KAZNE ZA VLASNIKE PASA!!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
encian

Post by encian »

Phia wrote:
xon_sa wrote:
Phia wrote:Toliko je apsurdno ovo što si rekao da samo mogu reći: no comment.
Valjda ti neko drugi objasni ako je uopšte to moguće nekome se tako iskrivljenim pogledom na pojam KUĆNI LJUBIMAC.
Zasto ljudi govore "no comment" ako daju komentar?!
Hajde eto definisi mi ti sta znaci kucni ljubimac. Jel ti smatras samo male pse za kucne ljubimce? Sta je sa zmijama, krokodilima, tigrovima, skorpionima... Jel sve to treba da se vozi zajedno sa ljudima u gradskom prevozu. Pored mene nece!
Ljudi kažu no comment kada su riječi suvišne da opišu nešto što je očigledno većini ljudi - to da ti imaš averziju prema životinjama.
Ukucaj u google pojam "pet" pa pročitaj.Za mene lično je kućni ljubimac=član familije.
Hvala Bogu pa te niko neće pitati smije li se voziti životinja u javnom prevoznom sredstvu!Kome se ne sviđa može izaći. :x
joj phia,

odgovori mi ovo: kad bi tvoja mama birala izmedju tebe i tog "clana familije iz zivotinjskog carstva" koga bi izabrala? koga bi ti izabrala?

mislim da malo manje ekstreman stav moze uraditi puno vise - ljudi se ubjedjuju na drugi nacin.

koliko se sjecam pravila kod doma armije u autobusu je zabranjeno prevozenje svih zivotinja ako nisu zivotinje za pomoc - psi koji vode slijepce i sl. tako je i u japanu. a vi vlasnici za pocetak pocnite kupiti go*na svojih ljubimaca sto ih ostavljaju. covjek ne moze zakoracit na travu. ja ne placam komunalno za vase ljubimce!
BSn

Post by BSn »

encian wrote: koliko se sjecam pravila kod doma armije u autobusu je zabranjeno prevozenje svih zivotinja ako nisu zivotinje za pomoc - psi koji vode slijepce i sl. tako je i u japanu. a vi vlasnici za pocetak pocnite kupiti go*na svojih ljubimaca sto ih ostavljaju. covjek ne moze zakoracit na travu. ja ne placam komunalno za vase ljubimce!

Potpis!

Ako nije zivotinja za pomoc nije joj mjesto u prevoznom sredstvu.
Ako vec hocete da ih "vozate" sa sobom, niko vam ne pravi probleme, nego se samo trazi da stavite brnjicu!
Valjda ce i kod nas nekad doci zakon, pa ce se dobro udarati po dzepu papke koji ne ciste iza svojih zivotinja, one koji ne drze pse na povodcima i ne stavljaju im brnjicu.

P.S. Zivtoinja zauzima mjesto u sredstvima javnog prevoza (mozda cak i vise mjesta), pa bi onda sasvim normalno bilo da se za iste uvede i neki sistem naplate koristenja javnog prevoza! - naravno NE i za one zivotinje koje sluze za pomoc!

Sad ce me neki, gotovo sam siguran, nazvati mrziteljem ziovtinja i sta sve ne, medjutim, vlasnicima zivotinja su se dala prevelika prava koja oni zloupotrebljavaju.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Phia

Post by Phia »

encian wrote:
Phia wrote:
xon_sa wrote: Zasto ljudi govore "no comment" ako daju komentar?!
Hajde eto definisi mi ti sta znaci kucni ljubimac. Jel ti smatras samo male pse za kucne ljubimce? Sta je sa zmijama, krokodilima, tigrovima, skorpionima... Jel sve to treba da se vozi zajedno sa ljudima u gradskom prevozu. Pored mene nece!
Ljudi kažu no comment kada su riječi suvišne da opišu nešto što je očigledno većini ljudi - to da ti imaš averziju prema životinjama.
Ukucaj u google pojam "pet" pa pročitaj.Za mene lično je kućni ljubimac=član familije.
Hvala Bogu pa te niko neće pitati smije li se voziti životinja u javnom prevoznom sredstvu!Kome se ne sviđa može izaći. :x
joj phia,

odgovori mi ovo: kad bi tvoja mama birala izmedju tebe i tog "clana familije iz zivotinjskog carstva" koga bi izabrala? koga bi ti izabrala?

