Prekoracen rok za placanje 30KM jedinica za za saobracaj kazna
prekoracen rok za placanje 70KM poli. stanica kazna
prekoracen rok za placanje 20KM poli stanica dodatna taksa i ovamo oni brojevi poziv na broj primalac itd-....
Moderator: O'zone
zekoslav85 wrote:Eh ovako drug mi danas izvadio listu prekrsaja tj. registar novcanih kazni ima listu od ovako a nema pojma za sta je sta nikad mu nije nista doslo ili je zagubio ili se pravi lud pa nas zanima sta je sta ako neko zna neka odgovori![]()
prekoracen rok za placanje 20KM poli stanica dodatna taksa i ovamo oni brojevi poziv na broj primalac itd-....
kakavdanakneiskustvu wrote:zekoslav85 wrote:Eh ovako drug mi danas izvadio listu prekrsaja tj. registar novcanih kazni ima listu od ovako a nema pojma za sta je sta nikad mu nije nista doslo ili je zagubio ili se pravi lud pa nas zanima sta je sta ako neko zna neka odgovori![]()
ovako ti niko na forumu nista ne moze reci,to od 20 km je taksa za kaznu koiju nije platio na vrijeme
kakavdanakneiskustvu wrote:da,za pojas je kazna 30,a ta od 70,moguce da je napravio dva prekrsaja istvoremeno
Gdje naci, to je bilo prije godinu dana....drndalo wrote:Preporucena posiljka se racuna od dana prijema. Nadji kada si potpisao prijem, i salji prigovor.
Tebe ne zanima sto je posta kasnila, bitno je kad ti je urucen. To mozes dokazati sa onom kovertom gdje si dobio kaznu. to je naravno najednostavniji nacin.purgatorio wrote:Imam sljedeci problem, platio sam 50% kazne unutar roka, ali mi je ostalo u registru i ono drugo pola. U MUP-u mi kažu da je zato što je pošta kasnila jer sam dobio nalog tek 20 dana nakon slanja. Problem je što je to bilo prije godinu nisam ni znao da nije prošlo. Što sad raditi?
da,i za nenošenje vozačke,čini mi se i saobraćajne,ima jos kazni od 30 kmchannel10 wrote:Kazna od 30KM moze biti i za prekoracanje brzine.
šta je bilo prije godinu dana?purgatorio wrote:Imam sljedeci problem, platio sam 50% kazne unutar roka, ali mi je ostalo u registru i ono drugo pola. U MUP-u mi kažu da je zato što je pošta kasnila jer sam dobio nalog tek 20 dana nakon slanja. Problem je što je to bilo prije godinu nisam ni znao da nije prošlo. Što sad raditi?
mahalas505 wrote:Tebe ne zanima sto je posta kasnila, bitno je kad ti je urucen. To mozes dokazati sa onom kovertom gdje si dobio kaznu. to je naravno najednostavniji nacin.purgatorio wrote:Imam sljedeci problem, platio sam 50% kazne unutar roka, ali mi je ostalo u registru i ono drugo pola. U MUP-u mi kažu da je zato što je pošta kasnila jer sam dobio nalog tek 20 dana nakon slanja. Problem je što je to bilo prije godinu nisam ni znao da nije prošlo. Što sad raditi?
Sve. Počinio prekršaj, platio pola i nisam ništa provjravao.kakavdanakneiskustvu wrote:šta je bilo prije godinu dana?purgatorio wrote:Imam sljedeci problem, platio sam 50% kazne unutar roka, ali mi je ostalo u registru i ono drugo pola. U MUP-u mi kažu da je zato što je pošta kasnila jer sam dobio nalog tek 20 dana nakon slanja. Problem je što je to bilo prije godinu nisam ni znao da nije prošlo. Što sad raditi?
purgatorio wrote:Sve. Počinio prekršaj, platio pola i nisam ništa provjravao.kakavdanakneiskustvu wrote:šta je bilo prije godinu dana?purgatorio wrote:Imam sljedeci problem, platio sam 50% kazne unutar roka, ali mi je ostalo u registru i ono drugo pola. U MUP-u mi kažu da je zato što je pošta kasnila jer sam dobio nalog tek 20 dana nakon slanja. Problem je što je to bilo prije godinu nisam ni znao da nije prošlo. Što sad raditi?
Prekršaj se desio u Cazinu, 2 dana nakon primitka kazne sam uplatio 50%.kakavdanakneiskustvu wrote:purgatorio wrote:Sve. Počinio prekršaj, platio pola i nisam ništa provjravao.kakavdanakneiskustvu wrote:
šta je bilo prije godinu dana?
gdje je bio prekrsaj?
Prekršaj se desio u Cazinu, 2 dana nakon primitka kazne sam uplatio 50%.[/quote]purgatorio wrote:[quote="kakavdanaknpurgatorio wrote:Sve. Počinio prekršaj, platio pola i nisam ništa provjravao.kakavdanakneiskustvu wrote:
šta je bilo prije godinu dana?
gdje je bio prekrsaj?
Poslao sam ti PM broj prekrsajnog nalogakakavdanakneiskustvu wrote:
Ja bi na tvom.mjestu se zalio,po tome kako si napisao nije do tebe,ako hoces napisi mi broj prek.nalooga da ja na poslu probam provjeriti
purgatorio wrote:Poslao sam ti PM broj prekrsajnog nalogakakavdanakneiskustvu wrote:
Ja bi na tvom.mjestu se zalio,po tome kako si napisao nije do tebe,ako hoces napisi mi broj prek.nalooga da ja na poslu probam provjeriti
Nadam se da jeste.Melbourne_Australia wrote:Juce mi prica inspektor kao da sad imaju pravo da oduzimaju auto ko god ima neplacenih kazni koje su starije od godinu dana ...Pa cak i ako ste vozac auta koje nije vase a imate neplacenih kazni....Meni ovo cudno bas, zanima me jeli ovo istina??
Melbourne_Australia wrote:Juce mi prica inspektor kao da sad imaju pravo da oduzimaju auto ko god ima neplacenih kazni koje su starije od godinu dana ...Pa cak i ako ste vozac auta koje nije vase a imate neplacenih kazni....Meni ovo cudno bas, zanima me jeli ovo istina??