Kebo -propali političar
-
Hatper
#2 Re: Kebo -propali političar
zar u sda ima ijedan koji nije moralna i ljudska katastrofa i politički analfabetahecimnadri wrote:http://www.tv1.ba/.../10375-ekskluzivno ... pudaric-i-...
- Ridjobrki
#3 Re: Kebo -propali političar
Eto nema nijedan, svako ko je jednom vidio logo SDA je đubre velesvjetsko.Hatper wrote:zar u sda ima ijedan koji nije moralna i ljudska katastrofa i politički analfabetahecimnadri wrote:http://www.tv1.ba/.../10375-ekskluzivno ... pudaric-i-...
Mislim, u ovakvim okolnostima gdje SDA predstavlja jednu od svega nekoliko stranaka sa kojima se može nešto napraviti ovakve generalizacije su bezvezne koliko god objektivno imali puno toga za predbaciti i osuditi u toj stranci.
SDA ima teške hipoteke svakave gamadi ali ohrabrujuće je što ih se rješava i što se stranka čisti. Za onaj mladomuslimanski zatucani krug predvođen rahmeti Behmenom pobrinula se biologija, za neke se pobrinuo OHR, neki su vođeni svojim ambicijama prešli redom u LBO, SBiH, SBB.... A neki sad grizu ruku koja ih je hranila a najeklatantniji primjer toga je Mirsad Kebo.
Kebo je godinama bio kadrovik SDA, vedrio i oblačio, smjenjivao i postavljao i jedan je od najodgovornijih za sve ono što se SDA objektivno može prigovoriti i znam da je većina članstva stranke jedva dočekala da mu vidi leđa. Postoji ili je postojao jedan krug uhljebljenika oko Tihića čiji je sav posao bio kombiniranje i kalkuliranje (Kebo, Osmanović i još neki) a koji nemaju nikakvu podršku baze, nikakav značajan izborni rezultat i legitimitet pa su godinama parazitirali na račun drugih zbog izgrađenih veza i spletki unutar vrha stranke. Sjetimo se da je i uoči izbora Kebo mijenjao prebivalište u I. Sarajevo ne bi li se uglavio negdje na račun povratnika u RS i njihoviih pravih zastupnika.
Za SDA je jako pozitivno što je Kebo napustio stranku, van tog guzovača-sistema koji je sam pomogao kreirati on nema šta tražiti na političkoj vjetrometini BiH i složio bih se sa pokretačem teme - riječ je o političkom mrtvacu koji možda još nije toga svjestan ali obavijestiće ga se već nekako...
-
OmerD
#4 Re: Kebo -propali političar
a de mi hecimnadri stari sdaovac objasni kako to da je kebo do prije par mjeseci jos slovio kao moralna vertikala, ekspert u svakom pogledu, iskusni lisac u pozitivnom smislu i sve najbolje dok je jos bio clan sda. a sada cim vas je napustio, odjednom ne valja.
hebo kebu, covjek je ko mumija i trebao je davno napustiti parlament, ali mi je smijesno ovo kako ga jedan dan volite, a sljedeci dan proklinjete.
hebo kebu, covjek je ko mumija i trebao je davno napustiti parlament, ali mi je smijesno ovo kako ga jedan dan volite, a sljedeci dan proklinjete.
- Ridjobrki
#5 Re: Kebo -propali političar
1. Nisam SDA-ovac niti sad niti sam ikad bio. Nisam član nijedne stranke nakon angažmana u Liberalima, trenutno od prije godinu dana pomažem osnivanje DF-a u Krajini nakon izlaska ne-Lipovačinih SDP-ovaca iz SDP-a i pomažem gdje god prepoznam kakvu ideju vrijednu ostvarivanja a kojoj mogu pomoći.OmerD wrote:a de mi hecimnadri stari sdaovac objasni kako to da je kebo do prije par mjeseci jos slovio kao moralna vertikala, ekspert u svakom pogledu, iskusni lisac u pozitivnom smislu i sve najbolje dok je jos bio clan sda. a sada cim vas je napustio, odjednom ne valja.
2. Moje mišljenje o Kebi i drugim parazitima u SDA sam rekao u prethodnom postu i takvo je kakvo je i takvo je bilo oduvijek. SDA je jako heterogena stranka sa dobrim i lošim elementima ali proces razvoja SDA u zadnjih 10 godina je daleko bolji nego u drugim strankama. U ovom momentu ako poredimo procese koji se dešavaju u najveće dvije bošnjačke stranke možemo vidjeti da iz jedne izlazi paraziti poput Kebe i kriminalizirani tipovi poput Čauševića a iz SDP-a Željko Komšić. Ne treba biti neki analitičar da bi se iz toga izvukli neki zaključci.
SDA je daleko od dobre stranke, daleko od poštene stranke ali i ovakva - na našu žalost - može dijeliti lekcije svojim protivnicima. Velim na našu žalost jer tek vidiš u kolikom smo klincu kad shvatiš da nam šanse počivaju na nekoj umivenoj SDA i neprofilisanoj DF.