mislim da malo manje ekstreman stav moze uraditi puno vise - ljudi se ubjedjuju na drugi nacin.

koliko se sjecam pravila kod doma armije u autobusu je zabranjeno prevozenje svih zivotinja ako nisu zivotinje za pomoc - psi koji vode slijepce i sl. tako je i u japanu. a vi vlasnici za pocetak pocnite kupiti go*na svojih ljubimaca sto ih ostavljaju. covjek ne moze zakoracit na travu. ja ne placam komunalno za vase ljubimce!
Encian srećo ;)..ne razumijem zašto je kod tebe uvijek izbor pas ili čovjek?!Zar u tvom širokom vidiku nema mjesta za oboje ili uvijek mora padati izbor jedno ili drugo?Ljudi i njihovi kućni ljubimci koegzistiraju bez problema već dugo koliko traje ljudsko pamćenje.Naravno da pri izboru pas ili čovjek biram uvijek čovjeka ali spominjati takav jedan apsurdan izbor u uslovima gdje je cijeli sistem podređen nama ljudima a životinje obespravljene do monstruoznog stepena? :?
Istina je da piše da se psi mogu voditi u javnom prevozu samo ako su pomoćni psi (i ako se ne varam lovački psi?neka me neko ispravi ako griješim) ali na žalost onih koji su alergični, gadi im se kad pas slini ili se plaše da će paš napraviti nuždu u autobusu.Nije li pomalo smiješno što prvo ne želite pse u javnim prevoznim sredstvima pa se onda kao tješite što mogu samo pomoćni psi?Ili se nadate da kod nas nema pomoćnih pasa?Kao što rekoh..revizor na tramvajskoj stanici bio je spreman da pusti djevojku sa psom uz uslov da ima brnjicu.To vam je sadašnji zakon pa vi vidite..
encian

Post by encian »

naravno da psi i ljudi koegzistiraju. ali ti poredis pse sa ljudima. zoves ih clanom familije. ako je clan familije onda je clan do kraja. i sama sam vlasnik (jedan od :-) ) psa. obozavam ga. ogroman je, tutnji pod njim kad potrci. i obozava da obori nas i onda se igra. ali to nekome nije igra. mnogi se prepadnu kad ga pogledaju. umjesto da mjesto u autobusu zauzme pas, ipak je pravednije da to mjesto zauzme covjek koji ne bi usao da je tu pas. pas ipak ne priredjuje i ne moze pocistiti za sobom niti se sa psom moze dogovoriti niti je pravno odgovoran. i moj je divan, ja bih ga najradije povela u krevet sa sobom, ali mnogi radije nisu u njegovoj blizini. bilo mi je tesko da to shvatim, ali jesam na kraju. sto se mene tice, ti mali psi su mnogo nervozniji od velikih. kad se prisjetim, mene su mali i napadali i ujedali, veliki ne.

htjeli mi ili ne htjeli psi su gosti u nasem drustu. nije posteno da covjek bude ujeden zbog toga sto pas ne voli brnjicu. i da, sjecam se psa koji me ujeo, vlasnik se kleo da nikad ne bi, a nastavio je i nakon sto je ostavio tragove svojih zuba u mojoj butini. ja se zato ne bih usudila reci da moj rex ne bi nikog ujeo. sve na stranu, ali ima on i svoju psecu pamet koja nekad odluci nama nelogicne stvari.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Hajd sad sve vlasnice vucijaka po imenu REX, recite mi koja od vas zivi blizu pijace na grbavici!!!!!!

:D meni se taj REX svidio pravo :D:D:D
schnjufko

Post by schnjufko »

