neki wrote:Haris033 wrote:neki wrote:Podrzavam akciju i nadam se da nece trajati par dana kao inace
trotoar, da je namjenjen za parkiranje, ne bi bio izdignut. Zna se sta su saobracajne povrsine, bar bi neko ko tvrdi da je rodjen u gradu trebao znati
Izvini, da u jednom naselju ima obezbjeđeno jedno parking mjesto po stanu, i ja bi se složio s tobom. Svaka zelena i bilo koja druga površina se koristi kako bi se napravio tržni centar ili stambena zgrada. Koliko je u zadnje vrijeme napravljeno javnih garaža, parknga ili parkova???
I to ti daje pravo da vozilom zauzimas pjesacku povrsinu? Sjedi jednom u invalidska kolica pa se "provozaj" po svom naselju
Jah, moj @Haris033. Što bi rekla stara kineska poslovica "Enjoy living in Sarajevo"

Po svim pravilima o bezbijednosti saobraćaja, svuda u svijetu, vozila se smiju parkirati samo na za to označenim prostorima, sa oznakom "P", sve ostalo je zabranjeno i podliježe naplaćivanju kazni. I to ti je tako - što be rek'o Čombe iz "Lud, zbunjen...": logično - sve što nije parking, namijenjeno je za neko drugo korištenje. Peke!
Ali najviše si me nasmijao onim "...prvo obezbjedite parking prostore..."
Mislim, stvarno, ali zaista
Niko, nigdje i nikada na svijetu nije "obezbijedio" parking prostore. Svugdje se parking prostor mora izgraditi i oderžavati, a boga mi i naplatiti (naplaćivati). Posjedovanje automobila nije "džabno", drug moj.
Ja se sjećam, kada sam živio (kratko, ali slatko) u Parizu, da je plaćanje parkinga u gradskoj zoni (Île-de-France) bilo, onako, žešća žara. Kada smo ja i hanuma to bacili na papir, ispalo je da je jeftinije plaćati kazne koje su dolazile redovno - dvaput mjesečno u našem kvartu, nego plaćati mjesečni zakup parking mjesta, koje ti, budi rečeno, nije ni zagarantovano (ako ti se neko uvali prije tebe - ti ga pušiš i tražiš drugo mjesto). A, kada smo se još malo počešali po glavi, skontali smo da je najisplatnije nemati auto nikako... i tako i bi

Za sve gradske vožnje smo koristili metro, eventualno taxi (po noći je to sigurnije), a vangradske vožnje - Rent-a-car i to ti je to, to ti je sva problematika tog problema.
Nejse, plati kaznu i moli boga da ti više ne dođe (a dabogda), pa na sljedećoj javnoj raspravi u opštini postavi to pitanje.
Haj' živ ti meni bio