Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post Reply
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#26 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by japin_mutapi »

a što nije sarajlija umjesto bosanac
ili alpašinac
Gojeni H

#27 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Gojeni H »

Ovaj Zviz je meni legenda.

Tema "Kemo kralj - bla, bla, bla" ... tako mi u Danskoj, a vi u Bosni sega.
Tema "Fudbalska reprezentacija" ... mi u Danskoj, a vi u Bosni ...
Ne hebe ga niko ni strucno, ali opet "Danska, vi u Bosni ..."

Fakat je lik za goblena u dnevnom boravku.
Cybernetic

#28 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 12:48, edited 1 time in total.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#29 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Zviz »

Gojeni H wrote:Ovaj Zviz je meni legenda.

Tema "Kemo kralj - bla, bla, bla" ... tako mi u Danskoj, a vi u Bosni sega.
Tema "Fudbalska reprezentacija" ... mi u Danskoj, a vi u Bosni ...
Ne hebe ga niko ni strucno, ali opet "Danska, vi u Bosni ..."

Fakat je lik za goblena u dnevnom boravku.

Hvala i za goblen i legendu ali brate drzimo se realiteta, nigdje ja nisam spomenuo Dansku, bar u ovoj temi ne.

A sto se tice ko benda moje postove ili ne, zaboli me... imaju legitimno pravo. Iskren da budem napisem sta hocu i nije mi do komentarisanja na komentare drugih misli o mojim, jer znam da sam 99 od 100 slucaja upravu.
miki27A

#30 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by miki27A »

Kemo, hajde sad fino mi napisi kako da promijenim svoj rodni list u Bosanka i Hercegovka? Moze li se pozivati na ovo rjesenje i onda traziti promjena u rodnom listu?
Pjanic15

#31 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Pjanic15 »

Pod terminom etničnosti svako se može izjasniti kako god hoće, ne postoji ispravnost/neispravnost etničnosti, to samo govore ovi ideolozi/ekstremisti određene etnije ili naši političari radi fotelje. Pitanje etničnosti je na nivou pitanja pripadnosti religiji, navijačkoj skupini, muzičkom žanru, facebook grupi itd., znači u biti, totalno nebitno i slobodno.
It_is_a_Leclerc

#32 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by It_is_a_Leclerc »

Njegovo je ustavno pravo da se izjasni kako god želi.

Ono što ja zaključujem je da će mnogo vode proteći dok se neki Ivan ili Stojan ne izjasne kao Bosanci, al' zato Kemal i Faruk sigurno hoće.

P.S. Nikad ne bih dijete upisao kao "Bosanca", već isključivo kao Bošnjaka - Bošnjakinju, i ne vidim potrebu da se to vulgarizira ili izvrgava ruglu.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 20/01/2015 18:37, edited 1 time in total.
Skyfox

#33 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Skyfox »

Super :thumbup: :bih:
razonoda

#34 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by razonoda »

It_is_a_Leclerc wrote:Njegovo je ustavno pravo da se izjasni kako god želi.

Ono što ja zaključujem je da će mnogo vode proteći dok se neki Ivan ili Stojan ne izjasne kao Bosanci, al' zato Kemal i Faruk sigurno hoće.

P.S. Nikad ne bih dijete upisao kao "Bosanca", već isključivo kao Bošnjaka - Bošnjakinju, i ne vidim potrebu da se to vulgarizira ili izvrgava ruglu.
Zasto nebi,koji je razlog. .....i sta da upisu ''mjesani brakovi'?
sandra01

#35 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by sandra01 »

It_is_a_Leclerc wrote:Njegovo je ustavno pravo da se izjasni kako god želi.

A na osnovu cega si izvukao takav zakljucak?
Stjui

#36 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Stjui »

mali faruk je u toru,htio ti to ili ne htio,moj kemale.eto,malo si se slik'o i pravio cirkus i od sebe i od svog djeteta,poručio ogromnoj većini svojih sunarodnjaka da su glupi i da ti znaš bolje...moj kemale moj,moja budalo moja
IcedMFEarth

#37 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by IcedMFEarth »

Pa šta ako se Ivan ili Stojan neće da izjasne kao Bosanci, neću ni ja kao Srbin ili Hrvat.
Streptokok

#38 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Streptokok »

sinuhe wrote:Ne razumijem cemu ova vijest kad je popis stanovnistva vec obavljen.
Drago mi je ipak da se otac malog djeteta moze baviti i ovakvim stvarima.
izgleda da im to još niko nije javio.

No vrhunac gluposti mi je komentar, nešto kao sad je red na srbe da se i oni izbore za gradjansku opciju. Ni plakati nit se smijati.
razonoda

#39 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by razonoda »

Stjui wrote:mali faruk je u toru,htio ti to ili ne htio,moj kemale.eto,malo si se slik'o i pravio cirkus i od sebe i od svog djeteta,poručio ogromnoj većini svojih sunarodnjaka da su glupi i da ti znaš bolje...moj kemale moj,moja budalo moja
Pa , zar nije pozitivno da se nasao neko da izadje iz tog tora, da je doslo to vrijeme, i da ga slijedi onaj ko se osjeca bolje izvan tog ''tora'' :-)
hAZNADAR

#40 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by hAZNADAR »

Sarajevska urbana elita vjecito ima potrebu da se prikaze kao iznad ostalih.... :roll:

Ispada cijela Evropa papanska sastavljena od torova,..
Dozer

#41 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Dozer »

IcedMFEarth wrote:Pa šta ako se Ivan ili Stojan neće da izjasne kao Bosanci, neću ni ja kao Srbin ili Hrvat.
Ne kontas ti o cemu se radi...inace ne bi ovo lupio.
Da bi se shvatila poenta ovoga "Bosanac" potrebno je znati razlike izmedju nacionalnosti i etnicke, tj. narodne pripadnosti.