Meni se svidja sto ce najyad donjeti zakon pa cu znati sta i kako mogu sa mojim psom. mada danas i jeste problem kako se doticni zakon tumaci. Mnogo vishe me tjesi jer vise sinteri nece otimati pse po parkovima i odvodit na eutanaziju kao sto je zavrsio moj prosli pas. Sto se tice pravila za vodjenje pasa u redu je za brnjicu i povodac. Ja danas imam ogromnog psa no vrlo pitomog. Iako je mirne naravi najcesce ga izvodim u par iza 11 uvece kad je park gotovo prazan. Jos nisam nasao dovoljno veliku brdnjicu za njega (ako neko zna gdje ima da se kupe extra velike brnjice volio bi da ostavi tu informaciju ovdje na forumu. Vrlo je bitna jos jedna stvar. Svi veliki psi se na ovim vrucinama jako pate. Brnjica ih sprecava da normalno disu i da se hlade adekvatno. Bojim se da se nosanje brnjice kosi sa nekim od clanova u zakonu koji se ticu muchenja i maltretiranja zivotinje.
Ps Sto se tice psecheg izmeta ne jednom sam stao u ljudsko govno u parku i potpno se slazem sa _BosanCem da treba da se svi mi vlasnici pasa pocnemo isovarati u parkovima iz protesta. Jer cinjenica je da je moj pas toliko stidljiv kad treba da se pokenja da se nekad zabije u takav zbun gdje ziva noga covjecija jos nije krochila.
Sto se tice prevoza pasa evo jednog prijedloga da taxi sluzba opremi par vozila za transport pasa sa mrezom u zadnjem dijelu (pasat karavan sasvim dobar primjer) i eto transporta. ja cu im prvi bit musterija jer bi volio izvesti svog psa van grada a nemoze mi stati u auto.
Phia

Post by Phia »

encian wrote:naravno da psi i ljudi koegzistiraju. ali ti poredis pse sa ljudima. zoves ih clanom familije. ako je clan familije onda je clan do kraja. i sama sam vlasnik (jedan od :-) ) psa. obozavam ga. ogroman je, tutnji pod njim kad potrci. i obozava da obori nas i onda se igra. ali to nekome nije igra. mnogi se prepadnu kad ga pogledaju. umjesto da mjesto u autobusu zauzme pas, ipak je pravednije da to mjesto zauzme covjek koji ne bi usao da je tu pas. pas ipak ne priredjuje i ne moze pocistiti za sobom niti se sa psom moze dogovoriti niti je pravno odgovoran. i moj je divan, ja bih ga najradije povela u krevet sa sobom, ali mnogi radije nisu u njegovoj blizini. bilo mi je tesko da to shvatim, ali jesam na kraju. sto se mene tice, ti mali psi su mnogo nervozniji od velikih. kad se prisjetim, mene su mali i napadali i ujedali, veliki ne.

htjeli mi ili ne htjeli psi su gosti u nasem drustu. nije posteno da covjek bude ujeden zbog toga sto pas ne voli brnjicu. i da, sjecam se psa koji me ujeo, vlasnik se kleo da nikad ne bi, a nastavio je i nakon sto je ostavio tragove svojih zuba u mojoj butini. ja se zato ne bih usudila reci da moj rex ne bi nikog ujeo. sve na stranu, ali ima on i svoju psecu pamet koja nekad odluci nama nelogicne stvari.
Neistina: nigdje nisam poredila odnosno izjednačavala ljude i životinje.Samo tvrdim, i iza toga stojim, da su životinje živa bića i i njima je Bog dao pravo na pristojan život kaoi nama.
Biti član familije ne znači biti jednak kao ostali.Famlija je zajednica koju sačinjavaju članovi i oni se razlikuju po svojim osobinama.Da li se po tvojoj logici usvojeno dijete smatra članom familije?Da li je pojam familija rezervisan samo za ljudski rod?Razmisli malo encian..pa Japan je jedna od najrazvijenijih zemalja..;)
encian

Post by encian »

ja nisam, majke mi :D :oops:

je l ovaj glavonja:

Image

evo kaze da nikad nije skakao na nekoga u vilsu. ali evo poziva te da dodjes na bilo koju planinu oko sarajeva. sooner or later nesto ce te zaskocit. prije toga ces osjetit da ti se ljulja tlo pod nogama (ovdje mi je samo 4 mjeseca, a sad imam 7 :-D i stalno mi govore da sam najljepsi :D a ove uhe pomjeram neovisno jedno od drugog u razlicitim pravcima i onda mi se ova enci mahnita smije :-) )

joj mirci, brisi. nisam mogla odolit. nisam ga vidjela 3 mjeseca, i stvarno sam pukla.
oOmirzaOo

Post by oOmirzaOo »

mislim da svi psi veci od pudlice trebaju imati povez i brnjicu. nije hladjenje psa i njegov merak vazniji od sigurnosti drugih ljudi, ne mozete nikad 100% tvrditi "nece on, on je pitom". vi koji izjednacavate pse sa ljudima niste upravu, mozda neki ljudi mogu(kao vi) biti zivotinje ali zivotinje nemogu nikako biti ljudi!! 8)
medda

Post by medda »

Kakav je to kriterij veci od pudlice?
Kako ce pas ujesti nekog ako je svezan?
Je l` vi stvarno mislite da psi lijevo - desno hapaju ljude sto prodju pored njih?

