Kazniti roditelje maloljetnika
-
pedeset
#1 Kazniti roditelje maloljetnika
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 0317068#10
Evo sad javiše da su gume na 33 automobila izbušili maloljetnici. Pa do kad će nas više maltretirati neki balavci i izvlačiti se na to da su maloljetni. Zato bih ja kaznio roditelje pa KAD NISI ZNAO VASPITATI SAD IZVOLI PLATI!!!
Evo sad javiše da su gume na 33 automobila izbušili maloljetnici. Pa do kad će nas više maltretirati neki balavci i izvlačiti se na to da su maloljetni. Zato bih ja kaznio roditelje pa KAD NISI ZNAO VASPITATI SAD IZVOLI PLATI!!!
-
razonoda
#2 Re: Kazniti roditelje maloljetnika
Da, to bi bilo rjesenje, ali opet ali,NE RADI TO KOD NAS. Neko to zna--i salje maloljetnike da cine zlodjela----nema kazni a steta ucinjena.pedeset wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 0317068#10
- muha_sa
#4 Re: Kazniti roditelje maloljetnika
samo prepisat i primjenjivat americki kazneni zakon i vozdra.
-
razonoda
#5 Re: Kazniti roditelje maloljetnika
P a zar nije? Sve po postojecim zakonima.insomnia78 wrote:Joj NEKO
- insomnia78
#6 Re: Kazniti roditelje maloljetnika
Nikad prije maloljetnici nisu pravili probleme unatoc kaznama?
U bivsoj Jugi si im'o filmove i serije snimljene o toj problematici
- Saian
#7 Re: Kazniti roditelje maloljetnika
insomnia78 wrote:Nikad prije maloljetnici nisu pravili probleme unatoc kaznama?

- Warashii
#8 Re: Kazniti roditelje maloljetnika
Kao sto vec neko rece, prepisati krivicni zakon iz US vezano za maloljetnike.
Mada kod nas to nista i onako ne funkcionise, a osim toga imaju ta neka us*ana ljudska prava, cini mi se da najvise tih prava imaju kriminalci.
JA sam licno za to da srazmjerni tezini zlocina koji pocinis ti se oduzimaju ljudska prava, ubistvo = nema ljudskih prava .
Mada kod nas to nista i onako ne funkcionise, a osim toga imaju ta neka us*ana ljudska prava, cini mi se da najvise tih prava imaju kriminalci.
JA sam licno za to da srazmjerni tezini zlocina koji pocinis ti se oduzimaju ljudska prava, ubistvo = nema ljudskih prava .
- insomnia78
#9 Re: Kazniti roditelje maloljetnika
Saian wrote:insomnia78 wrote:Nikad prije maloljetnici nisu pravili probleme unatoc kaznama?
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#10 Re: Kazniti roditelje maloljetnika
Plavo znaci gdje smijes ga kod kuce isibati.
Sto se tice Danske, a brojnih drugih drzava, glupost je kazniti roditelje, jer roditelji su vec kaznjeni ako povise ton, udare ili sta vec u tom kontekstu, a po pitanju teme, bi bili kaznjene ako klinac napravi kakva zijan po pitanju ponasanja i sl. Znaci kako god, kao roditelj si dojnji, no posto roditelji ne pisu zakone, ali eto imaju pravo glasa na izborima, a zna se ko predlaze zakone, onda u ovom slucaju je najbolje ne imati djecu, jer kao roditelj po pitanju odgoja si vec uskracen i da povisis ton na djete.
-
razonoda
#11 Re: Kazniti roditelje maloljetnika
To je teorija--praksa je drugacija.
Samo --kazniti roditelje , materijalna steta da se nadoknadi. Brzo se to procuje do svakom roditelja.
Samo --kazniti roditelje , materijalna steta da se nadoknadi. Brzo se to procuje do svakom roditelja.
-
Ci-Nick
#12 Re: Kazniti roditelje maloljetnika
Čuj maloljetni,... 1997 godište. Koliko im to dana fali do punoljetstva ?
Stariji maloljetnik treba da odgovara i bude kažnjen ko i punoljetno lice.
Stariji maloljetnik treba da odgovara i bude kažnjen ko i punoljetno lice.
-
hAZNADAR
#13 Re: Kazniti roditelje maloljetnika
Nisu ni roditelji uvijek krivi - licno znam slucajeve.
Problem je sto su zatvori prenapuceni, i boravak u zatvoru kosta poreske obveznike,.. a ujedno je i skola gdje mnogi izadju jos veci kriminalci nego sto su bili.
Drzavi treba radnih akcija, probijanja sumskih puteva, tunela, kopanja kanala za vodovod,.. besplatne radne snage. Prinudni rad je najbolje rjesenje za ovo.
U Engleskoj postoji sistem gdje maloljetnici imaju izbor zatvor ili vojska. Kazna se visestruko vremenski skrati ako dobrovoljno prijave na obuku u kasarnama - a u kasarnama je najzahebanija obuka i disciplina koja se moze zamisliti. Ko izdrzi - ranije je slobodan a nauci osnovno ponasanje, disciplinu i plus dobije neko obrazovanje. Pa ko se krene kurciti i odbijati naredbe - nazad u tvorza i duuug boravak.
Problem je sto su zatvori prenapuceni, i boravak u zatvoru kosta poreske obveznike,.. a ujedno je i skola gdje mnogi izadju jos veci kriminalci nego sto su bili.
Drzavi treba radnih akcija, probijanja sumskih puteva, tunela, kopanja kanala za vodovod,.. besplatne radne snage. Prinudni rad je najbolje rjesenje za ovo.
U Engleskoj postoji sistem gdje maloljetnici imaju izbor zatvor ili vojska. Kazna se visestruko vremenski skrati ako dobrovoljno prijave na obuku u kasarnama - a u kasarnama je najzahebanija obuka i disciplina koja se moze zamisliti. Ko izdrzi - ranije je slobodan a nauci osnovno ponasanje, disciplinu i plus dobije neko obrazovanje. Pa ko se krene kurciti i odbijati naredbe - nazad u tvorza i duuug boravak.
- berenice
#14 Re: Kazniti roditelje maloljetnika
Tako nekako.hAZNADAR wrote:Nisu ni roditelji uvijek krivi - licno znam slucajeve.
-
pedeset
#15 Re: Kazniti roditelje maloljetnika
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150901043
Opet se vraćamo na isto. Opalite im roditelje po džepu pa će sa strahopoštovanjem prolaziti pored crkve koju bi inače gađao kamenjem. Balkancima je novčana kazna gora od zatvorske. Kad nisi u stanju da ga vaspitaš plaćaj državi štetu.
Opet se vraćamo na isto. Opalite im roditelje po džepu pa će sa strahopoštovanjem prolaziti pored crkve koju bi inače gađao kamenjem. Balkancima je novčana kazna gora od zatvorske. Kad nisi u stanju da ga vaspitaš plaćaj državi štetu.