KAZNE ZA VLASNIKE PASA!!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
karlita

#1 KAZNE ZA VLASNIKE PASA!!!!

Post by karlita »

Svi vi koji imate pse i setate ih po Vilsu, vec dva dana je hajka po Vilsu policija puca kazne za pse koji su bez brnjice od 500 MARAKA!!!!!!!!!!

Imam dvoje prijatelja koje su jucer oderali pa DOBRO PAZITE!, jos su oba psa bili vezani, jedan je cak imao okacenu brnjicu na ogrlicu ali dzaba!!!! brzo kupujte brnjice i kako mi rekose na svadjajte se u smislu toliko kretena, kriminala i ostalog a oni ganjaju pse koji su bez brnjice, jer onda jos zaglave i globu za vrijedjanje i ne znam sta sve ne!!!!!!!!!!!!
Ilija_Cvorovic

Post by Ilija_Cvorovic »

Zivjela narodna milicija :-D
senka_s.

#3 Re: KAZNE ZA VLASNIKE PASA!!!!

Post by senka_s. »

karlita wrote:Svi vi koji imate pse i setate ih po Vilsu, vec dva dana je hajka po Vilsu policija puca kazne za pse koji su bez brnjice od 500 MARAKA!!!!!!!!!!

Imam dvoje prijatelja koje su jucer oderali pa DOBRO PAZITE!, jos su oba psa bili vezani, jedan je cak imao okacenu brnjicu na ogrlicu ali dzaba!!!! brzo kupujte brnjice i kako mi rekose na svadjajte se u smislu toliko kretena, kriminala i ostalog a oni ganjaju pse koji su bez brnjice, jer onda jos zaglave i globu za vrijedjanje i ne znam sta sve ne!!!!!!!!!!!!

ccccccccccccccccccc :x :x :x :x :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#4 Re: KAZNE ZA VLASNIKE PASA!!!!

Post by mIRCerka »

karlita wrote:Svi vi koji imate pse i setate ih po Vilsu, vec dva dana je hajka po Vilsu policija puca kazne za pse koji su bez brnjice od 500 MARAKA!!!!!!!!!!

Bilo bi lijepo kada bi neko postirao bh. zakon vezan za brnjice, i bilo bi lijepo kada bi neko konacno postirao dokument koji kaze da pas ne smije imati brnjicu na njusci duze od 15 minuta, jer se pas tako hladi itd itd itd....

pizda im strinina, smeta im pseto, a ja vec dvije godine svaki dan zovem i javljam da CIKO U PDESETIM GODINAMA OPET DILA PORED MOJE ZGRADE i oni mi kazu PA MI KAD PRODJEMO NIKOG NEMA...
jedino da ja krenm kupit od njega pa da nas oboje uhapse..

:x :x :x :x

PS jel po tom zakonu i pudlice moraju nosit brnjice? Da javim komsinici.
barby02

Post by barby02 »

Jel to njihov hir ili je usvojen zakon, napokon?
Bumbar amstaff

Post by Bumbar amstaff »

Negdje sam procitao da ne moraju svi psi nositi brnjice, vec samo "opasne pasmine", a koje su to opasne pasmine, ne pise. Takodje psi koji imaju manje od 5 kg, ne moraju nositi brnjicu. Zabranjeno je pustati pse sa povodca na svim javnim mjestima, osim na onim mjestima na kojim je to posebno dozvoljeno i oznaceno.A cuo sam da izglasavaju zakon da se po prometnom pjesackim zonama ne smije setati pas, cak ni sa brnjicom.

Hajde ovo za vodjenje na povodcu mogu podnjeti, ali sa brnjicama se proseravaju.Moj pas uspjesno skida dvije metalne brnjice, koznu je pojeo, a flaster mu necu staviti, pa makar i ja i on u Zenicu u zatvor otisli.

Sada mi je drago sto zivim na selu, gdje nema tog zakona
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Bumbar amstaff wrote:Negdje sam procitao da ne moraju svi psi nositi brnjice, vec samo "opasne pasmine", a koje su to opasne pasmine, ne pise. Takodje psi koji imaju manje od 5 kg, ne moraju nositi brnjicu. Zabranjeno je pustati pse sa povodca na svim javnim mjestima, osim na onim mjestima na kojim je to posebno dozvoljeno i oznaceno.A cuo sam da izglasavaju zakon da se po prometnom pjesackim zonama ne smije setati pas, cak ni sa brnjicom.

Hajde ovo za vodjenje na povodcu mogu podnjeti, ali sa brnjicama se proseravaju.Moj pas uspjesno skida dvije metalne brnjice, koznu je pojeo, a flaster mu necu staviti, pa makar i ja i on u Zenicu u zatvor otisli.