Naravno da se treba placati za prevoz pasa. Ja sam u Holandiji i isla sam sa psom nekoliko puta vozom i placala kartu 3 eura. Ne navodim primjer Holandije kao napredne zemlje i da BH treba je uzeti za primjer vec zato sto sam vidjela da to funkcionise i da je izvodljivo. Putujem cesto vozom i ne srecem cesto pse iako je Holandija poznata po broju kucnih ljubimaca. Ljudi to koriste samo ako moraju. I da, cuko sjedi na podu, nije dozvoljeno na sjedistu. I ne, ne piske i kake po vozu.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

encian wrote:ja nisam, majke mi :D :oops:

je l ovaj glavonja:

Image

evo kaze da nikad nije skakao na nekoga u vilsu. ali evo poziva te da dodjes na bilo koju planinu oko sarajeva. sooner or later nesto ce te zaskocit. prije toga ces osjetit da ti se ljulja tlo pod nogama (ovdje mi je samo 4 mjeseca, a sad imam 7 :-D i stalno mi govore da sam najljepsi :D a ove uhe pomjeram neovisno jedno od drugog u razlicitim pravcima i onda mi se ova enci mahnita smije :-) )

joj mirci, brisi. nisam mogla odolit. nisam ga vidjela 3 mjeseca, i stvarno sam pukla.
lici na njega, srela sam njega i plavu tetu u tridesetim godinama, pored ELPI komerca na semaforu, i ja sam zaskocila Rexa koji je tako opasan bio da me svu ubalavio...
encian

Post by encian »

by phia:
Naravno da takvim stavom nikad nećeš biti ni spremna na držanje životinje.Sutra će ti dijete u vrtiću dobiti uši i hoćeš li nakon toga savjetovati svima da nemaju djecu jer Bože moj oni kakaju u gaće jer dobijaju uši u vrtiću jer će se ne daj Bože suta drogirati?Najlaše je reći ja nisam dorasla tome..Mislim da je to itekako kukavički stav..

ipak mislim da život mačke nije ništa manje vrijedan od života čovjeka

Za mene lično je kućni ljubimac=član familije.
ako nisi htjela porediti ljude i zivotinje, onda ok, ali izrazavaj se malo specificnije.

naravno da je clan familije usvojeno dijete. valjda se usvaja da bude kao svoje. pas nije clan familije nego kucni ljubimac. slazem se ja sa tobom da psi i sve ostale zivuljke trebaju imati pristojan i dostojanstven zivot, te ako im ne mozemo pomoci, da im ne odmagamo. ali iskreno, dodje mi muka kad vidim kako nekad zivuljke postanu vlasnici ljudi.

sto se tice izmeta pasa, molim dopustite mi da kazem ovdje sta mislim. vlasnici su ogovorni za svoje pse, psi tesko da mogu sami da skontaju da je socijalno neprihvatljivo da se istovare tu gdje im je ceif. tako da kad vidim psa gdje se istovara u parku gdje bih ja rado prosetala, meni je ko da se vlasnik istovara. sto se tice toga da to rade i neki ljudi, pijani ili neobrazovani, pa ovako: vi dragi vlasnici ne mozete uticati na njih, ali mozete na sebe. tim ljudima je ionako mjesto na drugoj temi i ne znam do kad cemo cekati da se promijeni svijet pa da i mi pratimo.

kako rekoh: u japanu je zabranjen prevoz zivuljaka u javnom saobracaju. psi ne nose brnjice, ali su uvijek svezani ALI ovdje se ne smiju drzati veliki psi.
stripiii

Post by stripiii »

downtoearth wrote:

Ovo je prethodna verzija Zakona koja bviše nije na snazi

To nije Zakon nego odluka Novog Sarajeva...

downtoearth wrote:tražila sam linkove za zakon ali nigdje nisam mogla naći. Puni naziv Zakona je Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, usvojen je 24. maja 2007. godine i Objavljen u Službenim novinama. BTW nema više ni web strane Kinološkog saveza BiH (ili FBiH) smao Herceg Bosne i RS????? htjela sam njima pisati da traže pojašnjenje nejasnih odredbi Zakona ali ....