-
amko761
#6 Re: Kebo -propali političar
Kako propali, ja otkad znam za sebe on je predsjednik i potpredsjednik federacije i na još kojekakvim funkcijama.
On je lično ovlašten od Allaha i isti će vas kazniti ako ružno govorite o Kebi, o muslimani. Kao i ostali SDA kadrovi uostalom
On je lično ovlašten od Allaha i isti će vas kazniti ako ružno govorite o Kebi, o muslimani. Kao i ostali SDA kadrovi uostalom
- kamen spoticanja
#7 Re: Kebo -propali političar
Sjecas se kako je tvoja tzv dnecna novina razapinjala zivka budimira jer nije htio potpisati rekonstrukciju federalne vlade. ..sjećaš naravno bio su prisutanOmerD wrote:a de mi hecimnadri stari sdaovac objasni kako to da je kebo do prije par mjeseci jos slovio kao moralna vertikala, ekspert u svakom pogledu, iskusni lisac u pozitivnom smislu i sve najbolje dok je jos bio clan sda. a sada cim vas je napustio, odjednom ne valja.
E sad samo budimirov potpis ne znaci nista ako isto ne potpisu potpredsjednici pudaric i kebo...hajd za pudarica se znalo da ce potpisati ali kebo kao sdaovac nije trebao po prirodi stvari potpisati isto...no bilo je zanimljivo da u avazu nije bilo biti jednog slova o kebi u negativnom kontekstu...dočim isti je u medjuvremenu izračunao da ce kod fahra proci bolje...i dobro je izracunao...i tako je sda ostala bez jednog bandita bez puno prolivenog znoja...
E sad jos da vam zeleni udaju i tihica i bice tamam
-
Sarajevo11
#8 Re: Kebo -propali političar
Neznam da li je tačno da je bio jedan od najodanijih komunističkih partijaša,šta se to desi u glavama ljudi da svoju ličnost mjenjaju 100% te osobe ne mogu biti dobar bračni drug,roditelja,a kamoli političar koji treba da zastupa osnovni interes naroda iz ovoga svega je vidljivo da je Kebo i slični njemu sve rade da bi se njihovi džepovi napunili i članovi familije smjestili na budžetska mjesta bez rada,puno novaca(parazitsko djelovanje).Jadan je onaj narod koga predstavljaju takvi i njemu slični političari,kao primjer uspjeli su da otvore puno javnih kuhinja,prodavnica sa sumnjivim podrijetlom robe za penzionere i radnike koji postaju svakim danom socijalni slučajevi.Pozdrav
-
OmerD
#9 Re: Kebo -propali političar
ma tebi nisam ni pisao ba nego ovom hecimnadriu koji je zapravo udrchov "brat" a skupa su sinovi bakira i suljketa.Ridjobrki wrote:1. Nisam SDA-ovac niti sad niti sam ikad bio. Nisam član nijedne stranke nakon angažmana u Liberalima, trenutno od prije godinu dana pomažem osnivanje DF-a u Krajini nakon izlaska ne-Lipovačinih SDP-ovaca iz SDP-a i pomažem gdje god prepoznam kakvu ideju vrijednu ostvarivanja a kojoj mogu pomoći.OmerD wrote:a de mi hecimnadri stari sdaovac objasni kako to da je kebo do prije par mjeseci jos slovio kao moralna vertikala, ekspert u svakom pogledu, iskusni lisac u pozitivnom smislu i sve najbolje dok je jos bio clan sda. a sada cim vas je napustio, odjednom ne valja.
2. Moje mišljenje o Kebi i drugim parazitima u SDA sam rekao u prethodnom postu i takvo je kakvo je i takvo je bilo oduvijek. SDA je jako heterogena stranka sa dobrim i lošim elementima ali proces razvoja SDA u zadnjih 10 godina je daleko bolji nego u drugim strankama. U ovom momentu ako poredimo procese koji se dešavaju u najveće dvije bošnjačke stranke možemo vidjeti da iz jedne izlazi paraziti poput Kebe i kriminalizirani tipovi poput Čauševića a iz SDP-a Željko Komšić. Ne treba biti neki analitičar da bi se iz toga izvukli neki zaključci.
SDA je daleko od dobre stranke, daleko od poštene stranke ali i ovakva - na našu žalost - može dijeliti lekcije svojim protivnicima. Velim na našu žalost jer tek vidiš u kolikom smo klincu kad shvatiš da nam šanse počivaju na nekoj umivenoj SDA i neprofilisanoj DF.
izvini eto ako si se zbog mog posta vidio u krimogenoj sda, to je stvarno bolno.
-
udrch
#10 Re: Kebo -propali političar
Omere, zar je tako pogodio disciplinski postupak da ne znaš više ni šta i kome pišeš
..