Sada mi je drago sto zivim na selu, gdje nema tog zakona
Kakav flaster? :?

pojavile su se nove brnjice, u stvari nije brnjica vec neke trake, s kojima pas normala dise i hladi se....al su cini mi se 30 km...
barby02

Post by barby02 »

Ne ! Ovo je kazna za Pse, a za vlasnike-tek treba da se ustroji. Traje vec deceniju"masalah". Toliko o nasoj bitnosti. . .
Phia

Post by Phia »

Izgleda je zaista počelo nešto da se kreće u vezi zakona po ovom pitanju.Prije par dana bila sam svjedok kada revizor nije dopustio djevojci da uvede psa u tramvaj bez brnjice..
Nadajmo se da će ti zakoni ići i u drugom pravcu - kažnjavanju onih koji nanose zlo životinjama a posebno transformaciji šintorskog posla u azile za životinje.
barby02

Post by barby02 »

Da, i ja se nadam. O sintorima nije vrijedno pricati(iako tako ljudi zaradjuju platu,ali tako su zaradjivali i u Jasenovcu)i neka mi niko ne kaze da ne mogu uporedjivati stradanje zivotinje sa stradanjem ljudi. Mogu i hocu!
Taj "jebeni" zakon, mora doci kad-tad, a onda cemo vidjeti za dalje. . Bitno je da mi imamo dopune i izmjene i dopune i izmjene i dopune i izmjene i dopune i izmjene i dopune i izmjene itd. :x
Phia

Post by Phia »

Zaninljivo je samo kako oni uvijek prvo donose zakone koji su na štetu naroda.Uvedu pdv a plate ostave iste uvedu kazne za vlasnike pasa a ne kazne te kretenske šintore.. :x :? :roll:
xon_sa

Post by xon_sa »

Phia wrote:Izgleda je zaista počelo nešto da se kreće u vezi zakona po ovom pitanju.Prije par dana bila sam svjedok kada revizor nije dopustio djevojci da uvede psa u tramvaj bez brnjice..
Nadajmo se da će ti zakoni ići i u drugom pravcu - kažnjavanju onih koji nanose zlo životinjama a posebno transformaciji šintorskog posla u azile za životinje.
Sa psom u tramvaj??? Pa sta je ocekivala?! Kakav bezobrazluk!
Phia

Post by Phia »

xon_sa wrote:
Phia wrote:Izgleda je zaista počelo nešto da se kreće u vezi zakona po ovom pitanju.Prije par dana bila sam svjedok kada revizor nije dopustio djevojci da uvede psa u tramvaj bez brnjice..
Zašto da ne?Ako ima brnjicu šta ima tu loše?Šta to treba da ga ostavi na stanici ili ide pješke?
xon_sa

Post by xon_sa »

Phia wrote:
xon_sa wrote:
Zašto da ne?Ako ima brnjicu šta ima tu loše?Šta to treba da ga ostavi na stanici ili ide pješke?
Da ide svojim autom ili pjeske. Ako ima novca da izdrzava zivotinju onda neka se brine i za njen prevoz. Zasto bi ostali putnici trebali da putuju sa njenom zivotinjom. Jel onda treba dopustiti i druge zivotinje. Jel treba dopustiti kokoske, ovce, koze, svinje i ko zna koje sve zivotinje nece ljudi uzeti kao ljubimce. Jel treba pravit cirkus od javnog prevoza.

Koja je uopste granica. Jel treba dopustiti samo male pse ili sve, jel to znaci da je ok da neko "tele" moze pishati i srati po sredstvu javnog prevoza kojim se svakodnevno sluze ljudi?!

Javni prevoz nije namijenjen prevozu zivotinja. Ako se ne varam, u GRASovim vozilima je i jasno istaknuto da je prevoz zivotinja zabranjen ukoliko u vozilu ne postoji specijalni dio namijenjen za njihov prevoz.
Phia

Post by Phia »

xon_sa wrote:
Phia wrote:
xon_sa wrote: Sa psom u tramvaj??? Pa sta je ocekivala?! Kakav bezobrazluk!
Da ide svojim autom ili pjeske. Ako ima novca da izdrzava zivotinju onda neka se brine i za njen prevoz. Zasto bi ostali putnici trebali da putuju sa njenom zivotinjom. Jel onda treba dopustiti i druge zivotinje. Jel treba dopustiti kokoske, ovce, koze, svinje i ko zna koje sve zivotinje nece ljudi uzeti kao ljubimce. Jel treba pravit cirkus od javnog prevoza.

Koja je uopste granica. Jel treba dopustiti samo male pse ili sve, jel to znaci da je ok da neko "tele" moze pishati i srati po sredstvu javnog prevoza kojim se svakodnevno sluze ljudi?!

