sto je slucaj sa nacionalnom.
5. Religija nema ama bas nikakve veze ni sa etnijom ni sa nacionalnoscu jer je to stvar licnog opredjeljenja i zelje. Za one koji ne znaju - opredjeljenje znaci slobodnu volju pojedinca i licni izbor necega, a podlozno je svakodnevnoj promjeni, u skladu sa zeljama pojedinca. Samim tim, religiju svkao od nas moze mijenjati svaki dan, kao carape, identicno etnickoj pripadnosti. Danas mogu govoriti da sam Bosnjak musliman, Sutra Bosnjak pravoslavac, prekosutra Srbin katolik... I sta? Neka mi neko dokaze da to nije tako
E, hajde sad otidjite bilo gdje vani (a ne morate vani, mozete i u neku od ambasada ovdje), ponesite BH pasos i uzmite da popunite neki formular, recimo za vizu. U polje "Nationality" ili "Nationality at birth" (cesto postoje oba, a zapitajte se zasto je tako) upisite Croat ili Serb, ili...sta znam... Italian. I predajte taj formular.
Postoje 2, odnosno 3 moguca rezultata toga:
1. Odbice vam vizu bez ikakvog obrazlozenja (najvjerovatniji).
2. Pozvace vas i skrenuti vam paznju da niste prilozili odgovarajuci pasos koji je u skladu s vasim nacionalnim izjasnjavanjem (rijetko).
3. Prepravice vam upis u polju "Nationality" u "Bosnian" ili "BiH" i nece vas o tome obavijestiti (rijetko).
Primjeri dati iz dugogodisnjeg licnog iskustva
A sve radi ovoga - https://www.cia.gov/library/publication ... /2110.html
Imam osjecaj da je 90% ovih branilaca etno-vjerskog idiotluka rodjeno nakon '96, ili malo prije '92, jer samo to moze obrazloziti ovoliku kolicinu nebuloza i nerazumijevanja.
Po hiljaditi put (a nekima je ocito i to premalo, radi onoga cenat u vugla/tarme u zicugu):
1. Nacionalnost ne iskljucuje narodnost/etnicku pripadnost i/ili religijsko opredjeljenje.
2. Nacionalnost se automatski stice drzavom rodjenja (ako su oba roditelja drzavljani te drzave), ili sticanjem drzavljanstva. Ljudi sa 2-3 drzavljanstva se mogu nacionalno izjasniti u skladu s drzavljanstvima koja posjeduju, i samo tako, jer samo tako mogu dokazati svoju nacionalnost.
3. Nacionalnost NIJE stvar licnog izbora, nego formalno-pravnih normi i zakona.
4. Etnicka pripadnost se, sustinski, nasljedjuje po roditeljima, ali je to kategorija koja nema nikakvu realnu formalno-pravnu tezinu (osim u BiH, jasno).
Ako su roditelji iz tzv. "mijesanog" braka (sto je samo po sebi imbecilno jer se ta"mjesovitost" ogleda u metafizickim kategorijama poput etnije i religije), tada se dijete moze, ako zeli naravno, opredijeliti za jednu od te dvije roditeljske etnije i/ili religije. A ne mora ni za jednu, pa cak moze za sebe reci i da je nesto deseto. Ne postoji zakonski nacin dokazivanja etnicke/narodne pripadnosti, kao sto je slucaj sa nacionalnom.
5. Religija nema ama bas nikakve veze ni sa etnijom ni sa nacionalnoscu jer je to stvar licnog opredjeljenja i zelje. Za one koji ne znaju - opredjeljenje znaci slobodnu volju pojedinca i licni izbor necega, a podlozno je svakodnevnoj promjeni, u skladu sa zeljama pojedinca. Samim tim, religiju svkao od nas moze mijenjati svaki dan, kao carape, identicno etnickoj pripadnosti. Danas mogu govoriti da sam Bosnjak musliman, Sutra Bosnjak pravoslavac, prekosutra Srbin katolik... I sta? Neka mi neko dokaze da to nije tako
E, hajde sad otidjite bilo gdje vani (a ne morate vani, mozete i u neku od ambasada ovdje), ponesite BH pasos i uzmite da popunite neki formular, recimo za vizu. U polje "Nationality" ili "Nationality at birth" (cesto postoje oba, a zapitajte se zasto je tako) upisite Croat ili Serb, ili...sta znam... Italian. I predajte taj formular.
Postoje 2, odnosno 3 moguca rezultata toga:
1. Odbice vam vizu bez ikakvog obrazlozenja (najvjerovatniji).
2. Pozvace vas i skrenuti vam paznju da niste prilozili odgovarajuci pasos koji je u skladu s vasim nacionalnim izjasnjavanjem (rijetko).
3. Prepravice vam upis u polju "Nationality" u "Bosnian" ili "BiH" i nece vas o tome obavijestiti (rijetko).
Primjeri dati iz dugogodisnjeg licnog iskustva
A sve radi ovoga - https://www.cia.gov/library/publication ... /2110.html