Zakon o JRM
Last edited by stripiii on 21/07/2007 14:12, edited 1 time in total.
Phia

Post by Phia »

encian wrote:by phia:
Naravno da takvim stavom nikad nećeš biti ni spremna na držanje životinje.Sutra će ti dijete u vrtiću dobiti uši i hoćeš li nakon toga savjetovati svima da nemaju djecu jer Bože moj oni kakaju u gaće jer dobijaju uši u vrtiću jer će se ne daj Bože suta drogirati?Najlaše je reći ja nisam dorasla tome..Mislim da je to itekako kukavički stav..

ipak mislim da život mačke nije ništa manje vrijedan od života čovjeka

Za mene lično je kućni ljubimac=član familije.
ako nisi htjela porediti ljude i zivotinje, onda ok, ali izrazavaj se malo specificnije.

naravno da je clan familije usvojeno dijete. valjda se usvaja da bude kao svoje. pas nije clan familije nego kucni ljubimac. slazem se ja sa tobom da psi i sve ostale zivuljke trebaju imati pristojan i dostojanstven zivot, te ako im ne mozemo pomoci, da im ne odmagamo. ali iskreno, dodje mi muka kad vidim kako nekad zivuljke postanu vlasnici ljudi.

sto se tice izmeta pasa, molim dopustite mi da kazem ovdje sta mislim. vlasnici su ogovorni za svoje pse, psi tesko da mogu sami da skontaju da je socijalno neprihvatljivo da se istovare tu gdje im je ceif. tako da kad vidim psa gdje se istovara u parku gdje bih ja rado prosetala, meni je ko da se vlasnik istovara. sto se tice toga da to rade i neki ljudi, pijani ili neobrazovani, pa ovako: vi dragi vlasnici ne mozete uticati na njih, ali mozete na sebe. tim ljudima je ionako mjesto na drugoj temi i ne znam do kad cemo cekati da se promijeni svijet pa da i mi pratimo.

kako rekoh: u japanu je zabranjen prevoz zivuljaka u javnom saobracaju. psi ne nose brnjice, ali su uvijek svezani ALI ovdje se ne smiju drzati veliki psi.
Encian oprosti ako će te ovo možda uvrijediti ali moram ti reći: smara ta priča o familiji. :D :-)
Za mene je moj Cicko i Nani i Lucky familija i tačka!Život mačke nije ništa manje vrijedan od ljudskog - da.Da biram između života Hitlera i onog nekog pitbula agresivnog odabrala bi pitbula.Pa ti vidi..
Ako želiš baš cjepidlačiti pogledaj malo latinsko izvorno značenje riječi familija pa ćeš vidjeti da to nisu muž žena i djeca već cijeli 'posjed' nekog čovjeka gdje su između ostalog nabrojene i sluge i sve životinje nekog vlasnika.
Kako god..kad je već donesen zakon, sviđao se nama ne sviđao, mi bi ga trebali poštoivati ako želimo da nosimo epitet građana.

Kad se kao po Njemačkoj u nas (nikad) postave punktovi gdje vlasnici pasa mogu da uzmu rukavicu kojom će podignuti kakicu onda neće biti ni kakica. :D :-)
Last edited by Phia on 27/07/2007 09:24, edited 2 times in total.
barby02

Post by barby02 »

I ja isto ovako razmisljam :kravata:
nelica

Post by nelica »

BSn wrote:
encian wrote: koliko se sjecam pravila kod doma armije u autobusu je zabranjeno prevozenje svih zivotinja ako nisu zivotinje za pomoc - psi koji vode slijepce i sl. tako je i u japanu. a vi vlasnici za pocetak pocnite kupiti go*na svojih ljubimaca sto ih ostavljaju. covjek ne moze zakoracit na travu. ja ne placam komunalno za vase ljubimce!

Potpis!

Ako nije zivotinja za pomoc nije joj mjesto u prevoznom sredstvu.
Ako vec hocete da ih "vozate" sa sobom, niko vam ne pravi probleme, nego se samo trazi da stavite brnjicu!
Valjda ce i kod nas nekad doci zakon, pa ce se dobro udarati po dzepu papke koji ne ciste iza svojih zivotinja, one koji ne drze pse na povodcima i ne stavljaju im brnjicu.