U BiH Bosanac moze biti samo nacionalna odrednica i kategorija, a niposto etnicka, dok su Bosnjak, Hrvat i Srbin suprotna stvar - to su etnicke odrednice/pripadnosti, a nacionalne mogu biti samo ukoliko neko ima Srbijanski ili Hrvatski pasos/drzavljanstvo.

Simple as that.

A ovo, sto je covjek na sudu dobio presudu i sto mu je odobreno da u polje NACIONALNOST moze upisati BOSANAC, pokazuje upravo ono sto godinama govorim - Ustav BiH ne prepoznaje Bosnjake, Hrvate i Srbe kao nacije u okviru BiH, nego samo kao narode/etnije, kao i da je sva ta prica koja traje vec 18 godina samo jedna velika laz i podmetanje vladajucih oligarhija s ciljem namjernog razdvajanja BH gradjana radi lakse i duze manipulacije njima, tj. njihovim novcem.

Popis s ovim nema nista, pogotovo jer je sada jasno da su cak i popisna pitanja i rubrike namjerno bila koncipirana pogresno i vrlo tendenciozno. Ali i - protivustavno i protivzakonito.

Evo, na Hayatu upravo o ovome.
Banksy

#43 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Banksy »

JThomas wrote:samo da se upišem prije lavine komentara o krizi identiteta, neznanju "ko je i šta je", da nas "ni četnička kama nije naučila pameti" i slično.
Dobro si, na vrijeme ...
Platformas

#44 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Platformas »

Svaka čast ljudino :thumbup:

Više Bošnjaka, Srba i Hrvata - manje Bosne i Hercegovine.
Banksy

#45 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Banksy »

hAZNADAR wrote:
Sarajevska urbana elita vjecito ima potrebu da se prikaze kao iznad ostalih.... :roll:
Urbana elita je po difoltu bolja od ruralne mediokracije ... :mrgreen:
Danguba

#46 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Danguba »

Ovo je jedino dobro sto ostavlja jos jednu mogucnost.
York Light 100`s

#47 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by York Light 100`s »

hrasno38 wrote:
pedeset wrote:Nek je dijete živo i zdravo. Ali pitat ću ja vas kad za 20-30 godina u našoj zemlji bude zvanično više Hrvata, Srba pa i ostalih nego bošnjaka. Pitat ću vas da li je "Kemo kralj" kad u toj istoj opštini Centar budete manjina, valjda ćete se onda osjećati majoriziranim. A stranci će jedva dočekati pa kazati šta hoćete, imate više teritorije od tih i tih, a brojčano vas je manje. Moji KRALJEVI!
ja se ipak nadam da ce za 20-30 godina makar u Sarajevu a nadam se i u BiH najvise biti Bosnaca i Hercegovaca a onda poslije toga sve ostalo. MOJ KRALJU!!!!
Pa što se ne izjasniste svi kao kralj Kemo? Sve nešto pametno na forumu a u realnosti se podvije rep.
Koliko je se procenata izjasnilo kao Bosanac na popisu?
Ko i ovi ateisti sa klixa, sve puno ateista na ovom forumu dok se krije iza anonimnog nicka. Kada se pogleda ovaj forum rekao bi više ateista nego vjernika u BiH, samo je čudno kada odeš na Facebook gdje su svi sa pravim imenom i prezimenom nećeš naći skoro nikoga da je član neke ateističke grupe.
Isto kao i sa Bosancima u BiH, sve se ko nešto nada da će jednog dana biti a svi šute i svi se izjasnili kao Bošnjaci. Jedino što će takvi kao ti doprinjeti promjenama jeste samo nadajući se i ništa drugo. I da ti se za 20-30 godina želja ostvari, takvi kao ti koji nisu ni prstom mrdnuli da se šta uradi nego se samo nadali će konačno izaći iz svoje mišije rupe i biti najglasniji "konačno nam se ostvario san"
Po ovom i jest Kemo dobio toliko pažnje i ovu temu, zato što je nešto pokrenuo a ne sjedio kod kuće i pisao na internetu kako mu je želja da mu dijete bude jednom Bosanac
razonoda

#48 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by razonoda »

Sliver wrote:
razonoda wrote:
Stjui wrote:mali faruk je u toru,htio ti to ili ne htio,moj kemale.eto,malo si se slik'o i pravio cirkus i od sebe i od svog djeteta,poručio ogromnoj većini svojih sunarodnjaka da su glupi i da ti znaš bolje...moj kemale moj,moja budalo moja
Pa , zar nije pozitivno da se nasao neko da izadje iz tog tora, da je doslo to vrijeme, i da ga slijedi onaj ko se osjeca bolje izvan tog ''tora'' :-)
pa iz tora moze izaci samo onaj ko je u toru, a to su... da ne nabrajamo sad sve domace zivotinje. Ja ko sam i sta sam znam. Preglupe su teme poput ove, koga boli ko si ti, sta si ti. mene interesuje samo sta sam ja i dobro znam, pocev od horde, plemena, etnicke grupe i pripadnosti te grupe nekoj grupi naroda, nacije.
Bio je isti problem i u staroj JUGI, kako se deklarisati, na odredjenim dokumentima.Ovi novi ''pametnjakovici' da su misli ikako dobro medju narodima , radili bi na tom problemu na vrijeme.
House

#49 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by House »

svašta :lol:

tvoje dijete pripada manjini ili fantomskoj "naciji" bosanac
House

#50 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by House »

broj dva wrote:A sta cemo sa Hercegovcima ?

dvije "nacije" :lol: :lol:

komunjare pukle kao ledenica
Post Reply