Pravno-laicki gledano...ne znam sta podrazumjevas pod:"nisam na vrijeme dobio prekrsajni nalog" jer si usao u sistem sa dugom, sto znaci da su oni tebi nesto poslali a to sto ti nisi dobio ...njih se ne zanima. Kao i kod mene. Ja, ne samo da nisam na vrijeme dobio prekrsajni nalog ...ja ga nisam nikako dobio, ali sam u sistemu i moram platiti to sto traze. Kada bi i ja otisao u Zepce i Tesanj...vjerovatno bi prosao kao i ti. Ali...daleko su, a tamo cu ici tek sredinom iduce godine.nightvision wrote:ista pravila ali se razlicito primjenjuju u praksi. Ja sam vec jednom spominjao, imao sam slucaj gdje nisam na vrijeme dobio prekrsajni nalog i prilikom registracije pokaze se u sistemu, zajedno sa 20KM zatezne kamate. posto mi je srecom nadlezna policijska stanica bila blizu posjetim ih i ljudi mi uruce nalog na ruke, morao sam platiti puni iznos ali su mi skinuli zateznu kamatu.nedims wrote:Da,da...imaju troskovi slanja, cini mi se da su bili 3,75 km...to mi je u redu. Ali, nije mi u redu da kompjuter automatski ukljucuje 20 km na kaznu po isteku 8 dana ... ne znam koji je dan pocetak tih 8 dana.
Ja cu ovih dana ici u moju PU i platicu sve to...ali, nevjerovatno je da cu sve to platiti bez ikakvih validnih dokaza da sam napravio prekrsaj. Samo podaci iz kompjutera s tim da ti podaci nisu meni dostupni. Cudno...
Kazna za saob. prekršaj u gradu kojem uopšte nisam bio
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nedims
#101 Re: Kazna za saob. prekršaj u gradu kojem uopšte nisam bio
-
nightvision
#102 Re: Kazna za saob. prekršaj u gradu kojem uopšte nisam bio
Nije mi urucen nalog, zbog cega ja ne znam, uglavnom, nakon preuzimanja naloga ukinuli su mi zatezne kamate a puni iznos sam platio jer tada jos nije bio na snazi zakon o placanju samo polovine kazne. Vjerujem da su i u tvom slucaju mogli "resetovati" taj rok da vrijedi od momenta kada ti uruce nalog ali da im nije u interesu, treba budzet popuniti.nedims wrote:Pravno-laicki gledano...ne znam sta podrazumjevas pod:"nisam na vrijeme dobio prekrsajni nalog" jer si usao u sistem sa dugom, sto znaci da su oni tebi nesto poslali a to sto ti nisi dobio ...njih se ne zanima. Kao i kod mene. Ja, ne samo da nisam na vrijeme dobio prekrsajni nalog ...ja ga nisam nikako dobio, ali sam u sistemu i moram platiti to sto traze. Kada bi i ja otisao u Zepce i Tesanj...vjerovatno bi prosao kao i ti. Ali...daleko su, a tamo cu ici tek sredinom iduce godine.
-
tempuser
#103 Re: Kazna za saob. prekršaj u gradu kojem uopšte nisam bio
Nalog se moze uruciti na vise nacina, direktno, na vozilo i postom. Za naloge koji su uruceni na vozilu (za brisac) se dobije obavjestenje postom na kucnu adresu da je nalog ostavljen. To se radi u slucaju ako je neko uzeo nalog sa vozila prije vlasnika tako da ne bude nisam vidio, nisam dobio.
Inace jaran mi je ispricao kakvim se sve folovima ljudi sluze. Kad policija zareda sa nalozima mangupi samo zamjene uplatnice, odnosno uplatnicu od svoga naloga podmetnu u nalog auta pored. Tako vlasnik auta pored zapravo plati njegovu kaznu jer se te uplate knjize prema pozivu na broj tj prema broju naloga, a ne prema imenu i prezimenu onoga ko je platio.
Inace jaran mi je ispricao kakvim se sve folovima ljudi sluze. Kad policija zareda sa nalozima mangupi samo zamjene uplatnice, odnosno uplatnicu od svoga naloga podmetnu u nalog auta pored. Tako vlasnik auta pored zapravo plati njegovu kaznu jer se te uplate knjize prema pozivu na broj tj prema broju naloga, a ne prema imenu i prezimenu onoga ko je platio.
-
Kataklinger
#104 Re: Kazna za saob. prekršaj u gradu kojem uopšte nisam bio
Bach izgleda zaboravio napisati epilog ...
Kad smo vec kod kazni, da i ja napisem jednu scenu iz prve ruke. Parkirao jaran na nedozvoljeno, s tim da je tu ispred bilo jos jedno auto (od nekog gazde/tajkuna sta vec). Vracamo se, sjedamo u auto kad se odjednom pojavljuje policija i ubacuju se autom izmedju jaranovog i tog auta ispred. I napravno rasprava, i Boge mi mog napisase kaznu tu s tim da mu nisu dali pomjerit auto dok nisu napisali kaznu. Udaljimo se mi nakratko i vratimo se ponovo tu kad ima se sta i vidjeti. Kreteni nisu pisali kaznu tom liku koji je parkirao ispred nas, vec otisli odmah za nama.
Zao mi je samo sto se nisam izvukao po strani i snimao sve ovo...
Kad smo vec kod kazni, da i ja napisem jednu scenu iz prve ruke. Parkirao jaran na nedozvoljeno, s tim da je tu ispred bilo jos jedno auto (od nekog gazde/tajkuna sta vec). Vracamo se, sjedamo u auto kad se odjednom pojavljuje policija i ubacuju se autom izmedju jaranovog i tog auta ispred. I napravno rasprava, i Boge mi mog napisase kaznu tu s tim da mu nisu dali pomjerit auto dok nisu napisali kaznu. Udaljimo se mi nakratko i vratimo se ponovo tu kad ima se sta i vidjeti. Kreteni nisu pisali kaznu tom liku koji je parkirao ispred nas, vec otisli odmah za nama.
Zao mi je samo sto se nisam izvukao po strani i snimao sve ovo...
- relax11
#105 Re: Kazna za saob. prekršaj u gradu kojem uopšte nisam bio
Jel moguce da mi iz auta pise kaznu, parkiram na cesti moze opet proci dva auta, nije glavna cesta, reko da uzmem zeni zelja zeljanicu da napravi, nije auto bilo parkirano minutu kako treba, ja se vracam vidim oni u autu stoje iza mene i odose, nije bio nista na brisacima
- klaki
#106 Re: Kazna za saob. prekršaj u gradu kojem uopšte nisam bio
Bach brate dragi haj napisi vise pa 2 godine cekam sace treca