-
OmerD
#11 Re: Kebo -propali političar
ma udrchu sine bakriov i suljin, ne znas haman ni citati. ovaj gore mislio da se njemu obracam a u postu stoji ime od onog kome sam se obracao. ali ne brini ti za druge, bolje brini za sefove tvoje u sda centrali, susjede s paketicima, kaplancice i ostale krimogene ublehase, mozda i na tebe dodje red.udrch wrote:Omere, zar je tako pogodio disciplinski postupak da ne znaš više ni šta i kome pišeš..
-
udrch
#12 Re: Kebo -propali političar
jel to od sinoć nisi smislio ništa drugo..samo ponavljaš ko papagaj ovo sine suljin, bakirov..jesi toliko ograničen da ne znaš kada si poražen..izvalio si glupost, Utemeljitelj te demantovao i ne znaš priznati poraz..
udaljiš se par dana sa foruma i nastavi opet..naravno, ja neću zaboraviti i pratiću rezultate disciplinskog postupka, ali možda ovi drugi zaborave..
evo još jednom saopštenje dnevnog haVaza:
udaljiš se par dana sa foruma i nastavi opet..naravno, ja neću zaboraviti i pratiću rezultate disciplinskog postupka, ali možda ovi drugi zaborave..
Predsjednik FBiH Živko Budimir danas je na pres-konferenciji ustvrdio kako su pojedini mediji "zlonamjerno objavili da je on u emisiji Duške Jurišić 'Pošteno', na 'FTV-u', izjavio kako je Armija RBiH izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku".
On je istakao kako je u pomenutoj emisiji kazao kako je sa teritorije BiH, između ostalog, izvršena agresija na Hrvatsku. Budimir je naglasio kako nije mislio na Armiju RBiH, nego na srpske snage u BiH.
"Na ovaj način, izvrtanjem mojih izjava, žele me svjesno diskreditovati kod bošnjačkog naroda", rekao je Živko Budimir.
Budimirov citat naveden u pogrešnom kontekstu
Uređivački kolegij „Dnevnog avaza“ upućuje izvinjenje čitaocima portala „Dnevnog avaza“ zbog teksta u kojem je prenesen dio intervjua predsjednika Federacije BiH Živka Budimira u emisiji „Pošteno“.
Naime, grubom greškom dežurnog novinara citat izjave predsjednika Budimira iz spomenute emisije naveden je u kontekstu koji vodi ka pogrešnom zaključku da je Budimir rekao kako je „Armija BiH napadala hrvatski teritorij“.
Naprotiv, analizom transkripta emisije i videosnimka zaključeno je da se radi o nenamjerno pogrešnoj interpretaciji. Zbog narušavanja ugleda „Dnevnog avaza“ protiv odgovornog uposlenika Omera D.bit će pokrenut disciplinski postupak.
-
OmerD
#13 Re: Kebo -propali političar
ma udrchu sine stari suljketov de ti meni objasni o cemu ti uopste blebetas. koga nije bilo par dana haha znam ja da si ti navikao na razne marifetluke u sda ali doci ce i tome kraj. joj udrchu, ne znam ja sta ce te svi vi poltroncici raditi kada vam sefovi otidju u tvorza. ne znam ko ce vam davati cevape. nego de ti nemoj skrecati sa teme pa mi objasni kako to da si volio kebu a sada ti mozda vise i nije tako fin.udrch wrote:jel to od sinoć nisi smislio ništa drugo..samo ponavljaš ko papagaj ovo sine suljin, bakirov..jesi toliko ograničen da ne znaš kada si poražen..izvalio si glupost, Utemeljitelj te demantovao i ne znaš priznati poraz..
Predsjednik FBiH Živko Budimir danas je na pres-konferenciji ustvrdio kako su pojedini mediji "zlonamjerno objavili da je on u emisiji Duške Jurišić 'Pošteno', na 'FTV-u', izjavio kako je Armija RBiH izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku".
On je istakao kako je u pomenutoj emisiji kazao kako je sa teritorije BiH, između ostalog, izvršena agresija na Hrvatsku. Budimir je naglasio kako nije mislio na Armiju RBiH, nego na srpske snage u BiH.
"Na ovaj način, izvrtanjem mojih izjava, žele me svjesno diskreditovati kod bošnjačkog naroda", rekao je Živko Budimir.
Budimirov citat naveden u pogrešnom kontekstu
Uređivački kolegij „Dnevnog avaza“ upućuje izvinjenje čitaocima portala „Dnevnog avaza“ zbog teksta u kojem je prenesen dio intervjua predsjednika Federacije BiH Živka Budimira u emisiji „Pošteno“.
Naime, grubom greškom dežurnog novinara citat izjave predsjednika Budimira iz spomenute emisije naveden je u kontekstu koji vodi ka pogrešnom zaključku da je Budimir rekao kako je „Armija BiH napadala hrvatski teritorij“.
Naprotiv, analizom transkripta emisije i videosnimka zaključeno je da se radi o nenamjerno pogrešnoj interpretaciji. Zbog narušavanja ugleda „Dnevnog avaza“ protiv odgovornog uposlenika Omera D.bit će pokrenut disciplinski postupak.