P.S. Zivtoinja zauzima mjesto u sredstvima javnog prevoza (mozda cak i vise mjesta), pa bi onda sasvim normalno bilo da se za iste uvede i neki sistem naplate koristenja javnog prevoza! - naravno NE i za one zivotinje koje sluze za pomoc!

Sad ce me neki, gotovo sam siguran, nazvati mrziteljem ziovtinja i sta sve ne, medjutim, vlasnicima zivotinja su se dala prevelika prava koja oni zloupotrebljavaju.

mene je tolika huja uhvatila kad sam cula to za kazne!!!!!!!!!! ne kazem da ne treba da se go*na pokupe iza svog ljubimca i radila sam to ali sad ne bi nema teorije nek im svo vilsono poseru!!!!!!!!!!!!!!!!!
i jos nesto, prije neki dan sam bila u vilsonovom i njih PETORICA su ubili momka da to nije normalno a da vam ne pricam koliko me je strah proci pored one rusevine pored fakulteta!!!!!! uvijek tamo ima narkomana koje policija i ne pogleda a zna doci meni i napisati mi kaznu za NISTA!!!!!!!!! ovo je sve zbog peticije koju su napisali gradjani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
karlita

Post by karlita »

Izvini kao treba se kupiti za ljubimcima, osobno nemam psa, imam prijateljicu koja ima, i neki dan setam vilsom i ne nekoliko mjesta pola metra od pjesacke stazice koja je ugazana na nasipu nekoliko ljudi se tako lijepo iskenjalo da smrdi pola setalista jos da ne kazem kako lijepo izgleda, izvinite gospodo u ovom gradu je toliko policajaca da bi se moglo lijepo mogla postaviti stalna patrola recimo njih 10 na vils raposredit pa nek ganjaju i brnjice, i govna i sve ostalo, ali neka ganjaju i one na skuterima koji furaju u coporima nakon 5 uveliko, bolje receno tek tada i pocnu, neka ganjaju debile koje prolete 150km/h u 10 navecer gdje sam sama imala priliku vidjeti kada sam se vracala iz grada gdje je na vilsu lik proletio preko 150 po procjeni ljudi a zena koja je bila u tom momentu sa djetetom u kolicima na cesti skamenila se od straha i da ih muz nije doslovce slupao ana trotoar kako se zaletio pitanje je sta bi bilo, e kad se to sve rijesi nek nesto pricaju, a uvijek postoji na svakoj kazni mogucnost da lijepo potpisete da ne priznajete prekrsaj i da zelite na sud pa onda lijepo sa sudijom srediti, a naravno do tada prikupiti materijala jer ovakvo provodjenje zakona, vrlo komforno prilagodjeno i vrlo selektivno moze se sto se mene tice macku na rep okacit
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Da prozborim i ja koju dok se radni dan nije zahuktao :D

Ovo je fakat dobra stvar. Ali najozbiljnije. I sam imam psa, napokon sam natjerao sebe da mu stavljam brnjicu (doduse, na jedno mjesec i pol prije ove akcije, jer jednu policajku stjerah tamo gdje je bila devet mjeseci, pa cisto iz predostroznosti da mi ne vrati za to :D) a kako je cuko u medjuvremenu navikao na brnjicu, ne boli me vise glava ni po tom pitanju :D

S druge strane - napokon moze i moj pas opet setati Vilsonovim. Zadnjih nekoliko mjeseci nije, jer mi je vise pun qrac bio pasa koji 'nece nista' ali se zalijecu i na mene i na njega a, gle ironije, taj pas niti je na povodcu niti ima brnjicu dok se ja osjecam kao zadnji kreten jer kud ga vodam pored sebe kud se ne moze braniti zbog brnjice :x

Na kraju krajeva, opet je Vilsonovo puno pasa bez brnjica, kako vidjeh zadnjih par nosi, i to pasa koje licno poznajem i za koje znam i s kim i kada su se klali, ali hajd' ti to vlasnicima objasni...

