KCUS - kako se boriti?!
-
stella_sa
#1 KCUS - kako se boriti?!
Sve mafija!
Last edited by stella_sa on 23/12/2016 16:26, edited 1 time in total.
- kafanski_covjek
#2 Re: KCUS - kako se boriti?!
lezi i cekaj...
-
stella_sa
#3 Re: KCUS - kako se boriti?!
Konstruktivno...
Sent from my Lenovo X2-EU using Tapatalk
Sent from my Lenovo X2-EU using Tapatalk
- supercali
#4 Re: KCUS - kako se boriti?!
pa idi gore i trazi te doktorice direktorice i sl i vidi je li bilo reagensa taj dan sta treba za potvrdu i sl znaci licno nista preko telefona
-
stella_sa
#5 Re: KCUS - kako se boriti?!
Last edited by stella_sa on 23/12/2016 16:26, edited 1 time in total.
- supercali
#6 Re: KCUS - kako se boriti?!
mislio sam na ovu sadasnju situaciju
jer ocito neko ili laze ili mulja nesto
e fino gore i pitas tu sto je pisala potvrdu jel bilo koja je procedura itd
e ajmo sada pred direktoricom jel bilo koja je procedura itd
i onda ces bar znati na cemu si jel neko lagao ili nije smio i sl
na kraju uvijek ima neka novina koja bi to objavila pa makar i u cosku nekom cisto da ljudi saznaju da i tu ima muljanja i da ne mozes doci do rezultata onako kako pise
jer ocito neko ili laze ili mulja nesto
e fino gore i pitas tu sto je pisala potvrdu jel bilo koja je procedura itd
e ajmo sada pred direktoricom jel bilo koja je procedura itd
i onda ces bar znati na cemu si jel neko lagao ili nije smio i sl
na kraju uvijek ima neka novina koja bi to objavila pa makar i u cosku nekom cisto da ljudi saznaju da i tu ima muljanja i da ne mozes doci do rezultata onako kako pise
- zavezata-vreca
#7 Re: KCUS - kako se boriti?!
Svakakih ljudi besposletih ... Svasta
-
stella_sa
#8 Re: KCUS - kako se boriti?!
.
Last edited by stella_sa on 23/12/2016 16:27, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#9 Re: KCUS - kako se boriti?!
Preseli se u Tuzlu.
-
kakavdanakneiskustvu
#10 Re: KCUS - kako se boriti?!

image hosting for websites
Žena sa slike jedna je od onkoloških pacijentica KCUS-a koje su ljetos protestvovale zbog prekida liječenja i odbile primiti otpusnice iz bolnice. Seku sam upoznao dok je boravila na KCUS-u, gdje je danima krvarila i molila da je pregledaju. Nije bila pregledana. Zbog pokvarenih aparata imala je veliku pauzu u zračenju i kemoterapiji.
Na prvoj kontroli, na kojoj je pregledana samo izvana, doktorica joj je rekla "da je zadovoljna". Prva prava kontrola zakazana joj je tek za sedam mjeseci. Nije je dočekala. Prije nekoliko dana je preminula. Imala je 45 godina.
Njena borba da ostane u bolnici i primi terapiju bila je uzaludna. Kao što bi bila i pravna bitka za dokazivanje odgovornosti osoblja KCUS-a za dovođenje pacijentica u životnu opasnost i umanjenje šansi za njhovo izlječenje, kako su mi ljetos objasnili advokati.
U Bosni je sve uzalud. I borit' se i ne borit' se. Sretna nova uzaludna
- Bloo
- Globalna šefica
#11 Re: KCUS - kako se boriti?!
Oduvijek smatram da jedini način da ih dovedemo u red je da se počne sa tužbama (kao u Americi i Australiji, gdje strepe od tužbi pacijenata).kakavdanakneiskustvu wrote:
Žena sa slike jedna je od onkoloških pacijentica KCUS-a koje su ljetos protestvovale zbog prekida liječenja i odbile primiti otpusnice iz bolnice. Seku sam upoznao dok je boravila na KCUS-u, gdje je danima krvarila i molila da je pregledaju. Nije bila pregledana. Zbog pokvarenih aparata imala je veliku pauzu u zračenju i kemoterapiji.
Na prvoj kontroli, na kojoj je pregledana samo izvana, doktorica joj je rekla "da je zadovoljna". Prva prava kontrola zakazana joj je tek za sedam mjeseci. Nije je dočekala. Prije nekoliko dana je preminula. Imala je 45 godina.
Njena borba da ostane u bolnici i primi terapiju bila je uzaludna. Kao što bi bila i pravna bitka za dokazivanje odgovornosti osoblja KCUS-a za dovođenje pacijentica u životnu opasnost i umanjenje šansi za njhovo izlječenje, kako su mi ljetos objasnili advokati.
Pa makar izgubili (svjesna sam da to povlači plaćanje sudskih troškova), ali ako svi budemo tužili, pogotovo ako je rezultat njihovog "liječenja" smrtni slučaj, možda se nešto i promijeni. Ako ništa, ne žele loš publicitet.
-
kakavdanakneiskustvu
#12 Re: KCUS - kako se boriti?!
Bloo wrote:Oduvijek smatram da jedini način da ih dovedemo u red je da se počne sa tužbama (kao u Americi i Australiji, gdje strepe od tužbi pacijenata).kakavdanakneiskustvu wrote:
Pa makar izgubili (svjesna sam da to povlači plaćanje sudskih troškova), ali ako svi budemo tužili, pogotovo ako je rezultat njihovog "liječenja" smrtni slučaj, možda se nešto i promijeni. Ako ništa, ne žele loš publicitet.
da,zato su ljetos kad su novinari saznali šta se sprema ovim ženama odjednom postali susretljivi prema bolesnim osobama
- Bloo
- Globalna šefica
#13 Re: KCUS - kako se boriti?!
I treba naći advokata koji će biti spreman uhvatiti se u koštac sa ovom hobotnicomkakavdanakneiskustvu wrote:
da,zato su ljetos kad su novinari saznali šta se sprema ovim ženama odjednom postali susretljivi prema bolesnim osobama
-
kakavdanakneiskustvu
#14 Re: KCUS - kako se boriti?!
Bloo wrote:I treba naći advokata koji će biti spreman uhvatiti se u koštac sa ovom hobotnicomkakavdanakneiskustvu wrote:
teško je naći takvog,ovo gornje je moja sestra napisala,ona je sve to ljetos i pokrenula,digla sve na noge,i sa advokatima sa kojima je pričala rečeno joj je da je to teško,dugotrajno,mama je bila pri kraju boravka u bolnici