Javni prevoz nije namijenjen prevozu zivotinja. Ako se ne varam, u GRASovim vozilima je i jasno istaknuto da je prevoz zivotinja zabranjen ukoliko u vozilu ne postoji specijalni dio namijenjen za njihov prevoz.
Toliko je apsurdno ovo što si rekao da samo mogu reći: no comment.
Valjda ti neko drugi objasni ako je uopšte to moguće nekome se tako iskrivljenim pogledom na pojam KUĆNI LJUBIMAC.
Ako se ja ne varam u GRASovim prevoznim sredstvima piše da se mogu uvoditi životinje ali samo u korpama ili sa brnjicom.
Last edited by Phia on 19/07/2007 22:05, edited 1 time in total.
xon_sa

Post by xon_sa »

Phia wrote:Toliko je apsurdno ovo što si rekao da samo mogu reći: no comment.
Valjda ti neko drugi objasni ako je uopšte to moguće nekome se tako iskrivljenim pogledom na pojam KUĆNI LJUBIMAC.
Zasto ljudi govore "no comment" ako daju komentar?!
Hajde eto definisi mi ti sta znaci kucni ljubimac. Jel ti smatras samo male pse za kucne ljubimce? Sta je sa zmijama, krokodilima, tigrovima, skorpionima... Jel sve to treba da se vozi zajedno sa ljudima u gradskom prevozu. Pored mene nece!
stripiii

Post by stripiii »

Objavljeno 24.maja 2007.god u sluzbenim novinama

Clan 8

On se odnosi na preksaje i novcane kazne za fizicka lica...

Clan ( 8 ) stav ( 5 ) tacke ( k )

Ko bez nadzora ili zastitnih srestava drzi i vodi opasne zivotinje koje drugog mogu prestrasiti ili povrijediti ili ko na javnom mjestu zlostavlja zivotinje,odnosno na drugi nacin sa njim surovo postupa

Kazna od 500 - 1500 KM
Phia

Post by Phia »

xon_sa wrote:
Hajde eto definisi mi ti sta znaci kucni ljubimac. Jel ti smatras samo male pse za kucne ljubimce? Sta je sa zmijama, krokodilima, tigrovima, skorpionima... Jel sve to treba da se vozi zajedno sa ljudima u gradskom prevozu. Pored mene nece!
Ljudi kažu no comment kada su riječi suvišne da opišu nešto što je očigledno većini ljudi - to da ti imaš averziju prema životinjama.
Ukucaj u google pojam "pet" pa pročitaj.Za mene lično je kućni ljubimac=član familije.
Hvala Bogu pa te niko neće pitati smije li se voziti životinja u javnom prevoznom sredstvu!Kome se ne sviđa može izaći. :x
Phia

Post by Phia »

ZAKON O ZAŠTITI I DOBROBITI ŽIVOTINJA

II. ZAŠTITA ŽIVOTINJA PRI DRŽANJU I UZGOJU

Član 9.

Psi-vodiči

Psi-vodiči slijepih ili invalidnih lica zajedno sa imaocem imaju pravo pristupa javnim mjestima i u sredstva javnog prevoza.

Psi-vodiči slijepih ili invalidnih lica, kao i psi kućni ljubimci, moraju na javnim mjestima ili u sredstvima javnog prevoza nositi brnjicu ( korpu za njušku).
http://www.vet.gov.ba/legislativa/u-pri ... id=336,2,1

Žao mi je xone - moraćeš kupiti sebi auto. :D :-)
xon_sa

Post by xon_sa »

Phia wrote:
xon_sa wrote:
Ljudi kažu no comment kada su riječi suvišne da opišu nešto što je očigledno većini ljudi - to da ti imaš averziju prema životinjama.
Ukucaj u google pojam "pet" pa pročitaj.Za mene lično je kućni ljubimac=član familije.
Hvala Bogu pa te niko neće pitati smije li se voziti životinja u javnom prevoznom sredstvu!Kome se ne sviđa može izaći. :x
Ljudi koji znaju znacenje rijeci "no comment" uz njih ne daju komentar, jer je ta kombinacija besmislena.

Ja nemam averziju prema zivotinjama, ali ne zelim da po meni skace necije pasce, macka i Bog zna sta sve ne, da vrsi nuzdu u vozilu koje svakodnevno koristimo, linja se, mitari i sl. Ako je tebi zivotinja clan familije onda to dovoljno govori o tebi.

A mene ne mora niko pitati da li se smije voziti zivotinja u javnom prevoznom sredstvu, jer je na vozilima javnog prevoza javno istaknuta zabrana za to. Javni prevoz je namijenjen ljudima, a oni koji hoce da zivotinje prebace od tacke A do tacke B onda neka nadju adekvatno prevozno sredstvo ili nogatrans...
xon_sa

Post by xon_sa »

Phia wrote:
ZAKON O ZAŠTITI I DOBROBITI ŽIVOTINJA

II. ZAŠTITA ŽIVOTINJA PRI DRŽANJU I UZGOJU

Član 9.