Naravno, da ne bi sve bilo tako svijetlo :D ima jedna stvar koju je policija zaboravila uraditi, a to je odrzati kakav interni kurs i nauciti stagod o brnjicama. Recimo, za pocetak, nauciti kakvi sve tipovi brnjica postoje, kao i nauciti da psu s brnjicom ili bez nje usta moraju biti otvorena barem toliko da isplazi jezik, ali da taj otvor opet nije dovoljan ni da mu se dlan moze staviti u usta jer ne moze ocnjake rastaviti, dok se na jezik hladi... Tako sam se juce ujutro ubjedjivao s glupanom zasto sam jos prosle godine kupio brnjicu od 25 a ne od 10KM, zasto mi se ne nosa plastika na psecoj njusci pa da kasnije jos moram placati veterinara da lijeci opekotine ili placati dermatolosku Eukanubu 140KM... ali OK, to bi bilo kao traziti pametnog policajca, a ruku na srce svjedoci smo da ih je mozda 1% takvih :(

I nadam se da vlasnici pasa nece ostati najveci kriminalci u gradu, nego da ce zaredati sa zavodjenjem reda i dalje, kada su u pitanju i motoristi, i trkaci, i skuterasi, i pjesaci, naravno, i divlji parkinzi, i...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

I da - tek ce sad da sere gdje mu je ceif :D
nelica

Post by nelica »

moram i ja jos da dodam.....:D

sinoc oko pola 9 seta visoki predstavnik vilsonovim sa svojim psom BEZ BRNJICE I JOS GA PUSTI DA MALO TRCKARA a policajca sa glave nema, povukli se u pozadinu, vjerovatno su dobili naredbu da se povuku da ga ko ne zaustavi koliko su pametni:D:D:D:D:D:D:D:D
luciferino

Post by luciferino »

Ma ko ono ovdje reče da onaj drugi Ćelo studira pravo? I ljudi zaista šta očekujete? Kod nas najveći propaliteti u školama postaju drotovi, i hajde ti tu sad ganjaj neku pravdu.
Jeste zakon je super stvar, ali naši mamlazi ne znaju sprovesti zakone kako treba, a u ovom gradu ima puno puno prioritetnijih stvari od brnjica i psećih govana. Jeste, jako mi smeta kad ugazim, ali mi još više smeta nakaradno sprovođenje zakona. I mislite da će drot prići nekom teletu od psa i njegovom gazdi (također teletu)? Hoće malo sutra.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

nelica wrote:moram i ja jos da dodam.....:D

sinoc oko pola 9 seta visoki predstavnik vilsonovim sa svojim psom BEZ BRNJICE I JOS GA PUSTI DA MALO TRCKARA a policajca sa glave nema, povukli se u pozadinu, vjerovatno su dobili naredbu da se povuku da ga ko ne zaustavi koliko su pametni:D:D:D:D:D:D:D:D
Ma jebo visokog predstavnika, ima nekakva Britanka sa tri neka avlijanera koja je vazda na Vilsonovom, ni jedan pas ni na povodcu ni s brnjicom, zalijecu se na sve zivo, ona ih ne konta, oni ne znaju Engleski, i vazda zavrsi s nekakvim drobljenjem sebi u njedra... A sta radi ganja cuke, trci oko ljudi i pokusava usmjeriti njih troje ko stado nekakvo... Ne znam jel' smijesno ili je zalosno...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

luciferino wrote:Ma ko ono ovdje reče da onaj drugi Ćelo studira pravo? I ljudi zaista šta očekujete? Kod nas najveći propaliteti u školama postaju drotovi, i hajde ti tu sad ganjaj neku pravdu.
Jeste zakon je super stvar, ali naši mamlazi ne znaju sprovesti zakone kako treba, a u ovom gradu ima puno puno prioritetnijih stvari od brnjica i psećih govana. Jeste, jako mi smeta kad ugazim, ali mi još više smeta nakaradno sprovođenje zakona. I mislite da će drot prići nekom teletu od psa i njegovom gazdi (također teletu)? Hoće malo sutra.
Ma kakva pravda... Zaustavise lika s rotvajlerom, i pred punim Vilsonovim rece drotu da zna da ima i zenu i djecu... A da je imaju i mnogi... I pustise ga dalje... A onda zaustavise, koja ironija, lika sa stenetom zlatnog retrivera, procjenise da ima vise od pet kila, napisase mu kaznu i otjerase ga s Vilsonovog :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nelica

Post by nelica »

meni je smjesno:D

znam jedino da mi gazde pasa ne trebamo se povlaciti, sinoc je bilo mozda tri psa u cijelom vilsonovom, skoro su svi isprepadani, svi se trzaju na policajce! u ostalom ne mogu mi nista, svrstali su nas u rang sa narkomanima, lopovima i ko zna sa cim!!!
Post Reply