Psi-vodiči

Psi-vodiči slijepih ili invalidnih lica zajedno sa imaocem imaju pravo pristupa javnim mjestima i u sredstva javnog prevoza.

Psi-vodiči slijepih ili invalidnih lica, kao i psi kućni ljubimci, moraju na javnim mjestima ili u sredstvima javnog prevoza nositi brnjicu ( korpu za njušku).
http://www.vet.gov.ba/legislativa/u-pri ... id=336,2,1

Žao mi je xone - moraćeš kupiti sebi auto. :D :-)
Prvo, psi vodici su izuzetak i to je apsolutno opravdano. Posto je prilicno jasno da ti nisi slijepa onda mi se cini da si ti ta koja ce morati traziti auto ili udobnije tene za duge setnje.

Ovaj drugi dio apsolutno ne znaci da je dozvoljeno prevoziti pse javnim prevozom, vec da tamo moraju nositi brnjicu. Dakle ako je omogucen prevoz pasa onda moraju nositi brnjicu. Posto sam ti vec naveo da u nasim sredstvima javnog prevoza ne postoje uslovi za prevoz zivotinja onda nista od vozanja pasa dok se ne naprave posebni dijelovi namijenjeni specijalno za njihov prevoz (sto se naravno nece nikada desiti, ima precih stvari).

U ostalom ovo je samo zakon u pripremi...
Phia

Post by Phia »

xon_sa wrote:
Phia wrote:
xon_sa wrote: Zasto ljudi govore "no comment" ako daju komentar?!
Ljudi koji znaju znacenje rijeci "no comment" uz njih ne daju komentar, jer je ta kombinacija besmislena.

Ja nemam averziju prema zivotinjama, ali ne zelim da po meni skace necije pasce, macka i Bog zna sta sve ne, da vrsi nuzdu u vozilu koje svakodnevno koristimo, linja se, mitari i sl. Ako je tebi zivotinja clan familije onda to dovoljno govori o tebi.

A mene ne mora niko pitati da li se smije voziti zivotinja u javnom prevoznom sredstvu, jer je na vozilima javnog prevoza javno istaknuta zabrana za to. Javni prevoz je namijenjen ljudima, a oni koji hoce da zivotinje prebace od tacke A do tacke B onda neka nadju adekvatno prevozno sredstvo ili nogatrans...
Neki ljudi naprosto dođu ovdje isfrustrirani pa se pokušavaju izliječiti tražeći dlaku u jajetu, ali xone - dlake nema.
Ako nisi shvatio da su moje "no comment" i rečenica nakon toga dvije odvojene misaone cjeline i razdvaja ih tačka i novi red onda se žali na podforumu "Nauka i eukacija" ili idi na "Bez cenzure" pošto si tako ratoborno nastrojen.Ćao baj.
xon_sa

Post by xon_sa »

aha, znaci no comment je u prvoj recenici, a onda komentar u drugoj :lol: :lol: :lol:
Krhljo

Post by Krhljo »

E napokon jedna dobra stvar. Ljubitelji zivotinja nemojte mi zamjeriti ali mi je vise dosta te tredni mode i vodanja rota bez icega i govorenja nece on nista. Jebote ja nisam ni znao dok mi se nije desilo da sam pravo alergican na neke supstance iz zivotinjskih kandzi tj. kada me ogrebe samo malo meni ruka ili mjesto gdje me je ogrebalo narate makar za jedno 2X. Od tada sam prestao se nekako sa njima druziti i kada vidim tako neke zvijeri sto ljudi vodaju bez iceg ono stvarno me strah. Oni mali se i daju nekako mlatniti kada krene na tebe ali rot i bakaraci jedino pomaze vatreno ili hladno oruzje. Ne vidim koji je belaj staviti brnjicu na tave te aveti jer kada se po Vilsu seta tu ima masa djece i ljudi a rotu treba taman toliko vremena da ne mozes stici oteti djete iz ralja smrt.

Stvarno pozitivno ocjenjum ovaj zakon.
barby02

Post by barby02 »

Pas je pas i ne mora ga svako voljeti. . Ali,ako sam za brnjicu, onda sam i za javni prijevoz! Svaki (pas)kucni ljubimac(da ne uplicem iguane,zeceve. . )je dresiran toliko da nuzdu nece izvrsiti u npr. tramvaju.Ako je izvrsi, obaveza vlasnika je da to i ukloni(ocisti), a malo fali da kazem nece-garantujem! Isto NEtrpljenje bi se moglo uputiti psu -vodicu, a zivot osobe koju vodi, mozda zavisi o njemu. On to zna i havariju nece napraviti. . .
Post Reply